Sporda İletişim Becerileri Vize Deneme Sınavı -2

Auzef Sporda İletişim Becerileri Vize Deneme Sınavı -2

#1. Yazıyı hangi uygarlık bulmuştur?

Cevap : c) Sümerliler

#2. Matbaayı icat eden mucit aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : a) Johan Gutenberg

#3. Çeşitli yazılım programları sayesinde (zoom vb.) telefon ya da bilgisayar üzerinden yapılan görüşmeler hangi iletişim türüne örnektir?

Cevap : e) Gruplararası iletişim

#4. Korelasyon işlevi, medyanın gerçekleri nasıl sunduğunu ele alır.

Cevap : a) Doğru

#5. Duygu ve düşüncelerin karşı tarafa sözcükler kullanılarak, başka bir ifadeyle konuşarak aktarılması süreci aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : e) Sözlü iletişim

#6. "Beden dili ya da vücut dili" olarak adlandırılan iletişim türü aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : d) Sözsüz İletişim

#7. Aşağıdakilerden hangisi etkili iletişim kurallarından değildir?

Cevap : c) Geribildirimin önemsiz olması

#8. Etkili iletişim kurarken aşağıdakilerden hangisi uygulanmalıdır?

Cevap : e) Hepsi

#9. Kişinin hitap ettiği kişilerin davranış ve düşüncelerini buna bağlı olarak tutumlarını istenen biçimde etkileme ve değiştirme süreci olarak ifade edilen örgüt içi iletişim fonksiyonu aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : c) İkna etme ve etkileme işlevi

#10. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi birebir fonksiyondur?

Cevap B

Auzef Temel Matematik Ünite 3, Soru 10 b-min

#11. Aşağıdakilerden hangisi bağlamına göre iletişim türleri arasında yer alır?

Cevap : e) Hepsi

#12. Krallıkların ve imparatorlukların yönetiminde büyük söz sahibi olan kilise………. birlikte etkisini büyük ölçüde yitirmiş ve zarar görmüştür.” Cümlesinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmektedir?

Cevap : e) Sanayi Devrimi

#13. Hiyeroglif yazısını hangi medeniyete aittir?

Cevap : d) Mısırlılar

#14. Mesajın kaynaktan hedefe ulaştırıldığı yol aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : b) Kanal

#15. Kişinin kendisi ile olan iletişim çeşidi hangisidir?

Cevap : a) İçsel iletişim

#16. 0 - 40 cm beden dilinde hangi alana girmektedir?

Cevap : a) Mahrem alan

#17. Aşağıdakilerden hangisi iletişim fonksiyonlarından değildir?

Cevap : d) Empati yapmak

#18. İletişim sürecini başlatan öğe aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : c) Verici / Kaynak

#19. Hiyerarşik bir işletme bünyesinde gerçekleşen iletişim türü aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : c) Örgüt içi iletişim

#20. Mesajı bozan her türlü olumsuz faktöre genel anlamıyla verilen isim nedir?

Cevap : a) Gürültü

TESTi BiTiR

Results

Auzef Açıköğretim
Sporda İletişim Becerileri
Rekreasyon Lisans
Egzersiz ve Spor Bilimleri Lisans

Öğrenci Dostu
LOLONOLO – Öğrenme Yönetim Sistemi

Auzef Açıköğretim
Sporda İletişim Becerileri
Rekreasyon Lisans
Egzersiz ve Spor Bilimleri Lisans

Öğrenci Dostu
LOLONOLO – Öğrenme Yönetim Sistemi

HD Quiz powered by harmonic design

Auzef Sporda İletişim Becerileri Vize Deneme Sınavı -2

Auzef Sporda İletişim Becerileri Vize Deneme Sınavı -2

Auzef Sporda İletişim Becerileri Vize Deneme Sınavı -2 Sorular

İletişim sürecini başlatan öğe aşağıdakilerden hangisidir?

a) Mesaj / İleti
b) Alıcı / Hedef
c) Verici / Kaynak
d) Kanal / Ortam
e) Hiçbiri

Cevap : c) Verici / Kaynak

Duygu, düşünce veya bilgilerin çeşitli yöntemlerle başkalarına aktarılması sürecine ne denir?

a) Mesaj
b) Bilgi
c) İletişim
d) Haberleşme
e) Hepsi

Cevap : c) İletişim

Mesajı bozan her türlü olumsuz faktöre genel anlamıyla verilen isim nedir?

a) Gürültü
b) Yüksek Ses
c) Sinyal Kaybı
d) Kesinti
e) İletişimsizlik

Cevap : a) Gürültü

İletişim sürecini başlatan öğe aşağıdakilerden hangisidir?

a) Kaynak
b) Verici
c) Kanal
d) Geribildirim
e) Hiçbiri

Cevap : a) Kaynak

Mesajın kaynaktan hedefe ulaştırıldığı yol aşağıdakilerden hangisidir?

a) Geribildirim
b) Kanal
c) İleti
d) Kaynak
e) Verici

Cevap : b) Kanal

Kaynak tarafında gönderilen iletiye (mesaja) verilen karşılık aşağıdakilerden hangisidir?

a) Kaynak
b) Alıcı
c) İleti
d) Geribildirim
e) Mesaj

Cevap : d) Geribildirim

Duygu ve düşüncelerin karşı tarafa sözcükler kullanılarak, başka bir ifadeyle konuşarak aktarılması süreci
aşağıdakilerden hangisidir?

a) Görsel iletişim
b) Etkin iletişim
c) Yazılı iletişim
d) Sözsüz iletişim
e) Sözlü iletişim

Cevap : e) Sözlü iletişim

Uluslararası Dinleme Derneği’ne göre Aktif Dinleme kaça ayrılmaktadır?

a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
e) 5

Cevap : b) 2

“Beden dili ya da vücut dili” olarak adlandırılan iletişim türü aşağıdakilerden hangisidir?

a) Yazılı İletişim
b) Sesli İletişim
c) Görsel İletişim
d) Sözsüz İletişim
e) Sözlü İletişim

Cevap : d) Sözsüz İletişim

0 – 40 cm beden dilinde hangi alana girmektedir?

a) Mahrem alan
b) Kişisel alan
c) Sosyal alan
d) Ortak alan
e) Hiçbiri

Cevap : a) Mahrem alan

Auzef Açıköğretim
Sporda İletişim Becerileri
Rekreasyon Lisans
Egzersiz ve Spor Bilimleri Lisans

Öğrenci Dostu
LOLONOLO – Öğrenme Yönetim Sistemi

Auzef Egzersiz Ve Spor Bilimleri Auzef Sporda İletişim Becerileri Vize Deneme Sınavı -2 Auzef Egzersiz Ve Spor Birimleri Telegram Grubu
Auzef Rekreasyon Lisans Auzef Rekreasyon Lisans Programı Telegram Grubu

Editor

Editör

error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: