Ambalaj Grafiği TasarımıauzefGrafik Tasarımı

Ambalaj Grafiği Tasarımı 2022-2023 Bütünleme Soruları

Ambalaj Grafiği Tasarımı 2022-2023 Bütünleme Soruları

#1. "Grafik unsurların çoğunluğu, farklı uzman ekiplerin uyumlu bir şekilde çalıştığı ve ileri teknolojilerin kullanıldığı ortamlarda hazırlanır. Tasarım öğelerinin içinde olduğu dijital dosyalar, ambalaj tasarımında görev alan bütün ekipler ve müşteriler tarafından kolaylıkla açılabilir ve paylaşılabilir olmalıdır". Bu nedenle, tasarımda kullanılan bütün grafik unsurların yüklenme işlemi nasıl olmalıdır?

Cevap : D) Dijital dosyalara ayrı ayrı yüklenmelidir.

#2. Parfüm, kozmetik, ilaç, alkollü ve alkolsüz içkiler, gıda ve lüks tüketim ürünlerinde en fazla tercih edilen, kalıplama yöntemiyle istenilen biçim ve boyut verilebilen, üzerine kabartma desen ve yazılar uygulanabilen ambalaj malzemesinin adı nedir?

Cevap : E) Cam

#3. Batı ülkelerinde başarılı bir ambalaj tasarımının ortalama ömrü ne kadardır?

Cevap : D) 8 ile 10 yıl arasındadır.

#4. Reklam fotoğrafçısının kompozisyonu hazırlarken, Işığı hangi yönden hangi şiddette ve hangi filtrelerle vermesi gerektiğini iyi tespit edebilmesi gerekmektedir. Zira aynı kompozisyon üzerinde farklı yönde ve şiddetteki ışığın, hem duygusal hem de görsel olarak çok farklı sonuçlar doğurabileceği bilinmektedir. Aynı şekilde illüstratörlerin de imge ve duygu oluşturmak konusunda benzer sonuç etkileri vardır. Ancak fırçanın imkân ve etkileri, fotoğraf objektifinin imkân ve etkilerinden daha da etkileyici görülebilir. Çünkü fırça, hayal edilebilecek her şeyi resimleyebilirken, duygu ve gizem katabilirken, objektif görebildiklerini sabitleyerek, çerçeve oluşturmaktadır. İllüstratör, farklı yorumlama teknikleriyle görsel elemanları değiştirme ve yeniden sunma hazırlığına, imkânına sahiptir. Verilen paragrafa göre, aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

Cevap : B) Fotoğraf, illüstrasyon ile aynı ve eşdeğer sonuç verir.

#5. Pazarlama zaman içerisinde ekonomik ve teknolojik bir değişim süreci yaşamıştır. Belirtilen bu süreç içerisinde hakim süre dışında kaç evre yaşanmıştır?

Cevap : A) Beş


#6. "Bir teşebbüsün mal veya hizmetlerini bir başka teşebbüsün mal veya hizmetlerinden ayırt etmeyi sağlaması koşuluyla, kişi adları dahil, özellikle sözcükler, şekiller, harfler, sayılar, malların biçimi veya ambalajları gibi çizimle görüntülenebilen veya benzer biçimde ifade edilebilen, baskı yoluyla yayınlanabilen ve çoğaltılabilen her türlü işaretleri içerir." Yukarıda verilen marka tanımı hangi alana yönelik yapılmıştır?

Cevap : A) Hukukta marka

#7. Görselde verilen piktogramlar, ambalajlarda aşağıdaki hangi amaçlarla kullanılmaktadır?

Cevap : A) Dikkat çekme ve uyarı amaçlı kullanılmaktadır.

#8. Aşağıdakilerden hangisi sağlıklı ve kullanım kolaylığı açışından, ambalajda değer arttırıcı unsurlar ve tamamlayıcılar arasında değildir?

Cevap : C) Açacakla açılan kapak

#9. Görselde verilen cam çeşidinin adı aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : E) Sisli ve buğulu cam

#10. Bireylerin görme, işitme, koklama, dokunma tatma gibi çeşitli duyular yardımıyla çevrelerinden elde ettikleri bilgileri bir araya getirip organize ederek kendileri için anlama ya da yoruma kavuşturmalarına ilişkin süreçlere ne ad verilir?

Cevap : E) Zihinsel algılama


#11. Görselde verilen sandığın ismi aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : B) Tel örgülü-dikişli sandık

#12. Ambalaj tasarımcısı; ambalaj hazırlığının herhangi bir noktasında, var olan bilgilerini, tasarım teknolojileri ve tasarım programları ile oldukça ayrıntılı bir tasarım metodolojisini kullanarak karmaşık pazarlama problemlerini çözme amacıyla birçok araçtan yararlanır. Bu bağlamda sözel ve görsel bilgileri, bir düşünce, kavram ya da tasarım stratejisi kapsamı içinde yapılandırmada kullanılmayan yöntem aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : C) Pazarlamacının kişisel düşüncesi

#13. Bir marka, ürün özelliklerine bağlılığını, kalite ve değer vaadini yerine getirdiğinde aşağıdakilerden hangisi olur?

Cevap : D) Marka denkliği oluşturur.

#14. Cam şişelerde en dayanıklı form aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : E) Küresel form

#15. Tasarım firmasının ve pazarlama ekibinin, sonucun beklendiği gibi olup olmadığını ön renk provalarıyla anlaması aşağıdakilerden hangisinin görevidir?

Cevap : B) Ayırıcı


#16. Tasarımdan fiziksel olarak uzaklaşmak; güçlü, okunaklı, net ve olumlu bir izlenim bırakmak için her şeyin bir araya geldiğinden emin olmak; ve tasarımın, ürünün kişiliğini görüntü, renk, tipografi ve düzen aracılığıyla net bir şekilde ilettiğinden emin olmak son kontrolün bir parçasıdır. Yukarıda anlatılanlar ambalajda tasarımın kaçıncı aşamasında gerçekleşmektedir?

Cevap : C) Dördüncü aşamasında

#17. Mısırlılar M.Ö. 6000'lerde kireçtaşı, soda, kum ve silikat'ı karıştırarak aşağıdakilerden hangisini keşfetmişlerdir?

Cevap : A) Cam ambalaj olan kavanozu

#18. Aşağıdakilerden hangisi pazarlamanın ana kavramları içerisinde yer almaz?

Cevap : D) Nakliye ve depolama

#19. "Bu baskı türünde üç silindir bulunmaktadır ve kullanılan bütün presler rotatiftir. Bahsedilen silindirler; kalıp silindiri, blanket silindiri ve baskı silindiridir. Baskı silindiri, baskı kalıbını taşır, genellikle kauçuktan üretilen blanket silindiri, basılacak görseli kâğıt silindirden baskı altı malzemesine aktarır ve üçüncü silindir olan baskı silindiri (buna baskı kazanı da denmektedir), baskı altı malzemesini blanket silindirine sıkıştırır". Yukarıda açıklaması ve tarifi yapılan bu baskı düzeneğinin adı aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : C) Ofset baskı düzeneği

#20. En eski ambalaj malzemesi olan ahşap, sıcak, nem ve benzeri doğal etkenlerden olumsuz etkilendiğinden, kullanım yerlerinin büyük bir bölümünü aşağıdaki hangi ambalaj malzemesine kaptırmıştır?

