Hippotarpi Final Deneme Sınavı 10

Hippotarpi Final Deneme Sınavı 10

#1. Aşağıdakilerden hangisi hippoterapinin fiziksel bir kazanımıdır?

#2. Hippoterapi manejleri ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

#3. Atların dişlerinde oluşan aşınma problemleri için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

#4. Atlarda günlük tüketmeleri gereken yem miktarı en ideal kaç öğünde verilir?

#5. Aşağıdakilerden hangisi hippoterapinin sağladığı psikolojik kazanımlardan biri değildir?

#6. Hippoterapide terapötik binicilik uygulaması aşağıdakilerden hangisinde yapılır?

#7. Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

#8. Hangi tip engellilerde yerde terapi uygulamaları tercih edilmelidir?

#9. Terapötik binicilik ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

#10. Hippoterapide, tecrübenin arttırılmasının sağlandığı kazanım, aşağıdaki kazanımlardan hangisinin grubundadır?

#11. Aşağıdakilerden hangisi kesif yemlerden yararlanabilirliğin arttırılması için yapılanlardan değildir?

#12. Atların beslenmesi ve sindirim sistemleri ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

#13. Eyer üzerinde duramayan, yükseklik korkusundan dolayı ata binemeyen, alerjisi olduğu için ata dokunamayan ve bu sebeple binemeyen, at binmek için fazla kilolu olan ve denge sorunu yaşayan engelli bireylerde aşağıdaki hippoterapi çeşitlerinden hangisi tercih edilmelidir?

#14. Aşağıdakilerden hangisi özgüven ile ilgili yanlış bir bilgidir?

#15. Hippoterapi manejlerinin boyutuyla ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

#16. Aşağıdakilerden hangisi hippoterapi seans süresi hakkında doğru yazılmıştır?

#17. Atlar terapötik biniş seanslarında bazen komutların doğru verilmemesi ve yetersiz kalması sebebiyle istenilenleri yapmayabilirler. Birkaç tekrardan sonra atlar komutlara cevap verir ve istenileni başarılı bir şekilde yaparlar. Bu durum engelli bireylerde hangi kazanımın geliştirilmesine katkı sağlar?

#18. Atların sindirim sistemleri ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

#19. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

#20. Aşağıdakilerden hangisi, denge esasına dayanan at sırtında jimnastik hareketlerinin yapıldığı hippoterapi çeşididir?

TESTi BiTiR

Doğru / Toplam Soru

Auzef Laborant Ve Veteriner Sağlık 2022
Auzef Hippotarpi 2022 Final Soruları
lolonolo

Auzef Laborant Ve Veteriner Sağlık 2022
Auzef Hippotarpi 2022 Final Soruları
lolonolo

HD Quiz powered by harmonic design


Auzef Laborant Ve Veteriner Sağlık 2022
Auzef Hippotarpi
lolonolo
Hippotarpi Final Deneme Sınavı 10

Hippotarpi Final Deneme Sınavı 10

Hippotarpi

Auzef Hippotarpi Final
Hippoterapi Uygulama Alanları Ve Özellikleri

Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

a) Hippoterapi merkezleri atların refahı gözetilerek inşa edilmelidir
b) Unutulmamalıdır ki terapist olan atlar mutsuz olduklarında terapilerde sorunlar yaşanabilmektedir
c) Atların ihtiyaçları karşılanmaz ve hareketleri takip edilmez ise seanslar verimli bir şekilde gerçekleşmez
d) Hippoterapi merkezleri atlara uygun boksları, padokları olmalıdır.
e) Hippoterapi merkezlerinde terapötik binicilik seansları boxlarda yapılır

Cevap : e) Hippoterapi merkezlerinde terapötik binicilik seansları boxlarda yapılır

Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

a) Hippoterapi tesislerinde atların streslerini atabilecekleri uygun padok alanları olmalıdır.
b) Atlar padoklara salınırken bir birleriyle olan uyumlarına göre gruplandırılmalıdır.
c) Hippoterapi tesisleri, çalışma amacına göre ekip bulundurmalıdır.
d) Hippoterapi rehabilitasyon merkezi tesisi bünyesinde tıp uzmanları, hippoterapi antrenörleri, yardımcı elemanlar ile olmazsa olmaz terapi atları bulundurmalıdır
e) Hippoterapi tesislerinde sadece seyislerin olması yeterlidir.

Cevap : e) Hippoterapi tesislerinde sadece seyislerin olması yeterlidir.

