Hippotarpi Final Deneme Sınavı 8

Hippotarpi Final Deneme Sınavı 8

#1. At barınaklarına genel olarak ne ad verilir?

#2. Aşağıdakilerden hangisi tımar malzemelerinden biri değildir?

#3. Aşağıdakilerden hangisi down sendromlu bireyler hakkında yanlış yazılmıştır?

#4. Aşağıdakilerden hangisi yardımsız binişin birinci aşaması için yanlış yazılmıştır?

#5. At boksları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

#6. Aşağıdakilerden hangisi temel at donanımlarından biridir?

#7. Aşağıdakilerden hangisi, hippoterapide engellilerin ata biniş- iniş stratejileri ile ilgili yanlıştır?

#8. Atların tırnak bakımları nalbant tarafından kaç günde bir yapılmalıdır?

#9. Otizm spektrum bozukluğu ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

#10. Aşağıdakilerden hangisi eyer hakkında yanlış yazılmıştır?

#11. Aşağıdakilerden hangisi down sendromu hakkında doğru yazılmıştır?

#12. Terapötik binicilik için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

#13. Aşağıdakilerden hangisi başlık hakkında yanlış yazılmıştır?

#14. Aşağıdakilerden hangisi temel at donanımlarından biridir?

#15. Serabral palsi ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

#16. Yardımlı biniş- iniş stratejileri ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

#17. Aşağıdakilerden hangisi açık tavlalar ile ilgili olarak yanlıştır?

#18. Hippoterapinin, terapötik binicilik seansının ilkinde engellinin ata bindirilmesinde neden özenli ve dikkatli davranılmalıdır?

#19. Aşağıdakilerden hangisi yardımcı at donanımları hakkında yanlış verilmiştir?

TESTi BiTiR

Doğru / Toplam Soru

Auzef Laborant Ve Veteriner Sağlık 2022
Auzef Hippotarpi 2022 Final Soruları
lolonolo

Auzef Laborant Ve Veteriner Sağlık 2022
Auzef Hippotarpi 2022 Final Soruları
lolonolo

HD Quiz powered by harmonic design

Auzef Laborant Ve Veteriner Sağlık 2022
Auzef Hippotarpi

lolonolo

Hippotarpi Final Deneme Sınavı 8

Hippotarpi Final Deneme Sınavı 8

Hippotarpi

Auzef Hippotarpi Final
Hippoterapide Ekip

Hippoterapi ekibi ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

a) Atlar adeta terapist olarak görev alırlar
b) Hippoterapide terapi programlamasını tıp uzmanları yapar
c) Hippotarpide lider yürütücüler terapi esnasında atların gitmesi gereken yerlere sevkini sağlarlar
d) Hippoterapi ekibinde yan yürütücüler de vardır
e) Hippoterapide engelli bireylere terapi programını hippoterapi antrenörü yapar.

Cevap : e) Hippoterapide engelli bireylere terapi programını hippoterapi antrenörü yapar.

Hippoterapide terapi uylayıcı terapistler ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

a) Alanında uzman tıp hekimleridirler.
b) Engelli bireyler için terapi programını yaparlar
c) Hippoterapi seanslarına katılırlar
d) Hippoterapi atını eğitirler.
e) Hippoterapi antrenörü ile organize çalışırlar

Cevap : d) Hippoterapi atını eğitirler.

Hippoterapi antrenörü ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

a) Hippoterapi atlarının aşılarını yaparlar
b) Engelli bireylerin terapi programlarını yaparlar
c) Hippoterapi atlarının nallarını çakarlar
d) Hippoterapi atlarının sağlık kontrollerini yaparlar
e) Terapi uylayıcı tıp hekimleri ile organize çalışırlar

Cevap : e) Terapi uylayıcı tıp hekimleri ile organize çalışırlar

Hippoterapi antrenörü ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

a) Hippoterapide engellilerin yapacağı hareketlerin seçiliminden sorumludurlar
b) Terapi atlarının eğitimlerinden sorumludurlar.
c) Terapilerde at ve terapi olacak engelli bireyin eşleşmesini yapmakla sorumludurlar
d) Terapilere yardımcı olan elemanların sevk ve idaresinden de sorumludurlar.
e) Terapi alanının güvenliğinden bakımından sevk ve idaresinden sorumludurlar.

Cevap : a) Hippoterapide engellilerin yapacağı hareketlerin seçiliminden sorumludurlar

Hippoterapide terapi uylayıcı terapistler ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

a) Engellinin yapacağı fiziksel aktiviteler tekrar sayıları, süreleri ve sıklığı belirlerler
b) Terapilere yardımcı olan elemanların sevk ve idaresinden de sorumludurlar.
c) Hazırlamış olduğu terapi programının gidişatını ve başarısını görmek için birkaç seans sonrasında ara dönem ölçümleri alarak, kayıt altına almış olduğu ilk ölçümlerle kıyaslar
d) Terapi öncesinde engelli bireyden bir takım ölçümler alarak sonuçları kayıt altına alır
e) Ara ölçümlerde beklenen gelişmenin elde edilmesi halinde terapi programına devam edilir, aksi halde ise, gelişmenin gözlemlenmediği veya gerileyen kazanımların olduğu terapi programlarını sonlandırılıp yeni programlar oluşturur

Cevap : b) Terapilere yardımcı olan elemanların sevk ve idaresinden de sorumludurlar.

Yan yürütücüler ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

a) Tıp kökenli olmaları gerekir.
b) En az lisans mezunu olmuş kişiler arasından seçilir.
c) Terapi esnasında atın sağın ve solunda at ile birlikte hareket ederek engellinin seansta yapacağı hareketler yardımcı olurlar
d) Hippoterapi atı eğitirler
e) Terapi programı oluştururlar

Cevap : c) Terapi esnasında atın sağın ve solunda at ile birlikte hareket ederek engellinin seansta yapacağı hareketler yardımcı olurlar

Lider yürütücüler ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

a) Terapi programında belirtilen güzergahın ata uygulatılmasından sorumludurlar
b) En az lisans mezunu olmuş kişiler arasından seçilir.
c) Lider yürütücüler genellikle seyis veya seyis yamağı diye tabir edilen at bakıcılarının veya atçılıkla ilgisi olan kişilerdir
d) Lider yürütücüler atların başlarında durup atı gideceği yönlere sevk ederler
e) Aşırı dikkatli olmaları gerekir

Cevap : b) En az lisans mezunu olmuş kişiler arasından seçilir.

Seyisler ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

a) Atların her türlü bakım besleme ile tımarlama faaliyetlerini yapan kişilerdir
b) En az lisans mezunu olmuş kişiler arasından seçilir.
c) Terapi esnasında atın sağın ve solunda at ile birlikte hareket ederek engellinin seansta yapacağı hareketler yardımcı olurlar
d) Terapi programı oluştururlar
e) Hippoterapi atı eğitirler

Cevap : a) Atların her türlü bakım besleme ile tımarlama faaliyetlerini yapan kişilerdir

Veteriner hekimler ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

a) Atların her türlü bakım besleme ile tımarlama faaliyetlerini yapan kişilerdir.
b) Terapi programında belirtilen güzergahın ata uygulatılmasından sorumludurlar
c) Atların kimlik bilgileri, sağlık karneleri ve sağlık durumlarının takibinden sorumlu kişilerdir
d) Hippoterapi atı eğitirler
e) Terapi programı oluştururlar

Cevap : c) Atların kimlik bilgileri, sağlık karneleri ve sağlık durumlarının takibinden sorumlu kişilerdir

Nalbantlar ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

a) Terapi programı oluştururlar
b) En az lisans mezunu olmuş kişiler arasından seçilir.
c) Terapi esnasında atın sağın ve solunda at ile birlikte hareket ederek engellinin seansta yapacağı hareketler yardımcı olurlar
d) Atların tırnak bakımlarını yapan, uzayan tırnak kısımlarını kesen ve gerekli durumlarda atların tırnakları nal çakan kişile
e) Tıp kökenli olmaları gerekir.

Cevap : d) Atların tırnak bakımlarını yapan, uzayan tırnak kısımlarını kesen ve gerekli durumlarda atların tırnakları nal çakan kişile

Auzef Laborant Ve Veteriner Sağlık 2022
Auzef Hippotarpi
lolonolo

 

Editor

Editör

You cannot copy content of this page - LOLONOLO
%d blogcu bunu beğendi: