Maliyet Muhasebesi Ünite 1

Maliyet Muhasebesine Giriş Ve Genel Kavramlar

#1. Bütçelenmiş maliyetler:

#2. Faaliyetinin ilk yılında Yıldız Üretim İşletmesinde 100.000 adet masa üretilmiş ve toplam üretim maliyeti 5.000.000 TL olarak gerçekleşmiştir. Eğer ilk yıl içinde 70.000 adet masa tanesi 90 TL'den satılmış ise döneme ilişkin kâr-zarar tablosunda raporlanacak satılan malın maliyeti tutarı aşağıdakilerden hangisidir?

#3. Bir otomobil fabrikasındaki genel üretim maliyetleri aşağıdakilerden hangisi içerir?

#4. Patırtı İşletmesinin 31 Aralık 2013 tarihli bilançosunda raporlanacak olan mamul stokunun maliyeti ne kadardır?

#5. Faaliyetinin ilk yılında Yıldız Üretim İşletmesinde 100.000 adet masa üretilmiş ve toplam üretim maliyeti 5.000.000 TL olarak gerçekleşmiştir. Eğer ilk yıl içinde 70.000 adet masa tanesi 90 TL'den satılmış ise dönem sonunda hazırlanan bilançoda raporlanacak stok tutarı aşağıdakilerden hangisidir?

#6. Aşağıdaki işletmelerden hangisinde stoklanabilir maliyet bulunmaz?

#7. Bir üretim tesisinde direkt malzeme imalata verildiğinde aşağıdaki hesaplardan hangisi çalıştırılır?

#8. Patırtı İşletmesinin 31 Aralık 2013 tarihli bilançosunda raporlanacak olan mamul stokunun maliyeti ne kadardır?

#9. Bir spor ürünleri üreticisi golf ve dağcılık olmak üzere iki farklı ürün kategorisinde faaliyet göstermektedir. Golf ekipmanlarına ilişkin direkt maliyet aşağıdakilerden hangisidir?

#10. Patırtı İşletmesinin 2013 yılında gerçekleştirdiği üretim ile ilgili bilgiler aşağıdaki gibidir. Patırtı İşletmesinin 2013 yılında ürettiği bir birimin üretim maliyeti ne kadardır?

TESTi BiTiR

Doğru / Toplam Soru

Auzef İşletme
Auzef İktisat
Auzef Yönetim Bilişim Sistemleri
Maliyet Muhasebesi
LOLONOLO

Auzef İşletme
Auzef İktisat
Auzef Yönetim Bilişim Sistemleri
Maliyet Muhasebesi
LOLONOLO

HD Quiz powered by harmonic design

Maliyet Muhasebesine Giriş Ve Genel Kavramlar

Maliyet Muhasebesine Giriş Ve Genel Kavramlar

Auzef İşletme
Auzef İktisat
Auzef Yönetim Bilişim Sistemleri
Maliyet Muhasebesi
LOLONOLO

Maliyet Muhasebesi
Ünite – 1
Maliyet Muhasebesine Giriş Ve Genel Kavramlar

Bütçelenmiş maliyetler:

a) Bu yıl gerçekleşen maliyetlerdir.
b) Geçmiş yılda gerçekleşen maliyetlerdir.
c) Planlanan veya tahmin edilen maliyetlerdir.
d) Rakiplerin maliyetleridir.
e) Tedarikçilerin maliyetleridir.

Cevap : c) Planlanan veya tahmin edilen maliyetlerdir.

Bir spor ürünleri üreticisi golf ve dağcılık olmak üzere iki farklı ürün kategorisinde faaliyet göstermektedir. Golf ekipmanlarına ilişkin direkt maliyet aşağıdakilerden hangisidir?

a) Fabrika çalışanlarına verilen öğlen yemeği
b) Golf sopalarını üretmek için kiralanan özel makineye ödenen aylık kira maliyeti
c) Fabrikada yönetim kademesinde çalışanların maaşları
d) Fabrika için ödenen kira faturalarının maliyeti
e) Fabrika temizliği için çalışanlara yapılan ödemeler

Cevap : b) Golf sopalarını üretmek için kiralanan özel makineye ödenen aylık kira maliyeti

Patırtı İşletmesinin 2013 yılında gerçekleştirdiği üretim ile ilgili bilgiler aşağıdaki gibidir. Patırtı İşletmesinin 2013 yılında ürettiği bir birimin üretim maliyeti ne kadardır?

Maliyet Muhasebesi Ünite 1 Soru 3-4-5-min
a) 40 TL
b) 42,55 TL
c) 35 TL
d) 75 TL
e) 666,66 TL

Cevap : a) 40 TL

Maliyet Muhasebesi Ünite 1 Soru 3-4-5-min
Patırtı İşletmesinin 31 Aralık 2013 tarihli bilançosunda raporlanacak olan mamul stokunun maliyeti ne kadardır?

a) 1.880.000 TL
b) 120.000 TL
c) 225.000 TL
d) 105.000 TL
e) 100.000 TL

Cevap : b) 120.000 TL

Maliyet Muhasebesi Ünite 1 Soru 3-4-5-min

Patırtı İşletmesinin başka bir faaliyeti olmadığını varsaydığımızda 2013 yılı kar zarar tablosunda raporlanacak satılan mamul maliyeti tutarı aşağıdakilerden hangisidir?

a) 1.880.000 TL
b) 120.000 TL
c) 225.000 TL
105.000 TL
d) 100.000 TL

Cevap : a) 1.880.000 TL

Bir otomobil fabrikasındaki genel üretim maliyetleri aşağıdakilerden hangisi içerir?

a) Boyama bölümündeki işçilik maliyetleri
b) Makinelerde kullanılan yağlar
c) Satış komisyonları
d) Direksiyon bölümündeki maliyetler
e) Otomobilin gövdesinde kullanılan çelik maliyetleri

Cevap : b) Makinelerde kullanılan yağlar

Faaliyetinin ilk yılında Yıldız Üretim İşletmesinde 100.000 adet masa üretilmiş ve toplam üretim maliyeti 5.000.000 TL olarak gerçekleşmiştir. Eğer ilk yıl içinde 70.000 adet masa tanesi 90 TL’den satılmış ise döneme ilişkin kâr-zarar tablosunda raporlanacak satılan malın maliyeti tutarı aşağıdakilerden hangisidir?

a) 9.000.000 TL
b) 6.300.000 TL
c) 5.000.000 TL
d) 3.500.000 TL
e) 2.800.000 TL

Cevap : d) 3.500.000 TL

Faaliyetinin ilk yılında Yıldız Üretim İşletmesinde 100.000 adet masa üretilmiş ve toplam üretim maliyeti 5.000.000 TL olarak gerçekleşmiştir. Eğer ilk yıl içinde 70.000 adet masa tanesi 90 TL’den satılmış ise dönem sonunda hazırlanan bilançoda raporlanacak stok tutarı aşağıdakilerden hangisidir?

a) 6.300.000 TL
b) 5.000.000 TL
c) 3.500.000 TL
d) 2.700.000 TL
e) 1.500.000 TL

Cevap : e) 1.500.000 TL

Bir üretim tesisinde direkt malzeme imalata verildiğinde aşağıdaki hesaplardan hangisi çalıştırılır?

a) Mamuller
b) Yarı Mamuller
c) Satılan Mamul Maliyeti
d) Genel Üretim Maliyetleri
e) Kasa

Cevap : b) Yarı Mamuller

Aşağıdaki işletmelerden hangisinde stoklanabilir maliyet bulunmaz?

a) Otomobil üreticisi
b) Bilgisayar üreticisi
c) Çanta üreticisi
d) Yat üreticisi
e) Hastane

Cevap : e) Hastane

LOLONOLO

Editor

Editör

%d blogcu bunu beğendi: