auzefİşletmePerakende Satış ve Mağaza YönetimiReklam Yönetimi

Reklam Yönetimi 2020-2021 Vize Soruları

Reklam Yönetimi 2020-2021 Vize Soruları

#1. * Halkla ilişkiler kapsamında da kullanılır. * Kurumun hedef kitlelerine mal yada hizmet satmanın yanı sıra halka hizmet eden, kamu yararı gözeten bir örgüt olduğunu gösterme amacını gütmektedir. Yukarıda özellikleri bahsedilen reklam türü aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : c) Kurumsal reklamlar

#2. I. Kar amacı güden işletmeler II. Vakıf ve Dernekler III. Hükümetler ve kamu kuruluşları Yukarıdakilerden hangisi/hangileri pazarlamanın uygulayıcıları arasında yer alır?

Cevap : e) II-III

#3. Makarna Sanayicileri Derneğinin gerçekleştirmiş olduğu ‘’Makarna Sişmanlatmaz’’ başlıklı reklam kampanyası ve fındık tanıtım grubunun ‘’aganigi naga nigi’’ slagonu ile hatırlanan reklamları beklenen talep açışından hangi reklam türüne örnektir?

Cevap : e) Birincil talep reklamları

#4. Aşağıdaki pazarlama tanımlarından hangisi yanlıştır?

Cevap : a) Pazarlama, her türlü ürün ve hizmetin, herhangi bir yol ve tarzla tüketicinin isteği olmasa bile ihtiyaç oluşturarak kendisine satma becerisidir.

#5. Tüketiciler, firmanın, markanın kısacası kendisine mal ve hizmet satmayı amaçlayan karşı tarafın mesajlarına karşı doğal olarak aldatılmamak, yanıltılmamak, yanlış karar vermemek için korunma durumundadırlar. Farklı bir ifadeyle ......... devrededir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : c) Psikolojik Savunma Mekanizmaları


#6. I. Rutin ürünler II. İçtepisel ürünler III. İvedilik ürünler IV. Aranmayan ürünler Yukarıdakilerden hangisi/hangileri kolayda ürünlerin türleri arasında yer almaz?

Cevap : a) Yalnız IV

#7. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Cevap : e) Bir mal ya da hizmette ihtiyacı olan veya kullanan satın alma gücü olan gerçek ya da tüzel kişilere işletme denilmektedir.

#8. I. Dokunulamaması II. Stoklanamaması III. Kalite kontrol problemleri Yukarıdakilerden hangisi/hangileri hizmetleri mallardan farklı olan özellikleri arasında gösterilebilir?

Cevap : d) I-II ve III

#9. Aşağıdakilerden hangisi satış geliştirmenin son dönemlerde öneminin artma nedenlerinden biri değildir?

Cevap : e) Tüketicilerin sadakat arttırıcı faaliyetleri daha fazla önemsemesi

#10. Basın bültenleri, sponsorluklar, lobi faaliyetleri, sosyal medya gibi araçları bulunan pazarlama iletişimi karması elemanı aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : c) Halkla İlişkiler


#11. ........ bir mal ya da hizmeti deneyimlediğimizde edindiğimiz getirilerin tümünü ifade eder. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : b) Fayda

#12. ………..montaj, firma itibarı, teslim ve kredi, satış sonrası servis, marka imajı ve garanti fonksiyonları gibi mamul stretejisini tamamlayıcı fonksiyonlar içermektedir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : b) Genişletilmiş mamul

#13. Pazarlama karması elemanlarının: "türleri –araçları – uygulanma şekillerine" dair aşağıda yer alan eşleşmelerden hangisi yanlıştır?

Cevap : b) Doğrusal programlama – SMS pazarlama – Bireysel

#14. .......... ürünün soyut tarafını, teslim ettiği değeri, ilave faydayı, sembolik değerini oluşturmaktadır. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : e) Öz mamul

#15. Mesaja karşı sempati, sıcaklık, beğenme, benimseme, samimiyet, kabul görme, yabancı tarafa karşı soğukluğu kırma, sempatiyle hatırlanma gibi iletişim faydaları sağlamada etkili bir unsurdur. Yukarıdaki ifade aşağıda yer alan iletişim mesaj tema türlerinden hangisi için uygundur?

Cevap : b) Mizah


#16. ……….kişisel, ailevi ihtiyaçları karşılamak üzere talep edilen ürünlerdir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : b) Tüketim ürünleri

#17. I. Bilgi vermek II. Hatırlatma yapmak III. İkna etmek IV. Memnuniyet sağlamak Yukarıdakilerden hangisi/hangileri tutundurma çabalarının temel amaçları arasında yer almaz?

Cevap : a) Yalnız IV

#18. I. Pazarın belli bir bölümünde farkındalığı oluşturmak için II. Malın/hizmetin uygunluğunu göstermek için III. Malın/hizmetin kullanımı açısından kişileri eğitmek için Yukarıdakilerden hangisi/hangileri "bir ürün veya hizmete yönelik reklam neden yapılır?" sorusuna verilecek cevaplar arasında yer alır?

Cevap : c) I, II, III

#19. I. Yaşam boyu birkaç kez alınırlar. II. Satın alma riski düşüktür. III. Yüksek satın alma çabası gerektiren ürünlerdir. Yukarıdakilerden hangisi/hangileri özellikli ürünlerin özellikleri arasında yer alır?

Cevap : e) I ve III

#20. Aşağıdakilerden hangisi reklamın bilgi verme işlevine yönelik örneklerden değildir?

Cevap : c) Ürünle ilgili müşteri algılarını değiştirme


#21. I. Mesaj üzerine kontrol yetkisinin olmaması II. Yayınlanma şansının kişisel ilişkilere bağlı olması III. Bir kerelik yayınlanması ve sınırlı yayılması IV. Daha az bilgi içermesi Yukarıdakilerden hangisi/hangileri halkla ilişkilerin dezavantajları arasında yer alır?

Cevap : b) I-II-III

#22. Aşağıdakilerden hangisi pazarlama iletişimi karması elemanları arasında gösterilemez?

Cevap : a) Fiyat

#23. ……….. kolayda ürünlere göre pazardaki yaygınlıkları perakende noktaları daha az ürünler arasında beğeni ve süreçlerinin etkin olduğu fiyat seviyeleri, satın alma riski yüksek olan ürünlerdir. Örneğin ev eşyaları, giyim eşyaları, kozmetik ürünler, beyaz ve kahverengi eşya vb. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : d) Beğenmeli ürün

#24. Reklamı yapılan ürünün özellikleri, fonksiyonları, fiyat ve ödeme koşulları garanti süresi, yaygın servis ağı, kalitesi ve üretici firmanın itibarı ve benzeri gibi hususlardan seçilecek olanlarla, rakip ürünün aynı özelliklerinin kıyası yapılan reklamlara ne ad verilir?

Cevap : b) Karşılaştırmalı reklam

#25. İşletmeler ürün ya da hizmetleri hakkında tüketicilerini bilgilendirmek, belirli ürün ya da hizmet markalarını tercih etmeleri için ikna etmek ya da işletmelerin arzuladığı davranışları göstermeleri için iletişim araçları kullanmaktadırlar. ……………..pazarlama faaliyetleri içinde temel olarak işletmenin mevcut ya da muhtemel müşteriyle iletişim kurma işlevini yüklenmiş olan pazarlama……. Yukarıdaki boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : c) Tutundurma


#26. Pazarlama faaliyetlerini ülkesel bazda sürdüren firmaların, tüm yurt çapındaki hedef tüketicilerine ulaşmak için gerçekleştirdikleri reklamlara ........ denir. Bu tür reklamlar çoğunlukla ulusal sınırlar dışına çıktığında anlamını kaybetmektedir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : c) Ülkesel reklamlar

#27. ………… bir ürünü satın alma yolundaki alıcının eğilimini yönlendirmek veya güçlendirmek amacıyla tasarlanmış ortamlardır. Yukardaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : d) Genel ortam

#28. Aşağıdakilerden hangisi AIDA modelinin safhalarından biri değildir?

Cevap : b) Benimseme

#29. ’’........,bir mesajın, iletişim kanalının özelliklerine uygun olacak şekilde bir simge değiştirme sistemi aracılığıyla fiziksel olarak iletilebilecek veya taşınabilecek bir biçimde çevrilmesidir.’’ Yukarıdaki boşluğa doğru şekilde tamamlayan seçenek hangisidir?

Cevap : c) Kodlama

#30. ………… ürünün dağıtım kanalı içerisinde yer alan aracılar kanalıyla kademeli olarak tüketiciye doğru hareket etmesi ve her kademedeki birimin sonraki kanal üyesine yönelik tutundurma faaliyeti yapmasını içermektedir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : c) İtme stratejisi


#31. Özellikle modaya tabi, sağlık, kozmetik ürünlerinde, saç çıkarma ilaçları, sağlık çayları, şifalı otlar, diyet ürünleri, güzellik salonları dayanıklı ve dayanıksız tüketim malları reklamlarında annelik duygusu, aşk, sevgi, dostluk, seks, ve benzer temaları işleyen reklamlara………….denir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : d) Duygusal reklamlar

#32. Aşağıdakilerden hangisi "tutundurma"nın özelliklerinden biri değildir?

Cevap : e) Tutundurma genellikle fiyata dayalı bir rekabet avantajıdır.

#33. I. Satış gücünün organize edilmesi II. Ziyaret stratejilerinin belirlenmesi III. Satış gücü performansının geliştirilmesinin kontrolü IV. Satış gücü büyüklüğünün belirlenmesi V. Kişisel satış amaçlarının belirlenmesi Yukarıda yer alan kişisel satış sürecinin aşamaları aşağıdakilerden hangisinde doğru sırayla verilmiştir?

Cevap : d) V-IV-I-II-III

#34. I. Yeni ürünü/hizmeti ve markasını tanıtma II. Yeni ürün/hizmetin özelliklerini anlatma III. Yeni ürün/hizmet veya markasına yönelik yeni tüketici talebi(primer talep)oluşturma IV. Mevcut ürün/hizmette yapılan yenilikleri anlatma V. Fiyat seviyesindeki değişiklikleri bildirme Yukarıdakilerden hangisi/hangileri bilgilendirici reklamların örnekleri arasında gösterilebilir?

Cevap : d) I-II-III-IV-V

#35. "........., mamulün son halkasını oluşturmaktadır. Montaj, firma itibarı,teslim ve kredi, satış sonrası servis marka imajı ve garanti fonksiyonları gibi mamul stratejisini tamamlayıcı fonksiyonlar içermektedir.’’ Yukarıdaki boşluğa doğru şekilde tamamlayan seçenek hangisidir?

Cevap : a) Genişletilmiş mamul


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Reklam Yönetimi 2020-2021 Vize Soruları

1) Tüketiciler, firmanın, markanın kısacası kendisine mal ve hizmet satmayı amaçlayan karşı tarafın mesajlarına karşı doğal olarak aldatılmamak, yanıltılmamak, yanlış karar vermemek için korunma durumundadırlar. Farklı bir ifadeyle ……… devrededir.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

a) Reklam
b) Çift Yönlü İletişim
c) Psikolojik Savunma Mekanizmaları
d) Tek Yönlü İletişim
e) Algı Yönetimi

Cevap : c) Psikolojik Savunma Mekanizmaları

2) Basın bültenleri, sponsorluklar, lobi faaliyetleri, sosyal medya gibi araçları bulunan pazarlama iletişimi karması elemanı aşağıdakilerden hangisidir?

a) Doğrudan Pazarlama
b) Satış Geliştirme
c) Halkla İlişkiler
d) Kişisel Satış
e) Reklam

Cevap : c) Halkla İlişkiler

3) * Halkla ilişkiler kapsamında da kullanılır.
* Kurumun hedef kitlelerine mal yada hizmet satmanın yanı sıra halka hizmet eden, kamu yararı gözeten bir örgüt olduğunu gösterme amacını gütmektedir.
Yukarıda özellikleri bahsedilen reklam türü aşağıdakilerden hangisidir?

a) Küresel reklamlar
b) Ürün/hizmet reklamları
c) Kurumsal reklamlar
d) Bölgesel reklamlar
e) Sosyal reklamlar

Cevap : c) Kurumsal reklamlar

4- ………. ürünün soyut tarafını, teslim ettiği değeri, ilave faydayı, sembolik değerini oluşturmaktadır.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

a) Genişletilmiş mamul
b) Tam mamul
c) Somut mamul
d) Hedef mamul
e) Öz mamul

Cevap : e) Öz mamul

5) Pazarlama faaliyetlerini ülkesel bazda sürdüren firmaların, tüm yurt çapındaki hedef tüketicilerine ulaşmak için gerçekleştirdikleri reklamlara …….. denir. Bu tür reklamlar çoğunlukla ulusal sınırlar dışına çıktığında anlamını kaybetmektedir.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

a) Bölgesel reklamlar
b) Talep reklamları
c) Ülkesel reklamlar
d) Küresel reklamlar
e) Olgusal reklamlar

Cevap : c) Ülkesel reklamlar

6) Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

a) İstek ihtiyaçlarımızın tatmini için bir ürüne yönelik duyduğumuz arzudur.
b) Fayda, bir mal ya da hizmeti deneyimlediğimizde edindiğimiz getirilerin tümünü ifade eder..
c) İstek ve arzular, ancak satın alma gücü ya da maddi kaynaklar ile desteklendiğinde talep olgusundan bahsedilebilir.
d) İhtiyaçlarımızı nasıl tatmin edeceğimiz, zaman içerisinde toplumsal ve kültürel koşullara göre şekillenir.
e) Bir mal ya da hizmette ihtiyacı olan veya kullanan satın alma gücü olan gerçek ya da tüzel kişilere işletme denilmektedir.

Cevap : e) Bir mal ya da hizmette ihtiyacı olan veya kullanan satın alma gücü olan gerçek ya da tüzel kişilere
işletme denilmektedir.

7) Aşağıdakilerden hangisi AIDA modelinin safhalarından biri değildir?

a) Hareket
b) Benimseme
c) İlgi
d) Dikkat
e) İstek

Cevap : b) Benimseme

8) Aşağıdaki pazarlama tanımlarından hangisi yanlıştır?

a) Pazarlama, her türlü ürün ve hizmetin, herhangi bir yol ve tarzla tüketicinin isteği olmasa bile ihtiyaç oluşturarak kendisine satma becerisidir.
b) Pazarlama, tüketiciler, müşteriler, aracılar ve en geniş anlamda toplumun bütünü için değer ifade eden önerilerin oluşturulması, iletişimi, ulaştırılması ve değimini içeren faaliyet, bir dizi kurum ve süreçtir.
c) Pazarlama, tüm işletmecilik fonksiyonlarını devreye sokarak, hedef alınan kişi ve/ veya kitlelerin istek ve gereksinmelerini tatmin etme ve karşılığında tatmin-çıkar (değerler) sağlamaktır.
d) Pazarlama, bireylerin veya grupların, ürün ve değerlerin birbirleriyle değişimi vasıtasıyla kendi ihtiyaç ve isteklerini elde ettiği sosyal ve yöneysel bir süreçtir.
e) Pazarlama ihtiyaçların kar(değer) elde edecek şekilde karşılanmasıdır.

Cevap : a) Pazarlama, her türlü ürün ve hizmetin, herhangi bir yol ve tarzla tüketicinin isteği olmasa bile ihtiyaç oluşturarak kendisine satma becerisidir.

9) …….. bir mal ya da hizmeti deneyimlediğimizde edindiğimiz getirilerin tümünü ifade eder.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

a) Değer
b) Fayda
c) Memnuniyet
d) Tatmin
e) Haz

Cevap : b) Fayda

10) Makarna Sanayicileri Derneğinin gerçekleştirmiş olduğu ‘’Makarna Sişmanlatmaz’’ başlıklı reklam kampanyası ve fındık tanıtım grubunun ‘’aganigi naga nigi’’ slagonu ile hatırlanan reklamları beklenen talep açışından hangi reklam türüne örnektir?

a) Kurumsal reklamlar
b) Ülkesel reklamlar
c) Olgusal reklamlar
d) Seçici talep reklamları
e) Birincil talep reklamları

Cevap : e) Birincil talep reklamları

11) Aşağıdakilerden hangisi reklamın bilgi verme işlevine yönelik örneklerden değildir?

a) Mevcut ürün/hizmetin farklı kullanım alanlarını benimsetme
b) Ürün/hizmetle ilgili kampanya ve ödeme koşullarını ifade etme
c) Ürünle ilgili müşteri algılarını değiştirme
d) Yaygın teknik servis ve yerinde montaj imkanlarını duyurma
e) Yeni ürün/hizmetin özelliklerini anlatma

Cevap : c) Ürünle ilgili müşteri algılarını değiştirme

12) I. Bilgi vermek
II. Hatırlatma yapmak
III. İkna etmek
IV. Memnuniyet sağlamak
Yukarıdakilerden hangisi/hangileri tutundurma çabalarının temel amaçları arasında yer almaz?

a) Yalnız IV
b) I-II
c) Yalnız III
d) III-IV
e) II-IV

Cevap : a) Yalnız IV

13) I. Yaşam boyu birkaç kez alınırlar.
II. Satın alma riski düşüktür.
III. Yüksek satın alma çabası gerektiren ürünlerdir.
Yukarıdakilerden hangisi/hangileri özellikli ürünlerin özellikleri arasında yer alır?

a)Yalnız II
b) II ve III
c) I ve II
d) I,II ve III
e) I ve III

Cevap : e) I ve III

14) “………, mamulün son halkasını oluşturmaktadır. Montaj, firma itibarı,teslim ve kredi, satış sonrası servis marka imajı ve garanti fonksiyonları gibi mamul stratejisini tamamlayıcı fonksiyonlar içermektedir.’’
Yukarıdaki boşluğa doğru şekilde tamamlayan seçenek hangisidir?

a) Genişletilmiş mamul
b) Öz mamul
c) Tam mamul
d) Somut mamul
e) Hedef mamul

Cevap : a) Genişletilmiş mamul

15) Reklamı yapılan ürünün özellikleri, fonksiyonları, fiyat ve ödeme koşulları garanti süresi, yaygın servis ağı, kalitesi ve üretici firmanın itibarı ve benzeri gibi hususlardan seçilecek olanlarla, rakip ürünün aynı özelliklerinin kıyası yapılan reklamlara ne ad verilir?

a) Hatırlatıcı reklam
b) Karşılaştırmalı reklam
c) Duygusal reklam
d) Olgusal reklam
e) Sosyal reklam

Cevap : b) Karşılaştırmalı reklam

16) I. Satış gücünün organize edilmesi
II. Ziyaret stratejilerinin belirlenmesi
III. Satış gücü performansının geliştirilmesinin kontrolü
IV. Satış gücü büyüklüğünün belirlenmesi
V. Kişisel satış amaçlarının belirlenmesi
Yukarıda yer alan kişisel satış sürecinin aşamaları aşağıdakilerden hangisinde doğru sırayla verilmiştir?

a) II-V-IV-I-III
b) V-II-IV-I-III
c) II-V-III-IV-I
d) V-IV-I-II-III
e) IV-I-V-II-III

Cevap : d) V-IV-I-II-III

17) ’’……..,bir mesajın, iletişim kanalının özelliklerine uygun olacak şekilde bir simge değiştirme sistemi aracılığıyla fiziksel olarak iletilebilecek veya taşınabilecek bir biçimde çevrilmesidir.’’
Yukarıdaki boşluğa doğru şekilde tamamlayan seçenek hangisidir?

a) Tepki
b) Parazit
c) Kodlama
d) Mesaj
e) Medya

Cevap : c) Kodlama

18) ……….. kolayda ürünlere göre pazardaki yaygınlıkları perakende noktaları daha az ürünler arasında beğeni ve süreçlerinin etkin olduğu fiyat seviyeleri, satın alma riski yüksek olan ürünlerdir. Örneğin ev eşyaları, giyim eşyaları, kozmetik ürünler, beyaz ve kahverengi eşya vb.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

a) İçtepisel ürün
b) İvedilikli ürün
c) Aranmayan ürün
d) Beğenmeli ürün
e) Özellikli ürün

Cevap : d) Beğenmeli ürün

19) I. Rutin ürünler
II. İçtepisel ürünler
III. İvedilik ürünler
IV. Aranmayan ürünler
Yukarıdakilerden hangisi/hangileri kolayda ürünlerin türleri arasında yer almaz?

a) Yalnız IV
b) Yalnız I
c) II ve III
d) I,II,ve III
e) I ve II

Cevap : a) Yalnız IV

Reklam Yönetimi 2020-2021 Vize Soruları

20) Aşağıdakilerden hangisi “tutundurma”nın özelliklerinden biri değildir?

a) Tutundurma faaliyetleri sadece tüketicilere yönelik değil, toptancı ve perakendecilerden oluşan pazarlama kanal üyelerine de yöneliktir.
b) Tutundurma iletişim kuramına dayanır ve ikna edici olma özelliği vardır
c) Tutundurma faaliyetleri pazarlama faaliyetleri ile birlikte uygulanır ve onların etkisi altındadır
d) Tutundurma faaliyetleri satışları kolaylaştırma amacına yönelik olduğu kadar, tutum ve davranışları etkileme amacına da yöneliktir.
e) Tutundurma genellikle fiyata dayalı bir rekabet avantajıdır.

Cevap : e) Tutundurma genellikle fiyata dayalı bir rekabet avantajıdır.

21) Aşağıdakilerden hangisi satış geliştirmenin son dönemlerde öneminin artma nedenlerinden biri değildir?

a) Tüketicilerin planlanmamış alımlarının artması
b) Ölçülebilirlik
c) Reklam maliyetlerinin yükü
d) Satış geliştirmenin daha saygı duyulur hale gelmesi
e) Tüketicilerin sadakat arttırıcı faaliyetleri daha fazla önemsemesi

Cevap : e) Tüketicilerin sadakat arttırıcı faaliyetleri daha fazla önemsemesi

22) I. Pazarın belli bir bölümünde farkındalığı oluşturmak için
II. Malın/hizmetin uygunluğunu göstermek için
III. Malın/hizmetin kullanımı açısından kişileri eğitmek için
Yukarıdakilerden hangisi/hangileri “bir ürün veya hizmete yönelik reklam neden yapılır?” sorusuna verilecek cevaplar arasında yer alır?

a) Yalnız II
b) I ve III
c) I, II, III
d) Yalnız I
e) I ve II

Cevap : c) I, II, III

23) Mesaja karşı sempati, sıcaklık, beğenme, benimseme, samimiyet, kabul görme, yabancı tarafa karşı soğukluğu kırma, sempatiyle hatırlanma gibi iletişim faydaları sağlamada etkili bir unsurdur.
Yukarıdaki ifade aşağıda yer alan iletişim mesaj tema türlerinden hangisi için uygundur?

a) Yaşamdan kesit
b) Mizah
c) Korku
d) Yaşam tarzı
e) Bilinçaltı

Cevap : b) Mizah

24) Aşağıdakilerden hangisi pazarlama iletişimi karması elemanları arasında gösterilemez?

a) Fiyat
b) Halkla ilişkiler
c) Reklam
d) Kişisel satış
e) Satış özendirme

Cevap : a) Fiyat

25) İşletmeler ürün ya da hizmetleri hakkında tüketicilerini bilgilendirmek, belirli ürün ya da hizmet markalarını tercih etmeleri için ikna etmek ya da işletmelerin arzuladığı davranışları göstermeleri için iletişim araçları kullanmaktadırlar. ……………..pazarlama faaliyetleri içinde temel olarak işletmenin mevcut ya da muhtemel müşteriyle iletişim kurma işlevini yüklenmiş olan pazarlama…….
Yukarıdaki boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

a) Halkla ilişkiler
b) Propaganda
c) Tutundurma
d) Reklam
e) İletişim

Cevap : c) Tutundurma

26) ………..montaj, firma itibarı, teslim ve kredi, satış sonrası servis, marka imajı ve garanti fonksiyonları gibi mamul stretejisini tamamlayıcı fonksiyonlar içermektedir.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

a) Sınırlı mamul
b) Genişletilmiş mamul
c) Lüks mamul
d) Öz mamul
e) Somut mamul

Cevap : b) Genişletilmiş mamul

27) ………… bir ürünü satın alma yolundaki alıcının eğilimini yönlendirmek veya güçlendirmek amacıyla tasarlanmış ortamlardır.
Yukardaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

a) Mağaza
b) Medya
c) Sosyal kanal
d) Genel ortam
e) Savunucu kanal

Cevap : d) Genel ortam

28) ……….kişisel, ailevi ihtiyaçları karşılamak üzere talep edilen ürünlerdir.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

a) Endüstriyel ürünler
b) Tüketim ürünleri
c) İhtiyaç ürünleri
d) Sosyal ürünler
e) Deneyim ürünleri

Cevap : b) Tüketim ürünleri

Reklam Yönetimi 2020-2021 Vize Soruları

29) ………… ürünün dağıtım kanalı içerisinde yer alan aracılar kanalıyla kademeli olarak tüketiciye doğru hareket etmesi ve her kademedeki birimin sonraki kanal üyesine yönelik tutundurma faaliyeti yapmasını içermektedir.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

a) Kişisel satış
b) Çekme stratejisi
c) İtme stratejisi
d) Doğrudan pazarlama
e) Satış tutundurma

Cevap : c) İtme stratejisi

30) Pazarlama karması elemanlarının: “türleri –araçları – uygulanma şekillerine” dair aşağıda yer alan eşleşmelerden hangisi yanlıştır?

a) Satış özendirme – Yarışma, oyun, piyango, çekilişler- Bireysel
b) Doğrusal programlama – SMS pazarlama – Bireysel
c) Kişisel satış – Satış toplantıları – Yüz yüze
d) Reklam – Broşür, katalog ve insörtler – Kitlesel
e) Halkla ilişkiler – Sponsorluk – Kitlesel

Cevap : b) Doğrusal programlama – SMS pazarlama – Bireysel

31) Özellikle modaya tabi, sağlık, kozmetik ürünlerinde, saç çıkarma ilaçları, sağlık çayları, şifalı otlar, diyet ürünleri, güzellik salonları dayanıklı ve dayanıksız tüketim malları reklamlarında annelik duygusu, aşk, sevgi, dostluk, seks, ve benzer temaları işleyen reklamlara………….denir.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

a) Sosyal reklamlar
b) Bölgesel reklamlar
c) Kurumsal reklamlar
d) Duygusal reklamlar
e) Olgusal reklamlar

Cevap : d) Duygusal reklamlar

32) I. Mesaj üzerine kontrol yetkisinin olmaması
II. Yayınlanma şansının kişisel ilişkilere bağlı olması
III. Bir kerelik yayınlanması ve sınırlı yayılması
IV. Daha az bilgi içermesi
Yukarıdakilerden hangisi/hangileri halkla ilişkilerin dezavantajları arasında yer alır?

a) II-III-IV
b) I-II-III
c) I-II-IV
d) I-II-III-IV
e) I-III-IV

Cevap : b) I-II-III

33) I. Yeni ürünü/hizmeti ve markasını tanıtma
II. Yeni ürün/hizmetin özelliklerini anlatma
III. Yeni ürün/hizmet veya markasına yönelik yeni tüketici talebi(primer talep)oluşturma
IV. Mevcut ürün/hizmette yapılan yenilikleri anlatma
V. Fiyat seviyesindeki değişiklikleri bildirme
Yukarıdakilerden hangisi/hangileri bilgilendirici reklamların örnekleri arasında gösterilebilir?

a) I-II-IV-V
b) II-III-V
c) II-III
d) I-II-III-IV-V
e) Yalnız II

Cevap : d) I-II-III-IV-V

34) I. Dokunulamaması
II. Stoklanamaması
III. Kalite kontrol problemleri
Yukarıdakilerden hangisi/hangileri hizmetleri mallardan farklı olan özellikleri arasında gösterilebilir?

a) II ve III
b) I ve II
c) Yalnız II
d) I-II ve III
e) Yalnız I

Cevap : d) I-II ve III

35) I. Kar amacı güden işletmeler
II. Vakıf ve Dernekler
III. Hükümetler ve kamu kuruluşları
Yukarıdakilerden hangisi/hangileri pazarlamanın uygulayıcıları arasında yer alır?

a) Yalnız I
b) I-III
c) I-III
d) I-II-III
e) II-III

Cevap : e) II-III

Reklam Yönetimi 2020-2021 Vize Soruları

Reklam Yönetimi, Bütünleşik Pazarlama İletişimi Auzef İşletme

Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Auzef İşletme Fakültesi
Reklam Yönetimi
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

telegram işletme

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!