TAR202U – Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2 Final 3

TAR202U – Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2 Final 3

#1. Turgut Özal cumhurbaşkanı olduktan sonra ANAP’ın genel başkanlığına getirilen siyasetçi aşağıdakilerden hangisidir?

#2. Aşağıdakilerden hangisi Türk Cumhuriyetleri arasında Birleşmiş Milletler(BM)’den 12 Aralık 1995’te “Daimi Tarafsız Ülke” statüsü alan halen bu statüsünü devam ettiren ülkedir?

#3. Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerinde 2016 yılında “fay hattı” veya büyük bir çatlak oluşturan gelişme aşağıdakilerden hangisidir?

#4. Mustafa Kemal Atatürk’ün kütüphanesindeki kitaplarının konu yüzdesi içinde aşağıdakilerden hangisi birinci sırada yer almaktadır?

#5. Turgut Özal’ın başbakan ve cumhurbaşkanı olmadan önce devlet bürokrasisinde aldığı ilk idari görev aşağıdakilerden hangisidir?

#6. AK Parti’nin iktidara gelmesinin hemen ardından hem iç hem de dış politikada karşı karşıya kaldığı ilk önemli gündem maddesi aşağıdakilerden hangisidir?

#7. Mustafa Kemal Paşa’nın, Mütareke döneminde İstanbul’da bulunduğu sırada yakın arkadaşı Ali Fethi (Okyar) Bey ile birlikte çıkardığı gazetenin adı aşağıdakilerden hangisidir?

#8. Aşağıdakilerden hangisi Atatürk’ün bütünleyici ilkelerinden biri değildir?

#9. Türkiye’de AK Parti iktidarına karşı iç ve dış bağlantıları ile FETÖ/PDY Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi aşağıdakilerden hangisidir?

#10. Türkiye’nin AB’ye tam üyeliği yolunda ilk “tarih için tarih”in kararlaştırıldığı zirve veya konferans aşağıdakilerden hangisidir?

#11. Aşağıdakilerden hangisi 1991 seçimlerinde ANAP’ın oy oranının azalmasının nedenlerinden biri değildir?

#12. 12 Eylül Darbesi’nden sonra yapılan ilk genel seçimlerde MGK’nın isteği ile parti kurarak seçimlere katılan siyasi lider aşağıdakilerden hangisidir?

#13. Mustafa Kemal Atatürk, Harp Akademisi’nden aşağıdakilerden hangi rütbe ile mezun olmuştur?

#14. Aşağıdakilerden hangisi siyasi yasakların kaldırılması ile ilgili yapılan 1987 referandumu ile siyasete geri dönen siyasi liderlerden biri değildir?

#15. Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz naaşı, Etnografya Müzesi’ndeki geçici kabrinden ebedi istirahatgâhı olan Anıtkabir’e aşağıdakilerden hangi yıl taşınmıştır?

TESTi BiTiR

Doğru / Toplam Soru

Anadolu AÖf Bahar Dönemi Soruları
Aöıköğretim çıkmış Soruları
LOLONOLO

Anadolu AÖf Bahar Dönemi Soruları
Aöıköğretim çıkmış Soruları
LOLONOLO

HD Quiz powered by harmonic design

TAR202U – Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2 Final 3

Anadolu AÖf Bahar Dönemi Soruları
Aöıköğretim çıkmış Soruları
LOLONOLO

TAR202U - Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2 Final 3TAR202U - Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2 Final 3 TAR202U - Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2-min

TAR202U – Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2

Birinci DYP-SHP koalisyon hükûmeti hangi yıllar arasında görev yapmıştır?

A. 1991-1992
B. 1993-1994
C. 1994-1996
D. 1998-2000
E. 1991-1993

Cevap : E. 1991-1993

Aşağıdakilerden hangisi 1990’ların koalisyonlarını gerçekleştiren siyasi liderlerden biri değildir?

A. Tansu Çiller
B. Necmettin Erbakan
C. Erdal İnönü
D. Alparslan Türkeş
E. Deniz Baykal

Cevap : D. Alparslan Türkeş

Aşağıdakilerden hangisi kurulan koalisyonlardan hükûmetlerinden biri değildir?

A. ANAP-RP
B. DYP-RP
C. DYP-SHP
D. ANAP-DYP
E. DYP-CHP

Cevap : A. ANAP-RP

Türk siyasi hayatında kurulan en uzun süreli koalisyon aşağıdakilerden hangisidir?

A. ANAP-DYP
B. DYP-RP-DTP
C. DSP-MHP-ANAP
D. ANAP-DYP-DTP
E. DYP-CHP-MHP

Cevap : C. DSP-MHP-ANAP

Türk siyasi hayatında kurulan en kısa süreli koalisyon aşağıdakilerden hangisidir?

A. ANAP-CHP
B. DYP-RP-DTP
C. DSP-MHP-ANAP
D. ANAP-DYP
E. DYP-CHP-MHP

Cevap : D. ANAP-DYP

Koalisyon hükûmetlerinde en uzun süre görev yapan başbakan aşağıdakilerden hangisidir?

A. Süleyman Demirel
B. Tansu Çiller
C. Necmettin Erbakan
D. Mesut Yılmaz
E. Bülent Ecevit

Cevap :E. Bülent Ecevit

Koalisyon hükûmetlerinde en kısa süre görev yapan başbakan aşağıdakilerden hangisidir?

A. Necmettin Erbakan
B. Tansu Çiller
C. Mesut Yılmaz
D. Süleyman Demirel
E. Bülent Ecevit

Cevap : A. Necmettin Erbakan

Koalisyon hükûmetlerinde güvenoyu alamayan hükûmet aşağıdakilerden hangisidir?

A. ANAP-CHP
B. ANAP-DYP
C. DSP-MHP-ANAP
D. DYP-RP-DTP
E. DYP-CHP-MHP

Cevap :B. ANAP-DYP

Türkiye’nin Koalisyon hükûmetleri döneminde iki büyük kriz yaşadığı yıllar aşağıdakilerin hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

A. 1993 ve 1998
B. 1994 ve 2001
C. 1994 ve 1999
D. 1995 ve 2002
E. 1993 ve 2000

Cevap : B. 1994 ve 2001

Ahmet Necdet Sezer’in cumhurbaşkanı seçilmesi hangi koalisyon döneminde gerçekleşmiştir?

A. ANAP-DYP
B. DYP-RP-DTP
C. DSP-MHP-ANAP
D. ANAP-DYP-DTP
E. DYP-CHP-MHP

Cevap : C. DSP-MHP-ANAP

Türkiye’de Koalisyonlar ve Krizler Dönemi (1991-2002)

TAR202U – Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2

 

Editor

Editör

%d blogcu bunu beğendi: