Genel İktisat Ünite -13

Genel İktisat Ünite -13

Sermayenin Geliri – Faiz

#1. Üretimde kullanılan makineler araçlar ve fabrikalar bir üretim faktörü olarak aşağıdakilerden hangisi çerçevesinde ifade edilebilir?

Cevap : c) Sermaye

#2. Kendisi de üretilmiş olan üretim faktörü aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : c) Sermaye

#3. Faiz oranını belirleyen unsurlar nelerdir?

Cevap : d) Hem yatırımlar hem de tasarruflar

#4. Hangisi sermaye birikimine etki eden faktörlerden değildir?

Cevap : a) Gelir düzeyinin artması

#5. Kaç çeşit faiz teorisi vardır?

Cevap : e) 3

#6. Parasal faiz teorilerine göre faiz oranını belirleyen unsurlar nelerdir?

Cevap : a) Para arzı – para talebi

#7. Hangi durumda sermaye arzını arttırmak mümkün değildir?

Cevap : d) Mal üretimini arttırmak

#8. Sermaye talebi neye bağlıdır?

Cevap : b) Tüketim malları talebine

#9. Sermayeyi kullanmanın karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : c) Faiz

#10. Reel faiz teorisine göre faiz oranını belirleyen unsurlar nelerdir?

Cevap : b) Yatırım – tasarruf

TESTi BiTiR

Results

Auzef Genel İktisat Ünite -13

Bankacılık ve Sigortacılık,
Endüstri Mühendisliği,
Kamu Yönetimi,
Sağlık Kurumu İşletmeciliği,
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi,
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler,
Yönetim Bilişim Sistemleri

Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Auzef Genel İktisat Ünite -13

Bankacılık ve Sigortacılık,
Endüstri Mühendisliği,
Kamu Yönetimi,
Sağlık Kurumu İşletmeciliği,
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi,
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler,
Yönetim Bilişim Sistemleri

Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

HD Quiz powered by harmonic design

Genel İktisat ünite 13,Sermayenin Geliri - Faiz

Sermayenin Geliri – Faiz

Auzef Genel İktisat Ünite -13
Sermayenin Geliri – Faiz

1) Kendisi de üretilmiş olan üretim faktörü aşağıdakilerden hangisidir?

a) Toprak
b) Emek
c) Sermaye
d) Girişim
e) Maliyet

Cevap : c) Sermaye

2) Üretimde kullanılan makineler araçlar ve fabrikalar bir üretim faktörü olarak aşağıdakilerden hangisi çerçevesinde ifade edilebilir?

a) Nihai mal
b) Ara malı
c) Sermaye
d) Toprak
e) Emek

Cevap : c) Sermaye

3) Hangisi sermaye birikimine etki eden faktörlerden değildir?

a) Gelir düzeyinin artması
b) Ülke parasının istikrarı
c) Faiz oranı istikrarı
d) Tüketim
e) Üretim

Cevap : a) Gelir düzeyinin artması

4) Hangi durumda sermaye arzını arttırmak mümkün değildir?

a) Tasarrufları arttırmak
b) Tüketimi azaltmak
c) Donanım ve hammaddeyi arttırmak
d) Mal üretimini arttırmak
e) İşçi sayısını değiştirmek

Cevap : d) Mal üretimini arttırmak

5) Sermayeyi kullanmanın karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

a) Tasarruf
b) Yatırım
c) Faiz
d) Kar
e) Maliyet

Cevap : c) Faiz

6) Sermaye talebi neye bağlıdır?

a)Tasarruflara
b) Tüketim malları talebine
c) Mal üretimine
d) Girişimciye
e) Yatırımlara

Cevap : b) Tüketim malları talebine

7) Kaç çeşit faiz teorisi vardır?

a) 1
b) 4
c) 2
d) 5
e) 3

Cevap : e) 3

8) Faiz oranını belirleyen unsurlar nelerdir?

a) Yatırımlar
b) Tasarruflar
c) Para arzı
d) Hem yatırımlar hem de tasarruflar
e) Hiçbiri

Cevap : d) Hem yatırımlar hem de tasarruflar

9) Parasal faiz teorilerine göre faiz oranını belirleyen unsurlar nelerdir?

a) Para arzı – para talebi
b) Likidite tercihi
c) Maliyet – gelir
d) Yatırım – tasarruf
e) Ödünç verilebilir fon arzı – ödünç verilebilir fon talebi

Cevap : a) Para arzı – para talebi

10) Reel faiz teorisine göre faiz oranını belirleyen unsurlar nelerdir?

a) Maliyet – gelir
b) Yatırım – tasarruf
c) Para arzı – para talebi
d) Ödünç verilebilir fon arzı – ödünç verilebilir fon talebi
e) Likidite tercihi

Cevap : b) Yatırım – tasarruf

Auzef Genel İktisat
Bankacılık ve Sigortacılık
Endüstri Mühendisliği
Kamu Yönetimi
Sağlık Kurumu İşletmeciliği
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler
Yönetim Bilişim Sistemleri

Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

telegram siyaset bilimi ve kamu yönetimi

Editor

Editör

%d blogcu bunu beğendi: