auzefHalkla İlişkilerTıbbi dokümantasyon ve sekreterlik

Halkla İlişkiler 2020 Vize Soruları

Halkla İlişkiler 2020 Vize Soruları

Halkla İlişkiler 2020 Vize Soruları
1) ……………… geçmişleri, ilgileri beklentileri ve çalışma tarzları açısından farklılaşan bireylerin meydana getirdiği iş gücünün etkin şekilde yönetilmesi işaret eder cümlesinde boş bırakılan kısım aşağıdakilerden hangisiyle doğru biçimde tamamlanabilir?

Cevap : Farklılıkların Yönetimi

2) Ulusal karakterlerin önemli boyutlarını belirlemeye yardımcı olmak adına geliştirilen toplumsal kültür boyutlarına ilişkin sınıflandırma aşağıdaki araştırmacılardan hangisi tarafından ortaya konmuştur?

Cevap : Hofstede

3) ………….bir grup insanın kamu haline gelmesi için belirli bir sorun etrafında bir araya gelmesi ve belli bir amaç için bir arada olması gerekmektedir.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : Durumsal teoride

4) ………….uygulayıcının halkla ilişkiler problemlerini belirlediği ile yönetimden çok girdi almadan çözüm yolları önerdiği halkla ilişkiler rolüdür. Cümlesinde boş bırakılan kısım aşağıdakilerden hangisiyle doğru biçimde tamamlanabilir?

Cevap : Uzman reçetesi

5) Benzer bir sorunla karşılaşan problemin varlığından haberdar olan ve soruna yönelik çeşitli girişimler sergilemeyle meşgul olan insan grubu hangi kamu kategorisinde yer almaktadır?

Cevap : Aktif Kamular

6) Kurumu etkileyen ve halk tarafından da öğrenilmiş bir olayın ardından neler yapılabileceği ile ilgilenen tepkilere dayalı bir süreç olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : Kriz yönetimi

7) ……………. Ulaşılmak istenen hedeflerin belirlenmesi b ve bu hedeflerin giden yol yöntem ve araçların önceden seçilmesidir cümlesinde boş bırakılan kısım aşağıdakilerden hangisiyle doğru biçimde tamamlanabilir

Cevap : Planlama

8) Aşağıdakilerden hangisi iletişim teknisyenin görevleri arasında yer almaz?

Cevap : Üst Yönetime Danışmanlık

9) Kriz ile mücadele etmek ve maruz kalınan fiili zararı azaltmak için tasarlanmış bir dizi unsur şeklinde tamamlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : Kriz Yönetimi

10) Bir kurumun ulaşmayı hedeflediği imaj aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : İstenilen İmaj

11) Birlikte çalışan insanlar tarafından kullanılan uzmanlaşmış sözcük dağarcığını, dili, sembolleri ve jargonu örgütlerin nasıl kullandığıdır törenlerde gösterilen davranışları, örgütsel hayatın alışkılarının ,örgütün değerlerinin öykülerde, efsanelerde ve nostaljide tanımlanmasıdır?

Cevap : Kültür

12) Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkilerin temel amaçlarından biri olarak sayılamaz?

Cevap : Ürünü Satma / Pazarlama

13) Kamu kavramı halkla ilişkilerin tanımında kendisine yer bulan aşağıdaki kavramlarda hangisinin yerine kullanılmaktadır?

Cevap : Hedef Kitle

14) Aşağıdakilerden hangisi nitelikleri görevleri ve işlevleri açısından günlük toplumsal
yaşamı destekleyici , üretici , deneyici , çoğaltıcı , tüketici ve besleyici kültür alanıdır?

Cevap : Maddi (Teknolojik) ve Biyolojik Alanda Kültür

15)Aşağıdakilerden hangisi kurum kültürü tiplerinden biri değildir?

Cevap : Bireysel Kültür Tipi

16)………………… “yönetimin sadece seçimler aracılığıyla seçilen bireyler tarafından değil sivil toplum kuruluşları odalar , meslek grupları , özel sektör kuruluşları ve üniversiteler gibi çeşitli grupların dahil olduğu süreçler doğrultusunda gerçekleştiği ifade etmektir” cümlesinde boş kısım aş. Hangisiyle doğru biçimde tamamlanabilir?

Cevap : Yönetişim

17) I. Personelin motivasyonunun iyileştirilmesi
II. medyada objektif ve olumlu haberlerin çıkması
III. fiziksel ortamın iyileştirilmesinin sağlanması
Yukarıdakilerden hangisi etkili bir halkla ilişkilerin gerçekleştirilmesi sonucu imaj oluşturmaya katkı sağlayacak kazanımlar arasındadır?

Cevap : I , II ve III

18) ……………….. Farklı kültürlerden gelen insanların aralarında nasıl iletişim kurduklarını ve iletişim çabalarının benzer ve farklı yönlerini inceleyen çalışma aracıdır. Cümlesinde boş bırakılan kısım hangisi ile doğru biçimde tamamlanabilir?

Cevap : Kültürler Arası İletişim

19) Selam verme ve karşısındaki kişiye saygı gösterme şekilleri toplumsal ve dini törenler , kültürün temel öğelerinden hangisine örnek oluşturur?

Cevap : Ritüellere

20) Aşağıdakilerden hangisi broom ve dozier in halkla ilişkilerde ortaya koyduğu iki belirgin roldür?

Cevap : Yönetici ve Teknisyen

21) Bir Kurumun belli bir temel tutumunun ifadesi olarak tanımlanan üst imaj aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : Şemsiye İmajı

22) İtibar riskinin etkin bir şekilde yönetilememesi sonucunda aş. Hangisi gerçekleşmez?

Cevap : Gelirlerin ve Maliyetlerin Azalması

23) ………… “İmaj ve kurum kimliği arasındaki farkı gerçekten görebilen tek alandır ve köprü kurma işlevini yerine getirir” cümlesinde boş bırakılan kısım aşağıdakilerden hangisi ile doğru biçimde tamamlanabilir?

Cevap : Halkla İlişkiler

24)Kurumlar hangi kaygı ve sorunların sorunları tartışıldığı öğrenmek için alternatif basını , ana akım medyayı , çevrimiçi sohbet gruplarını ve aktivist grupların bültenlerini takip etmelidir . cümlesi sorun yönetim sürecinin hangi aşaması için geçerlidir?

Cevap : Sorunun Tespiti

25) Aşağıdaki araştırmacılardan hangisi gizli kamuların iletişim kuran aktif kamu haline gelmesinde etkili olan faktörler bulunduğunu ifade etmektedir ?

Cevap : Grunig

26) Aşağıdakilerden hangisi etnomerkezciliğin tanımını içermektedir?

Cevap : Kendi kültürünü diğer kültürlerden üstün görme

27) Kamu kurumlarının sahip olduğu hangi özellik kamu sektöründe halkla ilişkiler uygulamalarının göz ardı edilmesinde neden olmuştur?

Cevap : Sundukları hizmetler bakımından rakipsiz konumda olma

28) ………. Yöneticinin yada herhangi birinin herhangi bir konuda yaptığı seçidir cümlesinde boş bırakılan kısım aşağıdakilerden hangisiyle doğru biçimde tamamlanabilir?

Cevap : Karar

29) Aşağıdaki araştırmacılardan hangileri kamuoyunun belirli bir konu hakkında bireysel görüşlerin bir araya gelmesiyle oluşmadığına dikkat çekmekti. Kamuoyunun oluşumunda kamusal tartışma tarafından şekillendirilen çeşitli fikir biçimlerinin ortaya çıkması gerektiğini belirtmektedir?

Cevap : Cutlip, Center ve Broom

30) Aşağıdakilerden hangisi toplumsal kültür boyutlarına ilişkin sınıflandırmada yer almaz?

Cevap : Esneklik

31) Aşağıdakilerden hangisi kriz kavramı için söylenemez?

Cevap : Kuruluşun Performansını Etkileyemez

32) Benzer bir sorunla karşılaşmamış sorunun varlığının farkına varmamış ve soruna yönelik çabalar sergilemek için örgütlenmemiş bireyler hangi kamu tipi kategorisinde yer almaktadır?

Cevap : Kamu olmayanlar

33) ethomerkezcilik kelimesi yunanca kökenli hangi kelimeye dayanır?

Cevap : Ethnos

34) Kurum ve kamuların arasında irtibat sağlayan, yorumcu, arabulucu olarak hizmette bulunan aracı rolü oynanan bilgi taşıyıcıları ve duyarlı dinleyicileri rolündedir. Verilen ifadeler hangi halk ve ilişkiler rolünü üstlenen uygulayıcıların özelliklerini taşır?

Cevap : İletişim kolaylaştırıcısı Rolü

35) ABD çalışabilecek en iyi 100 şirket çalışmasını yapan daha sonra aynı çalışmayı fortune dergisinde yayınlayan araştırmacılar 6 kriterin üzerinde durmaktadır?

Cevap : Mizah duygusu gereksizdir

36) Aşağıdaki kurum imajı tanımlarından hangisi doğru değildir?

Cevap : kurum imajı bir kuruluşun yada kişiler grubunun bir kuruma gösterdiği duygusal olduğu kadar rasyonel bağdaştırmaların bütünü olarak tanımlanmaktadır.

Halkla İlişkiler 2021 Final


Halkla İlişkiler

Halkla İlişkiler 2020 Vize Soruları

Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik https://www.facebook.com/groups/TibbiDokumantasyon/

Halkla İlişkiler 2020 Vize Soruları

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!