Hippoterapide terapötik binicilik uygulaması aşağıdakilerden hangisinde yapılır?

a) Manej
b) Padok
c) Tavla
d) Boks
e) Açık herhangi bir yer

Cevap : a) Manej

Hippoterapi tesisleri ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

a) Hippoterapi tesislerinde her at terapi atı olarak kullanır.
b) Hippoterapi tesisleri şehir merkezlerinde olmalıdır.
c) Tesisler barındırdıkları at sayısına göre değişmektedir.
d) Hippoterapi tesislerinde manej olmasa da olur.
e) Hippoterapi tesislerinde hippoterapi antrenörü olmasa da olur.

Cevap : c) Tesisler barındırdıkları at sayısına göre değişmektedir.

Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

a) Hippoterapi manejlerinde terapi seanslarında normal biniciler at binmemelidir.
b) Hippoterapi manejlerinin zemini toprak olmalıdır.
c) Hippoterapi manejlerinin zemini doğal çim olmalıdır.
d) Hippoterapi manejlerinin zemini sentetik çim (halı saha) olmalıdır.
e) Hippoterapi yalnızca açık manejlerde yapılmalıdır.

Cevap : a) Hippoterapi manejlerinde terapi seanslarında normal biniciler at binmemelidir.

Aşağıdakilerden hangisi manejde yapılan hippoterapi çeşidi değildir?

a) Terapötik binicilik
b) Terapötik sürücülük
c) Terapötik voltij
d) Yerde terapi uygulamaları (tımar uygulaması)
e) Huifbed hippoterapi

Cevap : d) Yerde terapi uygulamaları (tımar uygulaması)

Hippoterapi manejlerinin boyutuyla ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

a) Hippoterapi manejleri 800 m2 den büyük olmalıdır
b) Hippoterapi manejleri 500 m2 olmalıdır
c) Hippoterapi manejleri 800 m2 den büyük 300 m2 den küçük olmamalıdır
d) Hippoterapi manejleri 400 m2 olmalıdır
e) Hippoterapi manejleri 300 m2 den küçük olmalıdır

Cevap : c) Hippoterapi manejleri 800 m2 den büyük 300 m2 den küçük olmamalıdır

Hippoterapi manejleri ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

a) Hippoterapide kullanılacak manejlerin, şehrin gürültüsünden ve dış uyaranlardan uzak bölgelere inşa edilmeleri gerekmektedir
b) Hippoterapi manejlerinin zemini beton olmalıdır.
c) Atların dış uyaranlara olan ilgisinden dolayı hippoterapi uygulamaları için kapalı manejlerin seçilimi fayda sağlayacaktır.
d) Hippoterapi manejleri 300 m2 den küçük olmamalıdır
e) Çadır tipi kapalı manejler veya betonarme tip kapalı manejler hippoterapilerde kullanılabilir

Cevap : b) Hippoterapi manejlerinin zemini beton olmalıdır.

Hippoterapi manejleri ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

a) Manejin içerisi çepe çevre tekmeliklerle çevrili olması gerekir
b) Manejin ışıklandırması ve su tesisatının olması gerekir.
c) Kum manejlerin düzenli olarak ıslatılması gerekir.
d) Hippoterapi manejlerinde, seanslarda menej içerisinde başka atlar serbest bir şekilde gezinebilir
e) Hippoterapi seanslarının yapıldığı saatlerde manejde başka biniciler ve atlar olmamalıdır

Cevap : d) Hippoterapi manejlerinde, seanslarda menej içerisinde başka atlar serbest bir şekilde gezinebilir

Hippoterapide manej kuralları ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

a) Grup terapilerinde iki at arası güvenlik mesafesi en az 2,5 m olmalıdır
b) At binme ve inme noktaları ile donanım- ekipman ayarlarının kontrolü manejin girişinde yapılmalıdır
c) Terapi seanslarında manej içerisindeki malzemeler boşaltılmalı ve hippoterapiye uygun hale getirilmelidir.
d) At binme ve inme noktaları ile donanım- ekipman ayarlarının kontrolü manejin merkezlerinde yapılmalıdır
e) Manej içerisine girmeden önce veya manej kapısını açmadan önce, gerek atla gerekse yaya olarak giriş yapacak kişi ‘’kapıya dikkat’’ diye bağırarak, manej sorumlusu olan hippoterapi antrenöründen izin istemelidir.

Cevap : b) At binme ve inme noktaları ile donanım- ekipman ayarlarının kontrolü manejin girişinde yapılmalıdır

Auzef Laborant Ve Veteriner Sağlık 2022
Auzef Hippotarpi
lolonolo

Editor

Editör

You cannot copy content of this page - LOLONOLO
%d blogcu bunu beğendi: