Bilişim Sistemleri Ve Lojistik Final Deneme Sınavı 5

Bilişim Sistemleri Ve Lojistik Final Deneme Sınavı 5

#1. Aşağıdakilerinden hangisi otomatik veri toplamada kulanılan biyometrik teknolojilerinden biri değildir?

#2. Aşağıdakilerden hangisi yapay zeka ve uzman sistemlerde kullanılan yöntemler arasında sayılamaz?

#3. Aşağıdaki otomatik veri toplama teknolojilerinden hangisi bünyesinde dahili güç kaynağı barındırır?

#4. Aşağıdaki veritabanı yönetim sistemlerinden hangisi geleneksel olarak veritabanı yöneticileri tarafından gerçekleştirilen ince ayar, güvenlik, yedekleme, güncelleme gibi rutin görevleri otomatikleştirmek üzere makine öğreniminden yararlanarak, bu işlemleri kendi kendine gerçekleştirebilir?

#5. Aşağıdakilerden hangisi bir veritabannda verinin organizasyonunda, alanların (fields) biraraya gelerek oluşturduğu gruba verilen isimdir?

#6. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin satış ve dağıtım hacimlerini genişletmek üzere müşteri memnuniyetini esas alan bilişim sistemleri olarak tanımlanabilir?

#7. Aşağıdakilerden hangisi Tek Pencere Sistemi ile ilgili çalışmaların gerçekleştirilmesi görev ve yetkisine sahip bakanlıktır?

#8. Dönem sonu getirisi belirli olan 3 tahvil alternatifinden birine yatırım yapma kararı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

#9. Bir barkod üzerinde yeralan basamaklardan hangisi kodlanmış barkod verilerinin doğru olup olmadığını kontrol etmek için oluşturulmuştur?

#10. Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

#11. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin mallarının fiziksel olarak taşınmasına yönelik plan yapmasına, bunu yürütmesine ve optimize etmesine yardımcı olan bilişim sistemidir?

#12. Aşağıdakilerden hangisi ASCII karakter tablosundaki 128 karakterin tamamının kullanılabildiği barkod alfabesidir?

#13. Aşağıdakilerden hangisi 2 boyutlu barkod sembolojileri arasında sayılabilir?

#14. Aşağıdaki yönetim bilişim sistemlerinden hangisi bir işletmenin tedarikçi işletme ile yürüttüğü ticari faaliyetinden kaynaklı parasal hareketleri incelenmesine imkan tanır?

#15. Aşağıdakilerden hangisi dijital veri türlerinde biri değildir?

#16. Aşağıdakilerden hangisi gümrük işlemleri sırasında işletmelerden istenen belgelerin tek noktadan temin edilmesini ve gümrük işlemlerinin tek noktaya yapılacak başvuru üzerinden yürütülmesini ve tamamlanmasını sağlayan kamu sistemidir.?

#17. Covid 19 pandemisini sonrası trendi artan uzaktan çalışma modelinde kurumsal toplantılar için kullanılan çevrimiçi toplantı uygulamaları hangi tür bilişim sistemlerine örnek verilebilir?

#18. OECD tarafından yayımlanan istatistiksel veritabanı hangi türde veritabanlarına örnek verilebilir?

#19. Aşağıdakilerden hangisi verilerin farklı fiziksel birimlerde depolandığı veritabanı türüdür?

#20. Aşağıdakilerden hangisi bir sürücü bilgi takip sistemi üzerinden izlenemez?

TESTi BiTiR

Results

Auzef Uluslararası Ticaret Ve Lojistik Yönetimi Lisans
Auzef Bilişim Sistemleri Ve Lojistik
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Auzef Uluslararası Ticaret Ve Lojistik Yönetimi Lisans
Auzef Bilişim Sistemleri Ve Lojistik
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

HD Quiz powered by harmonic design

Bilişim Sistemleri Ve Lojistik Final Deneme Sınavı 5

Bilişim Sistemleri Ve Lojistik Final Deneme Sınavı 5

Auzef Uluslararası Ticaret Ve Lojistik Yönetimi Lisans
Auzef Bilişim Sistemleri Ve Lojistik
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Auzef Uluslararası Ticaret Ve Lojistik Yönetimi Lisans
Auzef Bilişim Sistemleri Ve Lojistik Final Deneme Sınavı 1

Aşağıdaki otomatik veri toplama teknolojilerinden hangisi bünyesinde dahili güç kaynağı barındırır?

a) Akıllı kartlar
b) NFC etiketler
c) Pasif RFID etiketler
d) Aktif RFID etiketler
e) OCR

Cevap : d) Aktif RFID etiketler

Bir barkod üzerinde yeralan basamaklardan hangisi kodlanmış barkod verilerinin doğru olup olmadığını kontrol etmek için oluşturulmuştur?

a) Sessiz alan
b) Başlangıç karakteri
c) Bitiş karakteri
d) Kontrol basamağı
e) Veri bloğu

Cevap : d) Kontrol basamağı

Aşağıdakilerden hangisi 2 boyutlu barkod sembolojileri arasında sayılabilir?

a) CODE39
b) CODE128
c) EAN13
d) CODABAR
e) QR Code

Cevap : e) QR Code

Aşağıdakilerden hangisi ASCII karakter tablosundaki 128 karakterin tamamının kullanılabildiği barkod alfabesidir?

a) CODE39
b) CODE128
c) EAN13
d) CODABAR
e) QR Code

Cevap : b) CODE128

Aşağıdakilerinden hangisi otomatik veri toplamada kulanılan biyometrik teknolojilerinden biri değildir?

a) Parmak izi tanıma
b) Retina tanıma
c) İris tanıma
d) Yüz tanıma
e) Saç tanıma

Cevap : e) Saç tanıma

Aşağıdakilerden hangisi GS1 Sisteminde taşıma birimleri için kullanılan numaralandırma yaklaşımıdır?

a) GTIN13
b) GTIN8
c) EAN8
d) EAN13
e) SSCC

Cevap : e) SSCC

Aşağıdaki kurumlardan hangisi GS1 tarafından Türkiye’de GS1 numaralama organizasyonu olarak yetkilendirilmiştir?

a) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği
b) T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
c) T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı
d) T.C. Ticaret Bakanlığı
e) Gümrük Müsteşarlığı

Cevap : a) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Aşağıdakilerden hangisi uzun çizgilerle veya teller ile işaretlenmiş bir zemin boyunca ilerleyen ya da navigasyon için radyo frekansı, görüş kameraları, mıknatıslar veya lazerler kullanan robotlardır?

a) Dronelar
b) Otomatik Yönlendirmeli Araçlar
c) GPS
d) OCR
e) RFID

Cevap : b) Otomatik Yönlendirmeli Araçlar

Aşağıdakilerden hangisi küresel konumlama sistemlerine örnek verilemez?

a) GPS
b) GLONASS
c) BeiDou
d) Galileo
e) Newton

Cevap : e) Newton

Aşağıdakilerden hangisi tipik bir RFID sisteminde yer alan bileşenlerden biri değildir?

a) Etiket
b) Anket
c) Okuyucu
d) Çözücü
e) Bilgisayar

Cevap : d) Çözücü

Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Editor

Editör

error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: