TAR202U – Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2 Final 4

TAR202U – Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2 Final 4

#1. Koalisyon hükûmetlerinde en uzun süre görev yapan başbakan aşağıdakilerden hangisidir?

#2. Aşağıdakilerden hangisi 1990’ların koalisyonlarını gerçekleştiren siyasi liderlerden biri değildir?

#3. Turgut Özal’ın başbakan ve cumhurbaşkanı olmadan önce devlet bürokrasisinde aldığı ilk idari görev aşağıdakilerden hangisidir?

#4. Aşağıdakilerden hangisi kurulan koalisyonlardan hükûmetlerinden biri değildir?

#5. Türk toplumunda bir sınıfın diğer bir sınıf veya sınıflar üzerinde hâkimiyet kurması, Atatürk’ün hangi ilkesi ile bağdaşmaz?

#6. Aşağıdakilerden hangisi Mustafa Kemal Atatürk’ün öğrenim gördüğü okullardan biri değildir?

#7. 12 Eylül Darbesi’nden sonra yapılan ilk genel seçimlerde MGK’nın isteği ile parti kurarak seçimlere katılan siyasi lider aşağıdakilerden hangisidir?

#8. Aşağıdakilerden hangisi 1991 seçimlerinde ANAP’ın oy oranının azalmasının nedenlerinden biri değildir?

#9. Ahmet Necdet Sezer’in cumhurbaşkanı seçilmesi hangi koalisyon döneminde gerçekleşmiştir?

#10. Birinci DYP-SHP koalisyon hükûmeti hangi yıllar arasında görev yapmıştır?

#11. Aşağıdakilerden hangisi Mustafa Kemal Paşa’nın Birinci Dünya Savaşı’nda görevlendirildiği cephelerden biri değildir?

#12. Koalisyon hükûmetlerinde en kısa süre görev yapan başbakan aşağıdakilerden hangisidir?

#13. Koalisyon hükûmetlerinde güvenoyu alamayan hükûmet aşağıdakilerden hangisidir?

#14. Aşağıdakilerden hangisi Mustafa Kemal Atatürk’ün askerlik ile ilgili yazdığı kitaplardan biri değildir?

#15. Turgut Özal cumhurbaşkanı olduktan sonra ANAP’ın genel başkanlığına getirilen siyasetçi aşağıdakilerden hangisidir?

#16. Türkiye’nin Koalisyon hükûmetleri döneminde iki büyük kriz yaşadığı yıllar aşağıdakilerin hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

#17. Aşağıdakilerden hangisi siyasi yasakların kaldırılması ile ilgili yapılan 1987 referandumu ile siyasete geri dönen siyasi liderlerden biri değildir?

#18. Türk siyasi hayatında kurulan en uzun süreli koalisyon aşağıdakilerden hangisidir?

TESTi BiTiR

Doğru / Toplam Soru

Anadolu AÖf Bahar Dönemi Soruları
Aöıköğretim çıkmış Soruları
LOLONOLO

Anadolu AÖf Bahar Dönemi Soruları
Aöıköğretim çıkmış Soruları
LOLONOLO

HD Quiz powered by harmonic design

TAR202U – Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2 Final 4

Anadolu AÖf Bahar Dönemi Soruları
Aöıköğretim çıkmış Soruları
LOLONOLO

TAR202U - Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2 Final 4 TAR202U - Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2-min

TAR202U – Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2

AK Parti’nin kurucu genel başkanı aşağıdakilerden hangisidir?

A. Abdullah Gül
B. Abdüllatif Şener
C. Recep Tayyip Erdoğan
D. Bülent Arınç
E. Binali

Cevap :C. Recep Tayyip Erdoğan

AK Parti’nin iktidara gelmesinin hemen ardından hem iç hem de dış politikada karşı karşıya kaldığı ilk önemli gündem maddesi aşağıdakilerden hangisidir?

A. Cumhuriyet Mitingleri
B. Gezi Olayları
C. Çözüm süreci
D. Fırat Kalkanı Harekâtı
E. 1 Mart Tezkeresi

Cevap : E. 1 Mart Tezkeresi

Türk siyasi hayatında ilk defa tek başına iktidarda iken kendisine yönelik kapatılma davası açılan siyasi parti aşağıdakilerden hangisidir?

A. AK Parti
B. Refah Partisi
C. Türkiye İşçi Partisi
D. Demokrat Parti
E. Sosyalist Parti

Cevap : A. AK Parti

Türkiye’de AK Parti iktidarına karşı iç ve dış bağlantıları ile FETÖ/PDY Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi aşağıdakilerden hangisidir?

A. 7 Şubat 2012 MİT Kumpası
B. 17 Aralık 2013 Operasyonu
C. 27 Nisan 2007 E-Muhtırası
D. 15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi
E. 25 Aralık 2013 Operasyonu

Cevap : D. 15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi

Türkiye’de 16 Nisan 2017’de gerçekleştirilen Anayasa Değişikliği Halkoylaması ile geçilen hükûmet sistemi aşağıdakilerden hangisidir?

A. Meclis Hükûmeti Sistemine
B. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemine
C. Parlamenter Hükûmeti Sistemine
D. Başkanlık Sistemine
E. Güçlendirilmiş Başkanlık Sistemine

Cevap : B. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemine

Türkiye’nin AB’ye tam üyeliği yolunda ilk “tarih için tarih”in kararlaştırıldığı zirve veya konferans aşağıdakilerden hangisidir?

A. 2004 Lahey Zirvesi
B. 2015 Brüksel Zirvesi
C. 2002 Kopenhag Zirvesi
D. 2005 Lüksemburg Konferansı
E. 2004 Brüksel Zirvesi

Cevap : C. 2002 Kopenhag Zirvesi

KKTC ve GKRY’nin birleşerek Kıbrıs Cumhuriyeti olarak AB’ye girdiği, KKTC’in kabul, GKRY’nin ise reddettiği BM planı aşağıdakilerden hangisidir?

A. Dawes Planı
B. Marshall Planı
C. Sandler Raporu
D. Gali Planı
E. Annan Planı

Cevap : E. Annan Planı

Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerinde 2016 yılında “fay hattı” veya büyük bir çatlak oluşturan gelişme aşağıdakilerden hangisidir?

A. Fırat Kalkanı Operasyonu
B. Birinci Körfez Savaşı
C. PKK’nın desteklenmesi
D. 1 Mart Tezkeresi
E. İdlip Operasyonları

Cevap : A. Fırat Kalkanı Operasyonu

1994 yılında Ankara ziyareti sırasında “Biz tek millet, iki devletiz” ifadesini kullanarak, Türkiye-Azerbaycan arasında günümüzde de var olan stratejik ortaklığın, dostluğun ve kardeşliğin temelini atan, Azerbaycan’ın Kurucu Devlet Başkanı aşağıdakilerden hangisidir?

A. İlham Aliyev
B. Ebulfeyz Elçibey
C. Ayaz Muttalibov
D. Haydar Aliyev
E. Mehmet Emin Resulzade

Cevap : D. Haydar Aliyev

Aşağıdakilerden hangisi Türk Cumhuriyetleri arasında Birleşmiş Milletler(BM)’den 12 Aralık 1995’te “Daimi Tarafsız Ülke” statüsü alan halen bu statüsünü devam ettiren ülkedir?

A. Azerbaycan
B. Türkmenistan
C. Özbekistan
D. Kırgızistan
E. Kazakistan

Cevap : B. Türkmenistan

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Döneminde Türkiye (2002-2018)

TAR202U – Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2 Final 4

 

Editor

Editör

%d blogcu bunu beğendi: