auzefSağlık YönetimiStratejik Yönetim

Stratejik Yönetim Final Deneme-3

Stratejik Yönetim Final Deneme-3

#1. Verilen ifade doğru mudur? Çok uluslu işletmeler genel merkezi bir ülkede olduğu halde, etkinliklerini bir veya birden fazla ülkede kendisi tarafından koordine edilen şubeler/yavru işletmeler aracılığıyla yürüten büyük işletmelerdir.

Cevap : A. doğru

#2. Aşağıdakilerden hangisi çekilme stratejilerinin işletmelerde uygulama şekillerinden biridir?

Cevap : A. İç verimliliğe yönelme ve faaliyetleri azaltma

#3. Uluslararası stratejilerin, rekabet avantajı çıktıları olan yüksek performans ve inovasyona dönüşebilmesi için problem ve risklerin iyi analiz edilmesi gerekir. Karşılaşılacak riskler aşağıda hangi seçenekte yanlış verilmiştir?

Cevap : E. Rekabet riski⇒Şirket sayısı-rakiplerin pazar payı-ikame ürünler

#4. İşletme yöneticilerinin karalarını vermelerinde ve iş birimlerini bir bütün hâlinde görmelerini amaçlayan “Boston danışma grubu” BDG ANALİZİ işletmenin iş birimlerini “4’lü “ matris olarak değerlendirmektedir. Matriste yer alan faktörler “soru işaretleri” “Yıldızlar” “Nakit İnekleri” ve “Köpeklerdir” BDG analizi için aşağıda yazılan tanımlardan hangisi yanlıştır?

Cevap : C. Nakit inekleri ⇒Pazar payları yüksek, pazar büyüme hızı çok yüksek ve nakit akışı sağlarlar.

#5. Üretici işletme, pazarlama çabalarını aracılara ve satış kanallarına yöneltir. Bu çabalar talebi uyarır, aracılarda alıcılara bu malı ulaştırır; buna ………………… stratejisi denir. Boş kısma ne yazılmalıdır?

Cevap : D. İtme stratejisi


#6. Verilen ifade doğru mudur? Global işletmeler, yatırım faaliyetlerini birden fazla ülkede sürdüren, üretimle ilgili tüm kararların bir merkezden alındığı işletmelerdir.

Cevap : A. doğru

#7. Verilen ifade doğru mudur? Politik risk: Devlet müdahalesi, korumacılık, idari engeller, bürokratik farklılıklar, etik dışı yaklaşımlar, entelektüel haklar doğrultusundaki yasal korumalardaki yetersizlik, yabancı işletme hakları konusundaki zayıf yasalar, sosyal ve politik unsurlar gibi faktörler sonucu doğan risklerdir.

Cevap : B. yanlış

#8. İşletmeler bazı işlerini veya iş birimlerini terk etme ve onlardan vazgeçme kararı alabilirler. Belirli bir bölümün veya faaliyetin terk edilmesine ……………… denir. Boş yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?

Cevap : D. Kısmi tasfiye stratejisi

#9. Pazarlamayı, kişiler ve kurumlar arasında değişim yolu ile onların amaçları ve gereksinimlerini karşılayacak ve tatmin edecek fikir, mal ve hizmetler ile ilgili; düşünce geliştirme, fiyatlandırma, tutundurma ve dağıtım süreçlerinin planlaması ve uygulanmasını kapsayan tüm faaliyetler dizisi olarak tanımlayabiliriz. Bu tanıma göre pazarlama için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

Cevap : A. Pazarlama stratejilerinin fonksiyonel anlamda rekabet stratejileri ile doğrudan bir ilişkisi yoktur.

#10. Verilen ifade doğru mudur? Finansal riskler: Zayıf ortak seçimi, faaliyetlerin uzaktan yönetimi ve kontrolü, giriş zamanından kaynaklanan sıkıntılar, şiddetli rekabet ortamının olması ve zayıf olarak belirlenen stratejilerden kaynaklanan risklerdir.

Cevap : B. yanlış


#11. Verilen ifade doğru mudur? Coğrafi olarak pazar çeşitlendirmesi: Birçok farklı sektörde faaliyet göstermeyi ifade eder.

Cevap : B. yanlış

#12. Üretim stratejileri daha çok stratejik kaynakların geliştirilmesi ile bağlı olarak değerlendirilebilir. Genellikle üretim stratejileri 5 tip kaynak ortaya koymaya yardımcı olur. Aşağıda yazılı olanlardan hangisi bu tip bir kaynak değildir?

Cevap : D. Farklılaştırma

#13. Verilen ifade doğru mudur? Uluslar-ötesi işletmeler ideal yapılardır. Ulaşılması zor bir organizasyonları vardır. Hiçbir işletme ilk kuruluşunda bu yapı ile başlayamaz ancak ideal olan bu yapıya dönüşme eğiliminde olabilmektedir.

Cevap : A. doğru

#14. Aşağıdakilerden hangisi Uluslararası işletmecilik faaliyetlerindendir?

Cevap : E. Hepsi

#15. Uluslar arası kurumsal stratejiler için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Cevap : C. Uluslar ötesi strateji uygulayan işletmeler, uluslarasılaşmış bir yönetimi olan dünya da en güvenli ya da en yüksek kazancın olduğu yerlere yerleşmeyi taşınmayı planlayan özel bir ulusal kimliği olan işletmelerdir.


#16. Aşağıdakilerden hangisi uluslarasılaşma stratejisi sonucunda elde edilmesi amaçlanan kaynaklardan değildir?

Cevap : D. Yönetsel maliyetleri düşürecek imkânlar sağlamak

#17. Aşağıdakilerden hangisi uluslararası kurumsal strateji tiplerinden biri değildir?

Cevap : C. Çok amaçlı stratejiler

#18. İşletmelerin tüm faaliyetlerini durdurması ve varlıklarını sona erdirmesi , bu işlemi belirli birim ve faaliyetlerde kalmayıp bütün işletmeye uygulamasına ………….. denir.

Cevap : E. Tam tasfiye stratejisi

#19. Aşağıdakilerden hangisi pazarlama stratejisi değildir?

Cevap : C. Pazar büyütme stratejisi

#20. Yeni bir ürüne oldukça yüksek fiyat vererek tutundurma için reklam ve satış artırıcı eylemlerle tüketiciye tanıtılır. Yüksek fiyat uygulaması pazar koşullarına göre değişir. Taklit edilme geciktikçe işletme kazanmaya devam eder bu stratejiye ……………… denir. Boşluk kısma ne yazılacaktır?

Cevap : D. Pazar kaymağını alma stratejisi


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Stratejik Yönetim Final Deneme-3

1. Aşağıdakilerden hangisi Uluslararası işletmecilik faaliyetlerindendir?

A. İthalat, ihracat, takas
B. Lisans antlaşmaları
C. Franchising
D. Taşeronluk
E. Hepsi

Cevap : E. Hepsi

2. Aşağıdakilerden hangisi uluslarasılaşma stratejisi sonucunda elde edilmesi amaçlanan kaynaklardan değildir?

A. Mevcut ürün veya hizmetler için potansiyel yeni müşteriler bulmak
B. Düşük maliyetli üretim faktörlerine erişim sağlamak
C. Rekabet avantajı yaratacak değerli nadir kıt kaynaklara erişim sağlamak
D. Yönetsel maliyetleri düşürecek imkânlar sağlamak
E. Yeni temel yetenekler edinmek ya da mevcut yetenekleri geliştirmek.

Cevap : D. Yönetsel maliyetleri düşürecek imkânlar sağlamak

3. Aşağıdakilerden hangisi uluslararası kurumsal strateji tiplerinden biri değildir?

A. Çok uluslu stratejiler
B. Uluslar arası iş stratejileri
C. Çok amaçlı stratejiler
D. Global stratejiler
E. Uluslar ötesi stratejiler

Cevap : C. Çok amaçlı stratejiler

4. Uluslar arası kurumsal stratejiler için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A. Çok uluslu işletmeler genel merkezi bir ülkede olduğu hâlde bir veya birden fazla ülkede kendisi tarafından koordine edilen şube veya yavru işletmeler tarafından işlerini yürütürler.
B. Uluslararası iş stratejisi uygulayan işletmeler faaliyetlerinin bir bölümünü ulusal sınırların dışında yürütürler.
C. Uluslar ötesi strateji uygulayan işletmeler, uluslarasılaşmış bir yönetimi olan dünya da en güvenli ya da en yüksek kazancın olduğu yerlere yerleşmeyi taşınmayı planlayan özel bir ulusal kimliği olan işletmelerdir.
D. Global işletmeler yatırım faaliyetlerini birden fazla ülkede sürdüren üretimle ilgili kararların bir merkezden alındığı işletmelerdir.
E. Uluslararası kurumsal stratejilerin bir amacı mevcut ürün veya hizmetler için potansiyel yeni müşteriler bulmaktır

Cevap : C. Uluslar ötesi strateji uygulayan işletmeler, uluslarasılaşmış bir yönetimi olan dünya da en güvenli ya da en yüksek kazancın olduğu yerlere yerleşmeyi taşınmayı planlayan özel bir ulusal kimliği olan işletmelerdir.

5. Uluslararası stratejilerin, rekabet avantajı çıktıları olan yüksek performans ve inovasyona dönüşebilmesi için problem ve risklerin iyi analiz edilmesi gerekir. Karşılaşılacak riskler aşağıda hangi seçenekte yanlış verilmiştir?

A. Ticari risk⇒rekabet şiddeti-zayıf ortak-zayıf stratejiler
B. Finansal /kur riski⇒Kar transferleri-para değeri-varlık değerleme
C. Sosyokültürel risk⇒Sosyal kültürel farklılıklar-karar verme biçimleri-etik konular
D. Ev sahibi ülke riski⇒devlet müdahalesi korumacılık-sosyal politik istikrarsızlık-entelektüel haklarda yasal koruma yetersizliği
E. Rekabet riski⇒Şirket sayısı-rakiplerin pazar payı-ikame ürünler

Cevap : E. Rekabet riski⇒Şirket sayısı-rakiplerin pazar payı-ikame ürünler

6. Verilen ifade doğru mudur?
Çok uluslu işletmeler genel merkezi bir ülkede olduğu halde, etkinliklerini bir veya birden fazla ülkede kendisi tarafından koordine edilen şubeler/yavru işletmeler aracılığıyla yürüten büyük işletmelerdir.

A. doğru
B. yanlış

Cevap : A. doğru

7. Verilen ifade doğru mudur?
Global işletmeler, yatırım faaliyetlerini birden fazla ülkede sürdüren, üretimle ilgili tüm kararların bir merkezden alındığı işletmelerdir.

A. doğru
B. yanlış

Cevap : A. doğru

8. Verilen ifade doğru mudur?
Uluslar-ötesi işletmeler ideal yapılardır. Ulaşılması zor bir organizasyonları vardır. Hiçbir işletme ilk kuruluşunda bu yapı ile başlayamaz ancak ideal olan bu yapıya dönüşme eğiliminde olabilmektedir.

A. doğru
B. yanlış

Cevap : A. doğru

9. Verilen ifade doğru mudur?
Finansal riskler: Zayıf ortak seçimi, faaliyetlerin uzaktan yönetimi ve kontrolü, giriş zamanından kaynaklanan sıkıntılar, şiddetli rekabet ortamının olması ve zayıf olarak belirlenen stratejilerden kaynaklanan risklerdir.

A. doğru
B. yanlış

Cevap : B. yanlış

10. Verilen ifade doğru mudur?
Politik risk: Devlet müdahalesi, korumacılık, idari engeller, bürokratik farklılıklar, etik dışı yaklaşımlar, entelektüel haklar doğrultusundaki yasal korumalardaki yetersizlik, yabancı işletme hakları konusundaki zayıf yasalar, sosyal ve politik unsurlar gibi faktörler sonucu doğan risklerdir.

A. doğru
B. yanlış

Cevap : B. yanlış

11. Pazarlamayı, kişiler ve kurumlar arasında değişim yolu ile onların amaçları ve gereksinimlerini karşılayacak ve tatmin edecek fikir, mal ve hizmetler ile ilgili; düşünce geliştirme, fiyatlandırma, tutundurma ve dağıtım süreçlerinin planlaması ve uygulanmasını kapsayan tüm faaliyetler dizisi olarak tanımlayabiliriz. Bu tanıma göre pazarlama için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

A. Pazarlama stratejilerinin fonksiyonel anlamda rekabet stratejileri ile doğrudan bir ilişkisi yoktur.
B. Odaklanmada uygulanılacak pazarlama stratejisinin dili açık olmalıdır, odak gruba net hitap edilmelidir
C. Pazarın ihtiyaçları ile işletmenin özel kaynakları ve yeteneklerinin uyumlaştırılması arasında bulunan kısa zaman periyodunu en etkili biçimde değerlendirmek pazarlama fonksiyonunun görevidir.
D. Satış, ürün, fiyat, dağıtım, tutundurma faaliyetleri, reklam, vb faaliyetler pazarlama stratejisinin altında değerlendirilir.
E. Her ürün ve hizmet kendine has pazarlama faaliyeti ve stratejisi gerektirmektedir. Benze bir ürün için rakip tarafından kullanılan pazarlama stratejisi mevcut ürün için etkili olamayabilir.

Cevap : A. Pazarlama stratejilerinin fonksiyonel anlamda rekabet stratejileri ile doğrudan bir ilişkisi yoktur.

12. Aşağıdakilerden hangisi pazarlama stratejisi değildir?

A. Marka büyütme stratejisi
B. Çekme stratejisi
C. Pazar büyütme stratejisi
D. İtme stratejisi
E. Pazarın kaymağını alma stratejisi

Cevap : C. Pazar büyütme stratejisi

13. Üretici işletme, pazarlama çabalarını aracılara ve satış kanallarına yöneltir. Bu çabalar talebi uyarır, aracılarda alıcılara bu malı ulaştırır; buna …………………………………… stratejisi denir. Boş kısma ne yazılmalıdır?

A. Marka büyütme stratejisi
B. Çekme stratejisi
C. Pazarın kaymağını alma stratejisi
D. İtme stratejisi
E. Hiçbiri

Cevap : D. İtme stratejisi

14. Yeni bir ürüne oldukça yüksek fiyat vererek tutundurma için reklam ve satış artırıcı eylemlerle tüketiciye tanıtılır. Yüksek fiyat uygulaması pazar koşullarına göre değişir. Taklit edilme geciktikçe işletme kazanmaya devam eder bu stratejiye ………………………………… denir.
Boşluk kısma ne yazılacaktır?

A. Çekme strateji
B. İtme stratejisi
C. Marka büyütme stratejisi
D. Pazar kaymağını alma stratejisi
E. Hiçbiri

Cevap : D. Pazar kaymağını alma stratejisi

15. Üretim stratejileri daha çok stratejik kaynakların geliştirilmesi ile bağlı olarak değerlendirilebilir. Genellikle üretim stratejileri 5 tip kaynak ortaya koymaya yardımcı olur.
Aşağıda yazılı olanlardan hangisi bu tip bir kaynak değildir?

A. Düşük maliyetli üretim
B. Yüksek ve verimli üretim kapasitesi
C. Güvenilir teslimat
D. Farklılaştırma
E. Yüksek kaliteli üretim

Cevap : D. Farklılaştırma

Stratejik Yönetim Final Deneme-3

AUZEF Sağlık Yönetimi Lisans Tamamlama
Telegram Sağlık Yönetimi Lisans Tamamlama

Stratejik Yönetim Final Deneme-3

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!