Cevap : B) Oluklu mukavvaya


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Ambalaj Grafiği Tasarımı 2022-2023 Bütünleme Soruları

1. Ambalaj Grafiği Tasarımı 2022-2023 Bütünleme Soruları 1. SORU-min

Görselde verilen cam çeşidinin adı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Özel cam
B) Kozmetik cam
C) Kristal cam
D) Renkli cam
E) Sisli ve buğulu cam

Cevap : E) Sisli ve buğulu cam

2. Aşağıdakilerden hangisi pazarlamanın ana kavramları içerisinde yer almaz?

A) Tüketiciler
B) Değişim ve iletişim
C) Mal ve hizmetler
D) Nakliye ve depolama
E) İhtiyaç-talep- istek

Cevap : D) Nakliye ve depolama

3. En eski ambalaj malzemesi olan ahşap, sıcak, nem ve benzeri doğal etkenlerden olumsuz etkilendiğinden, kullanım yerlerinin büyük bir bölümünü aşağıdaki hangi ambalaj malzemesine kaptırmıştır?

A) Alüminyum malzemeye
B) Oluklu mukavvaya
C) Metal malzemeye
D) Plastik kaplamaya
E) Teneke kutulara

Cevap : B) Oluklu mukavvaya

4. Ambalaj tasarımcısı; ambalaj hazırlığının herhangi bir noktasında, var olan bilgilerini, tasarım teknolojileri ve tasarım programları ile oldukça ayrıntılı bir tasarım metodolojisini kullanarak karmaşık pazarlama problemlerini çözme amacıyla birçok araçtan yararlanır. Bu bağlamda sözel ve görsel bilgileri, bir düşünce, kavram ya da tasarım stratejisi kapsamı içinde yapılandırmada kullanılmayan yöntem aşağıdakilerden hangisidir?

A) Araştırma ve keşif
B) Beyin fırtınası
C) Pazarlamacının kişisel düşüncesi
D) Stratejik düşünme ve deney
E) Yaratıcı drama

Cevap : C) Pazarlamacının kişisel düşüncesi

5. Parfüm, kozmetik, ilaç, alkollü ve alkolsüz içkiler, gıda ve lüks tüketim ürünlerinde en fazla tercih edilen, kalıplama yöntemiyle istenilen biçim ve boyut verilebilen, üzerine kabartma desen ve yazılar uygulanabilen ambalaj malzemesinin adı nedir?

A) Ahşap
B) Metal
C) Plastik
D) Karton
E) Cam

Cevap : E) Cam

6. Ambalaj Grafiği Tasarımı 2022-2023 Bütünleme Soruları 6. SORU-min

Görselde verilen piktogramlar, ambalajlarda aşağıdaki hangi amaçlarla kullanılmaktadır?

A) Dikkat çekme ve uyarı amaçlı kullanılmaktadır.
B) Ürün tanıtımı için kullanılmaktadır.
C) Ürünün albenisini arttırma amaçlı kullanılmaktadır.
D) Ürünün nasıl kullanılacağı konusunda bilgi amaçlı kullanılmaktadır.
E) Ürüne ait geri dönüşüm bilgisi verme amaçlı kullanılmaktadır.

Cevap : A) Dikkat çekme ve uyarı amaçlı kullanılmaktadır.

7. “Bir teşebbüsün mal veya hizmetlerini bir başka teşebbüsün mal veya hizmetlerinden ayırt etmeyi sağlaması koşuluyla, kişi adları dahil, özellikle sözcükler, şekiller, harfler, sayılar, malların biçimi veya ambalajları gibi çizimle görüntülenebilen veya benzer biçimde ifade edilebilen, baskı yoluyla yayınlanabilen ve çoğaltılabilen her türlü işaretleri içerir.”
Yukarıda verilen marka tanımı hangi alana yönelik yapılmıştır?

A) Hukukta marka
B) İletişimde marka
C) Türk Patent Enstitüsünde marka
D) Sosyolojide marka
E) Medyada marka

Cevap : A) Hukukta marka

8. Mısırlılar M.Ö. 6000’lerde kireçtaşı, soda, kum ve silikat’ı karıştırarak aşağıdakilerden hangisini keşfetmişlerdir?

A) Cam ambalaj olan kavanozu
B) Cam ile yapılan aynayı
C) Cam ile yapılan mücevheri
D) Cam ile yapılan üfleme çubuğunu
E) Cam ile yapılan eşyayı

Cevap : A) Cam ambalaj olan kavanozu

9. Bireylerin görme, işitme, koklama, dokunma tatma gibi çeşitli duyular yardımıyla çevrelerinden elde ettikleri bilgileri bir araya getirip organize ederek kendileri için anlama ya da yoruma kavuşturmalarına ilişkin süreçlere ne ad verilir?

A) Limbik sistem
B) Deneyimsel markalama
C) Duyusal markalama
D) Tüketici deneyimi
E) Zihinsel algılama

Cevap : E) Zihinsel algılama

10. Cam şişelerde en dayanıklı form aşağıdakilerden hangisidir?

A) Yassi form
B) Silindirik form
C) Oval form
D) Üstü altından geniş olan form
E) Küresel form

Cevap : E) Küresel form

Ambalaj Grafiği Tasarımı 2022-2023 Bütünleme Soruları

11. Pazarlama zaman içerisinde ekonomik ve teknolojik bir değişim süreci yaşamıştır. Belirtilen bu süreç içerisinde hakim süre dışında kaç evre yaşanmıştır?

A) Beş
B) İki
C) Dört
D) Üç
E) Bir

Cevap : A) Beş

12. Aşağıdakilerden hangisi sağlıklı ve kullanım kolaylığı açışından, ambalajda değer arttırıcı unsurlar ve tamamlayıcılar arasında değildir?

A) Yivli (vidalı) kapak
B) Yeniden kullanılabilir zip kilitli kapak
C) Açacakla açılan kapak
D) Sorunsuz dökme işlemi yapan ergonomik ağız
E) Ölçme işlevi olan kapak

Cevap : C) Açacakla açılan kapak

13. Batı ülkelerinde başarılı bir ambalaj tasarımının ortalama ömrü ne kadardır?

A) 9 ile 11 yıl arasındadır.
B) 11 ile 13 yıl arasındadır.
C) 10 ile 12 yıl arasındadır.
D) 8 ile 10 yıl arasındadır.
E) 7 ile 9 yıl arasındadır.

Cevap : D) 8 ile 10 yıl arasındadır.

14. Tasarımdan fiziksel olarak uzaklaşmak; güçlü, okunaklı, net ve olumlu bir izlenim bırakmak için her şeyin bir araya geldiğinden emin olmak; ve tasarımın, ürünün kişiliğini görüntü, renk, tipografi ve düzen aracılığıyla net bir şekilde ilettiğinden emin olmak son kontrolün bir parçasıdır.
Yukarıda anlatılanlar ambalajda tasarımın kaçıncı aşamasında gerçekleşmektedir?

A) Üçüncü aşamasında
B) İkinci aşamasında
C) Dördüncü aşamasında
D) Birinci aşamasında
E) Beşinci aşamasında

Cevap : C) Dördüncü aşamasında

15. “Bu baskı türünde üç silindir bulunmaktadır ve kullanılan bütün presler rotatiftir. Bahsedilen silindirler; kalıp silindiri, blanket silindiri ve baskı silindiridir. Baskı silindiri, baskı kalıbını taşır, genellikle kauçuktan üretilen blanket silindiri, basılacak görseli kâğıt silindirden baskı altı malzemesine aktarır ve üçüncü silindir olan baskı silindiri (buna baskı kazanı da denmektedir), baskı altı malzemesini blanket silindirine sıkıştırır”.
Yukarıda açıklaması ve tarifi yapılan bu baskı düzeneğinin adı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Tipo baskı düzeneği
B) Tifdruk baskı düzeneği
C) Ofset baskı düzeneği
D) Flekso baskı düzeneği
E) Mono baskı düzeneği

Cevap : C) Ofset baskı düzeneği

16. Tasarım firmasının ve pazarlama ekibinin, sonucun beklendiği gibi olup olmadığını ön renk provalarıyla anlaması aşağıdakilerden hangisinin görevidir?

A) Tasarımcı
B) Ayırıcı
C) Nakliyeci
D) Pazarlamacı
E) Üretici

Cevap : B) Ayırıcı

17. Bir marka, ürün özelliklerine bağlılığını, kalite ve değer vaadini yerine getirdiğinde aşağıdakilerden hangisi olur?

A) Firma çalışanları ödüllendirilir.
B) Marka tutulumu olur.
C) Ürün satışı artar.
D) Marka denkliği oluşturur.
E) Marka evrimi gerçekleşir.

Cevap : D) Marka denkliği oluşturur.

18. “Grafik unsurların çoğunluğu, farklı uzman ekiplerin uyumlu bir şekilde çalıştığı ve ileri teknolojilerin kullanıldığı ortamlarda hazırlanır. Tasarım öğelerinin içinde olduğu dijital dosyalar, ambalaj tasarımında görev alan bütün ekipler ve müşteriler tarafından kolaylıkla açılabilir ve paylaşılabilir olmalıdır”. Bu nedenle, tasarımda kullanılan bütün grafik unsurların yüklenme işlemi nasıl olmalıdır?

A) Dijital dosya sadece JPEG formatta olmalıdır.
B) Dijital dosya alınacak karara göre yüklenmelidir.
C) Dijital dosyalar tek formatta olmalıdır.
D) Dijital dosyalara ayrı ayrı yüklenmelidir.
E) Dijital dosyalara herkes erişememelidir.

Cevap : D) Dijital dosyalara ayrı ayrı yüklenmelidir.

19. Reklam fotoğrafçısının kompozisyonu hazırlarken, Işığı hangi yönden hangi şiddette ve hangi filtrelerle vermesi gerektiğini iyi tespit edebilmesi gerekmektedir. Zira aynı kompozisyon üzerinde farklı yönde ve şiddetteki ışığın, hem duygusal hem de görsel olarak çok farklı sonuçlar doğurabileceği bilinmektedir. Aynı şekilde illüstratörlerin de imge ve duygu oluşturmak konusunda benzer sonuç etkileri vardır. Ancak fırçanın imkân ve etkileri, fotoğraf objektifinin imkân ve etkilerinden daha da etkileyici görülebilir. Çünkü fırça, hayal edilebilecek her şeyi resimleyebilirken, duygu ve gizem katabilirken, objektif görebildiklerini sabitleyerek, çerçeve oluşturmaktadır. İllüstratör, farklı yorumlama teknikleriyle görsel elemanları değiştirme ve yeniden sunma hazırlığına, imkânına sahiptir.
Verilen paragrafa göre, aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

A) İllüstrasyon görsel yorumlama yapabilirken fotoğraf bunu yapamaz.
B) Fotoğraf, illüstrasyon ile aynı ve eşdeğer sonuç verir.
C) İllüstrasyon hayaldekini ortaya koyarken fotoğraf görüleni sabitleyerek verir.
D) İllüstrasyonun imkân ve etkileri, fotoğrafın imkân ve etkilerinden farklıdır.
E) Fotoğrafta ve illüstrasyonda ışık yönü önemlidir.

Cevap : B) Fotoğraf, illüstrasyon ile aynı ve eşdeğer sonuç verir.

20. Ambalaj Grafiği Tasarımı 2022-2023 Bütünleme Soruları 20. SORU-min

Görselde verilen sandığın ismi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Dikdörtgen sandık
B) Tel örgülü-dikişli sandık
C) Ahşap kutu
D) Çivili kapalı sandık
E) Çivili açık sandık

Cevap : B) Tel örgülü-dikişli sandık

Auzef Grafik Tasarımı
Auzef Grafik Tasarımı TELEGRAM

Ambalaj Grafiği Tasarımı 2022-2023 Bütünleme Soruları

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!