TAR202U – Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2 Ünite 6

Türkiye Cumhuriyeti Siyasi Hayatında Özallı Yıllar (1980-1991)

#1. Aşağıdakilerden hangisi 1991 seçimlerinde ANAP’ın oy oranının azalmasının nedenlerinden biri değildir?

#2. Eylül Askerî Darbesi’nden sonra MGK tarafından kurulan hükûmetin başbakanı aşağıdakilerden hangisidir?

#3. 1983 seçimlerinde Turgut Özal liderliğindeki ANAP’ın seçim zaferini belirleyen propaganda aşağıdakilerden hangisidir?

#4. Turgut Özal’ın iktisadi ve toplumsal görüşlerini yansıtan ideoloji aşağıdakilerden hangisidir?

#5. 12 Eylül Darbesi’nden sonra yapılan ilk genel seçimlerde MGK’nın isteği ile parti kurarak seçimlere katılan siyasi lider aşağıdakilerden hangisidir?

#6. Turgut Özal’ın başbakanlığı döneminde iç politikadaki terör sorununun çözümündeki önceliği aşağıdakilerden hangisidir?

#7. Turgut Özal cumhurbaşkanı olduktan sonra ANAP’ın genel başkanlığına getirilen siyasetçi aşağıdakilerden hangisidir?

#8. Turgut Özal’ın başbakan ve cumhurbaşkanı olmadan önce devlet bürokrasisinde aldığı ilk idari görev aşağıdakilerden hangisidir?

#9. Aşağıdakilerden hangisi siyasi yasakların kaldırılması ile ilgili yapılan 1987 referandumu ile siyasete geri dönen siyasi liderlerden biri değildir?

#10. Aşağıdakilerden hangisi Turgut Özal’ın cumhurbaşkanlığı döneminde dış politikadaki önceliklerinden biri değildir?

TESTi BiTiR

Doğru / Toplam Soru

Anadolu AÖf Bahar Dönemi Soruları
Aöıköğretim çıkmış Soruları
LOLONOLO

Anadolu AÖf Bahar Dönemi Soruları
Aöıköğretim çıkmış Soruları
LOLONOLO

HD Quiz powered by harmonic design

Türkiye Cumhuriyeti Siyasi Hayatında Özallı Yıllar (1980-1991)

Anadolu AÖf Bahar Dönemi Soruları
Aöıköğretim çıkmış Soruları
LOLONOLO

Türkiye Cumhuriyeti Siyasi Hayatında Özallı Yıllar (1980-1991) TAR202U - Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2-min

Türkiye Cumhuriyeti Siyasi Hayatında Özallı Yıllar (1980-1991)

TAR202U – Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2

Eylül Askerî Darbesi’nden sonra MGK tarafından kurulan hükûmetin başbakanı aşağıdakilerden hangisidir?

A. Turgut Özal
B. Bülent Ulusu
C. Turgut Sunalp
D. Fahri Korutürk
E. Necdet Uruğ

Cevap : B. Bülent Ulusu

Turgut Özal’ın başbakan ve cumhurbaşkanı olmadan önce devlet bürokrasisinde aldığı ilk idari görev aşağıdakilerden hangisidir?

A. TOBB Başkanlığı
B. Başbakan Yardımcılığı
C. Başbakan Müsteşarlığı
D. DPT Müsteşarlığı
E. EİEİ Genel Müdür Yardımcısı

Cevap : E. EİEİ Genel Müdür Yardımcısı

Turgut Özal’ın iktisadi ve toplumsal görüşlerini yansıtan ideoloji aşağıdakilerden hangisidir?

A. Sosyalizm
B. Devletçilik
C. Marksizm
D. Liberalizm
E. Milliyetçilik

Cevap : D. Liberalizm

12 Eylül Darbesi’nden sonra yapılan ilk genel seçimlerde MGK’nın isteği ile parti kurarak seçimlere katılan siyasi lider aşağıdakilerden hangisidir?

A. Turgut Özal
B. Bülent Ulusu
C. Turgut Sunalp
D. Fahri Korutürk
E. Necdet Uruğ

Cevap : C. Turgut Sunalp

1983 seçimlerinde Turgut Özal liderliğindeki ANAP’ın seçim zaferini belirleyen propaganda aşağıdakilerden hangisidir?

A. Bütün eğilimleri birleştirmesi
B. Muhafazakar olması
C. Liberal olması
D. Milliyetçi olması
E. Özal’ın seçime giren tek sivil lider olması

Cevap :A. Bütün eğilimleri birleştirmesi

Aşağıdakilerden hangisi siyasi yasakların kaldırılması ile ilgili yapılan 1987 referandumu ile siyasete geri dönen siyasi liderlerden biri değildir?

A. Necmettin Erbakan
B. Süleyman Demirel
C. Alpaslan Türkeş
D. Bülent Ecevit
E. Erdal İnönü

Cevap : E. Erdal İnönü

Turgut Özal’ın başbakanlığı döneminde iç politikadaki terör sorununun çözümündeki önceliği aşağıdakilerden hangisidir?

A. Ekonomik kalkınmayla refahı artırmak
B. Seçimleri kazanarak mecliste çoğunluğu sağlamak
C. Siyasi yasakların sürmesini sağlamak
D. Terör meselesini askerî yöntemle çözmek
E. KİT’lerin üretimini artırmak

Cevap : A. Ekonomik kalkınmayla refahı artırmak

Turgut Özal cumhurbaşkanı olduktan sonra ANAP’ın genel başkanlığına getirilen siyasetçi aşağıdakilerden hangisidir?

A. Mesut Yılmaz
B. Güneş Taner
C. Yıldırım Akbulut
D. Hasan Celal Güzel
E. Adnan Kahveci

Cevap : C. Yıldırım Akbulut

Aşağıdakilerden hangisi Turgut Özal’ın cumhurbaşkanlığı döneminde dış politikadaki önceliklerinden biri değildir?

A. Türk Dünyası ülkelerine öncülük etmek
B. NATO üyeliğinden çıkmak
C. ABD ile olan İlişkileri azaltarak AB’ye yakınlaşmak
D. AB yerine EFTA’ya üye olmak
E. ABD’ye alternatif bölgesel ittifaklar oluşturmak

Cevap : B. NATO üyeliğinden çıkmak

Aşağıdakilerden hangisi 1991 seçimlerinde ANAP’ın oy oranının azalmasının nedenlerinden biri değildir?

A. Kürt siyasi hareketinin ortaya çıkması
B. Sağ partilerin seçimlerde yaptığı ittifaklar
C. Ekonomik göstergelerdeki olumsuz tablo
D. Özal’ın ANAP’ın yönetimine müdahale etmesi
E. ANAP’ın dayandığı sağ seçmenin yeni partilerle parçalanma

Cevap : C. Ekonomik göstergelerdeki olumsuz tablo

Türkiye Cumhuriyeti Siyasi Hayatında Özallı Yıllar (1980-1991)

Anadolu AÖF Bahar Dönemi Soruları

Aöıköğretim çıkmış Soruları
LOLONOLO

Editor

Editör

%d blogcu bunu beğendi: