Sporda İletişim Becerileri Vize Deneme Sınavı -1

Auzef Sporda İletişim Becerileri Vize Deneme Sınavı -1

#1. İletişim sayesinde birey psikolojik açıdan gereksinimlerini karşılar.

Cevap : a) Doğru

#2. Etkili iletişim için karşı tarafı anlamaya çalışmak hangi kuralı ifade eder?

Cevap : b) Empati yapabilmek

#3. Mesajın kaynaktan hedefe ulaştırıldığı yol aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : b) Kanal

#4. "Beden dili ya da vücut dili" olarak adlandırılan iletişim türü aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : d) Sözsüz İletişim

#5. Siyasetçiler, akademisyenler gibi toplum nezdinde göz önünde olan önemli kişilerin verdikleri mesajın ifade ettiği iletişim türü aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : d) Kamusal iletişim

#6. Mesajı bozan her türlü olumsuz faktöre genel anlamıyla verilen isim nedir?

Cevap : a) Gürültü

#7. En az iki kişi arasında gerçekleşen iletişim türü aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : b) Kişilerarası iletişim

#8. Duygu ve düşüncelerin karşı tarafa sözcükler kullanılarak, başka bir ifadeyle konuşarak aktarılması süreci aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : e) Sözlü iletişim

#9. İletişim sürecini başlatan öğe aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : c) Verici / Kaynak

#10. Günümüzde bilginin en hızlı ve çabuk yayıldığı, gerektiğinde toplumların demokratik yönden en hızlı tepki verdikleri mecra ……….” Cümlesinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmektedir?

Cevap : c) İnternet

#11. Mesajı bozan her türlü olumsuz faktöre genel anlamıyla verilen isim nedir?

Cevap : a) Gürültü

#12. Aşağıdakilerden hangisi örgüt içi iletişim fonksiyonlarından değildir?

Cevap : a) Entegrasyon

#13. Yazı kaç yılında bulunmuştur?

Cevap : a) M.Ö 3500

#14. Teknik açından iletişimin tarihi serüvenin başlangıcı nedir?

Cevap : a) Yazının icadı

#15. Kitle iletişim araçlarının doğuşu, gelişimi ve ilerlemesi aşağıdakilerden hangisinin etkisiyle olmuştur?

Cevap : e) Hepsi

#16. Bağlamına göre iletişim türleri kaç gruba ayrılmaktadır?

Cevap : d) 7

#17. Aşağıdakilerden hangisi kitle iletişimin işlevlerindendir?

Cevap : e) Hepsi

#18. Modern anlamda kabul edilen ilk alfabe hangisidir?

Cevap : b) Fenike Alfabesi

#19. İki farklı kültürden insanlar arasındaki iletişimi ifade eden iletişim türü aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : e) Kültürlerarası iletişim

#20. Anlamsal (Semantik) İletişimsizlik; Kaynağın aktardığı mesajın kültürel farklılıklardan, iletişim gerçekleştirildiği zaman ve kanalın uygunsuzluğundan kaynaklanmaktadır.

Cevap : a) Doğru

TESTi BiTiR

Results

Auzef Açıköğretim
Sporda İletişim Becerileri
Rekreasyon Lisans
Egzersiz ve Spor Bilimleri Lisans

Öğrenci Dostu
LOLONOLO – Öğrenme Yönetim Sistemi

Auzef Açıköğretim
Sporda İletişim Becerileri
Rekreasyon Lisans
Egzersiz ve Spor Bilimleri Lisans

Öğrenci Dostu
LOLONOLO – Öğrenme Yönetim Sistemi

HD Quiz powered by harmonic design

Auzef Sporda İletişim Becerileri Vize Deneme Sınavı -1

Auzef Sporda İletişim Becerileri Vize Deneme Sınavı -1

Teknik açından iletişimin tarihi serüvenin başlangıcı nedir?

a) Yazının icadı
b) Matbaanın icadı
c) Tabletlerin icadı
d) Mağara duvarlarına çizilen şekiller
e) İlk insanla başlamıştır.

Cevap : a) Yazının icadı

Yazıyı hangi uygarlık bulmuştur?

a) Lidyalılar
b) Urartular
c) Sümerliler
d) Fenikeliler
e) Cenevizliler

Cevap : c) Sümerliler

Yazı kaç yılında bulunmuştur?

a) M.Ö 3500
b) M. S 3500
c) M.Ö 3200
d) M.S 3200
e) M.S 1500

Cevap : a) M.Ö 3500

Hiyeroglif yazısını hangi medeniyete aittir?

a) Sümerliler
b) Lidyalılar
c) Fenikeliler
d) Mısırlılar
e) Yunanlılar

Cevap : d) Mısırlılar

Modern anlamda kabul edilen ilk alfabe hangisidir?

a) Lidya Alfabesi
b) Fenike Alfabesi
c) Mısır Alfabesi
d) Babil Alfabesi
e) Orhun Yazıtları

Cevap : b) Fenike Alfabesi

Matbaayı icat eden mucit aşağıdakilerden hangisidir?

a) Johan Gutenberg
b) Cai Lun
c) Lois Braille
d) Xian
e) Hans Lipperhey

Cevap : a) Johan Gutenberg

Günümüzde bilginin en hızlı ve çabuk yayıldığı, gerektiğinde toplumların demokratik yönden en hızlı tepki verdikleri mecra ……….” Cümlesinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmektedir?

a) Telefon
b) Matbaa
c) İnternet
d) İletişim
e) Alfabe

Cevap : c) İnternet

Krallıkların ve imparatorlukların yönetiminde büyük söz sahibi olan kilise………. birlikte etkisini büyük ölçüde yitirmiş ve zarar görmüştür.” Cümlesinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmektedir?

a) Kağıdın icadı
b) Matbaanın icadı
c) Alfabenin bulunması
d) Fransız ihtilali
e) Sanayi Devrimi

Cevap : e) Sanayi Devrimi

Kitle iletişim araçlarının doğuşu, gelişimi ve ilerlemesi aşağıdakilerden hangisinin etkisiyle olmuştur?

a) 1760 Sanayi Devrimi
b) 1789 Fransız İhtilali
c) Şirketlerin kurulması
d) Pazarlama stratejilerinin geliştirilmesi
e) Hepsi

Cevap : e) Hepsi

M.Ö. 2. yüzyılda Çin’de icat edilen aşağıdakilerden hangisidir?

a) Yazı
b) Yazıtlar
c) Alfabe
d) Kağıt
e) Matbaa

Cevap : d) Kağıt

Sporda İletişim Becerileri Ünite -1

Auzef Egzersiz Ve Spor Bilimleri Egzersiz Ve Spor Birimleri Telegram Grubu
Rekreasyon Lisans Auzef Rekreasyon Lisans Programı Telegram Grubu

Editor

Editör

error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: