Çocuk Edebiyatı

Çocuk Edebiyatı

 

Vize
Final
2019-2020 Vize Soruları Çocuk Edebiyatı 2020 Final Soruları
 Ünite-1 Ünite-8
 Ünite-2 Ünite-9
 Ünite-3 Ünite-10
 Ünite-4 Ünite-11
Ünite-5 Ünite-12
Ünite-6 Ünite-13-14
Ünite-7 8-14 Ünite  Soruları
lolonolo

Çocuk Edebiyatı


AUZEF Çocuk Gelişimi

Çocuk Edebiyatı

Çocuk Edebiyatı

Bu kitap; Çocuk edebiyatı kavramı, okulöncesinde çocuk edebiyatı, ana çizgileriyle çocuk ve çocuk edebiyatı, Çocuklara seslenen kitaplarda bulunması gereken özellikler, Çocuk edebiyatı türleri olmak üzere olmak üzere beş temel konudan oluşmaktadır. Her bir bölümü pedagojik bir yaklaşımla ele alınmıştır.

1. Okulöncesinde Çocuk Edebiyatı
2. Çocuk Edebiyatı Kavramı
3. Çocuk Ve Çocuk Edebiyatı
4. Okulöncesi Dönemde Çocuk Kitaplarında Bulunması Gereken Özellikler
5. Çocuk Yayınları
6. Okulöncesi Eğitimde Masal
7. Okulöncesi Eğitimde Masal
8. Çocuk Edebiyatında Öykü Ve Roman
9. Okulöncesi Eğitimde Bür Oyun Türü Olarak Tekerlemeler
10. Okulöncesi Eğitim Sürecinin Bir Oyun Gereci Olarak Bilmeceler
11. Okulöncesi Eğitimde Şiir
12. Okulöncesi Eğitimde Fabl
13. Okulöncesinde Çocuk Edebiyatı Ve Drama
14. Drama Etkinlikleri

lolonolo
Çocuk Edebiyatı 2019 Çıkmış Vize Soruları
1- Aşağıdakilerden hangisi Genel edebiyat alanından çocuk edebiyatına uyarlanan (indirgenen) ilk metinlerden biridir?
a) Daniel Defoe’nun Robinson Cruseau’su
b) Cervantes’in Don Kişot’u
c) Jonathan Swift’in Gulliver’in Gezileri
d) Hepsi

Cevap: a) Daniel Defoe’nun Robinson Cruseau’su
2- Tilki romanında anlatılan nedir?
a) Arkadaşlık
b) Sosyal çevre
c) Yaşlılık
d) Gençlik

Cevap: c) Yaşlılık
3- 16 yüzyılın sonlarına doğru yapılan tek başına çocuk resimleri hangi tarihte yapılmıştır?
a) 1606
b) 1586
c) 1584
d) 1607

Cevap: c) 1584
4- Çocuk kavramı ilk olarak hangi dönemde kullanılmıştır?
a) 15. Yüzyıl
b) 16. yüzyıl
c) 17. yüzyıl
d) 18. Yüzyıl (Rönesans)
e) 19. yüzyıl

Cevap: d) 18. Yüzyıl (Rönesans)
5- Hangisi içedönük, beceriksiz, kendinden ve toplumdan kaçan bir çocuk öyküsüdür?
a) Bitmeyecek öykü
b) Matilda
c) Pippi uzun çorap
d) Karşı pencere
e) Momo

Cevap: a) Bitmeyecek öykü

lolonolo
6- Hangisi Polyana kitabını tanımlar?

Cevap: İyimserlik
7- 2 yaşındaki çocukların oyuncakları hangi materyallerden hazırlanmalıdır?
a) Demir
b) Tahta
c) Lastik
d) Plastik
e) Hiçbiri

Cevap: b) Tahta
8- ÇÇE nin açılımı nedir?

Cevap: Çeviri çocuk eserleri
9- “Küçük Prenses” kitabının yazarı kimdir?
a) Daniel Defoe
b) Lewis Carrol
c) Carlo Collodi
d) Frances Burnett
e) Johanna Spyri

Cevap: d) Frances Burnett
10- Aşağıdakilerden hangisi Jules Verne’in 19.yüzyılda yazdığı romanlardan biri değildir?
a) Balonla Beş Hafta
b) Seksen Günde Devri Alem
c) Dünyanın Merkezine Yolculuk
d) Kaptan Grant’ın Çocukları
e) Guliver’in Gezileri

Cevap: e) Guliver’in Gezileri
11- Çağlar serisi kitapların yazarı kimdir?
a) Lewis Carrol
b) Christian Tielmann
c) Daniel Defoe
d) Carlo Collodi
e) Johanna Spyri

Cevap: b) Christian Tielmann

lolonolo
12- Hangi Çağda, çocuk, daha çok bir günah ürünü olarak ele alınmış ve günahtan arınmak için çocukluktan çıkmak dayatılmıştır. O dönemin düşünür ve din adamları çocukluğu insanın en iğrenç hali olarak tanımlamışlardır?
a) Antikçağ
b) İlkçağ
c) Orta çağ
d) Yeniçağ
e) Modern dünya

Cevap: c) Orta çağ
Not: Soru tersten Soruldu. Orta çağ verilip Çocuğu nasıl tanımladıkları şeklinde soruldu.
13- “Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Beyannamesi’ne göre çocuk ………….. yaş aralığındaki insan yavrusu olarak tanımlanmıştır.”
Yukarıda yer alan cümlede eksik olan parçayı tamamlayınız?
a) 0 – 7
b) 0 – 15
c) 0 – 18
d) 7 – 15
e) 7 – 18

Cevap: c) 0 – 18
14- Tanzimat’tan sonra çocuğa bakış açısını en belirgin gösteren aşağıdakilerden hangisidir?
a) Deneme
b) Şiir
c) Öykü
d) Roman
e) Dergiler

Cevap: e) Dergiler
15- Orta Çağ’da çocuklar ve yetişkinler aynı oyunları oynar, aynı oyuncaklara sahipken ve aynı masalları dinlerken, Aydınlanma dönemiyle birlikte bunlar ayrılmaya başlamıştır. Bu ayrımın tohumları aşağıdakilerden hangisi ile birlikte atılmıştır?
a) Amerika’nın keşfi
b) Pusulanın icadı
c) Matbaanın icadı
d) Coğrafi Keşifler
e) Kâğıdın Keşfi

Cevap: c) Matbaanın icadı
16- Modern çağda okula başlama yaşı kaçtır?
a) 5
b) 6
c) 9
d) 8
e) 7

Cevap: e) 7

lolonolo
17- Çocukların kitapla bir araya geldiği en erken dönemde hangisidir?
a) 1 – 2 yaş
b) 2 – 3 yaş
c) 3 – 4 yaş
d) 3 – 5 yaş
e) 3 – 6 yaş

Cevap: a) 1 – 2 yaş
18- Modern anlamda bir çocuk edebiyatı Batı’da kaçıncı yüzyılda, başlamıştır?
a) 15.yy
b) 16.yy
c) 17.yy
d) 18.yy
e) 19.yy

Cevap: d) 18.yy
19- Çocuğun artık edebiyatın nesnesi değil öznesi olmasıdır. Bu aynı zamanda eğitim sistemini de etkileyen bir paradigma değişimidir. Bu değişim kaçıncı yüzyılda yaşanmıştır?

Cevap: 20. yüzyıl
lolonolo
Kanalımıza Abone Olun
lolonolo

 

Çocuk Gelişimi - facebook

register
LOLONOLO’ya Üye Ol
Coğrafya Jeomorfoloji Vize Soruları 2019
COĞRAFYA GRUBU
ÇOCUK GELİŞİMİ GRUBU
ÇOCUK GELİŞİMİ GRUBU
SOSYAL HİZMETLER
SOSYAL HİZMETLER
SOSYOLOJİ GRUBU
SOSYOLOJİ GRUBU
İKTİSAT GRUBU
İKTİSAT GRUBU
  • Anatomi Deneme Sınavı Ünite -1 Test-1
    Anatomi Deneme Sınavı Ünite -1 Test-1
  • Sosyoloji Test-1
    Sosyoloji Test-1
  • Psikoloji Test-1
    Psikoloji Test-1
  • DGS sayısal 2019
    DGS sayısal 2019
lolonolo
TOEFL GRAMMAR
lolonolo
lolonolo
lolonolo
lolonolo

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.