Acil Durum Ve Afet Yönetimiafet hukukuauzef

Afet Hukuku Vize Deneme-3

Afet Hukuku Vize Deneme-3

Afet Hukuku Vize Deneme-3

#1. Aşağıdaki cümlede boş bırakılan yere gelmesi gereken ibare hangi şıkta doğru verilmiştir? “Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi esnasında riskli yapıların yıktırma işlemleri maliklerce riskli yapılar yaptırılmaz ise .........tarafından gerçekleştirilir.”

#2. Aşağıda verilen tanımlardan hangisi veya hangileri doğrudur? I- Riskli alan; Zemin yapısı veya üzerindeki yapılaşma sebebiyle can ve mal kaybına yol açma riski taşıyan, Cumhurbaşkanınca kararlaştırılan alanı II- Riskli yapı; Riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı ilmî ve teknik verilere dayanılarak tespit edilen yapıdır. III- Rezerv yapı alanı; Kanun uyarınca gerçekleştirilecek uygulamalarda yeni yerleşim alanı olarak kullanılmak üzere, TOKİ’nin veya İdarenin talebine bağlı olarak veya resen Bakanlıkça belirlenen alanlardır.

#3. Riskli alanların tespiti öncelikli kişiler tarafından t verilen süre içinde yaptırılmazsa ilgili tespitler hangi kurum veya kuruluşça yapılır veya yaptırılır?

#4. I- Bakanlık, II-TOKİ III-Belediyeler tarafından hangi halde yapabileceklerdir. Acele kamulaştırma işlemini yukarıda verilen hangi kurum veya kuruluşlarca yapılabilmektedir?

#5. Aşağıdaki ifadelerden ifadelerden hangisi veya hangileri doğrudur? I-Yıkım konusunda maliklerce karar alınmalı veya anlaşma sağlanmalıdır. II-Riskli olarak tespit edilen ve itiraz süreci sonunda riskli olduğu kesinleşen binaların yıktırılması Kanunun emredici hükmüdür. III- Riskli binanın yıktırılması için maliklere verilen süreler içerisinde riskli binayı tahliye etmeyen malik veya kiracılar Belediyelere bildirilir.


#6. Riskli yapının yıktırılması yerine güçlendirilmesinin istenilmesi durumunda riskli yapının yıktırılması için maliklere verilen süreler içerisinde; maliklerce, güçlendirmenin teknik olarak mümkün olduğunun tespit ettirilmesi, Kat Mülkiyeti Kanununun 19 uncu maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen şekilde güçlendirme kararı alınması, sonrasında hazırlatılması gerekli olan uygulama aşağıdakilerden hangisidir?

#7. Riskli yapılarının yıkılması yerine eğer mümkünse aşağıdaki işlemlerden hangisi uygulanabilir?

#8. Aşağıdaki cümlede boş bırakılan yere gelmesi gereken ibare hangi şıkta doğru verilmiştir? “Riskli binanın yıktırılması için maliklere verilen süreler içerisinde riskli binayı tahliye etmeyen malik veya kiracılar ............bildirilir.

#9. Riskli yapıların yıktırılıp yıktırılmadığı mahallinde kontrol edilmesi esnasında riskli yapılar, malikleri tarafından yıktırılmamış ise, yapının idari makamlarca yıktırılacağı belirtilerek kaç günden az olmamak üzere ek süre verilerek tebligatta bulunulur?

#10. Acele kamulaştırma işlemi hangi halde veya hallerde yapabilecektir?


#11. Riskli yapıların tespiti, masrafları kendilerine ait olmak üzere, öncelikle kimler tarafından yaptırılır? Boşluklara gelecek ifadeler hangi seçenekte doğru verilmiştir?

#12. Afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde, fen ve sanat norm ve standartlarına uygun, sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerini teşkil etmek üzere iyileştirme, tasfiye ve yenileme çalışmaları gereklilik arz etmektedir bu nedenle 2012 yılında hangi kanun yürürlüğe girmiştir?

#13. Kaç günlük süre içerisinde riskli yapıların yıktırılıp yıktırılmadığı mahallinde kontrol edilir?

#14. Aşağıdakilerden hangi kanunun ilgili maddesi uyarınca riskli yapıların tespiti, tahliyesi ve yıktırma iş ve işlemlerini engelleyenler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulabilir?

#15. İdarece; kaç günden günden az olmamak üzere süre verilerek riskli yapıların yıktırılması yapı maliklerinden istenilir?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

 

Afet Hukuku Vize Deneme-3

1. Afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde, fen ve sanat norm ve standartlarına uygun, sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerini teşkil etmek üzere iyileştirme, tasfiye ve yenileme çalışmaları gereklilik arz etmektedir bu nedenle 2012 yılında hangi kanun yürürlüğe girmiştir?

A. 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun
B. 5902 sayılı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun
C. 7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısiyle Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun
D. 7126 sayılı Sivil Savunma Kanunu
E. 6831 sayılı Orman Kanunu

Cevap : A. 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun

2. Riskli yapıların tespiti, masrafları kendilerine ait olmak üzere, öncelikle kimler tarafından yaptırılır?
Boşluklara gelecek ifadeler hangi seçenekte doğru verilmiştir ?

A. Yapı malikleri veya kanuni temsilcileri
B. Kiracılar
C. Sigorta şirketleri
D. Bakanlık
E. İdare

Cevap : A. Yapı malikleri veya kanuni temsilcileri

3. Riskli alanların tespiti öncelikli kişiler tarafından t verilen süre içinde yaptırılmazsa ilgili tespitler hangi kurum veya kuruluşça yapılır veya yaptırılır?

A. Bakanlık veya İdare
B. İdare
C. Kiracılar
D. Bakanlık
E. Malik

Cevap : A. Bakanlık veya İdare

4. İdarece; kaç günden günden az olmamak üzere süre verilerek riskli yapıların yıktırılması yapı maliklerinden istenilir?

A. 7
B. 10
C. 15
D. 30
E. 60

Cevap : E. 60

5. Riskli yapılarının yıkılması yerine eğer mümkünse aşağıdaki işlemlerden hangisi uygulanabilir?

A. Boyama
B. Tamirat
C. Tadilat
D. Güçlendirme
E. Taşınma

Cevap : D. Güçlendirme

6. Kaç günlük süre içerisinde riskli yapıların yıktırılıp yıktırılmadığı mahallinde kontrol edilir ?

A. 10
B. 60
C. 7
D. 15
E. 20

Cevap : B. 60

7. Riskli yapıların yıktırılıp yıktırılmadığı mahallinde kontrol edilmesi esnasında riskli yapılar, malikleri tarafından yıktırılmamış ise, yapının idari makamlarca yıktırılacağı belirtilerek kaç günden az olmamak üzere ek süre verilerek tebligatta bulunulur?

A. 20
B. 60
C. 15
D. 45
E. 30

Cevap : E. 30

8. Riskli yapının yıktırılması yerine güçlendirilmesinin istenilmesi durumunda riskli yapının yıktırılması için maliklere verilen süreler içerisinde; maliklerce, güçlendirmenin teknik olarak mümkün olduğunun tespit ettirilmesi, Kat Mülkiyeti Kanununun 19 uncu maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen şekilde güçlendirme kararı alınması, sonrasında hazırlatılması gerekli olan uygulama aşağıdakilerden hangisidir?

A. Güçlendirme projesi
B. Yapı izni
C. Ruhsat
D. Plan
E. İzin

Cevap : A. Güçlendirme projesi

9. Aşağıda verilen tanımlardan hangisi veya hangileri doğrudur ?
I- Riskli alan; Zemin yapısı veya üzerindeki yapılaşma sebebiyle can ve mal kaybına yol açma riski taşıyan, Cumhurbaşkanınca kararlaştırılan alanı
II- Riskli yapı; Riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı ilmî ve teknik verilere dayanılarak tespit edilen yapıdır.
III- Rezerv yapı alanı; Kanun uyarınca gerçekleştirilecek uygulamalarda yeni yerleşim alanı olarak kullanılmak üzere, TOKİ’nin veya İdarenin talebine bağlı olarak veya resen Bakanlıkça belirlenen alanlardır

A. Yalnız I
B. Yalnız II
C. Yalnız III
D. I-II
E. I-II-III

Cevap : E. I-II-III

10. Aşağıdakilerden hangi kanunun ilgili maddesi uyarınca riskli yapıların tespiti, tahliyesi ve yıktırma iş ve işlemlerini engelleyenler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulabilir?

A. 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu
B. 6831 Sayılı Orman Kanunu
C. 2872 Sayılı Çevre Kanunu
D. 3194 sayılı İmar Kanunu
E. 5543 sayılı İskan Kanunu

Cevap : A. 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu

11. Aşağıdaki ifadelerden ifadelerden hangisi veya hangileri doğrudur?
I-Yıkım konusunda maliklerce karar alınmalı veya anlaşma sağlanmalıdır.
II-Riskli olarak tespit edilen ve itiraz süreci sonunda riskli olduğu kesinleşen binaların yıktırılması Kanunun emredici hükmüdür.
III- Riskli binanın yıktırılması için maliklere verilen süreler içerisinde riskli binayı tahliye etmeyen malik veya kiracılar Belediyelere bildirilir.

A. Yalnız I
B. Yalnız II
C. Yalnız III
D. I ve III
E. I,II,III

Cevap : B. Yalnız II

12. Aşağıdaki cümlede boş bırakılan yere gelmesi gereken ibare hangi şıkta doğru verilmiştir?
“Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi esnasında riskli yapıların yıktırma işlemleri maliklerce riskli yapılar yaptırılmaz ise ………………………………..tarafından gerçekleştirilir.”

A. Bakanlık
B. Mahalli idarelerin de iştiraki ile mülki amirler vasıtasıyla
C. DSİ
D. AFAD
E. OGM

Cevap : B. Mahalli idarelerin de iştiraki ile mülki amirler vasıtasıyla

13. Aşağıdaki cümlede boş bırakılan yere gelmesi gereken ibare hangi şıkta doğru verilmiştir?
“Riskli binanın yıktırılması için maliklere verilen süreler içerisinde riskli binayı tahliye etmeyen malik veya kiracılar ………………………………..bildirilir.

A. AFAD
B. TOKİ
C. DSİ
D. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri
E. Belediyeler

Cevap : D. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri

14. I- Bakanlık,
II-TOKİ
III-Belediyeler tarafından hangi halde yapabileceklerdir ?
Acele kamulaştırma işlemini yukarıda verilen hangi kurum veya kuruluşlarca yapılabilmektedir ?

A. Yalnız I
B. Yalnız II
C. Yalnız III
D. I-II
E. I- II- III

Cevap : E. I- II- III

15. Acele kamulaştırma işlemi hangi halde veya hallerde yapabilecektir ?

A. Maliklere yapılacak tebligatı takip eden 10 gün içinde en az 2/3 çoğunluk ile anlaşma sağlanamaması halinde
B. Maliklere yapılacak tebligatı takip eden 30 gün içinde en az 2/3 çoğunluk ile anlaşma sağlanamaması halinde
C. Maliklere yapılacak tebligatı takip eden 20 gün içinde en az 2/3 çoğunluk ile anlaşma sağlanamaması halinde
D. Maliklere yapılacak tebligatı takip eden 30 gün içinde en az 3/5 çoğunluk ile anlaşma sağlanamaması halinde
E. Maliklere yapılacak tebligatı takip eden 10 gün içinde en az 3/5 çoğunluk ile anlaşma sağlanamaması halinde

Cevap : B. Maliklere yapılacak tebligatı takip eden 30 gün içinde en az 2/3 çoğunluk ile anlaşma sağlanamaması halinde

Afet Hukuku Vize Deneme-3

Auzef Acil Durum Ve Afet Yönetimi
Facebook ACİL DURUM VE AFET YÖNETİMİ

Afet Hukuku Vize Deneme-3

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!