İlk Yardım 2021 Final Soruları Deneme Sınavı 2

İlk Yardım 2021 Final Soruları Deneme Sınavı 2

#1. Aşağıdakilerden hangisi Yılan sokması sonrası yapılması gereken ilk yardım uygulamalarından biri değildir?

#2. Aşağıdakilerden sıcak çarpması risk grubuna girer?

#3. Aşağıdakilerden hangisi akrep sokması belirtilerinden biri değildir?

#4. Aşağıdakilerden hangisi kedi - köpek gibi hayvan ısırmalarında ilk yardım uygulamalarından biri değildir?

#5. Sara krizinde aşağıdakilerden hangisi yapılmaz?

#6. Aşağıdakilerden hangisi ilk yardımda amaca uygun önceliklerden biri değildir?

#7. Aşağıdakilerden hangisi boğulmaların genel belirtilerinden biri değildir ?

#8. Aşağıdakilerden hangisi ani kan şekeri düşme belirtilerinden biri değildir?

#9. Aşağıdakilerden hangisi akrep sokması sonrası yapılması gereken ilk yardım uygulamalarından biri değildi?

#10. Aşağıdakilerden hangisi ilk yardım yapan kişinin özelliklerinden biri değildir?

#11. Ağrı hissi; genellikle ------- ortasında başlar -------- ilerler. Kalp spazmı (Angina pektoris) için yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilemez?

#12. Aşağıdakilerden hangisi kedi ve köpek ısırmalarından sonra hastanın olması gereken aşılardan biridir?

#13. Aşağıdakilerden hangisi ilk yardım çantasında bulunması gereken malzemelerden olan plastik örtünün özeliklerinden biri değildir?

#14. Sedye üzerine yerleştirme tekniklerinden olan karşılıklı durarak kaldırma tekniği hangi tür yaralanma şüphesi olduğunda kullanılır?

#15. Aşağıdakilerden enfeksiyon riski yüksek yara tanımına uymaz?

#16. Aşağıdakilerden hangisi sara krizini davet eden durumlardan biri değildir?

#17. Aşağıdakilerden hangisi deniz canlısı sokması sonrasında meydana gelen belirtilerinden biri değildir?

#18. Aşağıdakilerden hangisi hasta ya da yaralıyı omuzda taşıma (itfaiyeci yöntemi) sırasında yapılması gereken hareketlerden biri değildir?

#19. Burkulmalarda ilk yardım uygulaması sırasında aşağıdakilerden hangisi yapılmaya gerek yoktur?

#20. Aşağıdaki yanık çeşitlerinden hangisi "fiziksel yanıklardan" biri değildir?

D) Kimyasallarla oluşan yanıklar

#21. İlk yardımın ABC'sinde B neyi ifade eder?

TESTi BiTiR

Doğru / Toplam Soru

Auzef Çocuk Gelişimi Lisans 2022 Soruları
Auzef İş Sağlığı Ve Güvenliği 2022 Soruları
Auzef Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik 2022 Soruları
Auzef Yaşlı Bakımı 2022 Soruları
Auzef İlkYardım çıkmış Final Soruları
LOLONOLO

Auzef Çocuk Gelişimi Lisans 2022 Soruları
Auzef İş Sağlığı Ve Güvenliği 2022 Soruları
Auzef Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik 2022 Soruları
Auzef Yaşlı Bakımı 2022 Soruları
Auzef İlkYardım çıkmış Final Soruları
LOLONOLO

HD Quiz powered by harmonic design

Auzef Çocuk Gelişimi Lisans 2022 Soruları
Auzef İş Sağlığı Ve Güvenliği 2022 Soruları
Auzef Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik 2022 Soruları
Auzef Yaşlı Bakımı 2022 Soruları
Auzef İlkYardım çıkmış Final Soruları
LOLONOLO

İlk Yardım 2021 Final Soruları Deneme Sınavı 2

İlk Yardım 2021 Final Soruları Deneme Sınavı 2

Aşağıdaki durumlardan hangisi vücuttaki bir kanamanin ciddiyeti ile ilgili bir gösterge değildir?

A) Kanama miktarı
B) Kişinin fiziksel durumu ve yaşı
C) Vücutta kanın aktığı bölge
D) Kişinin cinsiyeti
E) Kanamanın hızı

Cevap : D) Kişinin cinsiyeti

Sindirim yoluyla meydana gelen zehirlenmelerde ilk yardım uygulaması sırasında aşağıdakilerden hangisi yapılmaz?

A) Kusturulmaya çalışılmaz.
B) Bilinç kontrolü yapılır.
C) Bilinç kaybı varsa koma pozisyonu verilir.
D) Mineral kaybı için maden suyu içirilir.
E) Yaşam bulguları değerlendirilir.

Cevap : D) Mineral kaybı için maden suyu içirilir.

Aşağıdakilerden hangisi ilk yardım çantasında bulunması gereken malzemelerden olan plastik örtünün özeliklerinden biri değildir?

A) Bir yüzü ışığı yansıtıcı özellikte olmalıdır.
B) Bir yüzü turuncu olmalıdır.
C) 200-250 cm boyutlarında olmalıdır.
D) Yaralının altına ve üstüne sermede kullanılır.
E) Yumuşak olmalıdır.

Cevap : E) Yumuşak olmalıdır.

Sara krizinde aşağıdakilerden hangisi yapılmaz?

A) Soğan koklatılır.
B) Sikan giysiler gevşetilir.
C) Kendisini yaralamamasına dikkat edilir.
D) Kilitlenmiş çene açılmaya çalışılma
E) Kriz, kendi sürecini tamamlamaya birakilir.

Cevap : A) Soğan koklatılır.

Ağrı hissi; genellikle ——- ortasında başlar ——– ilerler.
Kalp spazmı (Angina pektoris) için yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilemez?

A) Kollara
B) Mide boşluğuna
C) Sırta
D) Boyuna
E) Çeneye doğru

Cevap : B) Mide boşluğuna

Bayılan bir kişiye yapılan ilk yardım uygulaması sırasında aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) Sırt üstü yatırılarak ayakları 30 cm kaldırılır
B) Solunum kontrol edilir.
C) Kişiye tokat atılır.
D) Kusma varsa yan pozisyonda tutulur
E) Sıkan giysiler gevşetilir

Cevap : C) Kişiye tokat atılır.

Aşağıdakilerden hangisi deniz canlısı sokması sonrasında meydana gelen belirtilerinden biri değildir?

A) Mide bulantısı
B) Şişme
C) İtihaplanma
D) Huzursuzluk
E) Kizarma

Cevap : A) Mide bulantısı

Kırıklarda ilk yardım uygulamaları sırasında aşağıdakilerden hangisi yapılmaz?

A) Kol etkilenmişse yüzük ve saat gibi eşyalar çıkarılıc
B) Yaralı hareket ettirilmez, sıcak tutulur.
C) Tespitive sargi yapılırken parmakları da içine alacak şekilde yapılır.
D) Kol ve bacaklar yukarıda tutulur.
E) Açık kinklarda, tespitten önce yara temiz bir beale kapatılmalıdır.

Cevap : C) Tespitive sargi yapılırken parmakları da içine alacak şekilde yapılır.

Aşağıdakilerden hangisi ilk yardım yapan kişinin özelliklerinden biri değildir?

A) Eldeki olanakları değerlendirebilecek pratikte olmalı
B) İnsan vücudu ile ilgili temel bilgilere sahip olmalı
C) İyi bir iletişim becerisine sahip olmalı
D) Sakin, kendine güvenli olmalı
E) Tıp Fakültesi mezunu hekim olmalı

Cevap : E) Tıp Fakültesi mezunu hekim olmalı

Heimlich manevrasinda hareketler kaçar kez dönüşümlü uygulanır?

A) 3
B) 5
C) 2
D) 6
E) 10

Cevap : B) 5

İlk yardımın ABC’sinde B neyi ifade eder?

A) Airway (Hava yolu açıklığının degerlendirilmesi)
B) ircelatio (Dolaşımin deßerlendirilmesi)
C) Breathe (Solunumun değerlendirilmesi)
D) Hasta sayisini
E) Hastanin pozisyonunu

Cevap : C) Breathe (Solunumun değerlendirilmesi)

Editor

Editör

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: