Acil Durum Ve Afet Yönetimiafet hukukuauzef

Afet Hukuku Final Deneme-1

Afet Hukuku Final Deneme-1

Afet Hukuku Final Deneme-1

#1. I- Ana çözüm ortağı bakanlık, kurum ve kuruluşlar ile destek çözüm ortakları tarafından birlikte hazırlanır. II-Ulusal düzey hizmet grubu planlarının birbirleri arasındaki uyum ve standartların sağlanabilmesi için Başkanlık tarafından incelenerek onay aşamasına getirilir. III- Başbakan veya Başkanlığın bağlı olduğu Başbakan Yardımcısının onayı ile yürürlüğe girer. IV_Ulusal düzey hizmet grubu planları Türkiye Afet Müdahale Planında öngörülen veya hizmet grubunun niteliğine göre Başkanlıkça belirlenecek formata uygun ve ayrıntılı olarak hazırlanır. V- Ulusal düzey hizmet grubu planlarında müdahale hizmetlerinde ihtiyaç duyulabilecek tüm kaynakların mevcut durumu bölge düzeyinde tespit edilir. Ulusal düzey hizmet grubu planları ile yukarıda verilen bilgilerden hangisi veya hangileri doğrudur?

#2. “6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun’un 6.maddesinin 9.fıkrasında; bu Kanun uyarınca tesis edilen idari işlemlere karşı tebliğ tarihinden itibaren otuz gün içinde 6.1.1982 tarihli ve 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu uyarınca dava açılabileceği ve bu davalarda yürütmenin durdurulmasına karar verilemeyeceği hükmü düzenlenmiştir.” Sözkonusu madde hangi mahkeme tarafından iptal edilmiştir?

#3. Afet ve acil durumlardan korunmak, afet ve acil durum risklerini azaltmak, afet ve acil durum sonrası yapılacak faaliyetler hakkında öneriler sunmak, politikaları ve öncelikleri belirlemek amacıyla Başkan veya belirleyeceği Başkan Yardımcısının başkanlığında, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Türkiye Kızılay Derneğinden daire başkanı düzeyindeki birer temsilci ile afet ve acil durumlar konusunda çalışmaları bulunan ve Yükseköğretim Kurulu tarafından bildirilecek en az on üniversite öğretim üyesi arasından Başkan tarafından belirlenecek beş üye ile akredite edilmiş ilgili sivil toplum kuruluşlarından Başkan tarafından belirlenecek üç üyeden oluşan birim aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

#4. 6306 sayılı Kanun uyarınca yapılacak uygulamalar için 6831 sayılı Kanuna tabi alanların kullanılması zaruri olduğu takdirde, başka yerlerde en az ne kadar alanın ağaçlandırılması mecburidir?

#5. I-6306 sayılı Kanun uyarınca tesis edilen idari işlemlere karşı İdari Yargılama Usulü Kanunu uyarınca dava açılabilir.” II- Dava süresi tebliğ tarihinden itibaren 20 gün içinde olmalıdır. III- Bu davalarda da yürütmenin durdurulmasına karar verilebilir. 6306 sayılı Kanun uyarınca yukarıdaki ifadelerden hangisi veya hangileri yanlıştır?


#6. 6306 sayılı Kanun uyarınca tesis edilen idari işlemlere karşı tebliğ tarihinden itibaren kaç gün içinde İdari Yargılama Usulü Kanunu uyarınca dava açılabilir?

#7. Afet türleri için olay türü planı hazırlayan kurum/kuruluşun/Kurul adı aşağıdaki şıklardan hangisinde doğru olarak verilmiştir?

#8. I-6306 sayılı Kanun uyarınca yapılacak olan planlar, 3/5/1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanununda ve imara ilişkin hükümler ihtiva eden özel kanunlar da dâhil olmak üzere diğer mevzuatta belirtilen kısıtlamalara tabi değildir. II- Bu Kanuna tabi riskli yapılar, riskli alanlar ve rezerv yapı alanları hakkında 7269 sayılı Kanunun uygulanıyor olması bu Kanunun uygulanmasına engel teşkil etmez. III- 6306 sayılı Kanun uyarınca yapılacak olan planlar, 3/5/1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanununda ve imara ilişkin hükümler ihtiva eden özel kanunlar da dâhil olmak üzere diğer mevzuatta belirtilen kısıtlamalara tabiidir. Yukarıdaki ifadelerden hangisi veya hangileri yanlıştır?

#9. I-6306 sayılı kanuna göre tasarruflar kısıtlanabilir. II- Uygulama sırasında Bakanlık, TOKİ veya İdare tarafından talep edilmesi hâlinde, hak sahiplerinin görüşü alınmaz. III-Riskli alanlardaki yapılar ile riskli yapılara elektrik, su ve doğal gaz verilmez ve verilen hizmetler kurum ve kuruluşlar tarafından durdurulur. Yukarıdaki ifadelerden hangisi veya hangileri yanlıştır?

#10. I-Afet ve acil durum haberinin duyurulması, ön değerlendirme, haberleşme, güvenlik ve trafik, arama-kurtarma, II-Tahliye, yangın söndürme ve ikincil afetler, altyapı, ulaşım altyapısı, enerji, sağlık, defin, III-Barınma, beslenme, enkaz kaldırma, hasar ve zarar tespit, IV-Ayni ve nakdi bağış yönetimi, uluslararası destek ve işbirliği, satın alma, kiralama, gıda, tarım ve hayvancılık, tehlikeli maddelerle ilgili arındırma faaliyetleri ve psiko-sosyal destek V-Kütüphane sağlama Afet ve acil durum hizmetleri yukarıdakilerden hangisi ya da hangileridir?


#11. 6306 sayılı Kanun uyarınca yapılacak uygulamalar için 3573 sayılı Kanuna tabi alanların kullanılması zaruri olduğu takdirde, başka yerlerde en az …………kadar alanın zeytinlik alanı olması mecburidir.” İbaresindeki boşluğa gelmesi gereken miktar hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?

#12. I AFAD Kapsamındaki Kurullar; Afet ve Acil Durum Yüksek Kurulu, Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu, Deprem Danışma Kuruludur. II- AFAD Kapsamındaki Kurul sadece ; Afet ve Acil Durum Danışma Kuruludur. III- Afet ve Acil Durum Danışma Kurulu yılda 4 kere toplanır. AFAD Kapsamındaki Kurullar hakkında yukarıda verilen bilgilerden hangisi veya hangileri doğrudur?

#13. Aşağıdakilerden hangisi AFAD Kapsamındaki Hizmet birimlerinden değildir?

#14. I-İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Sivil Savunma Genel Müdürlüğü II-Başbakanlığa bağlı Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü III- Bayındırlık Bakanlığına Bağlı Afet İşleri Genel Müdürlüğü IV- Başbakanlık Afet Ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Yukarıdaki idarelerden hangisi veya hangileri şu an aktif bir kuruluş değildir?

#15. Aşağıda verilen cümledeki boşluk hangi şıkta doğru olarak verilmiştir? “2863 sayılı Kanun ve 5366 sayılı Kanun kapsamındaki alanlarda uygulamada bulunulması hâlinde alanın sit statüsü de gözetilerek …………… Bakanlığının görüşü alınır.”


#16. AFAD kaç yılında kurulmuştur?

#17. I-6306 sayılı Kanun uyarınca yapılacak olan planlar, 3/5/1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanununda ve imara ilişkin hükümler ihtiva eden özel kanunlar da dâhil olmak üzere diğer mevzuatta belirtilen kısıtlamalara tabi değildir. II-Bu Kanuna tabi riskli yapılar hakkında 7269 sayılı Kanunun uygulanıyor olması bu Kanunun uygulanmasına engel teşkil etmez. III- Bu Kanuna tabi riskli alanlar hakkında 7269 sayılı Kanunun uygulanıyor olması bu Kanunun uygulanmasına engel teşkil eder. IV- Bu Kanuna tabi rezerv yapı alanları hakkında 7269 sayılı Kanunun uygulanıyor olması bu Kanunun uygulanmasına engel teşkil etmez. Yukarıdaki ifadelerden hangisi veya hangileri yanlıştır?

#18. I- Kanun gereği hiçbir tasarruf kısıtlanamaz. II- Uygulama sırasında Bakanlık, TOKİ veya İdare tarafından talep edilmesi hâlinde, hak sahiplerinin de görüşü alınarak, riskli alanlardaki yapılar ile riskli yapılara elektrik, su ve doğal gaz verilmez ve verilen hizmetler kurum ve kuruluşlar tarafından durdurulur. III-Kanun gereği sadece ulaşım hizmetinin kısıtlanması katiyen yasaktır. IV- Kanun gereği sadece sosyal alan hizmetlerinin kısıtlanması katiyen yasaktır. V- Kanun gereği sadece iletişim hizmetlerinin kısıtlanması katiyen yasaktır. Riskli alanlara ve yapılara ulaştırılan temel kamu hizmetlerinin kesilmesi konusunda yukarıdaki cümlelerden hangisi veya hangileri doğrudur?

#19. AFAD Başkanlığı Teşkilatı ve Görevleri hakkında aşağıdaki şıklardan hangisi doğrudur?

#20. “Başkanlık tarafından bakanlık, kurum ve kuruluşların katılımıyla afet ve acil durumlara ilişkin müdahale çalışmalarında görev alacak hizmet grupları ve koordinasyon birimlerine ait görev ve sorumlulukları tanımlamak amacıyla afet-öncesi, sırası ve sonrasına ait müdahale planlamasının temel prensiplerini içeren planın adı nedir?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

 

Afet Hukuku Final Deneme-1

1. I- Kanun gereği hiçbir tasarruf kısıtlanamaz.
II- Uygulama sırasında Bakanlık, TOKİ veya İdare tarafından talep edilmesi hâlinde, hak sahiplerinin de görüşü alınarak, riskli alanlardaki yapılar ile riskli yapılara elektrik, su ve doğal gaz verilmez ve verilen hizmetler kurum ve kuruluşlar tarafından durdurulur.
III-Kanun gereği sadece ulaşım hizmetinin kısıtlanması katiyen yasaktır.
IV- Kanun gereği sadece sosyal alan hizmetlerinin kısıtlanması katiyen yasaktır.
V- Kanun gereği sadece iletişim hizmetlerinin kısıtlanması katiyen yasaktır.
Riskli alanlara ve yapılara ulaştırılan temel kamu hizmetlerinin kesilmesi konusunda yukarıdaki cümlelerden hangisi veya hangileri doğrudur?

A. Yalnız I
B. Yalnız II
C. I-II-III
D. III-IV-V
E. I-II

Cevap : B. Yalnız II

2. 6306 sayılı Kanun uyarınca tesis edilen idari işlemlere karşı tebliğ tarihinden itibaren kaç gün içinde İdari Yargılama Usulü Kanunu uyarınca dava açılabilir?

A. 7
B. 10
C. 15
D. 30
E. 60

Cevap : D. 30

3. I-6306 sayılı Kanun uyarınca tesis edilen idari işlemlere karşı İdari Yargılama Usulü Kanunu uyarınca dava açılabilir.”
II- Dava süresi tebliğ tarihinden itibaren 20 gün içinde olmalıdır.
III- Bu davalarda da yürütmenin durdurulmasına karar verilebilir.
6306 sayılı Kanun uyarınca yukarıdaki ifadelerden hangisi veya hangileri yanlıştır?

A. Yalnız I
B. Yalnız II
C. Yalnız III
D. I-III
E. I-II-III

Cevap : B. Yalnız II

4. I-6306 sayılı Kanun uyarınca yapılacak olan planlar, 3/5/1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanununda ve imara ilişkin hükümler ihtiva eden özel kanunlar da dâhil olmak üzere diğer mevzuatta belirtilen kısıtlamalara tabi değildir.
II- Bu Kanuna tabi riskli yapılar, riskli alanlar ve rezerv yapı alanları hakkında 7269 sayılı Kanunun uygulanıyor olması bu Kanunun uygulanmasına engel teşkil etmez.
III- 6306 sayılı Kanun uyarınca yapılacak olan planlar, 3/5/1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanununda ve imara ilişkin hükümler ihtiva eden özel kanunlar da dâhil olmak üzere diğer mevzuatta belirtilen kısıtlamalara tabiidir.
Yukarıdaki ifadelerden hangisi veya hangileri yanlıştır?

A. Yalnız I
B. Yalnız III
C. I-II
D. I-III
E. I-II-III

Cevap : B. Yalnız III

5. 6306 sayılı Kanun uyarınca yapılacak uygulamalar için 6831 sayılı Kanuna tabi alanların kullanılması zaruri olduğu takdirde, başka yerlerde en az ne kadar alanın ağaçlandırılması mecburidir?

A. 10 hektar
B. 100 hektar
C. bu alanlar kadar
D. 50 hektar
E. 5000

Cevap : C. bu alanlar kadar

6. Aşağıda verilen cümledeki boşluk hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?
“2863 sayılı Kanun ve 5366 sayılı Kanun kapsamındaki alanlarda uygulamada bulunulması hâlinde alanın sit statüsü de gözetilerek …………… Bakanlığının görüşü alınır.”

A. Kültür ve Turizm Bakanlığı
B. Tarım ve Orman Bakanlığı
C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı
D. Adalet Bakanlığı
E. Hazine ve Maliye Bakanlığı

Cevap : A. Kültür ve Turizm Bakanlığı

7. I-6306 sayılı kanuna göre tasarruflar kısıtlanabilir.
II- Uygulama sırasında Bakanlık, TOKİ veya İdare tarafından talep edilmesi hâlinde, hak sahiplerinin görüşü alınmaz.
III-Riskli alanlardaki yapılar ile riskli yapılara elektrik, su ve doğal gaz verilmez ve verilen hizmetler kurum ve kuruluşlar tarafından durdurulur.
Yukarıdaki ifadelerden hangisi veya hangileri yanlıştır?

A. Yalnız I
B. Yalnız II
C. I-II
D. I-III
E. I-II-III

Cevap : B. Yalnız II

8. I-6306 sayılı Kanun uyarınca yapılacak olan planlar, 3/5/1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanununda ve imara ilişkin hükümler ihtiva eden özel kanunlar da dâhil olmak üzere diğer mevzuatta belirtilen kısıtlamalara tabi değildir.
II-Bu Kanuna tabi riskli yapılar hakkında 7269 sayılı Kanunun uygulanıyor olması bu Kanunun uygulanmasına engel teşkil etmez.
III- Bu Kanuna tabi riskli alanlar hakkında 7269 sayılı Kanunun uygulanıyor olması bu Kanunun uygulanmasına engel teşkil eder.
IV- Bu Kanuna tabi rezerv yapı alanları hakkında 7269 sayılı Kanunun uygulanıyor olması bu Kanunun uygulanmasına engel teşkil etmez.
Yukarıdaki ifadelerden hangisi veya hangileri yanlıştır?

A. Yalnız I
B. Yalnız III
C. I-II
D. I-III
E. I-II-III

Cevap : B. Yalnız III

9. “6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun’un 6.maddesinin 9.fıkrasında; bu Kanun uyarınca tesis edilen idari işlemlere karşı tebliğ tarihinden itibaren otuz gün içinde 6.1.1982 tarihli ve 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu uyarınca dava açılabileceği ve bu davalarda yürütmenin durdurulmasına karar verilemeyeceği hükmü düzenlenmiştir.” Sözkonusu madde hangi mahkeme tarafından iptal edilmiştir?

A. İdare Mahkemesi
B. Bölge Adliye Mahkemeleri
C. Anayasa Mahkemesi
D. Kadastro Mahkemesi
E. İş Mahkemesi

Cevap : C. Anayasa Mahkemesi

10. 6306 sayılı Kanun uyarınca yapılacak uygulamalar için 3573 sayılı Kanuna tabi alanların kullanılması zaruri olduğu takdirde, başka yerlerde en az …………kadar alanın zeytinlik alanı olması mecburidir.” İbaresindeki boşluğa gelmesi gereken miktar hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?

A. 5 hektar
B. 10 hektar
C. bu alanlar kadar
D. 50 hektar
E. 1000 hektar

Cevap : C. bu alanlar kadar

Afet Hukuku Final Deneme-1

11. I-İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Sivil Savunma Genel Müdürlüğü
II-Başbakanlığa bağlı Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü
III- Bayındırlık Bakanlığına Bağlı Afet İşleri Genel Müdürlüğü
IV- Başbakanlık Afet Ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)
Yukarıdaki idarelerden hangisi veya hangileri şu an aktif bir kuruluş değildir?

A. Yalnız I
B. Yalnız II
C. Yalnız III
D. Yalnız IV
E. I-II-III

Cevap : E. I-II-III

12. AFAD Başkanlığı Teşkilatı ve Görevleri hakkında aşağıdaki şıklardan hangisi doğrudur?

A. Kurum doğrudan Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmaktadır.
B. Kurum İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmaktadır.
C. Afet öncesi hazırlık ve zarar azaltma, afet esnasında yapılacak müdahale ve afet sonrasındaki iyileştirme çalışmalarının yönetim ve koordinasyonunu gerçekleştirmek, kurumun temel görevi değildir.
D. Her ilde, il özel idaresi bünyesinde valiye bağlı İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri bulunmamaktadır.
E. Bazı illerde bulunan Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlükleri, AFAD’a bağlı olarak çalışmalarını sürdürmektedirler, tümü kaldırılmıştır.

Cevap : B. Kurum İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmaktadır.

13. I AFAD Kapsamındaki Kurullar; Afet ve Acil Durum Yüksek Kurulu, Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu, Deprem Danışma Kuruludur.
II- AFAD Kapsamındaki Kurul sadece ; Afet ve Acil Durum Danışma Kuruludur.
III- Afet ve Acil Durum Danışma Kurulu yılda 4 kere toplanır.
AFAD Kapsamındaki Kurullar hakkında yukarıda verilen bilgilerden hangisi veya hangileri doğrudur?

A. Yalnız I
B. Yalnız II
C. Yalnız III
D. Yalnız IV
E. I-III

Cevap : B. Yalnız II

14. Afet ve acil durumlardan korunmak, afet ve acil durum risklerini azaltmak, afet ve acil durum sonrası yapılacak faaliyetler hakkında öneriler sunmak, politikaları ve öncelikleri belirlemek amacıyla Başkan veya belirleyeceği Başkan Yardımcısının başkanlığında, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Türkiye Kızılay Derneğinden daire başkanı düzeyindeki birer temsilci ile afet ve acil durumlar konusunda çalışmaları bulunan ve Yükseköğretim Kurulu tarafından bildirilecek en az on üniversite öğretim üyesi arasından Başkan tarafından belirlenecek beş üye ile akredite edilmiş ilgili sivil toplum kuruluşlarından Başkan tarafından belirlenecek üç üyeden oluşan birim aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

A. Afet ve Acil Durum Danışma Kurulu
B. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
C. Maden Tetkik ve Arama Enstitüsü Genel Müdürlüğü
D. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı
E. Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanlığı

Cevap : A. Afet ve Acil Durum Danışma Kurulu

15. Aşağıdakilerden hangisi AFAD Kapsamındaki Hizmet birimlerinden değildir?

A. Planlama ve Zarar Azaltma Dairesi Başkanlığı
B. Müdahale Dairesi Başkanlığı
C. İyileştirme Dairesi Başkanlığı
D. Sivil Savunma Dairesi Başkanlığı
E. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü

Cevap : E. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü

16. “Başkanlık tarafından bakanlık, kurum ve kuruluşların katılımıyla afet ve acil durumlara ilişkin müdahale çalışmalarında görev alacak hizmet grupları ve koordinasyon birimlerine ait görev ve sorumlulukları tanımlamak amacıyla afet-öncesi, sırası ve sonrasına ait müdahale planlamasının temel prensiplerini içeren planın adı nedir?

A. 5 yıllık Kalkınma Planı
B. Nazım İmar Planı
C. Türkiye Afet Müdahale Planı
D. Revize İmar Planı
E. Amenajman Planı

Cevap : C. Türkiye Afet Müdahale Planı

17. I- Ana çözüm ortağı bakanlık, kurum ve kuruluşlar ile destek çözüm ortakları tarafından birlikte hazırlanır.
II-Ulusal düzey hizmet grubu planlarının birbirleri arasındaki uyum ve standartların sağlanabilmesi için Başkanlık tarafından incelenerek onay aşamasına getirilir.
III- Başbakan veya Başkanlığın bağlı olduğu Başbakan Yardımcısının onayı ile yürürlüğe girer.
IV_Ulusal düzey hizmet grubu planları Türkiye Afet Müdahale Planında öngörülen veya hizmet grubunun niteliğine göre Başkanlıkça belirlenecek formata uygun ve ayrıntılı olarak hazırlanır.
V- Ulusal düzey hizmet grubu planlarında müdahale hizmetlerinde ihtiyaç duyulabilecek tüm kaynakların mevcut durumu bölge düzeyinde tespit edilir.
Ulusal düzey hizmet grubu planları ile yukarıda verilen bilgilerden hangisi veya hangileri doğrudur?

A. I- II
B. I-II-III
C. III-IV
D. I-II-III-IV
E. II-III-IV

Cevap : D. I-II-III-IV

18. Afet türleri için olay türü planı hazırlayan kurum/kuruluşun/Kurul adı aşağıdaki şıklardan hangisinde doğru olarak verilmiştir?

A. Afet ve Acil Durum Yüksek Kurulu
B. İller Bankası
C. Merkez Bankası
D. Üniversiteler
E. Özel Planlama Şirketleri

Cevap : A. Afet ve Acil Durum Yüksek Kurulu

19. AFAD kaç yılında kurulmuştur?

A. 2008
B. 2007
C. 2009
D. 2010
E. 2006

Cevap : C. 2009

20. I-Afet ve acil durum haberinin duyurulması, ön değerlendirme, haberleşme, güvenlik ve trafik, arama-kurtarma,
II-Tahliye, yangın söndürme ve ikincil afetler, altyapı, ulaşım altyapısı, enerji, sağlık, defin,
III-Barınma, beslenme, enkaz kaldırma, hasar ve zarar tespit,
IV-Ayni ve nakdi bağış yönetimi, uluslararası destek ve işbirliği, satın alma, kiralama, gıda, tarım ve hayvancılık, tehlikeli maddelerle ilgili arındırma faaliyetleri ve psiko-sosyal destek
V-Kütüphane sağlama
Afet ve acil durum hizmetleri yukarıdakilerden hangisi ya da hangileridir?

A. I- II
B. I-II-III
C. III-IV
D. I-II-III-IV
E. II-III-IV

Cevap : D. I-II-III-IV

Afet Hukuku Final Deneme-1

Auzef Acil Durum Ve Afet Yönetimi
Facebook ACİL DURUM VE AFET YÖNETİMİ

Afet Hukuku Final Deneme-1

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!