Hava Trafik Kuralları ve Hizmetleri Final Deneme-4

Hava Trafik Kuralları ve Hizmetleri Final Deneme-4

#1. Hava aracını 1 saniyede 50 feet’ten fazla sallamaktadır. Uçağın ciddi oranda rotadan sapmasına neden olabilir. Şimşeklerin oluştuğu, tehlikeli bulutların mevcut olduğu alanlarda görülür ve hava aracı yapısı için tehlikelidir. Açıklamada yer alan türbülans türü aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

#2. Havacılık alfabesinde " P"harfi nasıl okunur?

#3. ICAO Konsey seçimleri kaç yılda bir yapılır ve konseyin üye sayısı nedir?

#4. I. Örgütsel Faktörler II. Çevresel Faktörler III. Bireysel Faktörler İş hayatında stres yaratan faktörler yukarıdakilerden hangileridir?

#5. Yerdeki bir hava aracı için yanıp sönen yeşil ışık ne anlama gelmektedir?

#6. Stres olgusu insana keder veren ve bireyin üzüntü duymasına neden olan istenmeyen bir ………. . Son ….. yıldır birçok araştırma alanında stres olgusunun nedenleri ve etkilerinin ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmalar yürütülmektedir. Yukarıdaki açıklamada yer alan boşluklara gelecek ifadeler aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

#7. Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru değildir?

#8. Yatay görüş mesafesinin 1000 metrenin altına düşmesine neden olan meteorolojik bir olaydır. Stratus bulutunun yerde veya yere yakın seviyede oluşması sonucu ortaya çıkar. Yerle temas eden hava içindeki su buharının yoğuşması sonucu meydana gelir. Açıklamadaki meteorolojik olay aşağıdakilerden hangisidir?

#9. Aşağıdakilerden hangisi fiziksel stres faktörleri arasında yer almaz?

#10. Şikago sözleşmesi ile kurulan kuruluş hangisidir?

#11. Aşağıdakilerden hangisi stres faktörleri sonucu ortaya çıkan davranışsal ve duygusal durumlar arasında yer almaz?

#12. Türkiye'de hava sahasını yönetmekten ve sivil uçaklara hava trafik hizmeti sağlamaktan sorumlu kuruluş hangisidir?

#13. "Stanbye" freyzi ne anlama gelmektedir?

#14. Aşağıdakilerden hangisi hava trafik yönetiminde çalışma çevresi ile ilgili özellikler arasında yer almaz?

#15. Aşağıdakilerden hangisi hava trafik kontrolörleri için stresin neden olduğu fiziksel sağlık sorunları arasında yer almaz?

#16. I. Airmiss olayları II. Pas geçme durumları III. Çalışma ve Dinlenme Programları Yukarıdakilerden hangileri hava trafik kontrolörleri için psikososyal stresörler arasında yer alır?

#17. Havayolu şirketleri hangi kuruma üye olabilir?

#18. Aşağıdakilerden hangisi yönetsel faktörlerden kaynaklanan stresörler arasında yer almaz?

#19. Aşağıdakilerden hangisi hava trafik kontrolörleri için psikososyal stresörler arasında yer almaz?

#20. Türkiye aşağıdaki kuruluşların hangilerine üyedir? I. ICAO II. ECAC III. EASA

TESTi BiTiR

Results

HD Quiz powered by harmonic design

Hava Trafik Kuralları ve Hizmetleri Final Deneme-4

1. Havayolu şirketleri hangi kuruma üye olabilir?

A. ICAO
B. IATA
C. DHMİ
D. EASA
E. SHGM

Cevap : B. IATA

2. Türkiye’de hava sahasını yönetmekten ve sivil uçaklara hava trafik hizmeti sağlamaktan sorumlu kuruluş hangisidir ?

A. Türk Hava Yolları
B. Devlet Hava Meydanları İşletmesi
C. Sivil Havacılık genel Müdürlüğü
D. TAV Havalimanı işletmesi
E. Genelkurmay Başkanlığı

Cevap : B. Devlet Hava Meydanları İşletmesi

3. Şikago sözleşmesi ile kurulan kuruluş hangisidir?

A. IATA
B. EUROCONTROL
C. EASA
D. ICAO
E. FAA

Cevap : D. ICAO

4. ICAO Konsey seçimleri kaç yılda bir yapılır ve konseyin üye sayısı nedir?

A. 3 yılda bir, üye sayısı: 56
B. 5 yılda bir, üye sayısı: 36
C. 2 yılda bir, üye sayısı: 56
D. 5 yılda bir, üye sayısı: 46
E. 3 yılda bir, üye sayısı: 36

Cevap : E. 3 yılda bir, üye sayısı: 36

5. Türkiye aşağıdaki kuruluşların hangilerine üyedir?
I. ICAO
II. ECAC
III. EASA

A. Yalnız I
B. Yalnız II
C. II ve III
D. I ve II
E. I, II ve III

Cevap : D. I ve II

6. Stres olgusu insana keder veren ve bireyin üzüntü duymasına neden olan istenmeyen bir ………. . Son ….. yıldır birçok araştırma alanında stres olgusunun nedenleri ve etkilerinin ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmalar yürütülmektedir.
Yukarıdaki açıklamada yer alan boşluklara gelecek ifadeler aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

A. Özellik/100
B. Duygu/40
C. Davranış/5
D. Duygu/5
E. Özellik/15

Cevap : B. Duygu/40

7. I. Örgütsel Faktörler
II. Çevresel Faktörler
III. Bireysel Faktörler
İş hayatında stres yaratan faktörler yukarıdakilerden hangileridir?

A. Yalnız I
B. Yalnız II
C. Yalnız III
D. I, II, III
E. I ve III

Cevap : D. I, II, III

8. Aşağıdakilerden hangisi stres faktörleri sonucu ortaya çıkan davranışsal ve duygusal durumlar arasında yer almaz?

A. Mutluluk
B. Dikkatsizlik
C. Panik atak
D. Unutkanlık
E. Sinirlilik

Cevap : A. Mutluluk

9. Aşağıdakilerden hangisi hava trafik kontrolörleri için psikososyal stresörler arasında yer almaz?

A. Çalışma ve Dinlenme Programları
B. Isı ve İklimlendirme
C. Sağlık Sorunları
D. Airmiss olayları
E. Pas geçme durumları

Cevap : B. Isı ve İklimlendirme

10. I. Airmiss olayları
II. Pas geçme durumları
III. Çalışma ve Dinlenme Programları
Yukarıdakilerden hangileri hava trafik kontrolörleri için psikososyal stresörler arasında yer alır?

A. Yalnız I
B. Yalnız II
C. Yalnız III
D. I ve III
E. I, II, III

Cevap : E. I, II, III

11.Aşağıdakilerden hangisi fiziksel stres faktörleri arasında yer almaz?

A. İş yeri tasarımı,
B. Aydınlatma,
C. Isı,
D. Gürültü
E. Örgüt kültürü

Cevap : E. Örgüt kültürü

12. Aşağıdakilerden hangisi yönetsel faktörlerden kaynaklanan stresörler arasında yer almaz?

A. Ast-üst ilişkileri,
B. Ekip ilişkileri,
C. Örgütsel iklim,
D. Örgüt kültürü
E. Aydınlatma

Cevap : E. Aydınlatma

13. Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru değildir?

A. Hava trafik kontrolörlerinin uzun süreler ile çalışması arzu edilen bir durumdur.
B. Hava trafik kontrolörleri ekip olarak çalışmaktadır. Ekipler arasında koordinasyonunun sağlanması için çalışanların belirli periyotlarda farklı ekiplerde çalışması uyum sağlama yeteneğini arttıracaktır.
C. Dinlenme olanaklarının arttırılması gerekmektedir.
D. Vardiya sisteminin değiştirilmesi çalışan tatminini arttırarak stresin olumsuz etkilerini azaltabilir.
E. Çalışma alanlarının tasarımında ergonomik özelliklere dikkat edilmesi gerekmektedir.

Cevap : A. Hava trafik kontrolörlerinin uzun süreler ile çalışması arzu edilen bir durumdur.

14. Aşağıdakilerden hangisi hava trafik yönetiminde çalışma çevresi ile ilgili özellikler arasında yer almaz?

A. Aydınlatma
B. Gürültü
C. Havalandırma
D. Ergonomi
E. Ast-üst ilişkileri

Cevap : E. Ast-üst ilişkileri

15. Aşağıdakilerden hangisi hava trafik kontrolörleri için stresin neden olduğu fiziksel sağlık sorunları arasında yer almaz?

A. Bel-boyun fıtığı
B. Kalp hastalıkları
C. Huzursuz bacak sendromu
D. Mide rahatsızlıkları
E. Şeker hastalığı

Cevap : C. Huzursuz bacak sendromu

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği
telegram - Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

Hava Trafik Kuralları ve Hizmetleri Final Deneme-4

%d blogcu bunu beğendi: