Hava Trafik Kuralları ve Hizmetleri Final Deneme-1

Hava Trafik Kuralları ve Hizmetleri Final Deneme-1

#1. Aşağıdakilerden hangisi uçuş planında belirtilmesi gereken uçuş türleri arasında yer almaz?

#2. Uçuş planında “Y” ile gösterilen kısaltmanın anlamı nedir?

#3. Aşağıdakilerden hangisi özel izin işlemlerinin uçuştan 10 gün öncesinden Dışişleri Bakanlığı’na yapıldığı uçuş türleri örnekleri arasında yer almaz?

#4. Aşağıdaki olaylardan hangisi kuş çarpması sonucu meydana gelebilir?

#5. Aşağıdakilerden hangisi uçuş planı içerisinde yer almaz?

#6. Ülkemiz hava sahasını kullanarak gerçekleşecek uçuşlarda ……….. sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu ve diğer mevzuata uygun olarak hareket edilmektedir. Boşluğa gelecek değer aşağıdakilerden hangisidir?

#7. Kabin basıncı problemi olan bir uçağın ne yapması beklenir?

#8. Maksimum kalkış ağırlığı 7000 kg’dan düşük hava araçlarının kodlaması nedir?

#9. Aşağıdakilerden hangisi yakıtla ilgili bir acil durum olduğunu belirtir?

#10. TCAS cihazı FL200 üzerinde TA ve RA ikazlarını çarpışma noktasına kaç saniye kala üretirler? (sırasıyla TA, RA)

#11. Kanunsuz girişime uğrayan bir uçak acil durum kodlarından hangi kodu bağlamalıdır?

#12. ECAC üye devletlerinin 12 koltuk ya da daha az kapasiteli uçakları ile iş seyahati, ambulans uçuşu,arama kurtarma ve sadece tabi afetlerde yardım taşıyacak olması durumunda Türk hava sahasına girmeden ……….. saat önce uçuş planı göndermeleri yeterlidir. Açıklamada boşluğa uygun gelecek değer aşağıdakilerden hangisidir?

#13. Muhabere kaybı yaşayan uçakla iletişim kurmak için acil durum frekansı olan..........üzerinden temas kurmaya çalışılır. Boşluğa uygun olan seçeneği işaretleyiniz.

#14. TCAS hangi durumlarda RA bilgisi üretmez? I. 1000 feetten daha düşük seviyelerde II. TCAS Stand-by modunda III. TCAS TA modunda

#15. Maksimum kalkış ağırlığı 136000 kg dan fazla olan hava araçlarının kodlaması nedir?

#16. Buzlanma olayı yaşayan bir uçakla ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

#17. Uçuş planının başvuru ve onay aşamalarında bir standart yakalamak için …………uluslararası uçuş plan formu oluşturmuştur. Açıklamada boşluğa gelecek ifade aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

#18. TCAS'ın otomatik modda ürettiği ikazlar hangisinde doğru olarak verilmiştir?

#19. Uçuş türleri ve kodları ile ilgili verilen bilgilerden hangisi doğru değildir?

#20. Bomba ihbarı ile ilgili hangileri doğrudur? I. Bomba ihbarı yapılan uçak düşük irtifalara alçalır. II. En yakın meydana iniş talep eder III. ihbarı ciddiye almayabilir

TESTi BiTiR

Results

HD Quiz powered by harmonic design

Hava Trafik Kuralları ve Hizmetleri Final Deneme-1

1. Kanunsuz girişime uğrayan bir uçak acil durum kodlarından hangi kodu bağlamalıdır ?

A. 7600
B. 7700
C. 7500
D. 7800
E. 7200

Cevap : C. 7500

2. Buzlanma olayı yaşayan bir uçakla ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A. Hızını artırma talimatı verilebilir
B. Hızını azaltma talimatı verilmelidir
C. Bekleme talimatı verilmemelidir.
D. Kesintisiz bir alçalma yada tırmanma talimatı verilebilir.
E. Uçak yüksek bir oran ile alçalma talep edebilir

Cevap : B. Hızını azaltma talimatı verilmelidir

3. Aşağıdaki olaylardan hangisi kuş çarpması sonucu meydana gelebilir ?

A. Motor Arızası
B. Yakıt kritiği
C. Kanunsuz girişim
D. Buzlanma
E. Yakın geçme

Cevap : A. Motor Arızası

4. TCAS’ın otomatik modda ürettiği ikazlar hangisinde doğru olarak verilmiştir ?

A. Sadece TA
B. Sadece RA
C. Hiçbiri
D. TA ve RA
E. Tırman

Cevap : D. TA ve RA

5. Muhabere kaybı yaşayan uçakla iletişim kurmak için acil durum frekansı olan………………… üzerinden temas kurmaya çalışılır.

A. 118.500
B. 121.250
C. 120.600
D. 119.375
E. 121.500

Cevap : E. 121.500

6. TCAS cihazı FL200 üzerinde TA ve RA ikazlarını çarpışma noktasına kaç saniye kala üretirler ? (sırasıyla TA, RA)

A. 35-35
B. 48- 15
C. 40- 20
D. 48 – 35
E. 35- 20

Cevap : D. 48 – 35

7. Kabin basıncı problemi olan bir uçağın ne yapması beklenir?

A. Tırmanması
B. Seviyesini muhafaza etmesi
C. Hızlı bir şekilde alçalması
D. 7600 kod bağlaması
E. 7500 kod bağlaması

Cevap : C. Hızlı bir şekilde alçalması

8. Aşağıdakilerden hangisi yakıtla ilgili bir acil durum olduğunu belirtir?

A. Kuş çarpması
B. Buzlanma
C. 7600 kod bağlaması
D. MINIMUM FUEL
E. MAYDAY FUEL

Cevap : E. MAYDAY FUEL

9. Bomba ihbarı ile ilgili hangileri doğrudur ?
I. Bomba ihbarı yapılan uçak düşük irtifalara alçalır.
II. En yakın meydana iniş talep eder
III. ihbarı ciddiye almayabilir

A. Yalnız I
B. I-II
C. I-II-III
D. Yalnız II
E. II-III

Cevap : B. I-II

10. TCAS hangi durumlarda RA bilgisi üretmez ?
I. 1000 feetten daha düşük seviyelerde
II. TCAS Stand-by modunda
III. TCAS TA modunda

A. Hepsi
B. Yalnız I
C. Yalnız II
D. Yalnız III
E. I-III

Cevap : A. Hepsi

11. Aşağıdakilerden hangisi uçuş planı içerisinde yer almaz?

A. Kalkış meydanı
B. İniş meydanı
C. Uçuş esnasında kullanılacak güzergâhlar
D. Uçak teçhizatı
E. İkram bilgileri

Cevap : E. İkram bilgileri

12. Ülkemiz hava sahasını kullanarak gerçekleşecek uçuşlarda ……….. sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu ve diğer mevzuata uygun olarak hareket edilmektedir. Boşluğa gelecek değer aşağıdakilerden hangisidir?

A. 2920
B. 2239
C. 9220
D. 2210
E. 2910

Cevap : A. 2920

13. Uçuş planının başvuru ve onay aşamalarında bir standart yakalamak için …………uluslararası uçuş plan formu oluşturmuştur. Açıklamada boşluğa gelecek ifade aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

A. IATA
B. ACI
C. ICAO
D. DGR
E. ADR

Cevap : C. ICAO

14. Uçuş planında “Y” ile gösterilen kısaltmanın anlamı nedir?

A. IFR
B. VFR
C. Önce IFR sonra VFR
D. Önce VFR sonra IFR
E. Hem IFR hem VFR

Cevap : C. Önce IFR sonra VFR

15. Uçuş türleri ve kodları ile ilgili verilen bilgilerden hangisi doğru değildir?

A. S: Tarifeli Uçuş
B. N: Tarifesiz Uçuş
C. K:Tarifeli Uçuş
D. G: Genel Havacılık
E. M: Askeri Uçuş

Cevap : C. K:Tarifeli Uçuş

16. Maksimum kalkış ağırlığı 7000 kg’dan düşük hava araçlarının kodlaması nedir?

A. L: Light
B. M: Medium
C. H: Heavy
D. J:Jumbo Jet
E. S:Süper

Cevap : A. L: Light

17. Aşağıdakilerden hangisi özel izin işlemlerinin uçuştan 10 gün öncesinden Dışişleri Bakanlığı’na yapıldığı uçuş türleri örnekleri arasında yer almaz?

A. Yabancı devlet başkanını taşıyan hava aracı
B. Harp malzemesi, silah, cephane ve patlayıcı madde taşıyan hava aracı
C. Havadan fotoğraf çekme cihazı taşıyan hava aracı
D. Tanker uçakları
E. Yolcu uçakları

Cevap : E. Yolcu uçakları

18. ECAC üye devletlerinin 12 koltuk ya da daha az kapasiteli uçakları ile iş seyahati, ambulans uçuşu,arama kurtarma ve sadece tabi afetlerde yardım taşıyacak olması durumunda Türk hava sahasına girmeden ……….. saat önce uçuş planı göndermeleri yeterlidir. Açıklamada boşluğa uygun gelecek değer aşağıdakilerden hangisidir?

A. 24
B. 5
C. 3
D. 36
E. 48

Cevap : C. 3

19. Aşağıdakilerden hangisi uçuş planında belirtilmesi gereken uçuş türleri arasında yer almaz?

A. S: Tarifeli Uçuş
B. N: Tarifesiz Uçuş
C. G: Genel Havacılık
D. M: Askeri uçuş
E. Paraşütle Uçuş

Cevap : E. Paraşütle Uçuş

20. Maksimum kalkış ağırlığı 136000 kg dan fazla olan hava araçlarının kodlaması nedir?

A. L: Light
B. M: Medium
C. H: Heavy
D. J:Jumbo Jet
E. S:Süper

Cevap : C. H: Heavy

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği
telegram - Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

Hava Trafik Kuralları ve Hizmetleri Final Deneme-1

%d blogcu bunu beğendi: