İlk Yardım 2021 Final Soruları Deneme Sınavı 3

İlk Yardım 2021 Final Soruları Deneme Sınavı 3

#1. Aşağıdakilerden hangisi zehirlenmelerde sindirim sistemi belirtilerinden biri değildir?

#2. Ciddi yaralanmalarda ilk yardım sırasında aşağıdakilerden hangisi yapılmaz?

#3. Burkulmalarda ilk yardım uygulaması sırasında aşağıdakilerden hangisi yapılmaya gerek yoktur?

#4. Bebeklerde hava yolunun açılması için yapılan ilk yardım müdahalelerinde aşağıdakilerden hangisi yapılmaz?

#5. Aşağıdakilerden hangisi boğulmaların genel belirtilerinden biri değildir ?

#6. Aşağıdakilerden hangisi çıkık vakasının sıklıkla karşılaşıldığı bir eklem değildir?

#7. Aşağıdakilerden hangisi arı sokması sonrası yapılmasi gereken ilk yardım uygulamalarından biri değildir?

#8. Aşağıdakilerden hangisi yaşam bulguları ile ilgili önemli göstergelerden biri değildir?

#9. Aşağıdakilerden hangisi kırık belirtilerinden biri değildir?

#10. Sindirim yoluyla meydana gelen zehirlenmelerde ilk yardım uygulaması sırasında aşağıdakilerden hangisi yapılmaz?

#11. Aşağıdakilerden hangisi kedi - köpek gibi hayvan ısırmalarında ilk yardım uygulamalarından biri değildir?

#12. Aşağıdakilerden hangisi dolaşım sistemi ile ilgili bir yapı değildir?

#13. Aşağıdakilerden hangisi sıcak çarpması belirtilerinden biri değildir?

#14. Aşağıdakilerden hangisi Göze bir cisim batması yada metal bir cisim kaçması sonrası yapılması gereken ilk yardım uygulamalarından biri değildir?

#15. Hasta ya da yaralının ciddi yaralanması yoksa Altın beşik yöntemi ile taşıma sırasında aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

#16. Sedye üzerine yerleştirme tekniklerinden olan karşılıklı durarak kaldırma tekniği hangi tür yaralanma şüphesi olduğunda kullanılır?

#17. Çıkıklarda ilk yardım uygulaması sırasında aşağıdakilerden hangisinin yapılması yanlıştır?

#18. Aşağıdakilerden hangisi sara krizini davet eden durumlardan biri değildir?

#19. İlk yardım kimlere uygulanır?

#20. Aşağıdakilerden elektrik yanıklarında yapılan ilk yardım uygulamalarından biri değildir?

#21. Aşağıdakilerden hangisi normal vücut ısısı değerini gösterir?

TESTi BiTiR

Doğru / Toplam Soru

Auzef Çocuk Gelişimi Lisans 2022 Soruları
Auzef İş Sağlığı Ve Güvenliği 2022 Soruları
Auzef Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik 2022 Soruları
Auzef Yaşlı Bakımı 2022 Soruları
Auzef İlkYardım çıkmış Final Soruları
LOLONOLO

Auzef Çocuk Gelişimi Lisans 2022 Soruları
Auzef İş Sağlığı Ve Güvenliği 2022 Soruları
Auzef Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik 2022 Soruları
Auzef Yaşlı Bakımı 2022 Soruları
Auzef İlkYardım çıkmış Final Soruları
LOLONOLO

HD Quiz powered by harmonic design

Auzef Çocuk Gelişimi Lisans 2022 Soruları
Auzef İş Sağlığı Ve Güvenliği 2022 Soruları
Auzef Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik 2022 Soruları
Auzef Yaşlı Bakımı 2022 Soruları
Auzef İlkYardım çıkmış Final Soruları
LOLONOLO

İlk Yardım 2021 Final Soruları Deneme Sınavı 3

İlk Yardım 2021 Final Soruları Deneme Sınavı 3

Aşağıdakilerden hangisi doğal gaz (Şofben) zehirlenmeleri sonucu yapılacak olan ilk yardım uygulamalarından biri değidir?

A) Tibbi yardim istenir (112)
B) Kişi ortamdan uzaklaştirilir
C) Bol su ile yüzü yıkanır.
D) Havayolu açıkligi saglanin
El Yaşam bulgular degerlendirilir (ABC)

Cevap : C) Bol su ile yüzü yıkanır.

Aşağıdakilerden hangisi kırık belirtilerinden biri değildir?

A) Hareket ile artan ağrı
B) Şekil bozukluğu
C) Hareket kaybı
D) Ödem ve kanama nedeniyle morarma
E) Deride solukluk ve soğukluk hissi

Cevap : E) Deride solukluk ve soğukluk hissi

Aşağıdakilerden hangisi akrep sokması sonrası yapılması gereken ilk yardım uygulamalarından biri değildi?

A) Yaraya soğuk uygulama yapılır
B) SOkmanın olduğu bölge hareket ettirilmez.
C) Yatar pozisyonda tutulur
D) Kan dolaşımını engellemeyecek şekilde bandaj uygulanır
E) Boğucu sargi (turnike) uygulaması yapılır.

Cevap : E) Boğucu sargi (turnike) uygulaması yapılır.

Çıkıklarda ilk yardım uygulaması sırasında aşağıdakilerden hangisinin yapılması yanlıştır?

A) Bölgede nabız, deri rengi ve isisi kontrol edilir.
B) Eklem aynen bulunduğu şekilde tespit edilir.
C) Çıkık yerine oturtulur
D) Tıbbi yardım istenir (112)
E) Hasta ya da yaralıya ağızdan hiçbir şey verilmez

Cevap : C) Çıkık yerine oturtulur

Aşağıdakilerden hangisi ani kan şekeri düşme belirtilerinden biri değildir?

A) Aniden acıkma
B) Şaşılık
C) Terleme
D) Titreme
E) Hızlı nabız

Cevap : B) Şaşılık

Hasta ya da yaralının ciddi yaralanması yoksa Altın beşik yöntemi ile taşıma sırasında aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) İki, üç, dört elle altın beşik yapılabilir
B) Bir el ile altın beşik yöntemi yapılabilir
C) İki elle altın beşik yöntemi yapılabilir
D) Üç elle altın beşik yöntemi yapılabilir
E) Dört elle altın beşik yöntemi yapılabilir

Cevap : B) Bir el ile altın beşik yöntemi yapılabilir

Aşağıdakilerden hangisi kedi ve köpek ısırmalarından sonra hastanın olması gereken aşılardan biridir?

A) Kuduz
B) Hepatit B
C) Hepatit A
D) Zatürre
E) Grip

Cevap : A) Kuduz

Aşağıdakilerden hangisi zehirlenmelerde sindirim sistemi belirtilerinden biri değildir?

A) Kasılma
B) Kusma
C) Bulantı
D) İshal
E) Karin ağrısı

Cevap : A) Kasılma

Aşağıdakilerden hangisi akrep sokması belirtilerinden biri değildir?

A) Bulantı, kusma
B) iltihaplanma, kızarma, morarma
C) Adale krampları, titreme ve karıncalanma
D) Ağrı
E) Ödem

Cevap : A) Bulantı, kusma

Aşağıdakilerden hangisi çıkık vakasının sıklıkla karşılaşıldığı bir eklem değildir?

A) Omuz
B) Ayak bileği
C) Diz
D) Kalça
E) Bel

Cevap : E) Bel

Aşağıdakilerden hangisi hasta ya da yaralıyı omuzda taşıma (itfaiyeci yöntemi) sırasında yapılması gereken hareketlerden biri değildir?

A) Sol el ile hasta yada yaralının sağ elini tutar ağrılığını dizlere vererek kalkar.
B) Çömelerek sağ kolunu hasta yada yaralanın bacakları arasından geçirir
C) İlk yardım yapan kişi sol kolu ile omuzundan tutarak hasta yada yaralıyı oturur duruma getirir
D) Tuttuğu elden nabız alır
E) Hasta ya da yaralının vücudunu sağ omuzuna alır.

Cevap : D) Tuttuğu elden nabız alır

Editor

Editör

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: