İlk Yardım 2021 Final Soruları Deneme Sınavı 4

İlk Yardım 2021 Final Soruları Deneme Sınavı 4

#1. Aşağıdaki durumlardan hangisi vücuttaki bir kanamanin ciddiyeti ile ilgili bir gösterge değildir?

#2. Aşağıdakilerden hangisi kırık belirtilerinden biri değildir?

#3. Kafatası ve omurga yaralarındaki ilk yardım uygulamasında aşağıdakilerden hangisi yapılmaz?

#4. Hasta ya da yaralı taşıma yöntemlerinden biri olan kollar ve bacaklardan tutarak taşıma yöntemi için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

#5. Hangi durumlarda boğucu sargı (turnike) uygulamasına gerek yoktur?

#6. Aşağıdakilerden hangisi ilk yardımda amaca uygun önceliklerden biri değildir?

#7. Aşağıdakilerden hangisi kedi ve köpek ısırmalarından sonra hastanın olması gereken aşılardan biridir?

#8. Aşağıdakilerden hangisi akrep sokması sonrası yapılması gereken ilk yardım uygulamalarından biri değildi?

#9. Aşağidakilerden hangisi ilk yardımın temel uygulamalarından biri değildir?

#10. Aşağıdakilerden hangisi çıkık vakasının sıklıkla karşılaşıldığı bir eklem değildir?

#11. Aşağıdakilerden hangisi koma sebeplerinden biri olamaz?

#12. Bilinci kapalı bir hasta ya da yaralıya baş geri çene yukarı pozisyonu verilirken aşağıdakilerden hangisi yapılmaz?

#13. Aşağıdakilerden hangisi zehirlenmelerde sindirim sistemi belirtilerinden biri değildir?

#14. Hasta ya da yaralının ciddi yaralanması yoksa Altın beşik yöntemi ile taşıma sırasında aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

#15. Aşağıdakilerden hangisi kulağa yabancı bir cisim kaçması sonrası yapılması gereken ilk yardım uygulamalarından biri değildir?

#16. Aşağıdakilerden hangisi hasta ya da yaralıyı kısa mesafe kucakta taşıma yöntemlerinden biri değildir?

#17. Aşağıdakilerden hangisi ani kan şekeri düşme belirtilerinden biri değildir?

#18. Çıkıklarda ilk yardım uygulaması sırasında aşağıdakilerden hangisinin yapılması yanlıştır?

#19. Aşağıdakilerden hangisi hasta ya da yaralıyı omuzda taşıma (itfaiyeci yöntemi) sırasında yapılması gereken hareketlerden biri değildir?

#20. Aşağıdakilerden hangisi akrep sokması belirtilerinden biri değildir?

#21. Aşağıdakilerden hangisi boğulma sebeplerinden biri değildir?

TESTi BiTiR

Doğru / Toplam Soru

Auzef Çocuk Gelişimi Lisans 2022 Soruları
Auzef İş Sağlığı Ve Güvenliği 2022 Soruları
Auzef Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik 2022 Soruları
Auzef Yaşlı Bakımı 2022 Soruları
Auzef İlkYardım çıkmış Final Soruları
LOLONOLO

Auzef Çocuk Gelişimi Lisans 2022 Soruları
Auzef İş Sağlığı Ve Güvenliği 2022 Soruları
Auzef Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik 2022 Soruları
Auzef Yaşlı Bakımı 2022 Soruları
Auzef İlkYardım çıkmış Final Soruları
LOLONOLO

HD Quiz powered by harmonic design

Auzef Çocuk Gelişimi Lisans 2022 Soruları
Auzef İş Sağlığı Ve Güvenliği 2022 Soruları
Auzef Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik 2022 Soruları
Auzef Yaşlı Bakımı 2022 Soruları
Auzef İlkYardım çıkmış Final Soruları
LOLONOLO

İlk Yardım 2021 Final Soruları Deneme Sınavı 4

İlk Yardım 2021 Final Soruları Deneme Sınavı 4

Aşağıdakilerden hangisi boğulmaların genel belirtilerinden biri değildir ?

A) Yüzde , dudaklarda ve tırnaklarda morarma
B) Ağızda balgam toplanması ve köpüklenme
C) Bayılma
D) Yüksek ateş
E) Nefes almada güçlük

Cevap : D) Yüksek ateş

Aşağıdakilerden hangisi boğulma sebeplerinden biri değildir?

A) Bayılma ve bilinç kaybı sonucu dilin geriye kayması
B) Nefes borusuna sıvı dolması
C) Nefes borusuna yabancı cisim kaçması
D) Doğalgaz zehirlenmesi
E) Gıda zehirlenmesi

Cevap : E) Gıda zehirlenmesi

Aşağıdakilerden hangisi kedi – köpek gibi hayvan ısırmalarında ilk yardım uygulamalarından biri değildir?

A) Hafif yaralanmalarda yara 5 dakika süreyle sabun ve soğuk suyla yıkanır.
B) Soğuk uygulama yapılır.
C) Ciddi yaralanma ve kanama varsa yaraya temiz bir bezle basınç uygulanarak kanama durdurulmalıdır.
D) Hasta ya da yaralı yaşamsal bulgular yönünden değerlendirilir (ABC).
E) Yaranın üstü temiz bir bezle kapatılır.

Cevap : C) Ciddi yaralanma ve kanama varsa yaraya temiz bir bezle basınç uygulanarak kanama durdurulmalıdır.

Hasta ya da yaralı taşıma yöntemlerinden biri olan kollar ve bacaklardan tutarak taşıma yöntemi için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

A) Ait kişi tarafından uygulanır
B) Üç kişi tarafından uygulanır.
C) Dört kişi tarafından uygulanır
D) İki kişi tarafından uygulanır
E) Bir kişi tarafından uygulanır

Cevap : D) İki kişi tarafından uygulanır.

Sedye üzerine yerleştirme tekniklerinden olan karşılıklı durarak kaldırma tekniği hangi tür yaralanma şüphesi olduğunda kullanılır?

A) Göğüs yaralanmalarında
B) Karın yaralanmalarında
C) Üreme organları yaralanmalarında
D) Omurilik yaralanmalarında
E) Baş ve duyu organları yaralanmalarında

Cevap : D) Omurilik yaralanmalarında

Aşağıdakilerden hangisi hasta ya da yaralıyı kısa mesafe kucakta taşıma yöntemlerinden biri değildir?

A) Koşarak olay yerinden uzaklaşılır.
B) Ağırlık dizlere verilerek kalkılır
C) Diğer elle gövdenin ağırlığı yüklenerek sırtından kavranır.
D) Bir elle yaralı dizlerinin altından tutularak destek alınır
E) Yaralıya kollarını ilk yardım yapan kişinin boynuna dolaması söylenebilir. Bu yaralının kendini güvende hissetmesini sağlar.

Cevap : A) Koşarak olay yerinden uzaklaşılır.

Burkulmalarda ilk yardım uygulaması sırasında aşağıdakilerden hangisi yapılmaya gerek yoktur?

A) Sıkıştırıcı bir bandajla burkulan eklem tespit edilir
B) Şişliği azaltmak için bölge yukarı kaldırılır
C) Yaralıya sakinleştirmek için su içirilir
D) Hareket ettirilmez
E) Tıbbi yardım istenir (112)

Cevap : C) Yaralıya sakinleştirmek için su içirilir

Aşağıdakilerden hangisi koma sebeplerinden biri olamaz?

A) Aşırı alkol ve uyuşturucu kullanımı
B) Kafa travmaları
C) Zehirlenmeler
D) Düşme veya şiddetli darbe
E) Aşırı yemek

Cevap : E) Aşırı yemek

Aşağıdakilerden hangisi sara krizini davet eden durumlardan biri değildir?

A) Hava kirliliği
B) Uyusukluk
C) Uzun süreli açlık
D) Hormonal değişiklikler
E) Aşırı yorgunluk

Cevap : A) Hava kirliliği

Aşağıdakilerden hangisi kulağa yabancı bir cisim kaçması sonrası yapılması gereken ilk yardım uygulamalarından biri değildir?

A) Kesinlikle delici bir cisimle müdahale edilmez
B) Su değdirilmez
C) Kulak temizleme çubuğuyla çıkarılmaya çalışılır
D) Tıbbi yardım istenir (112)
E) Kesinlikle sivri bir cisimle müdahale edilmez

Cevap : C) Kulak temizleme çubuğuyla çıkarılmaya çalışılır.

Editor

Editör

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: