humix publisher-humix
AUZEF Yaşam Becerileri Ünite - 3
0 views · Mar 5, 2022
Yaşam Becerileri Ünite - 3
https://lolonolo.com/2019/10/25/yasam-becerileri-unite-3/


Yaşam Becerileri Ünite - 4
https://lolonolo.com/2019/10/25/yasam-becerileri-unite-4/


Yaşam Becerileri Ünite - 5
https://lolonolo.com/2019/10/25/yasam-becerileri-unite-5/


Yaşam Becerileri Ünite - 6
https://lolonolo.com/2019/10/25/yasam-becerileri-unite-6/


Yaşam Becerileri Ünite - 7
https://lolonolo.com/2019/10/25/yasam-becerileri-unite-7/


Yaşam Becerileri Ünite - 8
https://lolonolo.com/2019/10/25/yasam-becerileri-unite-8/


Yaşam Becerileri Ünite - 9
https://lolonolo.com/2019/10/25/yasam-becerileri-unite-9/


Yaşam Becerileri Ünite - 10
https://lolonolo.com/2019/10/25/yasam-becerileri-unite-10/


Yaşam Becerileri Ünite - 11
https://lolonolo.com/2019/10/25/yasam-becerileri-unite-11/


Yaşam Becerileri Ünite - 12
https://lolonolo.com/2019/10/25/yasam-becerileri-unite-12/


Yaşam Becerileri Ünite - 13
https://lolonolo.com/2019/10/25/yasam-becerileri-unite-13/


Yaşam Becerileri Ünite - 14
https://lolonolo.com/2019/10/25/yasam-becerileri-unite-14/


Yaşam Becerileri Ünite - 1
https://lolonolo.com/2019/10/25/yasam-becerileri-unite-1/
Yaşam Becerileri Ünite - 2

https://lolonolo.com/2019/10/25/yasam-becerileri-unite-2/


Yaşam Becerileri
3. Ünite Soruları



1. Hangi yaş aralığında yüksek düzeyde yıkıcı davranışlara sahip olmakla birlikte suçlara karşı suçluluk duygusu
bulunmamaktadır?
A) 4 Yaş
B) 1,5 Yaş
C) 5-6 Yaş
D) 2-3 Yaş
E) 3-4 Yaş
Cevap: D) 2-3 Yaş



2. Erkek çocukları kız çocuklarına göre cinsiyet ve gelişim sürecinde hangi dönem psikolojik risk altındadır?
A) Okul öncesi dönem
B) Ergenlik dönemi
C) Orta çocukluk dönemi
D) Bebeklik dönemi
E) ilk çocukluk (oyun ) dönemi
Cevap: C) Orta çocukluk dönemi



3. Erik Erikson’un gelişim teorisinin 1. Aşamısı bebeğin psikososyal krizini hangi duruma dayandırmaktadır?
A) Suçluluk
B) Güven
C) ihtiyaç karşılanması
D) Altını ıslatma
E) Beslenme
Cevap: B) Güven



4. Çocuklar hangi dönemde başarılarını ve başarısızlıklarını yansıtmaya çalışırlar?
A) Ergenlik dönemi
B) Orta çocukluk dönemi
C) ikinci çocukluk dönemi
D) Erken çocukluk dönemi
E) Bebeklik dönemi
Cevap: B) Orta çocukluk dönemi



5. Psikososyal gelişim teorisinin orta çocukluk dönemi yıllarını kapsayan aşama kaçıncı aşamadır?
A) l.Aşama
B) 3.Aşama
C) 4.Aşama
D) 6.Aşama
E) 5.Aşama
Cevap: C) 4.Aşama



6. Bireyin kendisini değerli ve nedensel olarak önemli insanlar olarak gördükleri ve yaşamlarındaki olayları ve sonuçları
şekillendirmede etkili olma derecesi olarak tanımladıkları kavram nedir?
A) Öz farkındalık
B) Öz düzenleme
C) Özyönetim
D) Öz yeterlilik
E) Öz yetenek
Cevap: D) Öz yeterlilik
Yaşam Becerileri Ünite-3



7. Gander ve Gandiner ahlaki davranışlarından üç boyutun hangisi okul öncesi dönemde gelişmektedir?
A) Heterojen ahlak dönemi
B) Duyuşsal boyut
C) Ahlak öncesi dönem
D) Özerk ahlak dönemi
E) Davranışsal boyut
Cevap: C) Ahlak öncesi dönem



8. Piaget’e göre ahlaki gelişim kaç aşamadan oluşmaktadır?
A) 7 Aşama
B) 3 Aşama
C) 10 Aşama
D) 4 Aşama
E) 5 Aşama
Cevap: B) 3 Aşama



9. Ergenlik dönemindeki ahlaki gelişim hangi yaş aralığında devreye girer?
A) 7 -8 yaş
B) 13-14 yaş
C) 9 yaş
D) 11-12 yaş
E) 15-18 yaş
Cevap: D) 11-12 yaş



10. Kohlberg’in ahlaki gelişim ile ilgili öne sürdüğü düşünceye karşı çıkan kuramcı kimdir?
A) Betz
B) Piaget
C) Vygotsky
D) Carol Gilligan
E) Gander
Cevap: D) Carol Gilligan
see more

lolonolo.com

Öğrenme Yönetim Sistemi Auzef Çıkmış Sorular, Deneme Sınavları

All Videos

Comments

Recommended Videos
place
0:43
play
የፍቅር ቀጠሮ Yefikir Ketero official 2021
የፍቅር ቀጠሮ Yefikir...
የፍቅር ቀጠሮ Yefikir Ketero official 2021
78 views · Mar 11, 2022
place
9:58
play
የሰው ቪላ ቤት ውስጥ ሞሸረኝ | አስደ��...
የሰው ቪላ ቤት ውስ...
የሰው ቪላ ቤት ውስጥ ሞሸረኝ | አስደንጋጭ | Yefikir Ketero Official 2021 የፍቅር ቀጠሮ | Yefikir Tarik pemberley #love
2K views · Mar 11, 2022
place
19:05
play
10 አመት አረብ ሀገር || እውነተኛ ታሪ��...
10 አመት አረብ ሀገ�...
10 አመት አረብ ሀገር || እውነተኛ ታሪክ || Yefikir Ketero || የፍቅር ቀጠሮ || yefikir Tarik የፍቅር ታሪክ 2021 #Ethiopia
651 views · Mar 11, 2022
place
22:09
play
ብሌን | አባቴን እና እናቴን አላቃቸው...
ብሌን | አባቴን እ��...
ብሌን | አባቴን እና እናቴን አላቃቸውም | yefikir Ketero | የፍቅር ቀጠሮ
13 views · Mar 11, 2022
place
28:48
play
ናፍቆት😞 አሳዛኝ የፍቅር ታሪክ | Yefik...
ናፍቆት😞 አሳዛኝ ...
ናፍቆት😞 አሳዛኝ የፍቅር ታሪክ | Yefikir Ketero official የፍቅር ቀጠሮ | yefikir Tarik #Ethiopia 2021 True Story
8 views · Mar 11, 2022
place
31:36
play
🔴ጋሽ ተስፋዬ | አሳዛኝ የፍቅር ታሪ��...
🔴ጋሽ ተስፋዬ | አ�...
🔴ጋሽ ተስፋዬ | አሳዛኝ የፍቅር ታሪክ |የፍቅር ቀጠሮ | yefikir Ketero |yefikir Tarik | Ethiopia 2021 father
52 views · Mar 11, 2022
place
14:02
play
እሌኒ እባካችሁ ከኔ ታሪክ ተማሩ | Yefik...
እሌኒ እባካችሁ ከ�...
እሌኒ እባካችሁ ከኔ ታሪክ ተማሩ | Yefikir Ketero | የፍቅር ቀጠሮ official 2021 | Yefikir Tarik የፍቅር ታሪክ | Real Story
69 views · Mar 11, 2022
place
25:01
play
🔴ጨነቀኝ | ግራ ገብቶኛል | የፍቅር ቀ...
🔴ጨነቀኝ | ግራ ገ�...
🔴ጨነቀኝ | ግራ ገብቶኛል | የፍቅር ቀጠሮ | Yefikir Ketero የፍቅር ታሪክ | yefikir Tarik 2021 Ethiopia Hd
3 views · Mar 11, 2022
place
2:01
play
CARA MENAMBAH VIEWERS TIKTOK GRATIS TANPA LOGIN TANPA APLIKA...
CARA MENAMBAH VIEWERS TIKTOK G...
CARA MENAMBAH VIEWERS TIKTOK GRATIS TANPA LOGIN TANPA APLIKASI 100% WORK
37 views · May 28, 2022
place
0:15
play
Kal Kin Eshi Keziyas ቃል ኪን እሺ ከዚያስ ወ��...
Kal Kin Eshi Keziyas ቃል ��...
Kal Kin Eshi Keziyas ቃል ኪን እሺ ከዚያስ ወዲያ New Ethiopian Music 2022 Seifu Fantahun Show This Week on EBS
2K views · May 16, 2022