İlk Yardım 2021 Final Soruları Deneme Sınavı 5

İlk Yardım 2021 Final Soruları Deneme Sınavı 5

#1. Aşağıdakilerden hangisi yara çeşitlerinden biri değildir?

#2. Aşağıdakilerden hangisi deniz canlısı sokması sonrasında meydana gelen belirtilerinden biri değildir?

#3. Aşağıdaki durumlardan hangisi vücuttaki bir kanamanin ciddiyeti ile ilgili bir gösterge değildir?

#4. Ağrı hissi; genellikle ------- ortasında başlar -------- ilerler. Kalp spazmı (Angina pektoris) için yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilemez?

#5. Kafatası ve omurga yaralarındaki ilk yardım uygulamasında aşağıdakilerden hangisi yapılmaz?

#6. Sara krizinde aşağıdakilerden hangisi yapılmaz?

#7. Heimlich manevrasinda hareketler kaçar kez dönüşümlü uygulanır?

#8. Bayılan bir kişiye yapılan ilk yardım uygulaması sırasında aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

#9. Kırıklarda ilk yardım uygulamaları sırasında aşağıdakilerden hangisi yapılmaz?

#10. Bilinci kapalı bir hasta ya da yaralıya baş geri çene yukarı pozisyonu verilirken aşağıdakilerden hangisi yapılmaz?

#11. Aşağıdakilerden hangisi ilk yardım yapan kişinin özelliklerinden biri değildir?

#12. Bebeklerde hava yolunun açılması için yapılan ilk yardım müdahalelerinde aşağıdakilerden hangisi yapılmaz?

#13. Sindirim yoluyla meydana gelen zehirlenmelerde ilk yardım uygulaması sırasında aşağıdakilerden hangisi yapılmaz?

#14. Aşağıdakilerden hangisi dolaşım sistemi ile ilgili bir yapı değildir?

#15. İlk yardım kimlere uygulanır?

#16. Aşağıdakilerden hangisi normal vücut ısısı değerini gösterir?

#17. Aşağidakilerden hangisi ilk yardımın temel uygulamalarından biri değildir?

#18. Aşağıdakilerden hangisi doğal gaz (Şofben) zehirlenmeleri sonucu yapılacak olan ilk yardım uygulamalarından biri değidir?

#19. İlk yardımın ABC'sinde B neyi ifade eder?

#20. Aşağıdakilerden hangisi ilk yardım çantasında bulunması gereken malzemelerden olan plastik örtünün özeliklerinden biri değildir?

#21. Hangi durumlarda boğucu sargı (turnike) uygulamasına gerek yoktur?

TESTi BiTiR

Doğru / Toplam Soru

Auzef Çocuk Gelişimi Lisans 2022 Soruları
Auzef İş Sağlığı Ve Güvenliği 2022 Soruları
Auzef Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik 2022 Soruları
Auzef Yaşlı Bakımı 2022 Soruları
Auzef İlkYardım çıkmış Final Soruları
LOLONOLO

Auzef Çocuk Gelişimi Lisans 2022 Soruları
Auzef İş Sağlığı Ve Güvenliği 2022 Soruları
Auzef Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik 2022 Soruları
Auzef Yaşlı Bakımı 2022 Soruları
Auzef İlkYardım çıkmış Final Soruları
LOLONOLO

HD Quiz powered by harmonic design

Auzef Çocuk Gelişimi Lisans 2022 Soruları
Auzef İş Sağlığı Ve Güvenliği 2022 Soruları
Auzef Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik 2022 Soruları
Auzef Yaşlı Bakımı 2022 Soruları
Auzef İlkYardım çıkmış Final Soruları
LOLONOLO

İlk Yardım 2021 Final Soruları Deneme Sınavı 5

İlk Yardım 2021 Final Soruları Deneme Sınavı 5

Aşağıdakilerden

hangisi sıcak çarpması belirtilerinden biri değildir?A) Adale krampları
B) Güçsüzlük ve yorgunluk
C) Gözlerde şaşılık
D) Davranış bozuklukları
E) Solgun ve sıcak deri

Cevap : C) Gözlerde şaşılık

Aşağıdaki yanık çeşitlerinden hangisi “fiziksel yanıklardan” biri değildir?

A) Işın ile oluşan yanıklar
B) Isı ile oluşan yanıklar
C) Elektrik ile oluşan yanıklar
D) Kimyasallarla oluşan yanıklar
E) Donma sonucu oluşan yanıklar

Cevap : A) Işın ile oluşan yanıklar

Aşağıdakilerden hangisi arı sokması sonrası yapılmasi gereken ilk yardım uygulamalarından biri değildir?

A) Yaralı bölgeye diş macunu sürülür
B) Soğuk uygulama yapilir.
C) Ağiz içi sokmalarinda ve alerji hikâyesi olanlarda tibbi yardim istenir (112)
D) Yarali bölge yikanir.
E) Derinin üzerinden görülüyorsa arınin iğnesi çıkarılır.

Cevap : A) Yaralı bölgeye diş macunu sürülür

Sara krizinde aşağıdakilerden hangisi yapılmaz?

A. Kriz, kendi sürecini tamamlamaya bırakılır
B. Sıkan giysiler gevşetilir
C. Tokat atılarak kendisine gelmesi sağlanır
D. Kilitlenmiş çene açılmaya çalışılmaz
E. Kendisini yaralamamasına dikkat edilir

Cevap : C. Tokat atılarak kendisine gelmesi sağlanır

Aşağıdakilerden elektrik yanıklarında yapılan ilk yardım uygulamalarından biri değildir?

A. Hasar gören bölgenin üzeri temiz bir bezle örtülmelidir
B. Yaralıya dokunmadan önce yeri biliniyorsa elektrik akımı kesilmelidir
C. Yaralının üzerine su dökerek müdahale edilmelidir
D. Derhal Tıbbi yardım istenmelidir (112)
E. Hasta ya da yaralının ABC’si değerlendirilmelidir

Cevap : C. Yaralının üzerine su dökerek müdahale edilmelidir

Aşağıdakilerden hangisi Yılan sokması sonrası yapılması gereken ilk yardım uygulamalarından biri değildir?

A) Yaralı bölge emilerek zehir çıkarılmaya çalışılır
B) Yara su ile yıkanır
C) Yaraya yakın bölgede baskı yapabilecek eşyalar (yüzük, bilezik vb.) çıkarılır
D) Yara baş ve boyunda ise yara çevresine baskı uygulanır
E) Kol ve bacaklarda ise yara üstünden dolaşımı engellemeyecek şekilde bandaj uygulanır (Turnike uygulanmaz)

Cevap : A) Yaralı bölge emilerek zehir çıkarılmaya çalışılır

Aşağıdakilerden hangisi Yılan sokması sonrası yapılması gereken ilk yardım uygulamalarından biri değildir?

A) yaralı bölgeye alkol dökülür
B) Yara su ile yıkanır
C) Yaraya yakın bölgede baskı yapabilecek eşyalar (yüzük, bilezik vb.) çıkarılır
D) Yara baş ve boyunda ise yara çevresine baskı uygulanır
E) Kol ve bacaklarda ise yara üstünden dolaşımı engellemeyecek şekilde bandaj uygulanır (Turnike uygulanmaz)

Cevap : A) yaralı bölgeye alkol dökülür

Aşağıdakilerden hangisi Göze bir cisim batması yada metal bir cisim kaçması sonrası yapılması gereken ilk yardım uygulamalarından biri değildir?

A) Gerekmedikçe hasta yerinden oynatılmaz
B) Göze hiçbir şekilde dokunulmaz
C) Nemli bezle cisim çıkarılmaya çalışılır
D) Tıbbi yardım istenir (112)
E) Hastanın göz uzmanı olan bir sağlık kuruluşuna gitmesi sağlanır

Cevap : C) Nemli bezle cisim çıkarılmaya çalışılır

Aşağıdakilerden sıcak çarpması risk grubuna girer?

A) 65 yaş altı yaşlılar
B) 13-16 yaş ergenler
C) 18-25 yaş gençler
D) 10-12 yaş çocuklar
E) 5 yaş altı çocuklar

Cevap : E) 5 yaş altı çocuklar

Ciddi yaralanmalarda ilk yardım sırasında aşağıdakilerden hangisi yapılmaz?

A) Yaraya saplanan cisim varsa çıkarılır
B) Yarada kanama varsa durdurulur
C) Yara içi kurcalanmamalıdır
D) Yara temiz bir bezle örtülür
E) Tıbbi yardım istenir (112)

Cevap : A) Yaraya saplanan cisim varsa çıkarılır

Aşağıdakilerden enfeksiyon riski yüksek yara tanımına uymaz?

A) Gecikmiş yaralar (6 saatten fazla),
B) Dikişleri ayrılmış yaralar,
C) Kenarları muntazam olmayan yaralar,
D) Çok kirli ve derin yaralar,
E) Yaralanmadan 1-2 saat sonra müdahale edilen yaralar

Cevap : E) Yaralanmadan 1-2 saat sonra müdahale edilen yaralar

Editor

Editör

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: