Sporda İletişim Becerileri Ünite -4

Sporda İletişim Becerileri Ünite -4

#1. İletişim sayesinde birey psikolojik açıdan gereksinimlerini karşılar.

Cevap : a) Doğru

#2. Etkili iletişim için karşı tarafı anlamaya çalışmak hangi kuralı ifade eder?

Cevap : b) Empati yapabilmek

#3. Aşağıdakilerden hangisi iletişim fonksiyonlarından değildir?

Cevap : d) Empati yapmak

#4. Anlamsal (Semantik) İletişimsizlik; Kaynağın aktardığı mesajın kültürel farklılıklardan, iletişim gerçekleştirildiği zaman ve kanalın uygunsuzluğundan kaynaklanmaktadır.

Cevap : a) Doğru

#5. Kişinin hitap ettiği kişilerin davranış ve düşüncelerini buna bağlı olarak tutumlarını istenen biçimde etkileme ve değiştirme süreci olarak ifade edilen örgüt içi iletişim fonksiyonu aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : c) İkna etme ve etkileme işlevi

#6. Aşağıdakilerden hangisi örgüt içi iletişim fonksiyonlarından değildir?

Cevap : a) Entegrasyon

#7. Aşağıdakilerden hangisi etkili iletişim kurallarından değildir?

Cevap : c) Geribildirimin önemsiz olması

#8. Etkili iletişim kurarken aşağıdakilerden hangisi uygulanmalıdır?

Cevap : e) Hepsi

#9. Mesajı bozan her türlü olumsuz faktöre genel anlamıyla verilen isim nedir?

Cevap : a) Gürültü

TESTi BiTiR

Results

Auzef Açıköğretim
Sporda İletişim Becerileri
Rekreasyon Lisans
Egzersiz ve Spor Bilimleri Lisans

Öğrenci Dostu
LOLONOLO – Öğrenme Yönetim Sistemi

Auzef Açıköğretim
Sporda İletişim Becerileri
Rekreasyon Lisans
Egzersiz ve Spor Bilimleri Lisans

Öğrenci Dostu
LOLONOLO – Öğrenme Yönetim Sistemi

HD Quiz powered by harmonic design

Auzef Sporda İletişim Becerileri Ünite -4

Ünite Soruları

Sporda İletişim Becerileri Ünite -4

1. Mesajı bozan her türlü olumsuz faktöre genel anlamıyla verilen isim nedir?

a) Gürültü
b) Yüksek Ses
c) Sinyal Kaybı
d) Kesinti
e) İletişimsizlik

Cevap : a) Gürültü

2. Etkili iletişim kurarken aşağıdakilerden hangisi uygulanmalıdır?

a) İletişim kurarken gerektiğinde mesaj tekrarı yapılmalı
b) Özellikle uzaktan iletişimde doğru iletişim aracının (kanal) seçimine dikkat edilmeli
c) İletişim sırasında geri bildirime dikkat edilmeli.
d) İletişim esnasında önyargılardan uzak olunmalı.
e) Hepsi

Cevap : e) Hepsi

3. Anlamsal (Semantik) İletişimsizlik; Kaynağın aktardığı mesajın kültürel farklılıklardan, iletişim gerçekleştirildiği zaman ve kanalın uygunsuzluğundan kaynaklanmaktadır.

a) Doğru
b) Yanlış

Cevap : a) Doğru

4. Aşağıdakilerden hangisi etkili iletişim kurallarından değildir?

a) Doğru iletişim aracının seçilmesi
b) Her cümle kişinin sorumluluğuna aittir
c) Geribildirimin önemsiz olması
d) Mesajın doğru aktarılması
e) Önyargılardan uzak durmak

Cevap : c) Geribildirimin önemsiz olması

5. Etkili iletişim için karşı tarafı anlamaya çalışmak hangi kuralı ifade eder?

a) Mesaj tekrarı
b) Empati yapabilmek
c) Örneklerle desteklemek
d) Sesin doğru kullanımı
e) Doğru iletişim aracının seçilmesi

Cevap : b) Empati yapabilmek

6. Aşağıdakilerden hangisi iletişim fonksiyonlarından değildir?

a) Bilgi akarımı
b) Motivasyon
c) Kontrol
d) Empati yapmak
e) Heyecanlandırma

Cevap : d) Empati yapmak

7. Aşağıdakilerden hangisi örgüt içi iletişim fonksiyonlarından değildir?

a) Entegrasyon
b) Bilgi sağlama işlevi
c) İkna etme ve etkileme işlevi
d) Emredici ve öğretici iletişim
e) Birleştirme işlevi

Cevap : a) Entegrasyon

8. Kişinin hitap ettiği kişilerin davranış ve düşüncelerini buna bağlı olarak tutumlarını istenen biçimde etkileme ve değiştirme süreci olarak ifade edilen örgüt içi iletişim fonksiyonu aşağıdakilerden hangisidir?

a) Entegrasyon
b) Bilgi sağlama işlevi
c) İkna etme ve etkileme işlevi
d) Emredici ve öğretici iletişim
e) Birleştirme işlevi

Cevap : c) İkna etme ve etkileme işlevi

9. İletişim sayesinde birey psikolojik açıdan gereksinimlerini karşılar.

a) Doğru
b) Yanlış

Cevap : a) Doğru

Auzef Açıköğretim
Sporda İletişim Becerileri
Rekreasyon Lisans
Egzersiz ve Spor Bilimleri Lisans

Öğrenci Dostu
LOLONOLO – Öğrenme Yönetim Sistemi

Editor

Editör

error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: