TAR202U – Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2 Ünite 7

Türkiye’de Koalisyonlar ve Krizler Dönemi (1991-2002)

#1. Koalisyon hükûmetlerinde en kısa süre görev yapan başbakan aşağıdakilerden hangisidir?

#2. Ahmet Necdet Sezer’in cumhurbaşkanı seçilmesi hangi koalisyon döneminde gerçekleşmiştir?

#3. Türk siyasi hayatında kurulan en uzun süreli koalisyon aşağıdakilerden hangisidir?

#4. Aşağıdakilerden hangisi 1990’ların koalisyonlarını gerçekleştiren siyasi liderlerden biri değildir?

#5. Türkiye’nin Koalisyon hükûmetleri döneminde iki büyük kriz yaşadığı yıllar aşağıdakilerin hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

#6. Koalisyon hükûmetlerinde en uzun süre görev yapan başbakan aşağıdakilerden hangisidir?

#7. Aşağıdakilerden hangisi kurulan koalisyonlardan hükûmetlerinden biri değildir?

#8. Birinci DYP-SHP koalisyon hükûmeti hangi yıllar arasında görev yapmıştır?

#9. Türk siyasi hayatında kurulan en kısa süreli koalisyon aşağıdakilerden hangisidir?

#10. Koalisyon hükûmetlerinde güvenoyu alamayan hükûmet aşağıdakilerden hangisidir?

TESTi BiTiR

Doğru / Toplam Soru

Anadolu AÖf Bahar Dönemi Soruları
Aöıköğretim çıkmış Soruları
LOLONOLO

Anadolu AÖf Bahar Dönemi Soruları
Aöıköğretim çıkmış Soruları
LOLONOLO

HD Quiz powered by harmonic design

Türkiye’de Koalisyonlar ve Krizler Dönemi (1991-2002)

Anadolu AÖf Bahar Dönemi Soruları
Aöıköğretim çıkmış Soruları
LOLONOLO

Türkiye’de Koalisyonlar ve Krizler Dönemi (1991-2002) TAR202U - Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2-min

TAR202U – Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2

Birinci DYP-SHP koalisyon hükûmeti hangi yıllar arasında görev yapmıştır?

A. 1991-1992
B. 1993-1994
C. 1994-1996
D. 1998-2000
E. 1991-1993

Cevap : E. 1991-1993

Aşağıdakilerden hangisi 1990’ların koalisyonlarını gerçekleştiren siyasi liderlerden biri değildir?

A. Tansu Çiller
B. Necmettin Erbakan
C. Erdal İnönü
D. Alparslan Türkeş
E. Deniz Baykal

Cevap : D. Alparslan Türkeş

Aşağıdakilerden hangisi kurulan koalisyonlardan hükûmetlerinden biri değildir?

A. ANAP-RP
B. DYP-RP
C. DYP-SHP
D. ANAP-DYP
E. DYP-CHP

Cevap : A. ANAP-RP

Türk siyasi hayatında kurulan en uzun süreli koalisyon aşağıdakilerden hangisidir?

A. ANAP-DYP
B. DYP-RP-DTP
C. DSP-MHP-ANAP
D. ANAP-DYP-DTP
E. DYP-CHP-MHP

Cevap : C. DSP-MHP-ANAP

Türk siyasi hayatında kurulan en kısa süreli koalisyon aşağıdakilerden hangisidir?

A. ANAP-CHP
B. DYP-RP-DTP
C. DSP-MHP-ANAP
D. ANAP-DYP
E. DYP-CHP-MHP

Cevap : D. ANAP-DYP

Koalisyon hükûmetlerinde en uzun süre görev yapan başbakan aşağıdakilerden hangisidir?

A. Süleyman Demirel
B. Tansu Çiller
C. Necmettin Erbakan
D. Mesut Yılmaz
E. Bülent Ecevit

Cevap :E. Bülent Ecevit

Koalisyon hükûmetlerinde en kısa süre görev yapan başbakan aşağıdakilerden hangisidir?

A. Necmettin Erbakan
B. Tansu Çiller
C. Mesut Yılmaz
D. Süleyman Demirel
E. Bülent Ecevit

Cevap : A. Necmettin Erbakan

Koalisyon hükûmetlerinde güvenoyu alamayan hükûmet aşağıdakilerden hangisidir?

A. ANAP-CHP
B. ANAP-DYP
C. DSP-MHP-ANAP
D. DYP-RP-DTP
E. DYP-CHP-MHP

Cevap :B. ANAP-DYP

Türkiye’nin Koalisyon hükûmetleri döneminde iki büyük kriz yaşadığı yıllar aşağıdakilerin hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir?

A. 1993 ve 1998
B. 1994 ve 2001
C. 1994 ve 1999
D. 1995 ve 2002
E. 1993 ve 2000

Cevap : B. 1994 ve 2001

Ahmet Necdet Sezer’in cumhurbaşkanı seçilmesi hangi koalisyon döneminde gerçekleşmiştir?

A. ANAP-DYP
B. DYP-RP-DTP
C. DSP-MHP-ANAP
D. ANAP-DYP-DTP
E. DYP-CHP-MHP

Cevap : C. DSP-MHP-ANAP

Türkiye’de Koalisyonlar ve Krizler Dönemi (1991-2002)

TAR202U – Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2

 

Editor

Editör

%d blogcu bunu beğendi: