Coğrafi Bilgi Sistemleri

Coğrafi Bilgi Sistemleri

Coğrafi Bilgi Sistemleri 2021 Final Soruları

Auzef Ders Kitabı PDF

Coğrafi Bilgi Sistemleri ders kitabı

Coğrafi Bilgi Ve Mekansal Veri Tipleri,  Veri İşleme Sistemleri Ve Yönetim, Konum Belirleme Ve Haritalama,  Veri Toplama Ve İşleme,
Ölçme, Sorgulama, Sınıflama Ve Çakıştırma Analizleri, Komşuluk Analizleri, Ağ Analizleri Ve Hata Yayılımı, Cbs’de Proje Tasarımı Ve Yönetimi, Verinin Görselleştirilmesi, Cbs’nin Uygulama Alanları, Cbs Uygulama

Coğrafi Bilgi Sistemleri 2019 Vize

1- GPS ve Total Station’ un ortak özelliği değildir?

Cevap: Aynı hassasiyette ölçüm yapması

2- Hangisi mekansal seçim türlerinden değildir?

Cevap: İnteraktif seçim

3- Türkiye Ulusal Temel GPS ağının adı nedir?

Cevap: TUTGA

4- Hangisi coğrafi bilgi sistemlerinde yapılan analizlerden değilidir?

Cevap: Güncelleme

5- Hangisi vektör gösterimlerden değildir?

Cevap: Dörtlü ağaç

6- Belirli dönüşümlere maruz kalmasına rağmen değişim göstermeyen özelliklere ne denir?

Cevap: Topoloji

7- Mekansal refanslamanın amacı nedir?

Cevap: Coğrafi bilgi sistemlerinin koordinatlı veriler ile çalışması

8- Türkiye hangi zon içinde yer almaz?

Cevap: 39. Zon

9- Hangisi birincil veri toplama yöntemidir?

Cevap: GPS

10- Topografya yüzeyinin yatayla yaptığı açıya ne denir?

Cevap: Eğim

11- Verilerin kalite standartları hakkında bilgi sahibi olmamıza yardımcı olan veri hakkında bilgi içeren veriye ne denir?

Cevap: Metadata

12- Orta safhada olup sisteme girilen verilerin yeni veri elde etmek için işleme tabi tutulması hangi çalışma safhasıdır?

Cevap: Verinin analizi

13- Mekansal verinin güncel tutulması, kullanıcı topluluğuna faydalı olması neyle açıklanır?

Cevap: Verinin bakımı

facebook coğrafya
Auzef Coğrafya

TOEFLE GRAMMAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: