Maliyet Muhasebesi Ünite 2

Maliyet Davranışı

#1. Her bir motosiklet için maliyeti 20 TL olan bir oturak gerekiyorsa ve ay içerisinde 2.000 adet motosiklet üretilmişse toplam oturak maliyeti;

#2. İşletme dönem içerisinde bir üründen 20.000 birim üretmiş ve birim başı sabit maliyet 16 TL olarak gerçekleşmiştir. Eğer üretim 40.000 adet olsaydı birim başı sabit maliyet ne olurdu?

#3. Aşağıdakilerden hangisi sabit maliyettir?

#4. ABC İşletmesi 2014 yılı Ocak ayında bir üründen 10.000 birim üretmiş ve toplam 30.000 TL tutarında maliyete katlanmıştır. İşletme Şubat ayında 15.000 birim üretmiş ve toplam 40.000 TL maliyete katlanmıştır. Maliyetlerin aydan aya değişmediği varsayımı ile toplam sabit maliyet aşağıdakilerden hangisidir?

#5. Salzburg İşletmesinin ürettiği ICT101 kodlu ürüne ilişkin maliyetler Yukarıdaki gibidir. ICT101 kodlu ürüne ilişkin toplam değişken maliyet tutarı aşağıdakilerden hangisidir?

#6. Çınar Bey her ay 120 TL ödeyerek Beylikdüzü Sağlık ve Spor Merkezinden yararlanmaktadır. Çınar Bey’in üyelik ücreti aşağıdakilerden hangisidir?

#7. Kuzey Şirketinin imalat bölümünde gerçekleşen iki farklı üretim hacmine ait bazı maliyetler yukarıdaki gibidir: Maliyetlerin faaliyet hacmine göre gösterdiği davranış bakımından aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

#8. ABC İşletmesi 2014 yılı Ocak ayında bir üründen 10.000 birim üretmiş ve toplam 30.000 TL tutarında maliyete katlanmıştır. İşletme Şubat ayında 15.000 birim üretmiş ve toplam 40.000 TL maliyete katlanmıştır. Maliyetlerin aydan aya değişmediği varsayımı ile Ocak ayı için birim sabit maliyet aşağıdakilerden hangisidir?

#9. ABC İşletmesi 2014 yılı Ocak ayında bir üründen 10.000 birim üretmiş ve toplam 30.000 TL tutarında maliyete katlanmıştır. İşletme Şubat ayında 15.000 birim üretmiş ve toplam 40.000 TL maliyete katlanmıştır. Maliyetlerin aydan aya değişmediği varsayımı ile birim başı değişken maliyet aşağıdakilerden hangisidir?

#10. Altındağ Üretim İşletmesi geçen ay gerçekleştirdiği faaliyetleri ile ilgili olarak yukarıdaki bilgileri sunmuştur: Eğer Altındağ Üretim İşletmesi gelecek ay satışlarını ikiye katlarsa, tahmini faaliyet kârı ne kadar olur?

TESTi BiTiR

Doğru / Toplam Soru

Auzef İşletme
Auzef İktisat
Auzef Yönetim Bilişim Sistemleri
Maliyet Muhasebesi
LOLONOLO

Auzef İşletme
Auzef İktisat
Auzef Yönetim Bilişim Sistemleri
Maliyet Muhasebesi
LOLONOLO

HD Quiz powered by harmonic design

Maliyet Davranışı

Maliyet Davranışı

Auzef İşletme
Auzef İktisat
Auzef Yönetim Bilişim Sistemleri
Maliyet Muhasebesi
LOLONOLO

Maliyet Muhasebesi
Ünite – 2
Maliyet Davranışı

Çınar Bey her ay 120 TL ödeyerek Beylikdüzü Sağlık ve Spor Merkezinden yararlanmaktadır. Çınar Bey’in üyelik ücreti aşağıdakilerden hangisidir?

a) Değişken maliyet
b) Sabit maliyet
c) Yarı değişken maliyet
d) Yarı sabit maliyet
e) Yapışkan maliyet

Cevap : b) Sabit maliyet

Her bir motosiklet için maliyeti 20 TL olan bir oturak gerekiyorsa ve ay içerisinde 2.000 adet motosiklet üretilmişse toplam oturak maliyeti;

a) direkt sabit maliyet olarak dikkate alınır.
b) direkt değişken maliyet olarak dikkate alınır.
c) endirekt sabit maliyet olarak dikkate alınır.
d) endirekt değişken maliyet olarak dikkate alınır.
e) direkt yarı değişken maliyet olarak dikkate alınır.

Cevap : b) direkt değişken maliyet olarak dikkate alınır.

Maliyet Muhasebesi Ünite 2 Soru 3-min

Salzburg İşletmesinin ürettiği ICT101 kodlu ürüne ilişkin maliyetler yukarıdaki gibidir.

ICT101 kodlu ürüne ilişkin toplam değişken maliyet tutarı aşağıdakilerden hangisidir?

a) 18
b) 22
c) 88
d) 92
e) 108

Cevap : d) 92

İşletme dönem içerisinde bir üründen 20.000 birim üretmiş ve birim başı sabit maliyet 16 TL olarak gerçekleşmiştir. Eğer üretim 40.000 adet olsaydı birim başı sabit maliyet ne olurdu?

a) Birim başı sabit maliyet 32 TL’ye yükselirdi.
b) Birim başı sabit maliyet 16 TL olarak kalırdı.
c) Birim başı sabit maliyet 8 TL’ye düşerdi.
d) Toplam sabit maliyet 480.000 TL olurdu.
e) Toplam sabit maliyet 1.280.000 TL olurdu.

Cevap : c) Birim başı sabit maliyet 8 TL’ye düşerdi.

Maliyet Muhasebesi Ünite 2 Soru 5-min

Altındağ Üretim İşletmesi geçen ay gerçekleştirdiği faaliyetleri ile ilgili olarak yukarıdaki bilgileri sunmuştur:

Eğer Altındağ Üretim İşletmesi gelecek ay satışlarını ikiye katlarsa, tahmini faaliyet kârı ne kadar olur?

a) 10.000 TL
b) 25.000 TL
c) 19.000 TL
d) 12.000 TL
e) 15.000 TL

Cevap : c) 19.000 TL

Maliyet Muhasebesi Ünite 2 Soru 6-min

Kuzey Şirketinin imalat bölümünde gerçekleşen iki farklı üretim hacmine ait bazı maliyetler yukarıdaki gibidir:

Maliyetlerin faaliyet hacmine göre gösterdiği davranış bakımından aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

a) Makine amortismanları sabit maliyettir.
b) Torna işçiliği değişken maliyettir.
c) Bakım-onarım maliyeti sabit maliyettir.
d) Fabrika kirası sabit maliyettir.
e) Hammadde maliyeti değişken maliyettir.

Cevap : c) Bakım-onarım maliyeti sabit maliyettir.

ABC İşletmesi 2014 yılı Ocak ayında bir üründen 10.000 birim üretmiş ve toplam 30.000 TL tutarında maliyete katlanmıştır. İşletme Şubat ayında 15.000 birim üretmiş ve toplam 40.000 TL maliyete katlanmıştır. Maliyetlerin aydan aya değişmediği varsayımı ile birim başı değişken maliyet aşağıdakilerden hangisidir?

a) 3 TL/birim
b) 1 TL/birim
c) 2,66 TL/birim
d) 2 TL/birim
e) 4 TL/birim

Cevap : d) 2 TL/birim

ABC İşletmesi 2014 yılı Ocak ayında bir üründen 10.000 birim üretmiş ve toplam 30.000 TL tutarında maliyete katlanmıştır. İşletme Şubat ayında 15.000 birim üretmiş ve toplam 40.000 TL maliyete katlanmıştır. Maliyetlerin aydan aya değişmediği varsayımı ile toplam sabit maliyet aşağıdakilerden hangisidir?

a) 2.500 TL
b) 5.000 TL
c) 7.500 TL
d) 10.000 TL
e) 12.500 TL

Cevap : d) 10.000 TL

ABC İşletmesi 2014 yılı Ocak ayında bir üründen 10.000 birim üretmiş ve toplam 30.000 TL tutarında maliyete katlanmıştır. İşletme Şubat ayında 15.000 birim üretmiş ve toplam 40.000 TL maliyete katlanmıştır. Maliyetlerin aydan aya değişmediği varsayımı ile Ocak ayı için birim sabit maliyet aşağıdakilerden hangisidir?

a) 0,67 TL
b) 1 TL
c) 2 TL
d) 2,5 TL
e) 3 TL

Cevap : b) 1 TL

Aşağıdakilerden hangisi sabit maliyettir?

a) Tekstil üretiminde kullanılan kumaş
b) Makinelerin harcadığı elektrik
c) Çiçek üretiminde kullanılan su
d) Ekmek üretiminde kullanılan un
e) Makinelerin amortismanı

Cevap : e) Makinelerin amortismanı

Editor

Editör

%d blogcu bunu beğendi: