auzefPsikiyatrik Sosyal HizmetSosyal Hizmet

Psikiyatrik Sosyal Hizmet 2022 Ünite 9

Madde Bağımlılığı Alanında Tıbbi Sosyal Hizmet

#1. Hastanın remisyon süresini uzatmak, yeni psiko-sosyal beceriler kazanmasını ve topluma entegre olmasını sağlamak, yaşamını yapılandırmasına ve ruhsal sorunlarının çözümüne yardımcı olmak amacıyla yapılan tedavidir Bu durum aşağıdakilerden hangisini tanımlamaktadır?

#2. Madde bağımlılığının tedavisinin yapıldığı merkezlerin kısaca adı aşağıdakilerden hangisidir?

#3. Sosyal uyum merkezleri aşağıda yer alan hangi kuruluşa bağlı olarak açılmaktadır?

#4. Herhangi bir uyaranla karşılaşma durumunda o uyaranın tekrar istenmesi ve o uyaranı arama davranışının gelişmesi olarak tanımlanır. Bağımlılık yapıcı maddeler alındıklarında tekrar kullanım isteği ve arama davranışı yaratan uyaranlardır. Bu durum aşağıdakilerden hangisini tanımlamaktadır?

#5. 1929 yılında Amerika’da Bill Wilson ve Dr. Roberst Smith tarafından kurulan ve alkol bağımlısı bireylerin tedavi olup bu bağımlıktan kurtulmasını amaçlayan oluşum aşağıdakilerden hangisidir?

d) Adsız alkolikler


#6. Merkezi sinir sisteminde etkisini gösteren ve beynin işlevlerini değiştirerek algıda, ruh hâlinde, bilinçlilikte ve davranışta geçici değişikliklere neden olan kimyasal maddelerdir. Bu maddelerin sürekli kullanımı fiziksel bağımlılığa neden olur. Bu durum aşağıdakilerden hangisini tanımlamaktadır?

c) Psikoaktif madde

#7. Psikoaktif madde içeren alkol, sigara ve uyuşturucu (eroin, kokain, esrar vd.) maddeleri kullanma sonucunda vücutta bu maddeleri kullanmaya karşı oluşan durumdur. Bu durum aşağıdakilerden ahngisini tanımlamaktadır?

#8. Vücudun, bağımlılık yapan maddeden arındırılması ve tedavi sırasında vücudun bu maddelere olan ihtiyacı sonucunda ortaya çıkan yoksunluk belirtilerinin giderilmesi için uygulanan müdahale ve tedavi usulleridir. Bu durum aşağıdakilerden hangisinin tanımıdır?

#9. Aşağıdakilerden hangisi bağımlılık yapan maddelerden değildir?

#10. LSD, Meskalin ve Peyote, PCP, MDMA (ecstasy) gibi maddelerdir. Bunlar oral yolla ve enjekte edilerek kullanılırlar. Gerçeklik duygusunun kaybı, paranoya, algı bozukluklarının olması, zaman ve mesafe algısında zayıflık gibi belirtiler yanında yüksek dozda kullanımı yoğun psikoz ve ölüm tehlikesi yaratır. Bu durum aşağıdakilerden hangisini tanımlamaktadır?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-

Psikiyatrik Sosyal Hizmet

Auzef Sosyal Hizmet 2022

LOLONOLO

Psikiyatrik Sosyal Hizmet

Auzef Sosyal Hizmet 2022

LOLONOLO

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Madde Bağımlılığı Alanında Tıbbi Sosyal Hizmet

Madde Bağımlılığı Alanında Tıbbi Sosyal Hizmet

Psikiyatrik Sosyal Hizmet

Auzef Sosyal Hizmet 2022

LOLONOLO

Madde Bağımlılığı Alanında Tıbbi Sosyal Hizmet

Psikoaktif madde içeren alkol, sigara ve uyuşturucu (eroin, kokain, esrar vd.) maddeleri kullanma sonucunda vücutta bu maddeleri kullanmaya karşı oluşan durumdur. Bu durum aşağıdakilerden ahngisini tanımlamaktadır?

a) Bağımlılık
b) Madde bağımlılığı
c) Sigara bağımlılığı
d) Alkol bağımlılığı
e) Psikolojik bağımlılık

Cevap : b) Madde bağımlılığı

Aşağıdakilerden hangisi bağımlılık yapan maddelerden değildir?

a) Yatıştırıcılar
b) Halüsünojenler
c) Uyarıcılar
d) Esrar
e) Patlayıcılar

Cevap : e) Patlayıcılar

Vücudun, bağımlılık yapan maddeden arındırılması ve tedavi sırasında vücudun bu maddelere olan ihtiyacı sonucunda ortaya çıkan yoksunluk belirtilerinin giderilmesi için uygulanan müdahale ve tedavi usulleridir. Bu durum aşağıdakilerden hangisinin tanımıdır?

a) Botoks
b) Komplopikasyon
c) Psiko-sosyal tedavi
d) Detoksifikasyon
e) Reanimasyon

Cevap : d) Detoksifikasyon

Madde bağımlılığının tedavisinin yapıldığı merkezlerin kısaca adı aşağıdakilerden hangisidir?

a) AMATEM
b) BAMATEM
c) ÇAMATEM
d) SAMBA
e) RAMBA

Cevap : a) AMATEM

Merkezi sinir sisteminde etkisini gösteren ve beynin işlevlerini değiştirerek algıda, ruh hâlinde, bilinçlilikte ve davranışta geçici değişikliklere neden olan kimyasal maddelerdir. Bu maddelerin sürekli kullanımı fiziksel bağımlılığa neden olur. Bu durum aşağıdakilerden hangisini tanımlamaktadır?

a) Psikoz
b) Nevroz
c) Psikoaktif madde
d) Madde bağımlılığı
e) Antidepresan

Cevap : c) Psikoaktif madde

LSD, Meskalin ve Peyote, PCP, MDMA (ecstasy) gibi maddelerdir. Bunlar oral yolla ve enjekte edilerek kullanılırlar. Gerçeklik duygusunun kaybı, paranoya, algı bozukluklarının olması, zaman ve mesafe algısında zayıflık gibi belirtiler yanında yüksek dozda kullanımı yoğun psikoz ve ölüm tehlikesi yaratır. Bu durum aşağıdakilerden hangisini tanımlamaktadır?

a) Yatıştırıcılar
b) Antidepresanlar
c) Uyuşturucular
d) Halüsinojenler
e) Esrar ve türevleri

Cevap : d) Halüsinojenler

Sosyal uyum merkezleri aşağıda yer alan hangi kuruluşa bağlı olarak açılmaktadır?

a) Sağlık Bakanlığı
b) İl Sağlık Müdürlüğü
c) İçişleri Bakanlığı
d) Adalet Bakanlığı
e) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Cevap : e) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Herhangi bir uyaranla karşılaşma durumunda o uyaranın tekrar istenmesi ve o uyaranı arama davranışının gelişmesi olarak tanımlanır. Bağımlılık yapıcı maddeler alındıklarında tekrar kullanım isteği ve arama davranışı yaratan uyaranlardır. Bu durum aşağıdakilerden hangisini tanımlamaktadır?

a) İntolerans
b) Pekiştirme
c) Onaylama
d) Zehirlenme
e) Öfori

Cevap : b) Pekiştirme

Hastanın remisyon süresini uzatmak, yeni psiko-sosyal beceriler kazanmasını ve topluma entegre olmasını sağlamak, yaşamını yapılandırmasına ve ruhsal sorunlarının çözümüne yardımcı olmak amacıyla yapılan tedavidir Bu durum aşağıdakilerden hangisini tanımlamaktadır?

a) Psikososyal tedavi
b) Medikal tedavi
c) Psikoterapi
d) Zehirlenme
e) Detoksifikasyon

Cevap : a) Psikososyal tedavi

1929 yılında Amerika’da Bill Wilson ve Dr. Roberst Smith tarafından kurulan ve alkol bağımlısı bireylerin tedavi olup bu bağımlıktan kurtulmasını amaçlayan oluşum aşağıdakilerden hangisidir?

a) Adsız Narkotikler
b) Adsız kahramanlar
c) Adsız oburlar
d) Adsız alkolikler
e) Adsız kahraman alkolikler

Cevap : d) Adsız alkolikler

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!