E – Ticaret 2021 Vize Deneme-2

E – Ticaret 2021 Vize Deneme-2

#1. Fatura izlemeyi kullanan çok sayıda kişiyi, izlenen ortalama fatura sayısı ve olası tüm fatura durumu değişiklikleri ile birleştirdiğimizi düşünelim; böyle bir durumda çok sayıda e-postayı internet üzerinden oluşturma ve yayınlama potansiyeline sahip olurdunuz. Çok sayıda e- posta yayınlayan bir internet kullanıcısı kolayca bir spamcı olarak etiketlenebilir ve kara listeye alınabilir. Yukarıdaki anlatılan riskten kurtulmanın yolu hangisidir?

#2. .......... bilgi, ticaret, iletişim ve ortak anlayış için bir forum olarak Web’in potansiyelini arttırmak için birlikte çalışılabilir teknolojiler (şartnameler, kılavuzlar, yazılım ve araçlar) geliştirir. Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelebilir?

#3. Üst seviye alanda hangisi yer alır?

#4. Aşağıdakilerden hangisi web sitesinden kişinin terminaline (genellikle tarayıcıya) gönderilen ve aynı kullanıcının tekrar ziyaret ettiği aynı web sitesinde tekrar kullanılmak için depolandıkları küçük metin dosyalarıdır?

#5. Programların en son sürümlerinin yazılım geliştiriciler tarafından dağıtılması, internette yayınlanmak üzere web sayfalarını web sunucularına yüklemek ve Genel yazılım sitelerindeki dosyalara göz atma ve indirme gibi amaçlarla aşağıdakilerden hangisi kullanılır?

#6. Bir örnek kaynak bulucu (URL) nedir?

#7. Hangisi çevrimiçi arama amaçlı Web sitelerinde yapılan reklamcılığı kapsar?

#8. Kısaca web enformasyonu aktarmak için kullanılan güvenli protokol aşağıdakilerden hangisidir?

#9. Hangisi web sitenizin içeriğini yükleyebileceğiniz internet sunucusu için “hatırlanması kolay bir takma ad”dır?

#10. Günlüğün konusunda başka Web sitelerinde değinildiyse bu siteler de günlükte gösterilmektedir. Çoğu web günlüğünde bu amaca yönelik bir düğme olur. Kullanıcı bunu tıkladığı takdirde açılan bir pencerede konuya değinilmiş siteler listelenir. Yukarıda anlatılan teknolojiye ne denir?

#11. HTML renkleri, ...... ışığın bir kombinasyonu olarak görüntülenir. Boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelebilir?

#12. İstanbul’dan Atlanta’ya gitmek isteyen bir yolcu için en uygun seçenek İstanbul ile Frankfurt arasını THY, Frankfurt ile New York arasını Lufthansa ve New York ile Atlanta arasını Delta Air Lines ile seyahat etmek olabilir. Fakat e-ticaret ile tüketici yalnızca bir firmadanalabilir. Yukarıdaki örnek aşağıdakilerden hangisine en uygundur?

#13. İnternet her ne kadar artık Türkçeleşmiş bir terim olsa da orijinal adı ağlar arası çalışma anlamına gelen teriminden gelmektedir. Yukarıdaki boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelebilir?

#14. Bir.........Kullanıcı bilgisayarında bulunan ve kullanıcının hareketlerini takip ederek bunları ağ üzerinden başka yerlere aktaran bir programdır. Boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelebilir?

#15. Hangisi yanlış bir örnektir?

#16. Mübadeleler ve müzayedeler hangi tür e-ticaretin konusudur?

#17. Aşağıdakilerden hangisi web tasarım adımlarına başlamadan önce dikkatlice düşünülmesi gereken sorunlardan biri değildir?

#18. Amerika Federal Ağ Oluşturma Konseyi 1995 yılında interneti, üç karakteristiğe göre açıklanabilen bir küresel ES olarak tanımlamıştır. Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biridir?

#19. Bir ........ belirli bir konu üzerine çeşitli kişilerin yorumlarda bulunmasını ve fikirlerini paylaşması için ortam sağlar. Ancak bunların çoğu eğlence amaçlıdır. Boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelebilir?

TESTi BiTiR

Results

HD Quiz powered by harmonic design

E - Ticaret 2021 Vize Deneme-2

1) Hangisi web sitenizin içeriğini yükleyebileceğiniz internet sunucusu için “hatırlanması kolay bir takma ad”dır?

A) Kullanıcı adı
B) Anabilgisayar adı
C) Alan adı
D) IP adı
E) Sunucu adı

Cevap : C) Alan adı

2) Programların en son sürümlerinin yazılım geliştiriciler tarafından dağıtılması, internette yayınlanmak üzere web sayfalarını web sunucularına yüklemek ve Genel yazılım sitelerindeki dosyalara göz atma ve indirme gibi amaçlarla aşağıdakilerden hangisi kullanılır?

A) Ses yayıncılığı
B) Anında mesajlaşma
C) Gerçekten basit dağıtım
D) Web günlüğü
E) Dosya aktarımı

Cevap : E) Dosya aktarımı

3) İstanbul’dan Atlanta’ya gitmek isteyen bir yolcu için en uygun seçenek İstanbul ile Frankfurt arasını THY, Frankfurt ile New York arasını Lufthansa ve New York ile Atlanta arasını Delta Air Lines ile seyahat etmek olabilir. Fakat e-ticaret ile tüketici yalnızca bir firmadanalabilir.
Yukarıdaki örnek aşağıdakilerden hangisine en uygundur?

A) Çevrimiçi işletme birleşmeleri
B) Mübadele
C) Extranet işletmeden tüketiciye ticaret
D) İttifak oluşturmak
E) Tüketiciden işletmeye e-ticaret

Cevap : A) Çevrimiçi işletme birleşmeleri

4) HTML renkleri, …… ışığın bir kombinasyonu olarak görüntülenir. Boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi
gelebilir?

A) Kırmızı, sarı ve mavi
B) Sarı, gri ve mavi
C) Sarı, yeşil ve mavi
D) Kırmızı, gri ve mavi
E) Kırmızı, yeşil ve mavi

Cevap : E) Kırmızı, yeşil ve mavi

5) Aşağıdakilerden hangisi web tasarım adımlarına başlamadan önce dikkatlice düşünülmesi gereken sorunlardan biri değildir?

A) Web sitesinin amaçları nelerdir?
B) Hedef kitlenizin web sitesine karşılık olarak ne yapmasını istiyorsunuz?
C) Neden bir web sitesi yapmak istiyorsunuz?
D) Nasıl bir alan adı edinilmelidir?
E) Web sitesinin ana konusu nedir?

Cevap : D) Nasıl bir alan adı edinilmelidir?

6) Üst seviye alanda hangisi yer alır?

A) Ana seviye alan adı yoktur.
B) Ülke kısaltmaları
C) Organizasyon kısaltmaları
D) Ana sistem bilgisi
E) İşletme bilgisi

Cevap : B) Ülke kısaltmaları

7) Bir …….. belirli bir konu üzerine çeşitli kişilerin yorumlarda bulunmasını ve fikirlerini paylaşması için ortam sağlar. Ancak bunların çoğu eğlence amaçlıdır.
Boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelebilir?

A) Web günlüğü
B) Anında mesajlaşma
C) Gerçekten basit dağıtım
D) Dosya aktarımı
E) Ses yayıncılığı

Cevap : A) Web günlüğü

8) İnternet her ne kadar artık Türkçeleşmiş bir terim olsa da orijinal adı ağlar arası çalışma anlamına gelen teriminden gelmektedir.
Yukarıdaki boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelebilir?

A) WEB
B) Networking
C) Internetworking
D) Internetconnecting
E) Internet

Cevap : C) Internetworking

9) Hangisi yanlış bir örnektir?

A) istanbul.edu.tr
B) www.walmart.com.usa
C) meb.gov.tr
D) www.istanbul.edu.tr
E) google.com.tr

Cevap : B) www.walmart.com.usa

10) Fatura izlemeyi kullanan çok sayıda kişiyi, izlenen ortalama fatura sayısı ve olası tüm fatura durumu değişiklikleri ile birleştirdiğimizi düşünelim; böyle bir durumda çok sayıda e-postayı internet üzerinden oluşturma ve yayınlama potansiyeline sahip olurdunuz. Çok sayıda e- posta yayınlayan bir internet kullanıcısı kolayca bir spamcı olarak etiketlenebilir ve kara listeye alınabilir.
Yukarıdaki anlatılan riskten kurtulmanın yolu hangisidir?

A) Web günlüğü
B) Anında mesajlaşma
C) Dosya aktarımı
D) Gerçekten basit dağıtım
E) Çerezler

Cevap : D) Gerçekten basit dağıtım

11) ………. bilgi, ticaret, iletişim ve ortak anlayış için bir forum olarak Web’in potansiyelini arttırmak için birlikte çalışılabilir teknolojiler (şartnameler, kılavuzlar, yazılım ve araçlar) geliştirir.
Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelebilir?

A) Web sunucu
B) World Wide Web Consortium (W3C)
C) World Wide Web (WWW)
D) Ana sistem
E) ARPANET

Cevap : B) World Wide Web Consortium (W3C)

12) Hangisi çevrimiçi arama amaçlı Web sitelerinde yapılan reklamcılığı kapsar?

A) Arama bantları (banner)
B) Arama reklamcılığı
C) Arama motoru reklamcılığı
D) Reklam bantları
E) Arama motoru optimizasyonu (SEO)

Cevap : B) Arama reklamcılığı

13) Kısaca web enformasyonu aktarmak için kullanılan güvenli protokol aşağıdakilerden hangisidir?

A) SSL
B) HTTPS
C) HTTP
D) HTML
E) FTP

Cevap : B) HTTPS

14) Bir………Kullanıcı bilgisayarında bulunan ve kullanıcının hareketlerini takip ederek bunları ağ üzerinden başka yerlere aktaran bir programdır.
Boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelebilir?

A) Casus programı
B) Gerçekten basit dağıtım programı
C) Anında mesajlaşma programı
D) Virüs yazılımı
E) Çerez

Cevap : A) Casus programı

15) Günlüğün konusunda başka Web sitelerinde değinildiyse bu siteler de günlükte gösterilmektedir. Çoğu web günlüğünde bu amaca yönelik bir düğme olur. Kullanıcı bunu tıkladığı takdirde açılan bir pencerede konuya değinilmiş siteler listelenir.
Yukarıda anlatılan teknolojiye ne denir?

A) Geri Bildirim (Feed Back)
B) Geri Besleme (Track Back)
C) Günlük Takibi (Log Tracking)
D) Anında Bildirim (Instant Notification)
E) Geri Yükleme (Backup)

Cevap : B) Geri Besleme (Track Back)

16) Mübadeleler ve müzayedeler hangi tür e-ticaretin konusudur?

A) Tüketiciden devlete e-ticaret
B) Devletten devlete e-ticaret
C) İşletmeden devlete e-ticaret
D) İşletmeden tüketiciye e-ticaret
E) İşletmeden işletmeye e-ticaret

Cevap : E) İşletmeden işletmeye e-ticaret

17) Aşağıdakilerden hangisi web sitesinden kişinin terminaline (genellikle tarayıcıya) gönderilen ve aynı kullanıcının tekrar ziyaret ettiği aynı web sitesinde tekrar kullanılmak için depolandıkları küçük metin dosyalarıdır?

A) RSS
B) HTML
C) XML
D) XSS
E) Çerezler

Cevap : E) Çerezler

18) Bir örnek kaynak bulucu (URL) nedir?

A) Web enformasyonunu aktarmak için kullanılan protokoldür.
B) Ülke kısaltmasıdır.
C) Ana sistem bağlantı protokolüdür.
D) Web sitesi adresi olarak bilinen adrestir.
E) Ana sistemdir.

Cevap : D) Web sitesi adresi olarak bilinen adrestir.

19) Amerika Federal Ağ Oluşturma Konseyi 1995 yılında interneti, üç karakteristiğe göre açıklanabilen bir küresel ES olarak tanımlamıştır. Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biridir?

A) Pek çok ağı birbirine bağlayan bir ağdır.
B) Haberleşme ve ağ altyapısı hizmetlerinin tümünü sağlayan bir ağdır.
C) İnternet protokolünü temel alarak, eşsiz birer adresle birbirine bağlı bilgisayarlar ve diğer cihazlardan oluşan bir ağdır.
D) Ağ cihazlarının (bilgisayarlar, yönlendiriciler, göbekler vb.) HTTP veya buna uyumlu protokolleri kullanarak haberleşebildiği bir ağdır.
E) 1970’li yılların başlarında ABD Savunma Bakanlığının dünyadaki pek çok bilim adamını birbirine bağlamak için kurduğu bir ağdır.

Cevap : C) İnternet protokolünü temel alarak, eşsiz birer adresle birbirine bağlı bilgisayarlar ve diğer cihazlardan oluşan bir ağdır.

20) Aşağıdakilerden hangisi verileri tanımlamak ve verinin ne olduğuna odaklamak için tasarlanmıştir?

Cevap : XLM.

21) Aşağıdakilerden hangısı dosya aktarim protokolünü kısaltmasıdır?

Cevap : FTP.

22) Hangi aşamada web sitesinin kullanıcı sayısının ne olduğu, Web sitesinin bulanacağı ülkenin neresi olacağı ve web sitesinin dilinin ne olacağı gibi soruların cevaplanması gerekir?

Cevap : Tasarlama.

E – Ticaret 2021 Vize Deneme-2

Uluslararası Ticaret Ve Lojistik Yönetimi
Uluslararası Ticaret Ve Lojistik Yönetimi Telegram

E – Ticaret 2021 Vize Deneme-2

Editor

Editör

%d blogcu bunu beğendi: