humix home publisher-humix
Auzef Sağlık Hizmetlerinde Yönetim 2020 Final
106 views · Aug 2, 2022
Visit Channel: publisher-humix
Sağlık Hizmetlerinde Yönetim 2020 Final (11. Sorunun Cevabı a) şıkı olacak)
Test Linki:  https://lolonolo.com/2021/03/14/saglik-hizmetlerinde-yonetim-2020-final/

 Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

A) Almanya’da sigorta kuruluşları kar amacı taşımaz
B) Hollanda’da sigorta kuruluşları kar amacı taşır
C) İsviçre’de sigorta kuruluşları kar amacı taşır
D) Avusturya’da sigorta kuruluşları kar amacı taşımaz
E) Ülkemizde sosyal güvenlik kurumu kar amacı taşır

Cevap : E) Ülkemizde sosyal güvenlik kurumu kar amacı taşır

Serbest piyasa ekonomisine geçilmesinin getirdiği en önemli sonuç aşağıdakilerden hangisidir?

A) Kişisel hakların gelişmesi
B) Ücretlerin yükselmesi
C) Kamunun mal ve hizmet üretim süreçlerinden giderek uzaklaşması
D) İşsizliğin azalması
E) Kalitenin artması

Cevap : B) Ücretlerin yükselmesi

Sağlık sektöründe finansal kaynakların harekete geçirilmesi ve kullanılmasını içeren geniş kapsamlı bir kavrama ne ad verilir?

A) Özlük hakları
B) Nüfus planlaması
C) Finansal yönetim
D) Maliyet analizi
E) Sağlık finansmanı

Cevap : B) Nüfus planlaması

Aşağıdakilerden hangisi çevreye yönelik koruyucu sağlık hizmetlerinden biri değildir?

A) Bağışıklama
B) Radyasyonla ve gürültü ile savaş
C) Endüstri sağlığı
D) Hava kirliliği ile savaş
E) Vektörlerle (haşerelerle) savaş

Cevap : A) Bağışıklama

hangisi sağlık sektörü için yanlıştır?

A) Sağlık sektörü bir hizmet sektörüdür
B) Üretim ve tüketim eş zamanlıdır
C) Hizmet üretimi karışık bir süreçtir
D) Tüketici ile doğrudan temas söz konusu değildir
E) Yüksek teknolojinin yanında emek yoğun bir üretim söz konusudur

Cevap : C) Hizmet üretimi karışık bir süreçtir

Aşağıdakilerden hangisi kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetlerinden biri değildir?

A) Birinci basamak tedavi hizmetleri
B) Erken tanı ve uygun tedavi
C) İlaçla koruma
D) Beslenmenin iyileştirilmesi
E) Bağışıklama

Cevap : D) Beslenmenin iyileştirilmesi

Aşağıdakilerden hangisi tedavi edici sağlık hizmetlerinden biri değildir?

A) Aile planlaması hizmetleri
B) İkinci basamak tedavi hizmetleri
C) Üçüncü basamak tedavi hizmetleri
D) Birinci basamak tedavi hizmetleri
E) Rehabilitasyon hizmetleri
24- İlde bakanlığın ve bağlı kuruluşların hizmetlerinde kullanılacak binaların ön veya tam proje ile inşaat ihalelerini yapmak ve bu hizmetler için müşavirlik hizmeti sağlamak aşağıdakilerden hangisinin görevidir?

A) Sağlığın geliştirilmesi şube müdürlüğü
B) Tahakkuk ve mali işler şube müdürlüğü
C) Disiplin ve hukuk işleri şube müdürlüğü
D) Yatırımlar şube müdürlüğü
E) İdari işler şube müdürlüğü

Cevap : D) Yatırımlar şube müdürlüğü

Toplum sağlığı merkezleri aşağıdakilerden hangisine göre sınıflandırılır?

A) Okul sayısı
B) Nüfus
C) Hastane sayısı
D) Aile sağlığı merkezi sayısı
E) Doktor sayısı

Cevap : B) Nüfus

Ülkemizde çalışanın bürüt ücretinden yüzde kaç sağlık sigortası kesintisi yapılır?

A) % 50
B) % 1
C) % 75
D) % 12
E) % 7

Sağlık finansmanının amacı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Sağlık çalışanlarının gelirini artırmak
B) Maksimum kar elde etmek
C) Tüm bireylerin sağlık hizmetlerine finansal açıdan ulaşabilmesini sağlamak için yeterli ve sürdürülebilir kaynak yaratmak
D) Minimum tedavi masrafları elde etmek
E) Geri ödemeleri azaltmak

Cevap : C) Tüm bireylerin sağlık hizmetlerine finansal açıdan ulaşabilmesini sağlamak için yeterli ve sürdürülebilir kaynak yaratmak
 Toplum sağlığı merkezi hangi kuruma bağlı olarak çalışır?

A) İl Sağlık Müdürlüğü
B) Mili eğitim bakanlığı
C) Dünya Sağlık Örgütü
D) Valilik
E) Başbakanlık

Aşağıdakilerden hangisi aile hekiminin görevlerinden biri değildir?

A) Periyodik sağlık muayenesi yapmak
B) Tıbbi alet, malzeme ve cihazların hizmete hazır bulundurulmasını sağlamak
C) Kayıtlı kişilerin yaş, cinsiyet ve hastalık gruplarına yönelik izlem ve taramaları yapmak.
D) Evde takibi zorunlu olan engelli, yaşlı, yatalak kişilere sağlık hizmetlerini vermek
E) Sağlıkla ilgili olarak kayıtlı kişilere rehberlik yapmak

Cevap : B) Tıbbi alet, malzeme ve cihazların hizmete hazır bulundurulmasını sağlamak

Aşağıdakilerden hangisi kamu sağlık kurumlarının hizmetleri için yanlıştır?
A) Sağlık hizmetlerinde yanlışlık ve belirsizliklere karşı tolerans azdır
B) Sağlık hizmetlerinin kalitesini ve sonuçta hastanın elde edeceği doyumu önceden belirlemek son derece
C) Sağlık hizmetlerinde üretim faktörleri kıttır
D) Sağlık hizmetlerinin temel amacı kar elde etmektir
E) Çok sayıda meslek grubu birlikte hizmet verir
Cevap : D) Sağlık hizmetlerinin temel amacı kar elde etmektir
Enformel ödemeler hangi tür ödeme grubu içinde yer alır?
A) Özel sağlık sigortacılığı
B) Sosyal sağlık sigortacılığı
C) Cepten ödeme
D) Kamusal nitelikli finansman
E) Doğrudan ödeme
Cevap : C) Cepten ödeme
Özel sağlık sigortasının en büyük avantajı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kısıtlı kamu kaynaklarını düşük gelirli, dezavantaj kişiler için kullanma imkanı sağlanması
B) Daha gelişmiş sağlık hizmetleri
C) Gereksiz yatışların önlenmesi
D) Gereksiz tedavilerin önlenmesi
E) Daha güler yüzlü sağlı hizmetleri
Show More

Comments

Recommended Videos
place
19:05
play
10 አመት አረብ ሀገር || እውነተኛ ታሪ��...
10 አመት አረብ ሀገ�...
10 አመት አረብ ሀገር || እውነተኛ ታሪክ || Yefikir Ketero || የፍቅር ቀጠሮ || yefikir Tarik የፍቅር ታሪክ 2021 #Ethiopia
1K views · Mar 11, 2022
place
13:01
play
🔴 እንኳን አደረሳችሁ የመስቀል በአ�...
🔴 እንኳን አደረሳ...
🔴 እንኳን አደረሳችሁ የመስቀል በአል ደመራ | Meskel Demera Meskel Mezmur Orthodox #ደመራ #መስቀል #meskel #Demera P2
32 views · Mar 11, 2022
place
28:48
play
ናፍቆት😞 አሳዛኝ የፍቅር ታሪክ | Yefik...
ናፍቆት😞 አሳዛኝ ...
ናፍቆት😞 አሳዛኝ የፍቅር ታሪክ | Yefikir Ketero official የፍቅር ቀጠሮ | yefikir Tarik #Ethiopia 2021 True Story
11 views · Mar 11, 2022
place
8:14
play
ወጣቱን እያሰከረው ነው ወሲብ ቀስቃ��...
ወጣቱን እያሰከረ��...
ወጣቱን እያሰከረው ነው ወሲብ ቀስቃሽ ፊልሞች Yefikir Ketero የፍቅር ቀጠሮ | ye ethiopia wesib tarikoch - Yefikir Tarik
2 views · Mar 11, 2022
place
8:03
play
ከአሰሪዬ ባል ፍቅር ያዘኝ | Yefikir Ketero ...
ከአሰሪዬ ባል ፍቅ�...
ከአሰሪዬ ባል ፍቅር ያዘኝ | Yefikir Ketero Official | የፍቅር ቀጠሮ | Yefikir Tarik | New Ethiopian 2021 #Ethiopia
0 views · Mar 11, 2022
place
3:21
play
Mineros preparan VENTA MASIVA 🌟 Porter Finance CIERRA OPE...
Mineros preparan VENTA MASIVA ...
Mineros preparan VENTA MASIVA 🌟 Porter Finance CIERRA OPERACIONES🌟 BITCOIN 🌟✅ CriptoNOTICIAS hoy:
13K views · Jul 6, 2022
place
8:11
play
😭የሱዳኑ ሀብታም😭 ምን እንዳስነካ�...
😭የሱዳኑ ሀብታም�...
😭የሱዳኑ ሀብታም😭 ምን እንዳስነካኝ አላቅም yefikir Ketero | የፍቅር ቀጠሮ ኘሮግራም | official 2021 #Ethiopia Yefikir Tarik
8 views · Mar 11, 2022
place
0:22
play
🔴 እንኳን አደረሳችሁ የመስቀል በአ�...
🔴 እንኳን አደረሳ...
🔴 እንኳን አደረሳችሁ የመስቀል በአል ደመራ | Meskel Demera live Meskel Mezmur Orthodox #ደመራ #መስቀል #meskel #Demera
90 views · Mar 11, 2022
place
20:56
play
ቢያንስ እንኳን አባት ሁናት😭 አሳዛ�...
ቢያንስ እንኳን አ�...
ቢያንስ እንኳን አባት ሁናት😭 አሳዛኝ የፍቅር ታሪክ | yefikir Ketero የፍቅር ቀጠሮ | yefikir Tarik Zehabesha Ethiopian love
0 views · Mar 11, 2022
place
22:09
play
ብሌን | አባቴን እና እናቴን አላቃቸው...
ብሌን | አባቴን እ��...
ብሌን | አባቴን እና እናቴን አላቃቸውም | yefikir Ketero | የፍቅር ቀጠሮ
30 views · Mar 11, 2022