auzefİnsan Kaynakları YönetimiİşletmeSağlık YönetimiStratejik Yönetim

Stratejik Yönetim Final Deneme-4

Stratejik Yönetim Final Deneme-4

#1. Verilen ifade doğru mudur? İlişkisiz birleşme ve satın almalar aynı sektörde faaliyet gösteren ve aynı değer zincirine dahil olan işletmeler arasında gerçekleşmektedir, bir işletme için geriye doğru olarak adlandırılırken diğeri için ileriye doğru gerçekleştiği söylenebilir.

Cevap : B. yanlış

#2. İlişkisiz çeşitlendirmede aşağıda yazılı seçeneklerden hangisi yanlıştır?

Cevap : D. İlişkisiz çeşitlendirmede esas benzer sektörlere derinlemesine entegrasyondur.

#3. Verilen ifade doğru mudur? En az iki ya da daha fazla işletmenin “geliştirmek, üretmek, satmak vb.” amaçlarla bir araya gelerek iş birliği yapmalarına işletme birleşmeleri adı verilmektedir.

Cevap : B. yanlış

#4. Mevcut teknolojileri alıp onları yepyeni pazarlar için geliştirmek …………… İnovasyonudur. Boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

Cevap : E. Uygulama

#5. İnovasyon için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Cevap : D. İnovasyon işletmeler için değer yaratan faaliyetlerden olsa da maliyetli olduğundan önemi son sıralarda yer almaktadır.


#6. Mevcut ürün ya da hizmetleri çok daha verimli ve etkin bir değer zinciri sayesinde üretme ve piyasaya sunma yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : E. Hiçbiri

#7. Aşağıda verilen ifade doğru mudur? İnovasyon, yeni veya önemli ölçüde değiştirilmiş ürün (mal ya da hizmet), veya sürecin; yeni bir pazarlama yönteminin; ya da iş uygulamalarında, işyeri organizasyonunda veya dış ilişkilerde yeni bir organizasyonel yöntemin uygulanması suretiyle iktisadi hâle getirilmiş biçimidir.

Cevap : A. doğru

#8. Verilen ifade doğru mudur? Yaratıcılık, yeniyi bulmak ve keşfetmekle ilgilidir; ancak inovasyon söz konusu olduğunda bu yeniliğin pazarlanabilir olması şarttır.

Cevap : A. doğru

#9. Verilen ifade doğru mudur? Genel anlamda örgütsel öğrenme, ister planlı ister plansız olsun, organizma, kişi veya örgüt gibi herhangi bir sistemin, bir süreç veya ortamın, belli bir durumdan başka bir duruma dönüşmesi olarak tanımlanabilir.

Cevap : B. yanlış

#10. Şirketlerde öğrenme sonunda elde edilen her türlü bilginin ve teknolojinin gerektiği zaman geri çağrılır biçimde depolanması gerekliliği vardır. Bu depolamaya ………………….. denir. Boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

Cevap : E. Örgütsel hafıza


#11. Verilen ifade doğru mudur? Teknoloji geliştirme, sadece teknik alanlarda yapılan uygulamaların, süreçlerin, yöntemlerin geliştirilmesini kapsamaktadır.

Cevap : B. yanlış

#12. Verilen ifade doğru mudur? Ürün, fiyat, dağıtım, tutundurma, araştırma, satış, reklam, vb. tüm faaliyetler üretim stratejileri altında değerlendirilmektedir..

Cevap : B. yanlış

#13. Aşağıdakilerden hangisi Uluslararası işletmecilik faaliyetlerindendir?

Cevap : E. Hepsi

#14. Verilen ifade doğru mudur? Stratejik liderlik her ne kadar literatürde yer alan bir kavram olsa da “stratejik liderlik” diye bir sınıflandırma yapmak doğru değildir.

Cevap : A. doğru

#15. Verilen ifade doğru mudur? Finansman ve Muhasebe stratejileri işletme içerisindeki paranın yönetimi ve işletme için maddi kaynak yaratılması ile ilgili kararları kapsamaktadır.

Cevap : A. doğru


#16. Verilen ifade doğru mudur? Mevcut ve başarılı bir marka adını kullanarak yeni ürünleri ve hizmetleri pazarlama stratejisine marka büyütme stratejisi adı verilir.

Cevap : A. doğru

#17. Aşağıdakilerden hangisi uluslararası kurumsal strateji tiplerinden biri değildir?

Cevap : C. Çok amaçlı stratejiler

#18. Verilen ifade doğru mudur? Pazarlama inovasyonu: Müşterilerin mevcut ürün ve hizmetleri kullanma “deneyimlerini” çok keyifli, çok hoş veya çok güvenilir hâle getirecek yeniliklerdir.

Cevap : B. yanlış

#19. Verilen ifade doğru mudur? Sandoz ve Ciba ilaç işletmelerinin birleşerek Novartisi kurması ve Akzo ve Nobel ilaç işletmelerin birleşerek AkzoNobel ilaç işletmesini kurmaları rakipler arası yatay birleşmeye örnektir.

Cevap : A. doğru

#20. Şirketlerde değişim mutlaka olacaktır ve değişime tepkiler de doğal olarak beklenir. Tepkileri desteğe çevirmek, değişimden maksimum düzeyde verim sağlamak, değişimin algılanmasını kolaylaştırmak ve tepkileri azaltmak için aşağıdakilerden hangisi önerilemez?

Cevap : D. İnsanlara gerçekleri yerine göre söyleyin.


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Stratejik Yönetim Final Deneme-4

1. Verilen ifade doğru mudur?
Ürün, fiyat, dağıtım, tutundurma, araştırma, satış, reklam, vb. tüm faaliyetler üretim stratejileri altında değerlendirilmektedir..

A. doğru
B. yanlış

Cevap : B. yanlış

2. Verilen ifade doğru mudur?
En az iki ya da daha fazla işletmenin “geliştirmek, üretmek, satmak vb.” amaçlarla bir araya gelerek iş birliği yapmalarına işletme birleşmeleri adı verilmektedir.

A. doğru
B. yanlış

Cevap : B. yanlış

3. Verilen ifade doğru mudur?
Mevcut ve başarılı bir marka adını kullanarak yeni ürünleri ve hizmetleri pazarlama stratejisine marka büyütme stratejisi adı verilir.

A. doğru
B. yanlış

Cevap : A. doğru

4. Verilen ifade doğru mudur?
Finansman ve Muhasebe stratejileri işletme içerisindeki paranın yönetimi ve işletme için maddi kaynak yaratılması ile ilgili kararları kapsamaktadır.

A. doğru
B. yanlış

Cevap : A. doğru

5. Verilen ifade doğru mudur?
Teknoloji geliştirme, sadece teknik alanlarda yapılan uygulamaların, süreçlerin, yöntemlerin geliştirilmesini kapsamaktadır.

A. doğru
B. yanlış

Cevap : B. yanlış

6. İnovasyon için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A. İnovasyon, yeni ve veya önemli ölçüde değiştirilmiş ürün (mal veya hizmet) veya sürecin yeni bir organizasyonel yöntemin uygulanması suretiyle iktisadi hâle getirilmiş biçimidir.
B. Yaratıcı bir fikrin inovasyon sayılması için iktisadi hâle getirilmiş olması şarttır.
C. İnovasyon ile yeni olan farklı, farklı olan değer yaratıyor ise rekabet avantajı yaratacaktır.
D. İnovasyon işletmeler için değer yaratan faaliyetlerden olsa da maliyetli olduğundan önemi son sıralarda yer almaktadır.
E. İnovasyonda söz konusu olan yeniliğin pazarlanabilir olmasıdır.

Cevap : D. İnovasyon işletmeler için değer yaratan faaliyetlerden olsa da maliyetli olduğundan önemi son sıralarda yer almaktadır.

7. Mevcut teknolojileri alıp onları yepyeni pazarlar için geliştirmek …………………………. İnovasyonudur.
Boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A. Ürün
B. Süreç
C. Pazarlama
D. Deneyim
E. Uygulama

Cevap : E. Uygulama

8. Mevcut ürün ya da hizmetleri çok daha verimli ve etkin bir değer zinciri sayesinde üretme ve piyasaya sunma yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?

A. Ürün inovasyonu
B. Uygulama inovasyonu
C. Pazarlama inovasyonu
D. Deneyim inovasyonu
E. Hiçbiri

Cevap : E. Hiçbiri

9. Şirketlerde öğrenme sonunda elde edilen her türlü bilginin ve teknolojinin gerektiği zaman geri çağrılır biçimde depolanması gerekliliği vardır. Bu depolamaya …………………………… denir.
Boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A. Bilgi depolama
B. Teknolojik hafıza
C. Bilgi hafızası
D. Stratejik hafıza
E. Örgütsel hafıza

Cevap : E. Örgütsel hafıza

10. Şirketlerde değişim mutlaka olacaktır ve değişime tepkiler de doğal olarak beklenir. Tepkileri desteğe çevirmek, değişimden maksimum düzeyde verim sağlamak, değişimin algılanmasını kolaylaştırmak ve tepkileri azaltmak için aşağıdakilerden hangisi önerilemez?

A. Değişimin nedenlerini açıklayın.
B. Duygularınızı ifade edin.
C. Cesaretlendirin.
D. İnsanlara gerçekleri yerine göre söyleyin.
E. İnsanlarla konuşun.

Cevap : D. İnsanlara gerçekleri yerine göre söyleyin.

11. Aşağıda verilen ifade doğru mudur?
İnovasyon, yeni veya önemli ölçüde değiştirilmiş ürün (mal ya da hizmet), veya sürecin; yeni bir pazarlama yönteminin; ya da iş uygulamalarında, işyeri organizasyonunda veya dış ilişkilerde yeni bir organizasyonel yöntemin uygulanması suretiyle iktisadi hâle getirilmiş biçimidir.

A. doğru
B. yanlış

Cevap : A. doğru

12. Verilen ifade doğru mudur?
Yaratıcılık, yeniyi bulmak ve keşfetmekle ilgilidir; ancak inovasyon söz konusu olduğunda bu yeniliğin pazarlanabilir olması şarttır.

A. doğru
B. yanlış

Cevap : A. doğru

13. Verilen ifade doğru mudur?
Pazarlama inovasyonu: Müşterilerin mevcut ürün ve hizmetleri kullanma “deneyimlerini” çok keyifli, çok hoş veya çok güvenilir hâle getirecek yeniliklerdir.

A. doğru
B. yanlış

Cevap : B. yanlış

14. Verilen ifade doğru mudur?
Genel anlamda örgütsel öğrenme, ister planlı ister plansız olsun, organizma, kişi veya örgüt gibi herhangi bir sistemin, bir süreç veya ortamın, belli bir durumdan başka bir duruma dönüşmesi olarak tanımlanabilir.

A. doğru
B. yanlış

Cevap : B. yanlış

15. Verilen ifade doğru mudur?
Stratejik liderlik her ne kadar literatürde yer alan bir kavram olsa da “stratejik liderlik” diye bir sınıflandırma yapmak doğru değildir.

A. doğru
B. yanlış

Cevap : A. doğru

AUZEF Sağlık Yönetimi Lisans Tamamlama
Telegram Sağlık Yönetimi Lisans Tamamlama

Stratejik Yönetim Final Deneme-4

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!