Auzef Merak Ettikleriniz

Auzef Merak Ettikleriniz Tüm Sorular

Sınavsız İkinci Üniversite programlarına kayıt olurken evrak göndermem gerekiyor mu?

Sınavsız İkinci Üniversite kapsamında kayıt olacak adayların YÖKSİS’te eğitim bilgilerinin bulunması gerekmektedir. Adaylar YÖKSİS eğitim bilgileri ile basvuru.istanbul.edu.tr adresinden başvuru yaparak herhangi bir evrak göndermeden ve fakülteye gelmeden sistemden kayıt işlemlerini tamamlayabilirler. Öğrenci adayları E-Devlet sisteminden de eğitim durumlarını kontrol edebilirler.

Sınavsız İkinci Üniversite kapsamında ne kadar harç ücreti ödemem gerekir?

Sınavsız İkinci Üniversite programlarının harç ücreti 400 TL dir ayrıntılı bilgi için

http://auzef.istanbul.edu.tr/materyal-egitim-ucreti/ sayfanı inceleyebilirsiniz.

Sınavsız İkinci Üniversite kapsamında uzaktan eğitim programlarına kayıt olabilir miyim?

Sınavsız İkinci Üniversite kapsamında sadece açıköğretim prgramlarına kayıt yapılmaktadır, uzaktan eğitim programlarına kayıt olmak için ÖSYM nin gerçekleştirdiği YKS sınavına girip ilgili programa yerleştirilmiş olmanız gerekmektedir.

Sınavsız İkinci Üniversite kapsamında kayıt olmak için nasıl başvuru yapabilirim?

Daha önce ÖSYM kılavuzunda yer alan herhangi bir yükseköğretim kurumundan mezunsanız ya da öğrenciliğiniz devam ediyorsa Sınavsız İkinci Üniversite” kapsamında kayıt olabilirsiniz. Kayıt tarihleri arasında basvuru.istanbul.edu.tr adresinden sınavsız ikinci üniversite başvurusu için hesap oluşturulur. Hesap aktivasyon işlemi tamamlanır. Aynı sisteme giriş yapılarak bilgi güncelleme ve tercih işlemleri gerçekleştirilir. Fakülte onayından sonra materyal ücreti yatırılarak kayıt tamamlanır.

UYARI: Sistemler sadece kayıt tarihleri içerisinde aktif olmaktadır.
İkinci Üniversite hakkında;
-Başvuru şartları, &#

xF6;ğrenim ücretleri, kayıt tarihleri vs bilgileri öğrenmek,
-Online Başvuru sayfasını görüntülemek için ikinciuniversite.istanbul.edu.tr adresini ziyaret ediniz.

Kayıt zamanında duyurulara nasıl ulaşabilirim?

Kayıt tarihleri, duyuruları, kılavuzları auzef.istanbul.edu.tr web sayfamızda yayınlanır.
Hesap Oluşturma işlemini nasıl ve nereden yapabilirim? ( YKS, DGS, Lisans Tamamlama, YÖS kaydıyla fakülteye kayıt olan öğrenciler)

Kayıt zamanında “Ön Kayıt İşlemi!’,”Hesap Oluşturma” ve Başvuru İşlemlerini” nasıl gerçekleştiririm?

Öğrenciler AKSİS de hesap oluşturmak için aksis.istanbul.edu.tr adresine girerek ana sayfada “Hesap Oluştur” butonuna tıklamalı ve açılan sayfada yer alan bilgileri eksiksiz doldurmalıdır. Kullanıcı adı ve hesap doğrulama linki beyan edilen mail adresine gönderilmektedir.

Eğitim ( Materyal ) ücretimi nasıl öderim?

Ödeme işlemleri, HALKBANK ATM/Şubelerinden veya AKSİS sayfasındaki online ödeme ekranından yapılmaktadır.
Banka üzerinden ödeme yapılırken Referans Numarası adı verilen her öğrenciye özel işlem numarası kullanılmalıdır.
Referans numarası AKSİS otomasyon sistemindeki Harç Bilgileri bölümünden öğrenilebilmektedir

Evraklarımı AUZEF’e nasıl ulaştırırım?

Evrak göndermesi gereken öğrenciler evraklarını pandemi nedeniyle kargo yolu ile fakültemize göndermelidir.
-Faks,e-mail yoluyla gönderilen ya da fotokopi niteliği taşıyan evraklar kabul edilmemektedir.
-Kargo ile gönderilen evraklarda gönderim tarihi dikkate alınır.
-Evrakların kabul edilmesi için, son evrak teslim gününde kargoya verilmiş olması öğrencinin işlemlerinin tamamlanması için yeterlidir.
-Gönderim Adresi: İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Bilim Sok. No:5 B Blok 34398 Maslak/Sarıyer/İSTANBUL

Kesin Kayıt bilgisine nasıl ulaşırım?

Fakülte tarafından kayıt işlemleri tamamlanan öğrencilerin statüsü AKSİS sistemine “Devamlı Öğrenci” olarak işlenir.
-Kesin kayda düşürülen öğrenci anlık olarak SMS ile bilgilendirilir.
-Fakülte tarafından Kesin Kayıt mesajı gelmedi ise kesin kayıt işleminizi AKSİS sistemi üzerinde ‘Özlük Bilgilerim’ bölümünden kontrol edebilirsiniz.
-AKSİS sistemine aksis.istanbul.edu.tr adresinden Kullanıcı Adı ve Şifreniz ile giriş yapabilirsiniz.
– Daha önce hesap oluşturmadıysanız “Hesap Oluştur” butonuna tıklayarak hesap oluşturup, sisteme giriş sağlayabilirsiniz veya şifrenizi unuttuysanız, şifremi unuttum linkine tıklayarak şifrenizi güncelleyebilirsiniz.
-AKSİS sistemi üzerinde ‘Devamlı Öğrenci’ statüsünde olmak, kesin kayıt işleminin yapıldığını ifade eder.

Ders alma ( Ders seçimi ) işlemi nasıl yapılır?

AUZEF’ te ilgili dönemin ücretini yatırmış kaydını yenilemek isteyen ya da yeni kayıt olmuş öğrencilerin ders seçimleri fakülte(AUZEF) tarafından seçilmektedir. Üstten ders seçebilecek öğrencilerimiz, üst dönem derslerini kendileri seçecektir.

Kaydımı dondurabilir miyim?

Fakülte Yönetim Kurulu kararıyla öğrenciler kayıtlarını ilgili dönem ya da yıl için dondurulabilir. Öğrencinin sağlık raporu ile belgelenmiş sağlıkla ilgili mazeretinin olması. Fakülte Yönetim Kurulunun haklı ve geçerli kabul edeceği diğer nedenlerin ortaya çıkması durumunda kayıt dondurma işlemi yapılır. Ayrıntılı bilgi için bkz. http://auzef.istanbul.edu.tr/kayit-dondurma-sildirme/ Kayıt dondurma işlemi, içinde bulunulan eğitim-öğretim yılında en az bir, en fazla iki yarıyıl için talep edilebilir.
Kayıt dondurma işlemi, talep edilen sürenin sonunda otomatik olarak bitecektir. Yeni dönemde kayıt açtırmak için öğrencimizin yeni bir dilekçe vermesine gerek yoktur.
Kayıt dondurma süresi eğitim sürenizin yarısı kadardır. Örneğin 4 yıllık lisans programları için 2 yıl ( 4 dönem ), 2 yıllık önlisans programları için 1yıl ( 2 dönem ).

Kaydımı kaç dönem dondurabilirim?

Kayıt dondurma her defasında, bir veya iki yarıyıl/bir yıl olmak üzere öğrencinin toplamda normal öğrenim süresinin en çok yarısı kadar olabilir. Kayıt dondurulduğunda, öğrencinin öğrenim süresi ve ek süresi işlemez, öğrenci izinli sayılır, eğitim ve öğretim faaliyetleri ile sınavlara katılamaz. Kayıt dondurma süresi sona erdiğinde, öğrenci kaldığı yerden eğitim ve öğretimine devam eder.Kayıt dondurma işlemi, içinde bulunulan eğitim-öğretim yılında en az bir, en fazla iki yarıyıl için talep edilebilir. Örneğin 2018-2019 eğitim-öğretim yılının güz yarıyılında kayıt dondurmak için talep oluşturan öğrenciler sadece güz dönemi için 1 dönemlik ya da güz + bahar dönemi olarak 2 dönemlik kayıt dondurma talep edebilirler.Bahar döneminde talep oluşturacak öğrenciler sadece bahar dönemini dondurmak için talepte bulunabilirler. Bir sonraki güz dönemi için kayıt dondurmak isteyenler 2019-2020 güz dönemi için yeni eğitim-öğretim yılı kayıt yenileme tarihleri içerisinde yeni bir talepte bulunmalıdır. Ayrıntılı bilgi için bkz. http://auzef.istanbul.edu.tr/kayit-dondurma-sildirme/

Kaydımı yenilemezsem öğrencilik durumum ne olur?

Kayıt yenilemeyen öğrencilerin kaydı pasif duruma geçer ve kayıt yenilenmeyen yıl/yarıyıllar azami öğrenim süresine dâhil edilir, Kayıt yenilemeyen öğrenciler öğrenci belgesi talep edemez, ilgili dönemin ders notlarına materyallerine ulaşamaz ve dönem sınavlarına giremezler.

Kimler kayıt dondurma işlemi için başvurabilir?

Öğrenimine sağlık koşulları, maddi yetersizlik, yurt dışında eğitim vb. koşulları sebebiyle ara vermek isteyen öğrencilerimiz, bu durumu bir dilekçe ile fakültemize bildirerek kayıt dondurma talebinde bulunabilirler. Dilekçenizin işleme alınabilmesi için kayıt yenileme tarihleri içerisinde dilekçenizi fakülteye ulaştırmanız gerekmektedir. Kayıt dondurmak istediğiniz döneme ait kayıt yenileme tarihinden önce veya sonra ulaşan kayıt dondurma dilekçeleri işleme alınmayacaktır. Ayrıntılı bilgi için bkz. http://auzef.istanbul.edu.tr/kayit-dondurma-sildirme/

Kaydımı dondurmuştum, tekrar nasıl açtırabilirim?

Kayıt dondurma işlemi, talep edilen sürenin sonunda otomatik olarak bitecektir. Yeni dönemde kayıt açtırmak için öğrencimizin talep oluşturmasına gerek yoktur. http://auzef.istanbul.edu.tr/kayit-dondurma-sildirme/

Kaydımı dondurmak istiyorum ayrıntılı bilgiye nereden ulaşabilirim?

Kaydımı dondurmak işlemleri için ayrıntılı bilgiye http://auzef.istanbul.edu.tr/kayit-dondurma-sildirme/ adresinden ulaşabilirsiniz. Talebinizin işleme alınabilmesi için kayıt yenileme tarihleri içerisinde gerekli işlemleri yapmanız gerekmektedir. Kayıt dondurmak istediğiniz döneme ait kayıt yenileme tarihinden önce veya sonra ulaşan kayıt dondurma talepleri işleme alınmayacaktır.

Kaydımı en fazla kaç dönem dondurabilirim?

Kayıt dondurma süresi eğitim sürenizin yarısı kadardır.  Örneğin 4 yıllık lisans programları için 2 yıl (4 dönem), 2 yıllık önlisans programları için 1yıl (2 dönem ) dir. http://auzef.istanbul.edu.tr/kayit-dondurma-sildirme/

Kayıt dondurma talebimi ne zaman oluşturabilirim?

Talebinizin işleme alınabilmesi için kayıt yenileme tarihleri içerisinde kayıt dondurmak için sistem üzerinde talep oluşturmanız gerekmektedir. Kayıt dondurmak istediğiniz döneme ait kayıt yenileme tarihinden önce veya sonra ulaşan kayıt dondurma talepleri işleme alınmayacaktır. Ayrıntılı bilgi için bkz. http://auzef.istanbul.edu.tr/kayit-dondurma-sildirme/

Kaydımı nasıl sildirebilirim?

Fakültemize göndereceğiniz kayıt sildirme dilekçesi ile kaydınızı sildirebilirsiniz. Kayıt silme işlemi geri alınamaz olduğu için başvuru yapmadan önce dikkatli karar verilmelidir. Dilekçenizin işleme alınabilmesi için ıslak imzalı olması gerekmektedir.

Kaydımı sildirdim ancak kaydımı tekrar açtırmak istiyorum ne yapabilirim?

Kayıt sildirme işlemi geri alınmamaktadır. Kayıt silme başvurusu geri döndürülemez bir işlem olduğu için başvuru yapmadan önce dikkatli karar verilmelidir.

Kayıt sildirme dilekçemi gönderdim sonucunu nasıl öğrenebilirim?

İlgili birim, dilekçenizi değerlendirecek ve sonuç dilekçenizde belirtmiş olduğunuz GSM numaranıza SMS olarak bildirilecektir.

Kaydımı sildirdim ayrılma belgesi alabilir miyim?

İlgili birim, dilekçenizi değerlendirecek ve sonuç dilekçenizde belirtmiş olduğunuz GSM numaranıza SMS olarak bildirilecektir.

AUZEF’te öğrenciyken yeniden başka bir programa da kayıt yaptırabilir miyim?

AUZEF’e kayıt yaptıracak öğrencilerin varsa fakültedeki önceki kayıtlarını sildirmeleri gerekir. Önceki kayıtlarını sildirmeden, yeni kayıt yaptıran öğrencilerin eski kayıtları hangi yarıyılda veya sınıfta olursa olsun silinir ve yeni kayıtları geçerli sayılır. Bu durumdaki öğrencinin önceki kayıtlarına ilişkin hakları sona erer. Yeniden kayıt olacak öğrencilerin kayıt şartlarını yerine getirmesi gerekmektedir.

Hangi koşullarda alt dönemden ders almam gerekir?

AUZEF’te öğrenciler, kalmış oldukları FF derslerini ve koşullu geçmiş oldukları DC – DD harf notlu derslerini notlarını yükseltmek için alabilirler, bunun dışındaki durumlar için öğrenciler başarılı oldukları dersleri not yükseltmek için bile olsa alttan alamazlar.

Kayıt yenileyecek öğrenciler ilgili dönemde ders almak için hangi işlemleri yapmalıdır?

– Öğrenciler, AKSİS’de yer alan referans numarası ile Halk Bankası şube ve ATM lerinden ya da Aksis üzerinden kredi kartı ile ilgili döneme ait materyal/harç ücretlerini yatırmalıdır, ödeme işlemini gerçekleştiren öğrencilerin ders seçimleri AUZEF tarafından yapılmaktadır. Üstten ders seçebilecek öğrencilerimiz, üst dönem derslerini kendileri seçecektir

Auzef Merak Ettikleriniz Tüm Sorular

Ders kaydı ( Ders seçimi ) nasıl yapılır?

Yeni kayıt yaptıran öğrencilerin kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra ders seçim işlemleri fakülte tarafından otomatik yapılmaktadır.
Kayıt yenileme işlemi yapacak kayıtlı öğrencilerde ise öğrenci ödeme yaptığı takdirde ders seçimleri yeni kayıtlı öğrencilerde olduğu gibi fakülte tarafından otomatik yapılmaktadır.Üstten ders seçebilecek öğrencilerimiz, üst dönem derslerini kendileri seçecektir.

AKSTS nedir?

AKTS Öğrencilerin yurt içinde ve yurt dışında aldıkları ve başarılı oldukları ders kredilerinin ve
notlarının bir yükseköğretim kurumundan diğerine transfer edilmelerini sağlayan Avrupa kredi transfer sistemini ifade eder.

Dönemlik toplam kaç AKTS alabilirim?

Auzef Merak Ettikleriniz Tüm Sorular

Bir öğrencinin bir dönemde alabileceği azami kredi/AKTS miktarı,
yarıyıl uygulamasında bir yarıyılda, yıl esası uygulamasında ise bir yılda tanımlanmış zorunlu ve seçmeli
derslerin toplam kredi yükünün %50 sinden fazlasını geçemez. Örneğin; dönemlik AKTS miktarı 30 AKTS ise bu miktarın yarısı kadar daha ders alınarak, toplamda öğrenciler dönemlik alacakları AKTS miktarını 45 AKTS ye kadar çıkaralabilirler.

Üstten ders alabilir miyim, üstten ders alma koşulları nelerdir?

AUZEF’ te aşağıdaki şartları sağlayan öğrenciler üstten ders alabilmektedir
1- Kayıt yaptırdığı öğretim yılının ikinci yarıyılından itibaren alması gereken tüm derslerinden başarılı olanlardan AGNO’su 2,50 ve üstünde olan öğrenciler geçtikleri yarıyılın derslerinin yanında ön şartlı veya bağlantılı şartlı olmayan üst yarıyılın ders/derslerini de
alabilir.2- Fakülteye ilk kez kayıt yaptıran öğrenci, kayıt yaptırdığı öğretim yılının ilk yarıyılında okutulan tüm derslerini almak zorunda olup üst yarıyıllardan ders alamaz.3- Lisans programlarında ikinci yarıyıldan ders alan öğrenci altıncı ve sekizinci yarıyıllardan; üçüncü yarıyıldan ders alan öğrenci yedinci yarıyıldan; dördüncü yarıyıldan ders alan öğrenci ise sekizinci yarıyıldan üstten ders alamaz.4- Üstten alınan dersler ile beraber alınan toplam kredi miktarı yarıyıldaki kredi yükünün % 50’sinden fazla olamaz

Ders alma ( Ders seçimi ) durumunda olan bir öğrenci dönem içerisinde en fazla kaç ders alabilir?

Alttan dersi olan ve/veya üst dönemden ders alabilme koşulunu sağlayan öğrenciler, mevcut dönem derslerinin kredi/AKTS miktarının yarısı kadar fazla ders seçimi yapılabilir. Örneğin; dönem AKTS miktarı 30 ise bu miktarın yarısı kadar daha ders eklenerek toplamda AKTS miktarı 45 AKTS ye kadar çıkarılabilir. Ayrıca üstten ders alabilme koşullarını sağlayan öğrencilerde dönem akts miktarının yarısı kadar (örn: 30/2= 15) üstten ders alabilir.

Ders seçimi tamamlanmış öğrenci seçilen dersini bırakabilir mi?

Dersler fakülte tarafından otomatik olarak seçilir. Öğrenci ders alımında değişiklik yapmak istediği takdirde ders ekle sil döneminde DD ve DC harf notlu dersleri için talepte bulunabilir. Değişiklik için ilgili tarihte öğrencinin çözüm merkezinden talep oluşturması gerekmektedir. Üstten ders seçebilecek öğrencilerimiz, üst dönem derslerini kendileri seçecektir.

Kesin kayıt işlemi tamamlanmış bir öğrenci ders metaryallerini hangi siteden ve ne zaman görüntüleyebilir?

Kayıt işlemi tamamlanmış öğrencilerden

Açıköğretim programları öğrencileri; http://acikogretim.istanbul.edu.tr/

Uzaktan Eğitim programları Öğrencileri ;
https://ue.istanbul.edu.tr/
adresine AKSİS kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yaparak, akademikte takvimde ilan edilen eğitim öğretim başlangıç tarihlerinde itibaren ders materyallerine ulaşabilirler.

-Öğrenci istediği dersin üzerine tıklayarak dersin materyallerine ulaşır.
-Materyaller içinde dersin videosu, ders notu ve sunumlar bulunur.
-Öğrenci ilgili haftanın materyallerini tıklayarak dokümanlarına ulaşır

Muaf olduğum ve (G) ile tanımlanan derslerim not ortalamamı etkiler mi?

Başarı notları (G) ile takdir edilen beden eğitimi, güzel sanatlar ve benzeri dersler ile muaf (M) olunan dersler, not ortalamaları hesabına katılmaz.

MF harf notu ne anlama gelir?

MF harf notlu dersler müfredat dönüşümünde kaldırılmış derslerdir. Öğrenciler bu derslerden sorumlu değildir. MF harf notu bulunan dersler mezuniyet aşamasına gelindiğinde silineceği için toplam AKTS miktarından çıkarılarak hesaplama yapılır.

Toplam AKTS’yi nasıl hesaplayabilirim?

– Taranskript belgenizden aldığınız derslerin ve mezuniyet için gerekli AKTS miktarınızı görüntüleyebilir ve gerekli hesaplamayı yapabilirsiniz.
– Ayrıca program sayfalarında(mikro sitelerde) dönemsel ve toplam alınacak ders ve AKTS bilgileri verilmektedir MF harf notu bulunan dersler mezuniyet aşamasına gelindiğinde silineceği için toplam AKTS miktarından çıkarılarak hesaplama yapılır.

Hangi koşulları sağlarsam mezun durumuna gelebilirim?

Öğrencilerimizin mezun durumuna gelebilmeleri için;
– Tüm dönemlerine ait zorunlu derslerini almış, olması
– FF harf notuna sahip olmaması.
– Minimum 2.00 ortalamaya sahip olması.
– Tamamlamaları gereken AKTS miktarını tamamlamış ya da aşmış olmaları gerekmektedir.
Bu şartları taşımayan veya hangi şartı tamamladığına dair bilgisi olmayan öğrencinin https://auzefcozum.istanbul.edu.tr/ adresinden fakültemize danışması gerekmektedir.

Hangi koşullarda dönem uzatmış olurum?

Öğrenci mezuniyet şartlarını sağlayamıyorsa dönemini uzatır. Öğrencilerimizin mezun durumuna gelebilmeleri için;
– Tüm dönemlerine ait zorunlu derslerini almış, olması
– FF harf notuna sahip olmaması.
– Minimum 2.00 ortalamaya sahip olması.
– Tamamlamaları gereken AKTS miktarını tamamlamış ya da aşmış olmaları gerekmektedir.

Muaf olduğum dersler not ortalamamı ( AGNO ) etkiler mi?

Başarı notları (G) ile takdir edilen dersler ile muaf (M) olunan dersler, not ortalamaları hesabına katılmaz.

Tekrar aldığım derslerde AGNO hesaplanırken hangi başarı notu eklenir?

AGNO hesabında, tekrar edilen dersler için en son hesaplanan başarı notu dikkate alınır.

Tıbbi Dokümantasyon ve sekreterlik programından mezun oldum diplomamı nasıl alabilirim?

Tıbbi Dokümantasyon ve sekreterlik programının diplomaları Sağlık Bakanlığı tarafından tescillenmektedir. Diplomalar tescillenip hazır hale geldiğinde öğrencilere SMS ile bilgilendirme yapılır. Öğrencilerin diplomalarını kurumumuzdan temin etmeleri gerekmektedir.

Çocuk Gelişimi programından mezun oldum diplomamı nasıl alabilirim?

Çocuk Gelişimi programının diplomaları Sağlık Bakanlığı tarafından tescillenmektedir. Diplomalar tescillenip hazır hale geldiğinde öğrencilere SMS ile bilgilendirme yapılır. Öğrencilerin diplomalarını kurumumuzdan temin etmeleri gerekmektedir.

Hemşirelik, programından mezun oldum diplomamı nasıl alabilirim?

Hemşirelik, programının diplomaları Sağlık Bakanlığı tarafından tescillenmektedir. Diplomalar tescillenip hazır hale geldiğinde öğrencilere SMS ile bilgilendirme yapılır. Öğrencilerin diplomalarını kurumumuzdan temin etmeleri gerekmektedir.

AKSİS’te derslerim «Ders Danışman Onaylandı» veya «Danışman Onay Bekliyor» görünüyor ne yapmalıyım?

Derslerin öğrenim yönetim sisteminde görüntülenebilmesi için «Kesin Kayıt» ta olması gerekmektedir. Ödeme yapılmaması ya da dersler «Ders Danışman Onaylandı» veya «Danışman Onay Bekliyor» olduğunda ders seçimi tamamlanmamıştır ve öğrenciler öğrenme yönetim sisteminde dersi göremez ve dersin sınavına giremez. Bu öğrenciler derslerinin kesin kayıtta olması için fakülteyle https://auzefcozum.istanbul.edu.tr/ den iletişime geçmelidir.

Derslerim Öğrenme Yönetim Sistemimde ( ÖYS ) görünmüyor ne yapmalıyım?

Derslerin öğrenim yönetim sisteminde görüntülenebilmesi için «Kesin Kayıt» ta olması gerekmektedir. Ödeme yapılmaması ya da dersler «Ders Danışman Onaylandı» veya «Danışman Onay Bekliyor» olduğunda ders seçimi tamamlanmamıştır ve öğrenciler öğrenme yönetim sisteminde dersi göremez ve dersin sınavına giremez. Bu öğrenciler derslerinin kesin kayıtta olması için fakülteyle iletişime geçmelidir. Dersler “kesin kayıt” olarak görüntüleniyor ise ÖYS sayfanızdan “senkronize et” butonunu tıklanmalıdır.

Hangi programların diplomaları Sağlık Bakanlığı tarafından tescillenmektedir?

Hemşirelik, Çocuk Gelişimi ve Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programlarının diplomaları Sağlık Bakanlığı tarafından tescillenmektedir. Diplomalar tescillenip hazır hale geldiğinde öğrencilere SMS ile bilgilendirme yapılır. Öğrencilerin diplomalarını kurumumuzdan temin etmeleri gerekmektedir.

FF notum olmamasına rağmen AGNO notum 2.00 dan düşük olduğu için mezun olamıyorum ne yapmalıyım?

Mezuniyet için aranan en az 2.00 AGNO’yu sağlamak amacıyla yapılan sınavlarda DD veya DC notu alınan derslerinizden sınava girerek AGNO notunuzu yükseltebilirsiniz.

Neden 38.5 TL fazla para ödüyorum?

Fakültemiz Açıköğretim programlarında öğrenim gören, bütün dönemlerini tamamlayıp dönem uzatan veya alttan dersi kalan öğrencilerin harçlarına 38,5 TL yansıtılır.

-AUZEF

Sınavsız İkinci Üniversite kapsamında kayıt oldum harç ücretim neden 438.5 tl görünüyor ?

Öğrencilerden Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararının 10. Maddesi 3. Bendi gereği bir yüksek öğretim programında kayıtlı iken ikinci bir üniversite programına kayıt yaptırılması halinde katkı payı(38.5 TL) öğrencinin kendisi tarafından karşılanır.

Sağlıkta Lisans Tamamlama programında okuyorum neden 35 tl fazla ödüyorum?

YÖK’ün 21/08/2015 tarihli 47944 sayılı yazısına ve 13/07/2016 tarihli duyurusuna istinaden Sağlık Alanında Lisans tamamlama programına kayıt yaptıran öğrencilerden 35 TL katkı payı alınır.(md. 6)

Öğrenci kimlik kartım kayboldu yenisini nasıl çıkartabilirim?

Öğrenci kimlik kartı kaybedildiği takdirde herhangi bir ulusal veya yerel gazeteye kayıp ilanı verilmesi, 06200222 numaralı Halk Bankası hesabına Beyazıt Şube Kodunu (9820) kullanarak 20 TL ücret ödenmesi gerekmektedir.Yeni kimlik kartı alınmak istendiğine dair kişinin yazacağı ıslak imzalı dilekçe, gazete ilanı, banka dekontu veya ATM çıktısı ile fakültemizin öğrenci işlerine başvuru yapılması gerekmektedir.

Öğrenci kimlik kartım kırıldı yenisini nasıl çıkartabilirim?

Kimlik kartının kırılması halinde yenisinin çıkarılabilmesi için 06200222 numaralı Halk Bankası hesabına Beyazıt Şube Kodunu (9820) kullanarak 20 TL yatırılması, yeni kimlik kartı alınmak istendiğine dair kişinin yazacağı ıslak imzalı dilekçe, kırılmış eski kimlik kartı, banka dekontu veya ATM çıktısı ile fakültemizin öğrenci işlerine başvuru yapılması gerekmektedir.

Öğrenci kimlik kartı bilgilerim ( Ad-Soyad ) değişti yenisini nasıl çıkartabilirim

Ad veya soyadı değişikliği nedeniyle yeni kimlik kartı çıkarıldığında herhangi bir ücret ödenmez. Öğrenci kimlik kartının Ad veya Soyad değişikliği nedeniyle yenisinin verilebilmesi için kişinin yazacağı ıslak imzalı dilekçe, güncel nüfus cüzdanı fotokopisi, eski öğrenci kimlik kartı ile fakültemizin öğrenci işlerine başvuru yapılması gerekmektedir.

Öğrenci kimlik kartıma nasıl alabilirim?

Kimlik kartları kesin kayıt işleminden sonra öğrencilerimizin AKSİS sisteminde bulunan güncel adreslerine kargo ile gönderilir. Kimlikler öğrenciye ulaşamayıp fakülteye iade edildikten sonra dileyen öğrenci talep oluşturarak tekrardan adreslerine gönderilmesini isteyebilir.

Öğrenci kimlik kartım için bandrol alabilir miyim?

Açıköğretim fakülteleri için bandrol uygulaması kalkmış olup kimlikler için bandrol verilmemektedir

Auzef Merak Ettikleriniz Tüm Sorular

Çocuk Gelişimi önlisans programından mezun oldum, AUZEF’ te Çocuk Gelişimi lisans programı için lisans tamamlama yapabilir miyim?

Fakültemizde Çocuk Gelişimi lisans programında lisans tamamlama yapmak isteyen, önlisans mezunu öğrencilerin programa kayıt olmak için DGS’ye giriş yaptıktan sonra program için tercih yapması ve ÖSYM tarafından fakültemize yerleştirilmesi gerekmektedir.

Çocuk Gelişimi önlisans programından mezun oldum, AUZEF’ te Çocuk Gelişimi lisans programı okurken aldığım derslerden muaf olur muyum?

Ders muafiyeti; Türk Dili, Yabancı Dil, Atatürk İlkeleri ve İnkılap
Tarihi dersleri için uygulanır, daha önce öğrenim görülen yükseköğretim programlarında alınıp, başarılı olunan diğer dersler için muafiyet talebinde bulunulamaz

DGS ile AUZEF’te Çocuk Gelişimi lisans programına kayıt olursam öğrenimime kaçıncı sınıftan başlarım Referans numarama ve ödeme işlemlerime nereden ulaşabilirim?

Çocuk Gelişimi lisans programına DGS ile kayıt olan öğrenciler 2. sınıftan öğrenimlerine başlar.

Ödememi hangi bankadan yatırmalıyım?

Ödemeler Halk Bankasına yapılmaktadır, ancak öğrencilerimiz AKSİS otomasyon sistemi üzerinden online olarak da ödeme yapabilirler.

Ödememi nasıl yatırabilirim?

Ödeme işlemi https:/aksis.istanbul.edu.tr/ adresinden online olarak yada AKSİS ten referans numarası alınarak Halk Bank Şube/ATM’lerinden gerçekleştirilir.

Gazi, birinci dereceden şehit veya gazi yakınıyım ( Eş ve Çocuklar ) ücret muafiyeti için fakülteye hangi evrakları göndermem gerekiyor?

Fakülteye ıslak İmzalı Hak Sahiplik Belgesi (Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı veya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerinden temin edilecektir.) Öğrenciye ait Vukuatlu Aile Nüfus Kayıt Örneği (E-Devlet ve nüfus müdürlüklerinden alınabilir.) Taleplerini belirten Islak İmzalı Dilekçe, ile başvurulmalıdır., Dilekçe Örnekleri için http://auzef.istanbul.edu.tr/ozel-gereksinimli-ogrenciler/ adresinden destek alınabilmektedir.

AUZEF’te engelli öğrencilerin ücret indirimi nasıl yapılır?

AUZEF’te engelli öğrencilerin ücret muafiyeti nasıl yapılır? Materyal/Öğrenim ücreti muafiyeti talebinde bulunacak olan engelli öğrencilerin aşağıda belirtilen evrakları Fakültemize posta yolu ile (kayıt evrakları ile birlikte) iletmeleri halinde, engel oranlarının %40 ve üzeri olması durumunda, materyal/öğrenim ücreti tutarlarından, program süresi ve kayıtlı olunan program sayısı sınırlaması olmaksızın muaf edilecek ve öğrenci KATKI PAYI ALINMAYACAKTIR. İlgili kurum ve kuruluşlardan alacakları Sağlık Kurulu Raporunun fotokopisinin ASLI GİBİDİR onaylı hali ( Aslı gibidir onayı olmayan evraklar işleme alınmamaktadır.) Engel durumu sebebiyle muafiyet istediğini belirten ıslak imzalı dilekçe

AUZEF’te engelli öğrenciler, ücret indirimi için hangi evrakları göndermelidir?

AUZEF’te engelli öğrenciler, ücret muafiyeti için aşağıdaki evrakları göndermelidir. İlgili kurum ve kuruluşlardan alacakları Sağlık Kurulu Raporunun fotokopisinin ASLI GİBİDİR onaylı hali ( Aslı gibidir onayı olmayan evraklar işleme alınmamaktadır.)Engel durumlarını belirten ıslak imzalı dilekçe ( Engel durumu nedeniyle muafiyet istediğin belirtir dilekçe) Dilekçe Örnekleri için http://auzef.istanbul.edu.tr/ozel-gereksinimli-ogrenciler/ adresinden destek alınabilmektedir.

Öğrenci otomasyon ( AKSİS ) sistemi nedir, hangi işlemleri bu sistem üzerinden gerçekleştirebilirim?

Öğrenci otomasyon (AKSİS) sistemi öğrencilerin aktif olarak kullanmak zorunda olduğu, kişisel kullanıcı adı(TC numarası) ve şifreleri ile giriş sağladıkları sistemdir.
AKSİS otomasyon sisteminde öğrenciler aşağıda işlemleri gerçekleştirmektedir.
A)Ders alma, dönem dersleri ve hocalarının bilgileri
B)Sınav notlarını ve Agno görüntüleme
C)Belge talebi, e-imzalı belge talep ve temin etme (Disiplin Cezası Durum Belgesi, Öğrenci Belgesi, Transkript, Mezuniyet Belgesi)
D)Öğrenim durumlarını(statülerini) takip etme
E)Harç bilgileri, kayıt ve kayıt yenileme dönemlerinde borçlandırma takibi ve kredi veya banka kartı ile ödeme işlemini gerçekleştirme
F)Öğrenci Özlük bilgileri görüntüleme
https://aksis.istanbul.edu.tr

AKSİS sisteminden hangi evrakları e imzalı alabilirim?

Öğrenci Belgesi (Türkçe/İngilizce), Transkript Belgesi ( Türkçe/İngilizce ), Disiplin Cezası Durum Belgesi , Diploma, Ders İçerik Belgesi, Öğrenci Kayıt Yenilemedi ve Öğrenci Durum belgeleri aksisten e-imzalı olarak alınabilmektedir.

Hangi evrakları e-devlet sistemi üzerinden alabilirim?

Öğrenci Belgesi ve Mezuniyet Belgesi e-devlet sisteminden alınabilmektedir.

Açıköğretim ile uzaktan öğretim programları arasındaki fark nedir?

Açıköğretim, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitim türüdür.
Uzaktan Öğretim, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda, canlı derslerle ve interaktif olarak  işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitimin adıdır. (Ders hocaları internet üzerinden eş zamanlı ders vermektedir.)CANLI DERSLERDE DEVAM ZORUNLULUĞU BULUNMAMAKTADIR. Açıköğretim programlarında canlı ders bulunmamaktadır.“AUZEF Uzaktan Eğitim Programlarına ÖSYM sınavları ile öğrenci alımı yapılmaktadır.”

AUZEF’ten mezun olduğumda diplomamda “açıköğretim” ibaresi olacak mı?

Auzef Merak Ettikleriniz Tüm Sorular

AUZEF diploma değerinin örgün programların diplomasından bir farkı yoktur. Ancak, fakülte adı kısmında, “Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi” ibaresi yer alacaktır.

Diplomamın aynı adlı programın örgün eğitiminden mezun bir öğrencinin diplomasından ne farkı var?

Diplomanızla aynı programın örgün kısmından mezun olan öğrencilerle aynı haklara sahip olursunuz. Hukuki olarak hiçbir hak kaybı yaşamazsınız.

Ders alma ( Ders seçimi ) nedir neden yapılır?

Ders alma, mezun olabilmek için gerekli kredi sayısını tamamlamak üzere ilgili ( Güz, Bahar ) dönemlerde yapılan ders seçimi işlemine denir.

Hangi durumlarda alttan ders alabilirim?

Öğrenciler, kalmış olduğu (FF harf notlu) dersleri ve koşullu geçmiş olduğu DC – DD harf notlu derslerini notunu yükseltmek için alabilir. Bunun dışında olan dersler alttan alınamaz.

AUZEF öğrencisi olarak programımın örgün derslerine girebilir miyim?

AUZEF öğrencilerinin örgün derslerine katılım hakkı bulunmamaktadır.

Hafta sonları fakülte öğrencileri için takviye ders yapılıyor mu?

AUZEF’te hafta sonları ayrıca telafi dersleri yapılmamakta olup Kurumumuz, sınavlar haricinde hafta sonları resmî tatildedir.

Lisans öğrencisiyim mezun olmam için hangi şartları sağlamalıyım?

Kayıtlı olduğu lisans programında en az 240 AKTS kredilik ders alıp tüm dersleri başarıyla tamamlayan, FF notu olmayan, AGNO’su en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciye, kayıtlı olduğu programın lisans diploması verilir

Lisans öğrencisiyim ancak önlisan diploması almak istiyorum diplomamı nasıl kırdırabilirim?

“Bir lisans programının en az dört yarıyılının bütün derslerinden veya o lisans programının en az yüzde altmışından başarılı olup da lisans programını tamamlamayan veya tamamlayamayanlar, kurumları ile ilişkilerinin kesildiği tarihten itibaren 6 ay içinde müracaat etmek şartıyla yüksekokullarının benzer ve uygun programlarına intibak ettirilebilirler.”
• Genel not ortalamasının en az 2,00 olması
• İlk dört yarıyıldan en az 120 AKTS kredilik ders alınmış olması
• Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I-II, Yabancı Dil I-II ve Türk Dili I-II derslerinin almış ve derslerden geçilmiş olması gerekmektedir.Diploma kırdırmak isteyen öğrencilerin fakülteye ıslak imzalı dilekçe ile başvurması gerekmektedir.

“Onur!’, “Yüksek Onur öğrencisi” olmak için hangi şartları sağlamalıyım?

Auzef Merak Ettikleriniz Tüm Sorular

Dönem not ortalaması 3,00 ile 3,49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi, 3,50 ile 4,00 arasında olan öğrenciler yüksek onur öğrencisi sayılırlar ve bu durumları sadece not durum belgesinde ( transkript ) belirtilir. Ancak FF notu olan veya disiplin cezası alan öğrenciler belirtilen not ortalamalarını sağlasalar bile onur öğrencisi veya yüksek onur öğrencisi sayılmazlar.

Mezun oldum diplomamı nasıl alabilirim?

Mezun statüsündeki tüm öğrenciler;E-imzalı diplomalarını AKSİS otomasyon sistemi üzerinden alabilir.Hemşirelik, Çocuk Gelişimi ve Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programlarının diplomaları Sağlık Bakanlığı tarafından tescillenmektedir. Diplomalar tescillenip hazır hale geldiğinde öğrencilere SMS ile bilgilendirme yapılır. Bu programlardan mezun olan öğrencilerin diplomalarını kurumumuzdan temin etmeleri gerekmektedir.

Önlisans öğrencisiyim mezun olmam için hangi şartları sağlamalıyım?

Kayıtlı olduğu ön lisans programında en az 120 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarıyla tamamlayan, FF notu olmayan, AGNO’su en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciye, kayıtlı olduğu programın ön lisans diploması verilir.

Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik programı öğrencisiyim programımızda staj  ( zorunlu ) uygulaması var mı?

Fakültemiz bünyesinde zorunlu staj uygulaması bulunan programlar Endüstri Mühendisliği, Hemşirelik, Dış Ticaret, Bankacılık -Sigortacılık ve Coğrafi Bilgi Sistemleri programlarıdır. Kayıtlı olduğunuz programda zorunlu staj uygulaması bulunmamaktadır.Akabinde Fakültemizde zorunlu staj uygulaması bulunmayan programlardaki öğrencilerin isteğe bağlı (gönüllü) staj talepleri fakülte kurulunda görüşülmüş ve mevcut koşullar göz önünde bulundurularak uygun görülmemiştir.

Programımda zorunlu stajım yok ancak gönüllü ( kendi isteği ile ) staj yapabilir miyim?

Fakültemizde zorunlu staj uygulaması bulunmayan programlardaki öğrencilerin isteğe bağlı (gönüllü) staj talepleri fakülte kurulunda görüşülmüş ve mevcut koşullar göz önünde bulundurularak uygun görülmemiştir.

Çocuk gelişimi ÖNLİSANS programında zorunlu staj var mı?

Çocuk Gelişimi Önlisans Programında “Çocuk Gelişimi ve Eğitimi” adı altında UYGULAMA DERSİ bulunmaktadır.Konu ile ilgili aşağıdaki linkten detaylı bilgileri edinebilirsiniz. http://auzefcocukgelisimi.istanbul.edu.tr/cocuk-gelisimi-programi-ogrencilerimizin-dikkatine.html

Endüstri Mühendisliği programı öğrencisiyim zorunlu staj hakkında bilgi almak istiyorum?

Endüstri Mühendisliği Lisans Tamamlama Programında 20 (iş günü) gün ÜRETİM STAJI, 20 (iş günü) gün ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ STAJI şeklinde toplamda 40 gün zorunlu staj uygulaması bulunmaktadır. Staj ile ilgili genel bilgilere aşağıdaki linkte yer alan staj başvuru kılavuzundan ulaşabilirsiniz.

http://auzefendustri.istanbul.edu.tr/stajlar-hakkinda.html

Coğrafi Bilgi Sistemleri programı öğrencisiyim zorunlu staj hakkında bilgi almak istiyorum?

Coğrafi Bilgi Sistemleri Önlisans Programında 30 (iş günü) günlük zorunlu staj uygulaması bulunmaktadır. Staj ile ilgili genel bilgilere aşağıdaki linkte yer alan staj başvuru kılavuzundan ulaşabilirsiniz. http://auzefcografi.istanbul.edu.tr/staj.html

Hemşirelik programı öğrencisiyim programımızda staj ya da uygulama dersi var mı?

Hemşirelik Lisans Tamamlama Programında 20 (iş günü) günlük zorunlu staj uygulaması bulunmaktadır. Staj ile ilgili genel bilgilere aşağıdaki linkte yer alan staj başvuru kılavuzundan ulaşabilirsiniz.http://auzefhemsirelik.istanbul.edu.tr/tr/content/staj/staj

Endüstri Mühendisliği programı öğrencisiyim staj defterimi en son hangi tarihe kadar göndermem gerekiyor?

Staj kılavuzunda belirtildiği üzere staj defterinizi en son eylül ayının son Cuma gününe kadar fakültemizde stajlar birimine adı altında posta yolu ile ya da imza karşılığı stajlar birimine teslim edebilirsiniz.

Çocuk Gelişimi lisans programında staj var mı?

Çocuk Gelişimi programı müfredatında 4. sınıf güz ve bahar dönemlerinde “ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA” ve “OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA” dersleri bulunmaktadır. Bu derslerin işleyişi ve uygulanması ile ilgili genel bilgilendirmeler ilgili dönemlerde yapılacaktır.

Sosyal Hizmet “Blok Uygulama Dersi” hakkında bilgi alabilir miyim?

Sosyal Hizmet Lisans Tamamlama Programında 8.döneme ait “Sosyal Hizmette Blok Uygulama” dersi bulunmaktadır. Uygulama dersinin işleyişi hakkında genel bilgilere aşağıdaki linkte yer alan uygulama dersi başvuru kılavuzundan ulaşabilirsiniz.http://auzefsosyalhizmet.istanbul.edu.tr/tr/content/uygulama-dersi/uygulama-dersi

Bankacılık ve Sigortacılık programı stajı hakkında bilgi alabilir miyim?

Bankacılık ve Sigortacılık Programında 1. ve 2. sınıf bahar dönemlerinde “İşyeri Uygulaması I” ve “İşyeri Uygulaması II” dersi bulunmaktadır. İşyeri Uygulaması I 40 (iş günü), İşyeri Uygulaması II 40 (iş günü) olacak şeklinde toplamda 80 gün zorunlu staj uygulaması bulunmaktadır. Staj derslerinin işleyişi hakkında genel bilgilere aşağıdaki linkte yer alan uygulama dersi başvuru kılavuzundan ulaşabilirsiniz. https://uebankacilik.istanbul.edu.tr/tr/content/staj/staj

Dış Ticaret stajı hakkında bilgi alabilir miyim?

Auzef Merak Ettikleriniz Tüm Sorular

Dış Ticaret Programında 1. ve 2. sınıf bahar dönemlerinde “İşyeri Eğitimi I ve “İşyeri Eğitimi II” dersi bulunmaktadır. İşyeri Eğitimi I 30 (iş günü), İşyeri Eğitimi II 30 (iş günü) olacak şeklinde toplamda 60 gün zorunlu staj uygulaması bulunmaktadır. Staj derslerinin işleyişi hakkında genel bilgilere aşağıdaki linkte yer alan uygulama dersi başvuru kılavuzundan ulaşabilirsiniz.http://uedisticaret.istanbul.edu.tr/tr/content/staj/staj

Stajımı yapmadan mezun olabilir miyim?

Diğer ders ve uygulama yükümlülükleri ile birlikte stajını bitirmeyen öğrenciler, stajları tamamlanıncaya kadar mezun olamazlar, staj uygulamasında muafiyet bulunmamaktadır

Çalıştığım ( İş yeri ) yerde staj yapabilir miyim?

Çalıştığınız kurumun, kayıtlı olduğunuz programın staj kılavuzunda belirtilen staj yapılabilecek firma, kurum ve kuruluşların koşullarını sağlaması durumunda yapabilirsiniz. Örneğin bankada çalışan öğrencinin Bankacılık stajını yapması, Üretim yapan firmada çalışan öğrencinin Üretim stajını yapması ya da Belediyede çalışan öğrencinin Coğrafi Bilgi Sistemleri stajını yapabilmesi gibi.

Stajı en erken nasıl yapabilirim?

Stajınızı her yıl ilan edilen staj takviminde belirtilen tarihler arasında yapmanız zorunludur. Ancak tüm derslerini başarılı olarak vermiş ve mezun olabilmesi için sadece stajı kalmış öğrencilerden dilekçe alınarak staj komisyonuna sunulur. Uygun görülmesi durumunda erken staj başvurusu alabilmekteyiz.

Çalıştığım süre staj olarak sayılır mı?

Staj ve uygulama dersi zorunluluğu bulunan programlarda mezun olabilmek için bu koşulları sağlamak gerekmektedir. Öğrencinin çalıştığı süre staj ya da uygulama dersi yerine sayılmamaktadır.

Staj yerimi ben mi bulacağım fakülte mi?

Staj yeri temini öğrenci tarafından yapılmaktadır. Fakülte staj yeri bulmamaktadır.

Hangi programlarda staj uygulaması bulunmaktadır?

Hemşirelik, Endüstri Mühendisliğ, Bankacılık ve Sigortacılık, Dış Ticaret, Coğrafi Bilgi Sistemleri, programlarında staj uygulaması bulunmaktadır, ayrıntılı bilgiye ilgili programların mikro sistelerinden ulaşılabilmektedir.

Hangi programlarda uygulama dersi bulunmaktadır?

Sosyal Hizmet ve Çocuk gelişimi ( önlisans ) programlarında uygulama dersi bulunmaktadır.Ayrıntılı bilgiye ilgili programların mikro sistelerinden ulaşılabilmektedir.

Hangi illerde staj yapabilirim, çıkan yeri değiştirme gibi bir imkanımız var mı?

Staj, öğrencinin ikamet ettiği tüm illerde uygun firma,kurum ve kuruluşlarda yapılabilmektedir. Sosyal Hizmette blok uygulama dersi için yine öğrenciden il tercihi almaktayız. Öğrenci ikamet ettiği ili tercih edebilmektedir. Uygulama başladıktan sonra ikamet yeri değişikliğini dilekçe ile bildirmesi durumunda il değişikliğini gerçekleştirmekteyiz.Çocuk Gelişimi programında yapılan uygulama dersi ise iki hafta sonu şeklinde İstanbul Üniversitesi dersliklerinde yapılmaktadır. Öğrencinin belirtilen tarihlerde İstanbul’da bulunması gerekmektedir.

Okuduğum programda azami süre kaç yıldır?

Öğrenciler, öğrenim süresi iki yıl olan önlisans programlarını azami dört yıl, öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarını azami yedi yıl, içinde tamamlamak zorundadırlar. Azami süreler içinde katkı payı veya öğrenim ücretinin ödenmemesi ile kayıt yenilenmemesi nedeniyle öğrencilerin ilişikleri kesilmez. Ancak Senatonun kararı ve Yükseköğretim Kurulunun onayı ile dört yıl üst üste katkı payı veya öğrenim ücretinin ödenmemesi ile kayıt yenilenmemesi nedeniyle öğrencilerin ilişikleri kesilebilir.

AKSİS Şifremi unuttum / kaybettim, nasıl yeni şifre alabilirim?

http://aksis.istanbul.edu.tr/ adresinden “Şifremi Unuttum” linkini tıklayarak gerekli alanları doldurunuz. (Şifreniz AKSİS sisteminde kayıtlı olan e-posta adresinize gönderilecektir.) “Parola Değiştir” butonu tıklandıktan sonra eposta adresinize yeni şifre onay linki gönderilecektir. “Parola Aktifleştirme Bağlantısı” ‘na tıklayarak parolanızı aktifleştiriniz. AKSİS sistemine kullanıcı adınız(T.C numarası) ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz. (Gönderilen maili bulamazsanız mailinizin spam sayfasını kontrol ediniz.

Transkript belgemi nasıl alabilirim?

Taranskript belgenizi AKSİS ’ten belge talepleri alanından E-imzalı olarak talep edebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için https://auzef.istanbul.edu.tr/tr/content/ogrenci-islemleri/not-dokumu-(transkript)

Öğrenci belgemi nasıl alabilirim?

Öğrenci belgenizi AKSİS ’ten belge talepleri alanından E-imzalı olarak talep edebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için https://auzef.istanbul.edu.tr/tr/content/ogrenci-islemleri/ogrenci-belgesi

Onur / yüksek onur belgesini nasıl alabilirim?

Dönem not ortalaması 3,00 ile 3,49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi, 3,50 ile 4,00 arasında olan öğrenciler yüksek onur öğrencisi sayılırlar ve bu durumları not durum belgesinde (transkript) belirtilir, ayrıca bir belge verilmez. Ancak FF notu olan veya disiplin cezası alan öğrenciler belirtilen not ortalamalarını sağlasalar bile onur öğrencisi veya yüksek onur öğrencisi sayılmazlar.

AUZEF ’te aynı anda iki programa kayıt olabilir miyim?

AUZEF te iki ayrı bölüm okunamamaktadır. Fakülteye kayıt yaptıracak öğrencilerin varsa Fakültedeki önceki kayıtlarını sildirmeleri gerekir. Önceki kayıtlarını sildirmeden, yeni kayıt yaptıran öğrencilerin eski kayıtları hangi yarıyılda veya sınıfta olursa olsun silinir ve yeni kayıtları geçerli sayılır. Bu durumdaki öğrencinin önceki kayıtlarına ilişkin hakları sona erer

AUZEF ’te yaz okulu var mı?

AUZEF’ te yaz okulu uygulaması bulunmamaktadır. Öğrencilerin yaz okulu olan üniversitelerden derslerini almak istemeleri durumunda fakülteye dilekçe ve ders içerikleri ile başvurmaları gerekmektedir.
Dilekçelerine, olumlu dönüş yapılan öğrenciler ders notlarını fakülteye ileterek ilgili derslerin notlarını AKSİS sistemine işletir. ayrıntılı bilgi için http://cdn.istanbul.edu.tr/statics/ulastirmalojistik.istanbul.edu.tr/wp-content/uploads/2016/06/Yaz-Okulu-Esaslar%C4%B1.pdf

İngilizce öğrenci belgesi alabilir miyim?

İngilizce öğrenci belgenizi AKSİS’ ten belge talepleri alanından e-imzalı olarak alabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için https://auzef.istanbul.edu.tr/tr/content/ogrenci-islemleri/ogrenci-belgesi

İngilizce transkript belgesi alabilir miyim?

Transkript belgenizi AKSİS’ ten belge talepleri alanından e-imzalı olarak alabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için https://auzef.istanbul.edu.tr/tr/content/ogrenci-islemleri/not-dokumu-(transkript)

Yeni kayıt oldum AKSİS kullanıcı adı ve şifremi nasıl alabilirim?

AUZEF’ e yeni kayıt olduysanız http://aksis.istanbul.edu.tr/ adresinden “Hesap Oluştur” butonunu tıklayarak gerekli alanları doldurunuz. (kullanıcı adı ve şifreniz eposta adresine gönderildiği için eposta adresinizi doğru girdiğinizden emin olunuz.) “Kaydet” butonu tıklandıktan sonra eposta adresinize kullanıcı adı ve şifre onay linki gönderilecektir. “Kullanıcı Aktifleştirme Bağlantısı” na tıklayarak parolanızı aktifleştiriniz. AKSİS sistemine bu kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapabilirsiniz.

Kayıt yenileme nedir, nasıl yapılır?

Kayıt yenileme işlemi kayıtlı öğrenciler için akademik takvimde belirtilen tarihler arasında yapılır. Materyal/öğrenim ücretlerinin ödenmesi ve fakülte tarafından derslerin seçilmesinden sonra tamamlanır. AUZEF’te ders seçimleri fakülte tarafından yapılmaktadır.Öğrenciler ders seçimlerini AKSİS sayfalarından görüntüleyebilmektedir.Kayıt yenileyen öğrenciler dönem başında öğrenme yönetim sistemlerinden derslerini takip edebilmektedir. Üstten ders seçebilecek öğrencilerimiz, üst dönem derslerini kendileri seçecektir.

Auzef Merak Ettikleriniz Tüm Sorular

AUZEF’ te ne zaman ve hangi derslerden muafiyet işlemi yapılır?

Muafiyet işlemleri kayıt olunulan ilk güz döneminde yapılmaktadır. Diğer yıllarda muafiyet yapılmamaktadır. Örn: 2020 girişli bir öğrenci sadece kayıt olduğu güz döneminde muafiyet için başvurabilir.Muafiyet sadece ortak zorunlu dersler olan Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I II, Türk Dili I II ve Yabancı Dil I II derslerinden yapılmaktadır. Alan derslerinden muafiyet yapılmamaktadır. Muafiyet hakkında bilgilendirme (tarihleri, koşulları ve itiraz süresi) muafiyet döneminde resmi web sayfamız üzerinden yapılır.

AUZEF programlarına kayıt olan öğrenciler kütüphane ve yemekhane imkânlarından yararlanabiliyorlar mı?

AUZEF programlarına kayıt olan öğrenciler örgün eğitim veren fakültelerin kütüphane ve yemekhane hizmetinden yararlanamaz ancak isteyen öğrenciler merkez kütüphane hizmetinden yararlanabilir.

AUZEF ’e bağlı Sağlıkta Lisans Tamamlama programlarına nasıl yerleşebilirim?

Sağlıkta Lisans Tamamlama programlarına Başvuru şartları, tercih ve yerleştirme işlemleri YÖK tarafından yapılmaktadır, Ayrıntılı bilgi için bkz. http://www.yok.gov.tr/. Ayrıca Sağlıkta Lisans Tamamlama programlarından olan Acil yardım ve Afet Yönetimi(Açıköğretim), Sosyal Hizmet(Açıköğretim) ve Sağlık Yönetimi( Açıköğretim ) programlarına DGS puan türü ile de öğrenci kabul edilmektedir

AUZEF bünyesinde bulunan Sağlık Alanında Lisans Tamamlama (SLT)Programları nelerdir?

Sağlık Alanında Lisans Tamamlama (SLT)Programları: Acil Yardım ve Afet Yönetimi,Hemşirelik, Sağlık Yönetimi, Sosyal Hizmet programlarıdır.

Dikey geçiş DGS puan türüyle hangi programlara kayıt yaptırabilirim?

DGS puan türüyle Halkla İlişkiler ve Tanıtım ( Uzaktan Öğretim ), Sosyoloji ( Açıköğretim ), İktisat ( Açıköğretim ),İşletme ( Açıköğretim ) ve Çocuk Gelişimi ( Açıköğretim ) Acil yardım ve Afet Yönetimi ( Açıköğretim ), Sosyal Hizmet ( Açıköğretim ) ve Sağlık Yönetimi ( Açıköğretim ) programlarına kayıt olabilirsiniz

AUZEF’ te nasıl öğrenci ( kayıt ) olabilirim?

Aşağıda AUZEF kayıt türleri ve koşulları yer almaktadır. En az lise veya dengi okul mezunu olacak/olan adaylar için Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı Yeni Kayıt(YKS). Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesinin önlisans programlarından mezun olacak/olan adaylar için Dikey Geçiş. Örgün öğretimde öğrenci olup açıköğretim sistemiyle öğrenimine devam etmek isteyen öğrenciler için Yatay Geçiş. YÖK ün belirlediği şartları sağlayan sağlık programlarından mezun olan adaylar için Sağlıkta Lisans Tamamlama. Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı ile fakülteye yerleştirilen öğrenciler için YÖS Kaydı. Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile halen öğrenim gören öğrenciler* için İkinci Üniversite. * Fakültemizden (AUZEF) mezun olanlar İkinci Üniversite ile yeni bir programa başvuru yapabilirler ancak halen kayıtlı olan öğrenciler başvuru yapamazlar.

AUZEF 2.Üniversite kapsamında kayıtlı öğrenciyim, örgün öğretime geçiş yapabilir miyim?

İkinci üniversite kapsamında kayıt yaptıran öğrencilerin yatay geçiş hakkı bulunmamaktadır.

DGS kapsamında kayıt oldum muafiyet başvurusu yapabilir miyim?

AUZEF’ te sadece ortak zorunlu derslerden muafiyet yapıldığından DGS kapsamında kayıt olan öğrencilerin muafiyet başvurusu yapması gerekmemektedir.

Sağlıkta Lisans Tamamlama kapsamında kayıt oldum muafiyet başvurusu yapabilir miyim?

AUZEF’ te sadece ortak zorunlu derslerden muafiyet yapıldığından Sağlıkta lisans tamamlama kapsamında kayıt olan öğrencilerin muafiyet başvurusu yapması gerekmemektedir.

Dikey Geçiş ( DGS ) kayıt türü nedir?

Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi önlisans programı mezunlarından lisans öğrenimine devam etmek isteyenler dikey geçişle AUZEF’ e kayıt yaptırabilmektedirler. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi önlisans programları son sınıf öğrencileri ve mezunlarının, örgün ve açıköğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili sınav ve yerleştirme işlemleri Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülmektedir. Dikey geçiş yapmak isteyen öğrencilerin Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girerek ÖSYM tarafından fakülteye yerleştirilmeleri gerekmektedir.

AUZEF’ te seçmeli ders uygulaması var mı?

Önlisans, lisans ve lisans tamamlama bölüm/programlarında seçmeli ders uygulaması bulunmamaktadır. Bütün dersler zorunludur.

Açıköğretim sisteminden örgüne yatay geçiş yapabilir miyim?

Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmektedir. “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” in 6/4 maddesinde “Açık veya uzaktan öğretimden diğer açık veya uzaktan öğretim diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir. Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmesi için, öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki genel not ortalamasının 100 üzerinden 80 veya üzeri olması veya kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği üniversitenin diploma programının o yılki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekir” denilmektedir. Sınavsız İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptırmış olan öğrenciler yatay geçiş yapamazlar.Yatay geçiş ile ilgili diğer koşulların geçiş yapılacak ilgili Üniversiteden öğrenilmesi gerekmektedir.

AUZEF’ te yüksek lisans programı var mı?

AUZEF’te Yüksek Lisans programı bulunmamaktadır.

AUZEF’te eğitim dili nedir? İngilizce programlar var mı?

AUZEF’te eğitim dili Türkçedir, eğitim dili İngilizce program bulunmamaktadır

Materyal ücreti yıllık mı yoksa dönemlik mi yatırılır?

Materyal ücreti güz ve bahar dönemi olmak üzere yılda iki kez ödenmektedir.

Referans numarası nedir, ne işe yarar?

Referans numarası öğrencinin materyal ücretini yatırabilmesi için sistem tarafından tanımlanmış kişiye özgü numaradır. Öğrenci dönemlik materyal ücretini bu numaraya yatırır.

Kesin kayıt tamamlandıktan sonra kayıt hakkından vazgeçip ödemiş olduğum ücreti geri alabilir miyim?

Kesin kaydı tamamlanan öğrencilerin ödemiş oldukları ücret iade edilmemektedir.

Ön kayıt yaptırdıktan sonra öğrenci belgesi alabilir miyim?

Ön kayıt yaptırdıktan hemen sonra öğrenci belgesi alamazsınız, öğrenci belgesi almak için kayıt işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir.

Açıköğretim sistemindeki programlardan mezun olanlar Sınavsız İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptırabilirler mi?

Açıköğretim fakültesi de dahil, herhangi bir fakülteden mezun/öğrenci olmak ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptırmak için yeterlidir.

Kayıt yenilemediğim takdirde borçlandırma yapılıyor mu?

Kayıt yenilemediğiniz dönem için borçlandırma yapılmamaktadır.Öğrenciler sadece okuyacakları ( okudukları ) dönemin harcını ödemektedir.

Ödeme yaptığımı sistemden nasıl görebilirim?

Ödeme durumunuz AKSİS – harç bilgilerim kısmından görebilirsiniz. Ödemenizi yaptığınız takdirde sistemde borcunuz ‘0’ olarak görünecektir. Başka bir işlem yapmanıza gerek yoktur. Aksi durumda talep oluşturarak veya dilekçe ve ödeme yapıldığına dair dekont ile fakülteye başvurmanız gerekmektedir.

Auzef Merak Ettikleriniz Tüm Sorular

Ödememi yaptığım halde sistemde borcum görünüyor, ne yapabilirim?

Ödemenizi yaptığınız takdirde sistemde borcunuz ‘0’ olarak görünecektir. Başka bir işlem yapmanıza gerek yoktur. Aksi durumda talep oluşturarak veya dilekçe ve ödeme yapıldığına dair dekont ile fakülteye başvurmanız gerekmektedir.

Okumadığım dönemin ücretini gelecek dönemde ödemek zorunda mıyım?

Okumadığınız dönemin ücretini gelecek dönemlerde ödemeniz gerekmez. Kayıt yenilemediğiniz döneme ait borçlandırma dönem sonunda sıfırlanır.

Kayıt yenilemediğim takdirde öğrencilik haklarımdan faydalanabilir miyim?

Kayıt yenilemediğiniz takdirde öğrencilik haklarından faydalanamazsınız.

Kayıt yenilemedim öğrenci belgesi alabilir miyim?

Öğrenci belgesi sadece devamlı statüdeki öğrenciye verilebilir. Kayıt yenilemediğiniz takdirde öğrenci belgesi alamazsınız. Kayıt yenilemeyen öğrenciler AKSİS’ten “Öğrenci Kayıt Yenilemedi Belgesi” alabilirler.

Öğrenci durum belgesi nedir ne işe yarar?

Öğrenci durum belgesi, kayıt yenilemeyen öğrencilerin fakültemizde öğrenciliğinin pasif statüde devam ettiğini gösteren evraktır.

Kayıt yenilemeden öğrenci durum belgesi alabilir miyim?

Öğrenci durum belgesi almanız için kayıt yenilemeniz gerekmemektedir. Kayıt yenilemeyen öğrenciler AKSİS’ten “Öğrenci Kayıt Yenilemedi Belgesi” alabilirler

Kayıt yenilemediğim takdirde askerlik tecilim bozulur mu?

Kaydınızı yenilemediğinizde askerlik teciliniz bozulmaz.

Kayıt yenilemediğim dönemin sınavlarına girebilir miyim?

Kayıt yenilemediğiniz takdirde pasif öğrenci konumunda olacağınızdan, sınavlara ve derslere giriş yapamazsınız.

Kayıt yenilemeden Öğrenme Yönetim Sisteminden(ÖYS) dersleri takip edebilir miyim?

Kayıt yenilemediğiniz takdirde pasif öğrenci konumunda olacağınızdan, öğrenme yönetim sistemlerine giriş yapamazsınız. Kayıt yenilemeyen öğrencilerin ilgili dönem dersleri seçilmediğinden dersleri takibi gibi bir durum söz konusu olamaz. Sistemde sadece ilgili dönemde AKSİS te seçilen dersler görüntülenmektedir.

Bir dönemde almam gereken minimum ve maksimum kredi ve AKTS toplamı nedir?

Bir döneme ait alınması gereken kredi/AKTS miktarlarına http://auzef.istanbul.edu.tr programlar sekmesinde bölüm seçilerek ve AKSİS ders alma sayfasının alt kısmında bulunan müfredat kuralları sekmesinden ulaşılabilir.

Muafiyetten kimler yararlanabilir?

Daha önce herhangi bir yükseköğrenim kurumunda öğrenci olup ortak zorunlu derslerini geçmiş ve/veya mezun olmuş olan öğrenciler muafiyet hakkından faydalanabilir. Sadece lise mezuniyeti bulunan öğrencilerin muafiyet hakkı yoktu

Muaf olduğum dersleri nasıl, nereden görebilirim?

Muaf olduğunuz dersleri AKSİS sisteminden görüntüleyebilirsiniz. Ortak zorunlu derslerden muaf olan öğrencilerin transkript belgelerinde ilgili dersler (M) harf notu olarak işlenir, öğrenciler transkript belgelerinden muaf derslerini görüntüleyebilmektedir.

Muafiyet zamanını kaçırdım, şimdi muafiyet işlemi yapabilir miyim?

Muafiyet işlemi AUZEF’e kayıt olunan ilk eğitim-öğretim döneminde yapılır, sonraki dönemlerde muafiyet talebinde bulunulamaz

E-Öğren Nedir?

E-Öğren İstanbul Üniversitesinde örgün öğrenim gören öğrencilerin ortak derslerini internet üzerinden takip etmelerine olanak sağlayan öğrenme yönetim sistemidir. Öğrenciler sisteme AKSİS kullanıcı adı ve şifreleriyle giriş sağlar. https://eogren.istanbul.edu.tr/

Örgün program öğrencisiyim, zorunlu ortak derslerimi nereden takip edebilirim?

Örgün eğitim gören öğrenciler zorunlu ortak derslerini https://eogren.istanbul.edu.tr/sisteminden takip edebilirler

Zorunlu stajı ya da uygulama dersini başarıyla geçmeden mezun olabilir miyim?

Zorunlu staj ya da uygulama dersini başarıyla tamamlayamayan öğrenciler mezun olamamaktadır.

Askerlik tecil işlemleri için hangi belgeyi almam gerekir?

Askerlik tecil işlemleri için EK-C2 belgesi almanız gerekmektedir.

Askerlik tecili için yaş sınırı var mı?

Askerlik tecili için yaş sınırı 29 dur.

Öğrenimime devam ederken askerlik görevimi yapabilir miyim?

Açık ve uzaktan öğretim programlarında okuyan öğrenciler dilediği takdirde askerlik görevini okurken yapabilir.

İkinci üniversiteyle kayıt yaptırdığımda askerlik tecil işlemlerinden faydalanabilir miyim?

İkinci üniversite kapsamında yapılan kayıtlarda askerlik tecil işlemleri fakültemiz tarafından yapılmamaktadır. Askerlik işlemleri mezun durumda olmayan, okuyan öğrenciler için ilk üniversiteleri tarafından yapılmaktadır. Fakültemize diğer üniversitenizden kaydınızı sildirdiğinize dair belge ile müracaat etmeniz durumunda askerlik tecili için EK-C2 belgesi düzenlenmektedir. Bu belge ile askerlik şubesinden tecil işleminizi yaptırabilirsiniz.

İkinci üniversiteyle kayıt olduktan sonra örgün öğretimdeki kaydımı sildirdim, askerlik tecil işlemlerinden yararlanabilir miyim?

Fakültemize diğer üniversitenizden kaydınızı sildirdiğinize dair belge ile müracaat etmeniz durumunda askerlik tecili için EK-C2 belgesi düzenlenmektedir. Bu belge ile askerlik şubesinden tecil işleminizi yaptırabilirsiniz.

Öğrenci kimlik kartımı öğrenci bürosundan bir yakınım alabilir mi?

Öğrenci kartı sadece öğrencinin kendisine teslim edilmektedir.

Paso  ( akbil / şehir içi ulaşım kartı ) çıkartmam için hangi işlemleri yapmam gerekir?

Paso(akbil/şehir içi ulaşım kartı)çıkarmak için fakültemizden aldığınız öğrenci belgesi ile bulunduğunuz şehirdeki ulaşım (İETT) bürolarına başvurmanız gerekir.

Pasif öğrenci ile kayıt donduran öğrenci arasında ne fark var?

  Azami eğitim-öğretim süreleri; iki yıllık önlisans öğrenimi için 4 yıl, dört yıllık fakülte ve yüksekokullar için 7 yıldır. Kayıt yenilemeyen öğrenci kayıt yenilemediği her dönemi azami süreden düşer fakat kayıt donduran öğrencinin kayıt dondurduğu dönem/dönemler azami süreden düşmez.

Kayıt dondurma talepleri hangi durumlarda işleme alınmaz?

Kayıt dondurma talepleri, taleplerinde eksik ya da yanlış bilginin bulunması, kayıt dondurma için geçerli bir sebebin olmaması ve belirtilen süreler(kayıt yenileme tarihleri) içinde talep oluşturmaması ıslak imzalı dilekçe gönderilmemesi durumlarında işleme alınmaz.

Kayıt dondurma talebimi nasıl oluşturabilirim?

Kayıt dondurma talepleri AKSİS üzerinden yapılmaktadı

Kayıt dondurma işlemini bir başkası benim adıma yapabilir mi?

Kayıt dondurma işlemini bir başkası sizin adınıza yapamaz. Kayıt dondurma işlemi öğrencinin kendisi tarafından talep edilmelidir.

Kayıt sildirme işlemini bir başkası benim adıma yapabilir mi?

Kayıt sildirme işlemini bir başkası sizin adınıza yapamaz. Kayıt sildirme işlemi öğrencinin kendisi tarafından yapılmalıdır.

Kayıt sildirme işlemini posta yoluyla yaptırabilir miyim?

Kayıt sildirme dilekçesini fakültemize elden ulaştırabilir, kargo ya da posta ile gönderebilirsiniz.

Kayıt sildirme dilekçesini hangi tarihlerde göndermem gerekir?

Kayıt sildirme dilekçesini eğitim yılı içerisinde herhangi bir tarihte gönderebilirsiniz

“Türkçe Yeterlilik Belgesi”ni almazsam kaydım devam eder mi?

Türkçe Yeterlilik Belgesi alamayan ya da Türkçe yeterlilik sınavından yeterli düzeyde not alamayan öğrenciler ilgili dönemde ders alamamaktadırlar. Öğrencilerin ders alabilmeleri için en az B seviyesinde not alıp, İÜ Yabancı Diller bölümünden sisteme işletmeleri gerekir. Bütün YÖS öğrencileri kayıtlarının devam edebilmesi için Türkçe Yeterliliklerini C seviyesine yükseltmek zorundadırlar.

YÖS Türkçe yeterlilik değerlendirilmesi neye göre belirlenmektedir?

1. (C1 ve C2) Düzeyi: Türkçe düzeyi yeterlidir. Kayıt hakkı kazandığı programa kaydı yapılır.
2. (B1 ve B2) Düzeyi: Türkçe düzeyi yeterli değil, ancak geliştirilebilir. Türkçe kursu almak şartıyla kayıt hakkı kazandığı programa kaydı yapılır. Öğrenci en geç üçüncü eğitim ve öğretim yılının başına kadar Türkçe düzeyini (C1-C2) düzeyine yükselttiğini belgelemelidir. Bu süre sonunda Türkçesi hala (B1-B2) düzeyinde olanlar dil düzeyini (C1-C2) seviyesine çıkarıncaya kadar eğitim ve öğretimine devam edemezler. 3. (A1 ve A2 ) Düzeyi: Türkçe düzeyi yetersizdir. Türkçe kursu almalıdır. Bu durumda olanlar en geç üçüncü eğitim ve öğretim yılının başına kadar Türkçe düzeyini (C1-C2) düzeyine yükselttiğini belgelemelidir. Türkçe yeterlilik düzeyini, (C1-C2) düzeyine yükseltenlere bu fıkranın birinci bendi, (B1-B2) düzeyine yükseltenlere ikinci bendi hükmü uygulanır.

Yatay geçiş işlemleri ile ilgili detaylı bilgiye nerden ulaşabiliriz?

Yatay geçiş ile fakültemize kayıt olmak isteyen öğrencilerin istenilen koşulları sağlayıp başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Detaylı bilgi için üniversitenin resmi web sayfası ve http://ogrenci.istanbul.edu.tr/ adresinden başvuru koşullarını inceleyiniz. Başka bir üniversiteye ya da fakülteye yatay geçiş yapmak isteyen öğrencilerin başvuracakları birimin şartlarını yerine getirmes gerekmektedir. Sınavsız ikinci üniversite kapsamında kayıt olan öğrencilerin yatay geçiş yapma hakkı bulunmamaktadır.

Hangi yarıyıllarda yatay geçiş yapabilirim?

Yatay geçişler için;
a)Eğitim süresi 2 yıl olan (önlisans) eşdeğer diploma programının; ikinci ve üçüncü yarıyılı,
b)Eğitim süresi 4 yıl olan (lisans) eşdeğer diploma programının; üçüncü, dördüncü, beşinci ve altıncı yarıyılı,
için kontenjan ayrılabilir. Ayrıntılı bilgi için http://ogrenci.istanbul.edu.tr adresinden ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Yatay geçiş başvuruları hangi tarihlerde yapılmakta ve nerde ilan edilmektedir?

Yatay geçiş başvuru tarihleri ve şartları http://ogrenci.istanbul.edu.tr adresinde yarıyıl başlarında ilan edilmektedir, ilgili adresten duyuruları takip ediniz.

Yurt dışında ikamet ediyorum, öğrenci belgesini nasıl alabilirim?

Öğrenci belgenizi AKSİS sistemi üzerinden e imzalı olarak ya da e devlet sisteminden alabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için https://auzef.istanbul.edu.tr/tr/content/ogrenci-islemleri/ogrenci-belgesi

Hangi durumlarda öğrenci belgesi verilmez?

Güz ve bahar dönemleri dışında kalan sürelerde, kayıt dondurduğunuz ve kayıt yenileme işleminizi yapmadığınız dönemlerde öğrenci belgesi alamazsınız.

AUZEF’ e yeni kayıt yaptıran öğrenci ders kaydını nasıl yapabilir?

Öğrencinin derslerinin seçilmesi için;
– Öğrenci, ilgili referans numarası ile Halka Bankası şube ve ATM’lerinden ya da Aksis üzerinden kredi kartı ile dönemine ait materyal/harç ücretini yatırır.
– Öğrencilerin ders seçimleri fakülte tarafından yapılır.

Yaz okulunda en fazla kaç kredilik ders alabilirim?

Alınacak dersler bir yaz döneminde en fazla 1O krediyi ( ulusal ) geçemez. Bir öğrenci, eğitimi süresince yaz okulundan toplamda en fazla 20 kredilik  ( ulusal ) ders alabilir.

Yaz okulunda ders alma koşulları nelerdir?

Ders almayı talep eden öğrencilerin talepleri, ilgili birim yönetim kurulunda değerlendirilerek, uygun görülmesi halinde onaylanır. Alınan derslerin ulusal ya da AKTS kredileri, ilgili birimdeki okutulan derslerle aynı ya da daha fazla olmalıdır. Ders içerikleri en az %70 uyumlu olmalıdır. Alınacak dersler bir yaz döneminde en fazla 1O krediyi (ulusal) geçemez. Bir öğrenci, eğitimi süresince yaz okulundan toplamda en fazla 20 kredilik (ulusal) ders alabilir. Alt yarıyıllardan veya bulunduğu yarıyıldan FF, FD dersi/dersleri olan öğrenciler başka üniversitelerin yaz okullarından bu dersi/dersleri alabilir. Alt yarıyıllardan veya bulunduğu yarıyıldan ders programında olduğu halde hiç almadığı dersi/dersleri bulunan öğrenciler başka üniversitelerin yaz okullarından bu dersi/dersleri alabilir. Alt yarıyıllardan ya da bulunduğu yarıyıldan koşullu başarılı, DD-DC, harf notuna sahip öğrenciler başka üniversitelerin yaz okullarından notlarını yükseltmek amacıyla bu dersi/dersleri alabilir.

Yaz okulunda hiç almadığım dersi / dersleri alabilir miyim?

Alt yarıyıllardan veya bulunduğu yarıyıldan ders programında olduğu halde hiç almadığı dersi/dersleri bulunan öğrenciler başka üniversitelerin yaz okullarından bu dersi/dersleri alabilir.

Yaz okulunda DD-DC, harf notlu derslerimin notunu yükseltebilir miyim?

Alt yarıyıllardan ya da bulunduğu yarıyıldan koşullu başarılı, DD-DC, harf notuna sahip öğrenciler başka üniversitelerin yaz okullarından notlarını yükseltmek amacıyla bu dersi/dersleri a

Yaz okulu ücretini nereye öderim?

Başka üniversitelerin yaz okullarından ders alan öğrenciler, yaz okulu ücretini dersi aldıkları yükseköğretim kurumuna öderler.

Yaz okulunda İçerikler ve Kredi / AKTS kuralı nedir?

Alınan derslerin AKTS kredileri, ilgili birimde okutulan derslerle aynı ya da daha fazla olmalı, ve bu ders/derslerin içerikleri en az %70 uyumlu olmalıdır.

Yatay geçişte ders muafiyeti nasıl yapılır?

Fakültemiz programlarına Yatay Geçiş kapsamında başvurusu kabul edilen ve kesin kayıt için hak kazanan öğrenci adaylarının muafiyet işlemleri aşağıdaki maddeler doğrultusunda yapılmaktadır.
1) Muafiyet yapılacak dersin içeriği ile Fakültemizde karşılığı olan dersin içeriğinin benzerlik oranının minimum %70 olması gerekmektedir.
2) Muafiyet yapılacak dersin AKTS miktarının Fakültemizde karşılığı olan dersin AKTS miktarına eşit ya da daha fazla olması gerekmektedir.
3) Başarılı olunan birden fazla dersin Fakültemizde tek derse karşılık gelmesi durumunda, muafiyet işlemleri ders içeriklerinin ve toplam AKTS miktarının ilk iki maddedeki uyumlulukları ve yeterlilikleri göz önünde bulundurularak yapılacaktır.

İkinci üniversite kapsamında kayıt oldum başka bir programa yatay geçiş yapabilir miyim?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 16/12/2016 tarih ve 75850160-302.01.06-80321 sayılı yazısı ile “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” kapsamında kurumlararası ve kurum içi yatay geçiş başvurularını kabul sırasında Üniversitelerin Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesinde ikinci üniversite kapsamında öğrenim gören öğrencilerin yatay geçiş başvurusunda bulunup bulunmayacağı konusundaki yazısı 14/12/2016 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş ve söz konusu talep uygun görülmemiştir. Bu nedenle İkinci üniversite kapsamında kayıt yaptıran öğrencilerin yatay geçiş hakkı bulunmamaktadır.

Programımda azami süremi aştığımda indirimli ulaşım kartı alabilir miyim?

Azami süresini aşan öğrenciler indirimli ulaşım kartı hakkını kaybeder, bu öğrencilere belediyer tarafından indirimli ulaşım kartı verilmez.

AGNO nasıl hesaplanır?

AGNO; öğrencinin ilk yarıyıldan itibaren aldığı tüm derslerin başarı notlarının kredileriyle çarpımları toplamının ilk yarıyıldan itibaren alınan derslerin kredileri toplamına bölünmesiyle hesaplanır. Alt yarıyıla ait dersin izleyen yarıyılda tekrar edilmesi durumunda alınan not, dersin tekrar edildiği mevcut yarıyıl AGNO hesabına katılır. Hesaplama sonucu, virgülden sonra iki hane olacak şekilde yuvarlatılır.

Ağırlık Not Ortalaması ( ANO ) nasıl hesaplanır.

ANO; öğrencinin ilgili yarıyılda aldığı derslerin başarı notlarının kredileriyle çarpımları toplamının ilgili yarıyıldaki kredi toplamına bölünmesiyle hesaplanır.
Dönem notunu hesaplama işlemi, öğrenci otomasyon sistemi tarafından(AKSİS) sınavların açıklandığı dönemde yönetmelikteki esaslara göre otomatik olarak hesaplanır.

(AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notları neyi ifade eder?

Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır ve o dersten bir daha sınava girmez.

(DC) ve (DD) harf notları neyi ifade eder?

Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO’sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.

Auzef Merak Ettikleriniz Tüm Sorular

(FF) harf notunu neyi ifade eder?

Bir dersten (FF) harf notunu alan öğrenci o dersten başarısız olmuş sayılır ve ilgili dersin sınavına tekrar girerek notunu başarılı şekilde yükseltmelidir

Sınav sonuçlarını harf notu olarak nasıl görüntüleyebilirim.

Ara sınav(vize), bitirme(final) sınav sonuçları AKSİS sisteminden ilan edildikten sonra tüm derslerin bağıl değerlendirmesi yapılarak harf notları ilan edilir

Sınavlar hakkında bilgiye nereden erişebilirim?

-Tüm sınav tarihleri güncel olarak web sayfasındaki AKADEMİK TAKVİM bölümünde yer alır.
-Tüm sınavlar öncesinde belirlenen tarih aralığında sistem üzerinden Sınav Merkezi Tercihi alınır. Tercih dönemi tarihleri web sayfası, AUZEF sosyal medya hesapları ve SMS ile öğrencilere duyurulur.
-Her akademik yarıyılda bir ara sınav (vize) ve bir bitirme (final) sınavı olmak üzere iki sınav yapılmaktadır. Bitirme sınavlarında başarısız olan bir öğrenci herhangi bir ön şarta bağlı olmaksızın her yarıyılda bir telafi (bütünleme) sınavına girme hakkına sahiptir.
-AUZEF Sınavları (Vize, Final, Bütünleme) akademik takvimde belirtilen gün ve tarihlerde fakültemizin uygun gördüğü sınav merkezlerinde gözetimli test yöntemiyle yapılmaktadır.B75Ayrıntılı bilgi için http://auzef.istanbul.edu.tr/sinavlar-hakkinda/

AUZEF sınavları ne şekilde yapılır?

AUZEF tarafından gerçekleştirilen sınavlar geneli çoktan seçmeli test şeklinde yapılmaktadır. Her ders için 20 soru sorulmakta ve soruların çözümü için 30 dakika süre verilmektedir.
-Bazı Uzaktan eğitim programlarında çoktan seçmeli sınav tipinin dışında Klasik ve Sözlü sınavlar uygulanabilmektedir. Bu sınav tipleriyle ilgili açıklama http://auzef.istanbul.edu.tr/sinavlar-hakkinda/ adresinde mevcuttur.

AUZEF sınav tarihleri nerede yayımlanır?

AUZEF’te sınavlar ara sınav, bitirme ve telafi olmak üzere üç basamaklıdır.
-Sınav tarihleri eğitim-öğretim yılı başında http://auzef.istanbul.edu.tr/akademik-takvim/ adresinden duyurulmaktadır.

Sınav merkezleri nerelerdir?

82 ilde sınav merkezi bulunmaktadır.
-AUZEF sınav merkezlerini http://auzef.istanbul.edu.tr/sinav-merkezleri/ adresi üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

AUZEF sınav merkezi tercihi nereden yapılır?

Sınav merkezi tercihleri http://auzef.istanbul.edu.tr adresinde ilan edilen tarihler arasında yapılır.
Öğrenciler, sınav merkezi tercihleri için;
-https://sinav.istanbul.edu.tr/ adresine Aksis kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapar.
-1. Aşamada adres bilgileri güncellenir.
-2. Aşamada öğrencinin varsa engel durumu bildirilir. Engel durumu yoksa ‘Engelli Değil’ seçeneği seçilir.
-3. Aşamada sınava girilmek istenen sınav merkezi seçilir ve ‘Kaydet’ tuşuna basılır.

Ara sınavlara ( vize ) nasıl giriş yapılır ?

Öğrencilerimiz, sınav giriş belgelerini https://sinav.istanbul.edu.tr/ adresine Aksis kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapararak alır, sınav merkezlerinde sınav giriş belgesi ve T.C. Nüfus Cüzdanı ile sınavlarına girebilirler.

Ara sınav ( vize ) sonuçlarına nereden ulaşabilirim?

Arasınav (Vize) sınav sonuçları ilk olarak aos.istanbul.edu.tr adresinden ilan edilir, daha sonra notlar aksis.istanbul.edu.tr adresine “Öğrenim Bilgileri” “Sınav Sonuçları ve Notları alanına aktarılır. aos.istanbul.edu.tr adresine AKSİS kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapılır.

Bitirme ( Final ) sınavına ne zaman gireceğim?

Sınav tarihleri eğitim-öğretim yılı başında http://auzef.istanbul.edu.tr/akademik-takvim/ adresinden duyurulmaktadır. Bitirme(Final) sınavı ve diğer tüm sınavların tarihlerine Akademik Takvimden ulaşabilirsiniz.

Bitirme ( Final ) sınavlarına nasıl katılabilirim ?

Öğrencilerimiz, sınav giriş belgelerini https://sinav.istanbul.edu.tr/ adresine Aksis kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapararak alır, sınav merkezlerinde sınav giriş belgesi ve T.C. Nüfus Cüzdanı ile sınavlarına girebilirler.

Telafi ( Bütünleme ) sınavı için sınav merkezi seçimimi nasıl yapabilirim?

Telafi Sınav merkezi için;
-Belirlenen Tarihler içerisinde https://sinav.istanbul.edu.tr/ adresine mevcut kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapılır
-1. Aşamada adres bilgileri güncellenir.
-2. Aşamada öğrencinin varsa engel durumu bildirilir. Engel durumu yoksa ‘Engelli Değil’ seçeneği seçilir.
-3. Aşamada sınava girilmek istenen sınav merkezi seçilir ve ‘Kaydet’ tuşuna basılır.

Bitirme ( Final ) sınavında merkez değişikliği yapabilir miyim?

Sınav merkezi tercih sistemi her sınav dönemi öncesinde öğrencilerimizin tercihlerini güncelleyebilmeleri için tekrar açılacaktır.
-Belirlenen Tarihler içerisinde https://sinav.istanbul.edu.tr/ adresine Aksis kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapılır
-1. Aşamada adres bilgileri güncellenir.
-2. Aşamada öğrencinin varsa engel durumu bildirilir. Engel durumu yoksa ‘Engelli Değil’ seçeneği seçilir.
-3. Aşamada sınava girilmek istenen sınav merkezi seçilir ve ‘Kaydet’ tuşuna basılır.

Sınav giriş belgemi nereden alabilirim?

Öğrencilerimiz, sınav giriş belgelerini https://sinav.istanbul.edu.tr/ adresine AKSİS kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yaparak alır.

Bitirme ( Final ) sınavlarına nasıl giriş yaparım ?

Öğrencilerimiz, sınav giriş belgelerini https://sinav.istanbul.edu.tr/ adresine Aksis kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapararak alır, sınav merkezlerinde sınav giriş belgesi ve T.C. Nüfus Cüzdanı ile sınavlarına girebilirler.

Bitirme ( Final ) sınavı esnasında yapılması gereken işlemler nelerdir?

Öğrencilerimiz ilgili sınav merkezlerinde gerekli kontroller sonrasında sınav salonlarına alınır.
– Sınav süreleri ve sınav esnasında dikkat edilmesi gereken konular daha öncesinde öğrencilerimize duyuru ve sms ile bildirilir.
– Öğrencilerimiz bu doğrultuda sınavlarını sürdürürler.

Bitirme ( Final ) sınav sonuçlarına nereden ulaşabilirim?

Bitirme (Final) sınav sonuçları ilk olarak aos.istanbul.edu.tr adresinden ilan edilir, daha sonra notlar aksis.istanbul.edu.tr adresine “Öğrenim Bilgileri” “Sınav Sonuçları ve Notları alanına aktarılır. aos.istanbul.edu.tr adresine AKSİS kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapılır.

Telafi ( Bütünleme ) sınavına nasıl katılabilirim?

Öğrencilerin DD, DC, FF harf notlu derslerinden telafi sınavına girebilmeleri için harhangi bir başvuru yapmalarına gerek yoktur, ilgili dersler için otomatik olarak sınav hazırlanmaktadır. Öğrenciler, https://sinav.istanbul.edu.tr/ adresinden aldıkları
sınav giriş belgesi ve T.C. Nüfus Cüzdanı ile sınavlarına girebilirler.

Telafi ( Bütünleme ) sınavlarım ne zaman olacak?

Sınav tarihleri eğitim-öğretim yılı başında http://auzef.istanbul.edu.tr/akademik-takvim/ adresinden duyurulmaktadır. Telafi sınavı ve diğer tüm sınavların tarihlerine Akademik takvimden ulaşabilirsiniz.

Telafi ( Bütünleme ) sınavında merkez değişikliği yapabilir miyim?

Sınav merkezi tercih sistemi her sınav dönemi öncesinde öğrencilerimizin tercihlerini güncelleyebilmeleri için tekrar açılacaktır.
-Belirlenen Tarihler içerisinde sinav.istanbul.edu.tr adresine mevcut kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapılır
-Sınav Başvuru Sistemine tıklanır.
-1. Aşamada adres bilgileri güncellenir.
-2. Aşamada öğrencinin varsa engel durumu bildirilir. Engel durumu yoksa ‘Engelli Değil’ seçeneği seçilir.
-3. Aşamada sınava girilmek istenen sınav merkezi seçilir ve ‘Kaydet’ tuşuna basılır.

Telafi ( Bütünleme ) sınavı sınav giriş belgemi nasıl alabilirim?

Öğrencilerimiz, sınav giriş belgeleri için;
-https://sinav.istanbul.edu.tr/ adresine Aksis kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapar.
-Açılan sayfadan sınav giriş belgesi alınır.

Telafi ( Bütünleme ) sınavında dikkat etmem gereken durumlar nelerdir?

– Sınav süreleri ve sınav esnasında dikkat edilmesi gereken konular daha öncesinde öğrencilerimize duyuru ve sms ile bildirilir.
– Öğrencilerimiz bu doğrultuda sınavlarını sürdürürler.
– DD ve DC harf notu dersleri bulunan adaylar notlarını yükseltmek istemezlerse, optikte girmek istemedikleri derse ait alanda işaretleme yapmamalıdır. İşaretleme yapıldığı takdirde öğrencinin aldığı son not geçerli olacaktır.

AUZEF sınavları kaç oturumda yapılır?

Öğrencilerimizin bir dönemde aldıkları derslerin sınavları dört farklı oturum olarak düzenlenir.
– Öğrencilerimiz ilgili oturumda sorumlu oldukları derslerin sınavlarını belirtilen süreler dâhilinde tamamlarlar.

Telafi ( Bütünleme ) sınavı sınav sonucumu nasıl öğrenebilirim?

Telafi ( Bütünleme ) sınav sonuçları ilk olarak aos.istanbul.edu.tr adresinden ilan edilir, daha sonra notlar aksis.istanbul.edu.tr adresine “Öğrenim Bilgileri” “Sınav Sonuçları ve Notları” alanına aktarılır. aos.istanbul.edu.tr adresine AKSİS kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapabilirsiniz.

Sınav sonuçlarını nasıl görebilirim?

Sınav sonuçları ilk olarak aos.istanbul.edu.tr adresinden ilan edilir, daha sonra notlar aksis.istanbul.edu.tr adresine “Öğrenim Bilgileri” “Sınav Sonuçları ve Notları alanına aktarılır.
Vize ve Final sınavlarının ikiside açıklandıktan sonra notlar AKSİS’ e harf notu olarak işlenir.

Harf notumu neden göremiyorum?

Bitirme sınav sonuçları yayınlanmadan Aksis’te harf notları ilan edilmemektedir. Vize ve Final sınavlarının ikiside açıklandıktan sonra notlar AKSİS’e harf notu olarak işlenir.

AUZEF’te her dönem için kaç sınav yapılır?

AUZEF’te her yarıyılda en az bir ara sınav(vize), bir bitirme sınavı(final) ve telafi sınavı(bütünleme) olmak üzere 3 sınav yapılır. Ayrıca yılda bir defa olmak üzere bahar dönemi sonunda akademik takvimde belirtilen tarihte Mezuniyete Üç Ders sınavı yapılmaktadır. Sınavlar sınav merkezlerinde gözetimli olarak yüz yüze yapılır.

Tercih ettiğim sınav merkezi dışında bir merkezde sınava girebilir miyim?

Öğrencilerimiz sınavlarına “Sınav Merkezi Tercihi” döneminde tercih ettikleri sınav merkezinde girmek zorundadırlar.Belirlenen tarihler dışında sınav merkezi tercihi değiştirilemez. Tercihlere ait duyuru web sayfasından duyurulur.

Cep telefonum ile sınava girebilir miyim?

Sınav salonlarına kesinlikle CEP TELEFONU ile girilemez.

Sınava girerken yanımda ne götürmeliyim?

Öğrencilerimiz sınav girebilmeleri için Sınav Giriş Belgesi ve Nüfus Cüzdanı yeterlidir.

Öğrenci kimlik kartımla sınava girebilir miyim?

Sınav bina ve salonlarına girerken öğrenci kimlik kartına gerek yoktur. Öğrencilerin mutlaka Sınav Giriş Belgesi ve Nüfus Cüzdanı ya da Pasaport ile sınav binalarına gitmeleri gerekir

Sınav merkezi tercihimi belirtilen tarih aralığında yapamadım nerede sınava gireceğim?

Yeni Eğitim Öğretim yılında kayıt olan öğrencilerimizin sınav merkezi AKSİS’ten bildirdikleri ikamet şehirleri olarak belirlenecektir. İlgili Eğitim Öğretim yılı öncesinde kayıt yaptıran öğrencilerimiz sınav merkezi tercihi dönem başında önceki yılın Bahar dönemindeki Telafi sınav merkezi olarak belirlenecektir. Bitirme(final) ve telafi(bütünleme) sınav merkezi terhinde bulunamayan adaylar bir önceki sınavda girdikleri sınav merkezlerinde sınava girecektir.

Sınav giriş belgemi nereden alabilirim?

Öğrencilerimiz, sınav giriş belgelerini https://sinav.istanbul.edu.tr/ adresine AKSİS kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yaparak alır.

Sınav merkezi tercih tarihlerini kaçırdım/sınav merkezi tercihinde bulunamadım nerede sınava gireceğim?

Yeni Eğitim Öğretim yılında kayıt olan öğrencilerimizin sınav merkezi Aksis’ten bildirdikleri ikamet şehirleri olarak belirlenecektir. İlgili Eğitim Öğretim yılı öncesinde kayıt yaptıran öğrencilerimiz sınav merkezi tercihi dönem başında önceki yılın Bahar dönemindeki Telafi sınav merkezi olarak belirlenecektir. Bitirme(final) ve telafi(bütünleme) sınav merkezi terhinde bulunamayan adaylar bir önceki sınavda girdikleri sınav merkezlerinde sınava girecektir

Sınav notlarıma nereden ulaşabilirim?

Sınav notları ilk olarak aos.istanbul.edu.tr adresinden ilan edilir, daha sonra notlar aksis.istanbul.edu.tr adresine “Öğrenim Bilgileri” “Sınav Sonuçları ve Notları alanına aktarılır.
Vize ve Final sınavlarının ikiside açıklandıktan sonra notlar AKSİS’ e harf notu olarak işlenir.

Sınav cevap optiğimi nereden görüntüleyebilirim?

Sınav cevap optiğini aos.istanbul.edu.tr adresinden görüntüleyebilirsiniz.

Her ders için vize ve bitirme ( final ) notunun etki oranı nedir?

Bir ders için Ham Başarı Puanı, hesaplanırken vizenin %40’ı,bitirme(final) notunun ise %60’ı dikkate alınarak hesaplama yapılır.

Telafi ( Bütünleme ) Sınavı notu sınav başarı notunu yüzde kaç etkiler?

Telafi(bütünleme) sınavına giren öğrenciler için Telafi ( bütünleme ) sınavı bitirme ( final ) sınavı yerine geçer ve bitirme sınavı gibi toplam notun %60 ını etkiler.

Açıköğretim öğrencisiyim sınav notu hesaplanırken dört yanlış bir doğruyu götürüyor mu?

Açık öğretim programları sınavlarında doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak test ham puanı hesaplanır, dört yanlış bir doğru cevabı götürür. Her hatalı cevap 0,25 doğruyu siler, buda 1.25 puana denk gelir.

Uzaktan öğretim öğrencisiyim sınav notu hesaplanırken dört yanlış bir doğruyu götürüyor mu?

Uzaktan öğretim programları sınavlarında yanlış cevaplar dikkate alınmaz, her bir doğru cevap sayısı ile soru puanı çarpılarak test ham puanı oluşturulur.

AUZEF’te dört yanlış bir doğruyu götürüyor mu?

Açık öğretim programları sınavlarında dört yanlış bir doğruyu götürürken, Uzaktan öğretim programları sınavlarında yanlış cevaplar dikkate alınmaz.

Final sınavına giremezsem ilgili ders / derslerden kalır mıyım?

Final sınavına giremeyen öğrenciler Telafi(bütünleme) sınavına herhangi bir başvuru yapmadan girebilir

Auzef Merak Ettikleriniz Tüm Sorular

Vize sınavına girmediğim dersin finaline girebilir miyim?

Vize sınavına girmediğiniz dersin final sınavına girebilirsiniz

Ara sınav ( vize ), bitirme ( final ) veya bütünleme ( telafi ) sınavına girmezsem ne olur?

Herhangi bir sebeple ara sınav, bitirme ve bütünleme(telafi) sınavlarına giremeyen veya sınavı geçersiz olan öğrenci bu derslerin sınavlarından sıfır (0) puan almış kabul edilir ve buna göre ders ham başarı puanı hesaplanır

Mezuniyete Üç Ders Sınavı başarı notu, nasıl hesaplanır.Ara sınav, yıl sonu bitirme ve bütünleme sınavı notları mezuniyete üç ders sınav notlarımı etkiler mi?

Mezuniyete Üç Ders Sınavı başarı notu, mutlak değerlendirme sistemine göre hesaplanır, değerlendirmede ara sınav, yılsonu bitirme ve bütünleme sınavı notları dikkate alınmaz. Geçme notu Mutlak değerlendirme aralıklarına göre 50 dir.

AUZEF’te herhangi bir dersten koşullu veya doğrudan geçme notu nedir?

Öğrencilerin, bir dersten koşullu veya doğrudan geçebilmeleri için açıköğretim programlarında yarıyıl / yılsonu sınavından 100 (yüz) tam puan üzerinden en az 40 (kırk), uzaktan öğretim programlarında ise en az 50 (elli) puan almaları gerekir. Bitirme/bütünleme sınavında bu değerlerin altında not alan veya bu sınavlara girmeyen öğrenciler FF harf notu alarak başarısız sayılır, diğer notlar bağıl değerlendirmeye tabi tutulur.

Açıköğretim öğrencisiyim herhangi bir dersten geçmem için en az kaç almalıyım?

Açıköğretim öğrencilerinin öncelikle bir dersten koşullu yada doğrudan geçebilmeleri için bitirme(final) veya Bütünleme(telafi sınavından en az 40(kırk) alması gerekmektedir.). Ayrıca Ham Başarı Notu(HBN) 35’in altında kalan ve/veya bitirme/bütünleme sınavına hakkı olduğu hâlde
girmeyen ya da devamsızlık sebebi ile giremeyen öğrencilerin notları bağıl değerlendirme sistemindeki hesaplamaya dâhil edilmez. Bunlardan HBN’si 35’in altında kalan ve/veya
bitirme/bütünleme sınavına girmeyen öğrenciler doğrudan FF harf notu alarak kalırlar. Geçme notu bağıl değerlendirmeye göre hesaplandığından sınava giren öğrencilerin başarıları geçme notunu etkilemektedir.

Uzaktan öğretim öğrencisiyim herhangi bir dersten geçmem için en az kaç almalıyım

Uzaktan öğretim öğrencilerinin öncelikle bir dersten koşullu yada doğrudan geçebilmeleri için bitirme(final) veya Bütünleme(telafi sınavından en az 50(elli) alması gerekmektedir). Ayrıca Ham Başarı Notu(HBN)35’in altında kalan ve/veya bitirme/bütünleme sınavına hakkı olduğu hâlde
girmeyen ya da devamsızlık sebebi ile giremeyen öğrencilerin notları bağıl değerlendirme sistemindeki hesaplamaya dâhil edilmez. Bunlardan HBN’si 35’in altında kalan ve/veya
bitirme/bütünleme sınavına girmeyen öğrenciler doğrudan FF harf notu alarak kalırlar. Geçme notu bağıl değerlendirmeye göre hesaplandığından sınava giren öğrencilerin başarıları geçme notunu etkilemektedir.

Ham Başarı Notu ( HBN ) nedire, nasıl hesaplanır?

Ham Başarı Notu (HBN), öğrencilerin yarıyıl/yıliçi etkinlikleri ve yarıyıl/yılsonu sınavından aldığı puanın ağırlık katsayısına göre ortalamasının alınması ile hesaplanan puandır. Fakültemiz programlarında HBN, yarıyıl/yıl içi etkinleri için toplamda %40; yarıyıl/yılsonu sınavı için %60 oranında ağırlık katsayısı kullanılarak hesaplanır

AUZEF’te Ham Başarı Notu ( HBN  ) nedir, bir dersten koşullu ya da doğrudan geçmem için en az kaç almam gerekir?

Ham Başarı Notu (HBN) 35’in altında kalan ve/veya bitirme/bütünleme sınavına hakkı olduğu hâlde girmeyen ya da devamsızlık sebebi ile giremeyen öğrencilerin notları bağıl değerlendirme sistemindeki hesaplamaya dâhil edilmez. Bunlardan HBN’si 35’in altında kalan ve/veya bitirme/bütünleme sınavına girmeyen öğrenciler doğrudan FF harf notu alarak kalırlar. Ayrıca her ders için ilgili sınav notu bağıl değerlendirmeye göre hseplanır. HBN’si 100 olan öğrenciler bağıl değerlendirme sistemine dâhil edilmezler ve doğrudan AA alırlar.

AUZEF’te bağıl değerlendirme var mıdır, varsa nasıl hesaplanır?

Auzef’te bağıl değerlendirme bulunmaktadır.Bağıl değerlendirme sisteminde başarı puanlarının harf notlarına çevrilmesinde Senato tarafından belirlenen esaslara göre tespit edilen formül kullanılır. Bağıl değerlendirme aralıkları, değerlendirmeye katılan öğrenci sayısı ve bu öğrencilerin puanlarına göre oluşan standart sapma değeri dikkate alınarak Senato tarafından belirlenen esaslara göre tespit edilir. Bütünleme sınavındaki HBN ortalaması bitirme sınavındaki HBN ortalamasından küçük veya eşit ise bütünleme sınavındaki harf notlarının aralıkları, bitirme sınavında oluşanaralıklar esas alınarak belirlenir. Diğer durumlarda ise bütünleme sınavının değerlendirmesi bağımsız yapılır.

AUZEF’te mazeret sınavı var mıdır, mazeret sınavına girebilir miyim?

Sınavlara katılmayan öğrenciler için mazeret sınavı veya başka bir tekrar sınavı yapılmaz.

AGNO VE ANO nedir?

AGNO: Ağırlıklı genel not ortalamasını, ANO: Ağırlıklı not ortalamasını ifade eder.

Daha önce almadığım ders / dersler için mezuniyete üç ders sınavına başvurabilir miyim?

Daha önce alınmamış veya devamsızlıktan kalınan ders/dersler için Mezuniyete Üç Ders Sınavı hakkı yoktur ve sınav için başvuru yapamazsınız.

Harf notumu nasıl öğrenebilirim?

Bitirme sınavları değerlendirildikten sonra otomasyon sistemine ilgili derslere ait notlar aktarılır. Not aktarımı tamamlandıktan sonra almış olduğunuz derslere ait harf notları hesaplanmaktadır. Harf notlarınızı https://aksis.istanbul.edu.tr adresinden kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaparak öğrenebilirsiniz.

Üç ders sınavına kimler başvurabilir?

Mezuniyete üç ders sınavına, mezuniyet şartlarını sağlayan ancak en fazla 3 dersten başarısız durumda olan öğrenciler başvurabilmektedir. Üç ders sınav başvuruları öncesinde web sayfamızda sınav duyuru şartları yayımlanmaktadır. https://auzef.istanbul.edu.tr/tr/content/olcme-degerlendirme/mezuniyete-uc-ders-sinavi

Üç ders sınavı ne zaman gerçekleştirilmektedir?

Mezuniyete üç ders sınavı, akademik takvimde de belirtildiği gibi sadece bahar yılı sonlarında gerçekleştirilmektedir. Sınav tarihi web sayfamızda https://auzef.istanbul.edu.tr/tr/content/akademik-takvim/sinav-tarihleri yayınlanmakta olup, başvuru adımları ile ilgili tüm bilgilendirmeler duyuru olarak paylaşılmaktadır.

Klasik sınav sonuçları neden geç ilan ediliyor?

Klasik sınavlardaki sınav kâğıtları ilgili dersin öğretim görevlisine gönderilir, öğretim görevlisi kâğıtları okur ve sonuçları birimimize gönderir. Bu işlemlerden sonra sonuçlar ilan edilir. Bu sebepten klasik sınavların ilanında gecikmeler yaşanabilir.

Klasik sınav sonucum öğrenme yönetim sisteminde neden 0 görünüyor?

Klasik sınavlar sadece AKSİS otomasyon sisteminden ilan edilir. Bu ilana kadar aos.istanbul.edu.tr adresinde klasik sınav sonuçları 0 olarak görünmektedir. Bu sonuçlar dikkate alınmamalıdır.

Klasik sınav sonuçlarıma nereden ulaşabilirim?

Klasik sınavlar sadece AKSİS otomasyon sisteminden ilan edilir. Bu ilana kadar aos.istanbul.edu.tr adresinde klasik sınav sonuçları 0 olarak görünmektedir. Bu sonuçlar dikkate alınmamalıdır.

Ara Sınav ( Vize ) sınavında hangi ünitelerden sorumlu oluruz?

Ara sınav(vize) soruları 1-7. hafta konularını kapsamaktadır.

Bitirme ( Final ) sınavında hangi ünitelerden sorumlu oluruz?

Bitirme ( final ) sınav soruları 1-14 hafta konularını kapsamaktadır.

Telafi ( Bütünleme ) sınavında hangi ünitelerden sorumlu oluruz?

Telafi(Bütünleme) sınav soruları 1-14 hafta konularını kapsamaktadır.

Mezuniyete üç ders sınavında hangi ünitelerden sorumlu oluruz?

Mezuniyete Üç Ders sınav soruları 1-14 hafta konularını kapsamaktadır.

Açıköğretim programlarının canlı dersleri var mı?

Açıköğretim programlarında Canlı Ders uygulaması yoktur. Derslere ilişkin videolar haftalık konuların anlatıldığı Ders Videoları şeklinde yayınlanmaktadır.

Uzaktan Eğitimde canlı ders programına nasıl erişirim?

Canlı Ders programına https://ue.istanbul.edu.tr/adresinden ekranın sol tarafında yer alan TAKVİMİM alanından ulaşabilirsiniz

Canlı derslere nasıl katılırım?

Canlı Derse katılmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz;
https://ue.istanbul.edu.tr/adresine aksis kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapılır, sayfanın sol bölümünde ‘Canlı Dersler’ sekmesi tıklanır. Açılan alt başlıklardan ‘Canlı Ders Sistemine Giriş’ sekmesi tıklanır. Ekrana gelen sayfadan öğrenci Canlı Derse katılabilir.

Canlı derslere katılımda devam zorunluluğu var mı?

Fakülte bünyesinde yer alan programlarda yürütülen dersler için (canlı dersler dahil) devam zorunluluğu yoktur.

Canlı derse katılamadığım takdirde tekrarını nasıl izlerim?

Uzaktan eğitim öğrencileri, canlı derslerine sadece ders programında belirtilen saatler içerisinde katılabilirler.

-Herhangi bir mazeretten dolayı canlı dersine katılamayan öğrencilerimiz, derslerini daha sonra kayıttan izleyebilirler.
-Tüm canlı dersler kayıt altına alınmakta ve daha sonra montajlanarak en geç 24 saat içerisinde dersini kaçırmış öğrencilerimiz için Öğrenme Yönetim Sistemi’ne aktarılmaktadır.
-Kaydedilen Canlı Dersi izlemek için https://ue.istanbul.edu.tr/ adresine girilir.
-Sisteme giriş yaptıktan sonra sayfanın sol bölümünde yer alan sütundan ‘Derslerim’ sekmesine tıklanır.
-Öğrenci sol sütundan seçtiği dersin Canlı Ders Kaydı videosuna erişebilir.

Kesin kayıt işlemini tamamlamış bir öğrenci canlı derse nasıl girebilir?

Öğrencinin dersleri onaylanır yani “kesin kayıt” durumuna gelir.
-Akademik takvimden derslerin başlama tarihi öğrenilir.
– İnternet tarayıcısına https://ue.istanbul.edu.tr/adresi yazılarak öğrenme yönetim sistemine giriş sayfasına ulaşılır.
-Sisteme giriş yapmak için sayfanın sol bölümünde yer alan ‘Kullanıcı Adı / Parola’ bölümüne aksis kullanıcı bilgileri yazılarak ‘Giriş Yap’ seçeneği tıklanır.
-Sisteme giriş yaptıktan sonra sayfanın sol bölümünde yer alan sütunun hemen altında bulunan ‘Canlı Dersler’ sekmesi tıklanır.
Açılan alt başlıklardan ‘Canlı Ders Sistemine Giriş’ sekmesi tıklanır.
-Ekrana gelen sayfadan öğrenci Canlı Derse katılabilir.

AKSİS sistemine giriş yapabiliyorum ancak Öğrenme Yönetim Sistemine ( ÖYS ) giriş yapamıyorum ne yapmalıyım?

AKSİS kullanıcı adı ve şifreniz ile AKSİS sistemine giriş yapıyor ancak Öğrenme Yönetim Sistemine giriş yapamıyorsanız, kullanıcı adınız ve şifreniz ile https://auzefcozum.istanbul.edu.tr/ den talep oluşturunuz.

Öğrenme Yönetim Sistemlerine giriş yaptım fakat derslerimi göremiyorum. Ne yapmalıyım?

ue.istanbul.edu.tr adresi için : Sol blokta bulunan Proflim alanının hemen altındaki “Senkronize Et” butonunu kullanarak derslerinizin sisteme gelmesini sağlayabilirsiniz.
acikogretim.istanbul.edu.tr adresi için: Sağ üst köşede İsim Soyisim alanınızın hemen solundaki kitapçık işareti tıklanarak “Tüm Eğitimleri Gör “butonu tıklanır ve en sağda bulunan kırmızı Senkronize Et butonu tıklanarak derslerin gelmesini sağlayabilirsiniz.

Auzef Merak Ettikleriniz Tüm Sorular

Kayıt olduğum programın web sitesine nasıl erişebilirim?

AUZEF’te her programın ayrı bir web sayfası (Mikro Site) bulunmaktadır. Bu sayfalara aşağıdaki adımları izleyerek ulaşabilirsiniz.

– İÜ AUZEF web sitesi olan auzef.istanbul.edu.tr adresine girilir.
-Girilen sayfanın üst bölümündeki sarı bantta bulunan ‘Programlar’ sekmesinden öğrenim türünü gösteren sekmenin üzerine gelip kayıt olunan programın ismine tıklanılır.
-Ekrana gelecek olan yeni sayfa öğrencinin kayıt olduğu programa ait ‘Mikro Site’dir. Bölüme dair bilgilendirmeleri yıl içerisinde bu sayfadan takip edebilirsiniz.

Kayıt olduğum program hakkında bilgiye nereden ulaşabilirim?

Kayıt olduğunuz AUZEF programı hakkındaki genel bilgiye Mikro Site dediğimiz bölüm sayfalarından ulaşabilirsiniz.
Bu sayfada;
– Program Hakkında genel bilgi
– Dersler
– Akademik Kadro
– Mezuniyet Şartları gibi bilgiler bulunmaktadır.Aşağıdaki adımları izleyerek programınızın Mikro Sitesine ulaşabilirsiniz;- İÜ AUZEF web sitesi olan auzef.istanbul.edu.tr adresine girilir.
-Girilen sayfanın üst bölümündeki sarı bantta bulunan ‘Programlar’ sekmesinden öğrenim türünü gösteren sekmenin üzerine gelip kayıt olunan programın ismine tıklanılır.
-Ekrana gelecek olan yeni sayfa öğrencinin kayıt olduğu programa ait ‘Mikro Site’dir. Bölüme dair bilgilendirmeleri yıl içerisinde bu sayfadan takip edebilirsiniz.

Bir dersin kredi / AKTS miktarını nasıl öğrenebiliirim?

Tüm AUZEF programlarının derslerine ait kredi miktarı ve AKTS yükü ilgili programın Mikro Sitesinde yayınlanmaktadır.
Kredi ve AKTS bilgilerinize aşağıdaki adımları izleyerek ulaşabilirsiniz;- İÜ AUZEF web sitesi olan auzef.istanbul.edu.tr adresine girilir.
-Girilen sayfanın üst menü bandında bulunan ‘Programlar’ sekmesinden öğrenim türünü gösteren sekmenin üzerine gelip kayıt olunan programın ismine tıklanır.
-Ekrana gelecek olan yeni sayfa öğrencinin kayıt olduğu programa ait ‘Bölüm Sayfası’dır.
– Bölüm sayfasının üst kısmından ‘Dersler’ sekmesine tıklanır. Açılan seçeneklerden ilgili dersin bulunduğu yıl seçilir.
-Açılan sayfada ilgili derslerin kredi ve AKTS bilgileri yer alır. Aynı sayfa üzerindeki ‘Ders Kapsamları’ tıklanarak dersler hakkında detaylı bilgiye ulaşılabilir.

Kayıtlı olduğum programın ders materyallerine nasıl erişebilirim?

Tüm Ders Materyallerine Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS) üzerinden ve AUZEF MOBİL uygulaması ile erişebilirsiniz.
ÖYS sistemine bilgisayar, akıllı telefon ve tablet bilgisayar ile internet üzerinden bağlanabilirsiniz.
Aynı zamanda AUZEF MOBİL ile ders içeriklerinizi her an yanınızda taşıyabilir ve internet olmadan da ulaşabilirsiniz.ÖYS sistemine giriş yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz;
Açık Öğretim Programları Öğrencileri için;
http://acikogretim.istanbul.edu.tr ye AKSİS ‘Kullanıcı Adı / Parola’
ile giriş yapılır sayfanın sol bölümünde yer alan sütundan ‘Derslerim’ sekmesine tıklanır.
-Ekrana gelen sayfada öğrencinin seçmiş olduğu derslerin isimleri görülür. Materyaline ulaşmak istenen dersin ismine tıklanarak derse ilişkin materyaller görüntülenebilir.
Uzaktan Eğitim Programları Öğrencileri için;
-https://ue.istanbul.edu.tr/ye AKSİS ‘Kullanıcı Adı / Parola’ ile
giriş yapılır sayfanın sol bölümünde yer alan sütundan ‘Derslerim’ sekmesine tıklanır.
– Sisteme giriş yaptıktan sonra sayfanın sol üst bölümde yer alan ‘Derslerim’ seçeneği tıklanır.
-Ekrana gelen sayfada öğrencinin seçmiş olduğu derslerin isimleri görülür. Materyaline ulaşmak istenen dersin ismine tıklanarak derse ilişkin materyallere ulaşılır.

Ders notlarını bilgisayarıma nasıl yükleyebilirim?

Açık Öğretim Programları Öğrencileri için:
http://acikogretim.istanbul.edu.tr/ ye AKSİS ‘Kullanıcı Adı / Parola’ ile giriş yapılır sayfanın sol bölümünde yer alan sütundan ‘Derslerim’ sekmesine tıklanır.
-Sisteme giriş yaptıktan sonra sayfanın sol bölümünde yer alan ‘Gezinme’ sekmesinin hemen altında bulunan ‘Benim Sayfam’ seçeneği tıklanır.
-Ekrana gelen sayfada öğrencinin seçmiş olduğu derslerin isimleri görülür. Materyaline ulaşmak istenen dersin ismine tıklanarak derse ilişkin materyallere ulaşılır.
– ‘(Ders Adı) Ders Kitabı’ şablonunda yazılmış olan seçeneğe tıklanarak ders notu görüntülenir. Mouse imleci sayfanın sağ alt bölümüne getirilerek çıkan seçenekler arasından ‘Disket’ simgesi tıklanıp ders notu PDF formatında bilgisayara kaydedilebilir.Uzaktan Eğitim Programları öğrencileri için;
-https://ue.istanbul.edu.tr/ye AKSİS ‘Kullanıcı Adı / Parola’ ile
giriş yapılır sayfanın sol bölümünde yer alan sütundan ‘Derslerim’ sekmesine tıklanır.
– Sisteme giriş yaptıktan sonra sayfanın sol üst bölümde yer alan ‘Derslerim’ seçeneği tıklanır.
-Ekrana gelen sayfada öğrencinin seçmiş olduğu derslerin isimleri görülür.
-Açılan sayfada ‘Ders Notları’ seçeneğine tıklanarak ilgili derse ait notlar görüntülenir. Mouse imleci ders notunun sağ alt bölümüne getirilerek çıkan seçenekler arasından ‘Disket’ simgesi tıklanıp ders notu PDF formatında bilgisayara kaydedilebilir.

Ders videolarını nasıl seyrederim?

Ders Videoları 14 haftalık her eğitim dönemi için 14 video şeklinde hazırlanmıştır. Haftalık ders konusu bu videolarda anlatılmaktadır.

Ders Videolarına aşağıdaki adımları izleyerek ulaşabilirsiniz;

Açık Öğretim Programları Öğrencileri için;
http://acikogretim.istanbul.edu.tr/ ye AKSİS ‘Kullanıcı Adı / Parola’ ile giriş yapılır.
-Sisteme giriş yaptıktan sonra sayfanın sol bölümünde yer alan sütunun ‘Derslerim’ sekmesi seçeneğine tıklanır.
-Ekrana gelen sayfada öğrencinin seçmiş olduğu derslerin isimleri görülür. Materyaline ulaşmak istenen dersin ismine tıklanarak derse ilişkin materyallere ulaşılır.
DERSE BAŞLA yazısına tıklanarak açılan sayfada
Sol taraftaki menüde bulunan ders ünitelerinin her birinin altında o dersin videosuna ait DERS ANLATIMI butonu vardır.
Butona tıkladığınızda ilgili haftanın videosu açılacaktır.

linkinden daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Derslere ilişkin örnek soruları nasıl görüntüleyebilir ve çözebilirim?

Derslere ilişkin örnek soruları görmek ve çözebilmek için şu adımları izleyebilirsiniz;

-İnternet tarayıcısına http://acikogretim.istanbul.edu.tr/ ya da https://ue.istanbul.edu.tr adresi yazılarak ‘Öğrenme Yönetim Sistemi’ e AKSİS kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapılır
-Ekrana gelen sayfada öğrencinin seçmiş olduğu derslerin isimleri görülür. Materyaline ulaşmak istenen dersin ismine tıklanarak derse ilişkin materyallere ulaşılır.
-‘(Ders Adı) Ders Kitabı’ şablonunda yazılmış olan seçeneğe tıklanarak ders notuna ulaştıktan sonra 14 bölüme ayrılmış ders kitabının her bölüm sonunda bulunan ‘Ünite Soruları’ başlığına ulaşılabilir, bölüm ile ilgili sorular çözülebilir.

Derslere ilişkin uygulamaları ( uygulama sorularını ) nasıl tamamlarım?

Derslere ilişkin uygulamaları ve uygulama sorularını görmek ve çözebilmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi öğrencileri için:

– İnternet tarayıcısına http://acikogretim.istanbul.edu.tr/ ya da https://ue.istanbul.edu.tr adresi yazılarak ‘Öğrenme Yönetim Sistemi’e AKSİS kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapılır
-Sisteme giriş yaptıktan sonra sayfanın sol bölümünde yer alan sütunun hemen altında bulunan ‘Derslerim’ sekmesi tıklanır.
– Ekrana gelen sayfada öğrencinin seçmiş olduğu derslerin isimleri görülür. Materyaline ulaşmak istenen dersin ismine tıklanarak derse ilişkin materyallere ulaşılır.
-‘(Ders Adı) Ders Kitabı’ şablonunda yazılmış olan seçeneğe tıklanarak ders notuna ulaşılır. 14 bölüme ayrılmış ders kitabının her bölüm sonunda bulunan ‘Ünite Soruları’ başlığına ulaşılabilir, bölüm ile ilgili uygulama soruları yanıtlanabilir, dersle ilgili projeler istenen şekilde gerçekleştirilebilir.

Derslerim Öğrenme yönetim sistemimde görünmüyor ne yapmalıyım?

Derslerin öğrenim yönetim sisteminde görülebilmesi için «Kesin Kayıt» ta olması gerekmektedir. Ödeme yapılmaması ya da dersler «Ders Danışman Onaylandı» veya «Danışman Onay Bekliyor» olduğunda ders seçimi tamamlanmamıştır ve öğrenciler öğrenme yönetim sisteminde dersi göremez ve dersin sınavına giremez. Bu öğrenciler derslerinin kesin kayıtta olması için fakülteyle iletişime geçmelidir. Dersler “kesin kayıt” olarak görüntüleniyor ise ÖYS sayfanızdan “senkronize et” butonunu tıklayınız.

Derslerime senkronize işlemi yapılmasına rağmen hala sistemimde görünmüyor ne yapmalıyım?

Derslerin öğrenim yönetim sisteminde görülebilmesi için «Kesin Kayıt» ta olması gerekmektedir. Ödeme yapılmaması ya da dersler «Ders Danışman Onaylandı» veya «Danışman Onay Bekliyor» olduğunda ders seçimi tamamlanmamıştır ve öğrenciler öğrenme yönetim sisteminde dersi göremez ve dersin sınavına giremez. Bu öğrenciler derslerinin kesin kayıtta olması için fakülteyle iletişime geçmelidir. Dersler “kesin kayıt” olarak görüntüleniyor ise ÖYS sayfanızdan “senkronize et” butonunu tıklayınız.

Ders kitaplarını ve sunumları çıktı olarak alabilir miyim?

Ders kitaplarını ve sunumları bilgisayara pdf olarak kaydetme ve çıktı almak için yazdır butonu kullanılmaktadır. Detaylara aşağıda yer alan linkten ulaşabilirsiniz. https://youtu.be/0eGEHCHjXLM

Açıköğretim programlarında hangi materyaller bulunmaktadır?

 

Açıköğretim programlarında ders sunumu, ders kitabı,ders videosu bant yayını materyalleri bulunmaktadır.

Uzaktan öğretim programlarında hangi materyaller bulunmaktadır?

Uzaktan öğretim programlarında ders sunumu, ders kitabı, online canlı ders materyalleri bulunmaktadır, canlı derslerine katılamayan öğrenciler ÖYS sistemleri üzerinden arşivlenmiş ders videolarına ulaşabilirler

Auzef Merak Ettikleriniz Tüm Sorular

Derslerim AKSİS’te var, ama öğrenim yönetim sistemimde yok ne yapmalıyım?

Öğrenim yönetim sistemi derslerim kısmına eksik dersi olan öğrenciler »senkronize et» butonuna basarak eksik derslerini görebilirler, senkronize işlemi yapılmasına rağmen ders listesinde eksik bir ders var ise sebebi teknik bir problem olabilir, Çözüm Merkezi Öğrenci İşleri-Ders Seçimi-Ders Seçim İşlemleri kategorisinden talep açmanız gerekmektedir.

Bölüm Sonu Sorularında ( çalışma sorularında ) hatalı cevap olduğunu düşünüyorum?

Hatalı olduğunuz düşündüğünüz bölüm sonu sorularına ait aşağıda ki detayları belirterek ve kısaca açıklayarak https://auzefcozum.istanbul.edu.tr sisteminden Ders Materyalleri – Ders Kitabı – Kitap Sunum Uyuşmazlığı kategorisinden talebinizi iletebilirsiniz.
1) Dersin Adı
2) Sorunun bulunduğu hafta ve soru numarası

AUZEF Mobil nedir?

AUZEF Mobil, Google Play ve App Store’da yer alan bir uygulamadır. AUZEF Mobil ile ders kitaplarınızı mobil cihazlarınızdan okuyabilir, uygulamayı tabletinize ve telefonlarınıza ücretsiz kurabilirsiniz.

AUZEF Mobil’i hangi cihazlarda kullanabilirim?

AUZEF Mobil’i iPad, iPhone ve tüm Android işletim sistemine sahip tablet ve telefonlarda kullanabilirsiniz.

AUZEF Mobil hangi işletim sistemlerinde kullanılmaktadır?

iPad veya iPhone cihazlara sahip olan öğrencilerimizin mobil işletim sistemi olarak iOS 7 ve üzeri versiyon kullanmaları gerekmektedir.Android işletim sistemine sahip mobil cihazları bulunan öğrencilerimizin Android 4 veya üzeri bir versiyon kullanmaları gerekmektedir.

Markette aratıyorum ancak AUZEF mobil uygulamasını bulamıyorum neden?

Öğrencilerimiz, Google Play veya App Store’da “AUZEF” kelimesi ile arama yaptıkları takdirde uygulamayı bulacaklardır.

AUZEF Mobil uygulamasına nasıl giriş yapabilirim?

AUZEF Mobil uygulamasını mobil cihazınıza kurduktan sonra uygulamayı çalıştırın. Açılan ekrandan AKSİS kullanıcı adı ve şifrenizi yazarak giriş yapabilirsiniz.

AUZEF Mobil uygulamasına kullanıcı adım ve şifremle neden giriş yapamıyorum?

Öncelikle internet bağlantınızın olduğundan emin olun. Bunun için cihazınızda tarayıcıyı açıp herhangi bir web sitesini açmaya çalışın. İnternet bağlantınızda sıkıntı yok ise uygulamayı tekrar açıp deneyin. Sorunun devam etmesi durumunda çözüm merkezi üzerinden talep oluşturarak sorunu bize iletmeniz gerekmektedir.

AUZEF Mobil’de neden bazı kitaplarımı göremiyorum?

Bunun nedeni, kitabın henüz yayınlanmamış olmasıdır. Kitap yüklendiği zaman listenizde görüntülenecektir.

AUZEF Mobil’de hangi döneme ait kitapları görüntüleyebilirim?

AUZEF Mobil’de, aktif dönem derslerinizi görebilirsiniz.

İnternet bağlantısı olmadan da kitaplarımı okuyabilir miyim?

İnternete bağlı iken ders kitabınızı indirirseniz internetsiz ortamda da okumaya devam edebilirsiniz.

Kitaplarda güncelleme ya da değişiklik olduğunda nasıl farkedeceğim?

Ders kitabını indirdiğiniz yerde Güncelle butonu çıkacaktır. Bu butona basarak güncellemeleri indirebilirsiniz.

AUZEF Mobil uygulaması ücretli midir?

AUZEF Mobil uygulaması ücretsizdir.

Mobil uygulamasında derslerin videolarını izleyebilir miyim?

AUZEF Mobil uygulamasında derslere ait videoları izleyebilirsiniz

Mobil uygulaması ile Öğrenme Yönetim Sistemindeki dersler kitapları ile aynı mıdır?

AUZEF Mobil’de yayınlanan ders kitapları ile Öğrenme Yönetim Sistemi’nde yer alan ders kitapları aynıdır.

Mobil uygulamasında hangi tür içerikle yayınlanıyor?

AUZEF Mobil’de bir derse ait ders kitabı, sunum dosyaları ve videolar yayınlanmaktadır.

AUZEF Mobil uygulaması ile ilgili yaşadığım sorunları size nasıl iletebilirim?

Talep sayfasına sorunuzu anlatan bir mesaj bırakabilirsiniz. Mesajınızda mutlaka şu bilgilere yer veriniz.Kullandığınız cihazın modeli (iPhone 4S, Nexus 4 … gibi), görüntelemekte sorun yaşadığınız dersler varsa derslerin isimleri. Ayrıca sorun yaşadığınız anda telefon veya tabletinizden ekran görüntüsü alarak talebinize ekleyinizi. Vereceğiniz bu bilgiler sorunun daha hızlı çözülmesine yardımcı olacaktır.

AUZEF Mobil uygulamasını kurarken uygulamanın istediği izinler ne anlama geliyor?

AUZEF Mobil kurulurken izinler istemektedir.Bu izinler aşağıdaki amaçlar doğrultusunda kullanılmaktadır.

Konum Bilgisi: Kitabı nerede indirdiğinizin raporlamasını yapmak için kullanılmaktadır. Cihazınızda konum bilginizi kapatarak, bu iznin kullanılmasını engelleyebilirsiniz.

Fotoğraflar/Medya İçerikleri/Dosyalar: AUZEF Mobilde internet bağlantısı olmadan kitaplarınızı okuyabilmeniz için kitabı indirmiş olmanız gereklidir. Bu izin kitabı kendi cihazınıza indirmenizi sağlamak için kullanılmaktadır.

Cihaz Kimliği ve Çağrı Bilgileri: AUZEF Mobil, internete bağlı olup olmadığınızı öğrenebilmek için bu izine ihtiyaç duymaktadır. Özellikle kitap indirirken veya internete bağlı olarak kitabı okurken internet kopmalarında sizi bilgilendirmek için bu izine ihtiyaç duymaktadır. AUZEF Mobil hiç bir şekilde çağrı bilgilerinizi veya rehberinizi kullanmaz.

AKSİS te fotoğrafımı güncellemek istiyorum nasıl yapabilirim?

AKSİS de güncellemesi için vesikalık formattaki güncel fotoğrafınızı https://auzefcozum.istanbul.edu.tr/ den talebinize ekleyerek talep oluşturunuz.

Öğrenme Yönetim Sisteminde fotoğrafımı nasıl güncelleyebilirim?

Öğrenme Yönetim Sisteminde güncellemek için sayfanızda yer alan profil alanından fotoğrafınızı güncelleyebilirsiniz

Soy ismin değişti sistemlerde nasıl güncelleyebilirim

https://auzefcozum.istanbul.edu.tr/ den durumunuzu belirterek talep oluşturunuz.

İstanbul Üniversitesi Carrahpaşa öğrencisiyim AKSİS e giriş yapamıyorum sisteme nereden giriş yapabilirim?

http://aksis.istanbulc.edu.tr/ adresinden giriş yapmanız gerekmektedir

Telafi sınavında DD DC harf notlu derslerimden sınava girdim düşük aldım hangi notum geçerli olur

DD ve DC notu olan derslerden telafiye giren öğrenci FF alırsa sınav notu FF olarak kalır.

DD, DC harf notlu derslerim var bunlardan telafiye girmek zorunda mıyım?

Öğrenciler koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu aldığı derslerin sınavına notunu yükseltmek istiyorsa girebilir notunu yükseltmek istemeyen öğrenci optikte işaretleme yapmamalıdır. Öğrenci DD, DC harf notlu derslerinden telafi sınavına girip optiğe işaretleme yaparsa en son aldığı not geçerli olur. DD ve DC derslerinizden telafi notu oluşması istenmiyorsa ilgili derse ait sütun optiklerde işaretlememelidir.

Telafi ( Bütünleme ) sınavı için başvuru yapmama gerekiyor mu?

Telafi sınavı öğrencilerin bitime sınavı sonucunda FF, DD, DC harf notu aldığı dersler için düzenlenir. Telafi(Bütünleme)sınavı için öğrencilerin başvuru yapmasına gerek yoktur, başarısız(FF) ve koşullu başarılı(DD, DC) dersler için öğrenciler telafi(bütünleme) sınavına girebilir.

İstanbul Üniversitesi Carrahpaşa öğrencisiyim sanal sınıfa giriş yapamıyorum sisteme nereden giriş yapabilirim?

Sanal sınıfa girerken sayfada “üniversite giriş” te üniversite ismi seçmelisiniz, ” İstanbul Üniversitesi Carrahpaşa”

AUZEF Mobilden canlı derslere katılabilir miyim?

AUZEF Mobilden canlı derslere giriş yapabilmeniz için adobe connect uygulamasını indirmeniz gerekmektedir. Bu uygulama üzerinden derslere katılabilirsiniz.Derslerin arşivleri montojlandıktan sonra ue.istanbul.edu.tr adresinede eklenmektedir.

YÖS sınavına kimler girebilir?

Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS) hakkındaki tüm bilgiler yos.istanbul.edu.tr adresinden yayınlanmaktadır.
Lütfen İÜYÖS sayfasını ziyaret ediniz.

YÖS sınavı sonucumu nasıl öğrenirim?

Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS) hakkındaki tüm bilgiler yos.istanbul.edu.tr adresinden yayınlanmaktadır.
Lütfen İÜYÖS sayfasını ziyaret ediniz.

Auzef Merak Ettikleriniz Tüm Sorular

Auzef ile ilgili tüm sorular
Auzef Merak Ettikleriniz Tüm Sorular

Auzef Çocuk Gelişimi

Auzef Merak Ettikleriniz Tüm Sorular

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!