Gruplarla Sosyal Hizmet

Gruplarla Sosyal Hizmet

Gruplarla Sosyal Hizmet

AUZEF- Sosyal Hizmetler
AUZEF- Sosyal Hizmetler Anasayfa
Gruplarla Sosyal Hizmet
Ders Kitabı

Gruplarla Sosyal Hizmet Çıkmış Sorular

Vize
Final

Gruplarla Sosyal Hizmet 2018 Bütünleme Soruları

Gruplarla Sosyal Hizmet Final Soruları

 

1- Üniversiteye yeni başlayan öğrenciler için kısa süreli olarak düşünülen grup hangisidir?
A) Koordinasyon grupları
B) Hoş geldin grupları
C) Etkileşim grupları
D) Oryantasyon grupları
E) Ders seçme grupları

Cevap: D) Oryantasyon grupları
2- Erkekler için hangi gruplar daha tercih edilebilirdir?
A) Duygu odaklı gruplar
B) Davranışsal gruplar
C) Psiko-eğitsel gruplar
D) Oyun grupları
E) Psiko-bilişsel gruplar

Cevap: C) Psiko-eğitsel gruplar
3- Masson’un grup sonlandırma aşamalarından olmayan hangisidir?
A) Vedalaşmak
B) Değişimi ve kararların günlük hayata uyarlamak
C) Bitmiş işleri tekrar ele alıp notlar çıkarmak
D) Grup deneyimlerini gözden geçirmek
E) Geri bildirim vermek

Cevap: C) Bitmiş işleri tekrar ele alıp notlar çıkarmak
4- Bir grubun başlangıcına ve sonunda güven duygusunun oluşması için en fazla önemle vurgulanan nedir?
A) Korku, beklenti ve tepkilerini ifade etme cesaretliliği
B) O gruba üye olmak için belli yaşa ve kültüre bakılması gerekliliği
C) Kişiler arası çatışmaların yaşanması için destek olunması
D) Ayrılmaya yönelik olumsuz duyguların desteklenmesi
E) Liderin kaygı ve üzüntülerini paylaşması

Cevap: A) Korku, beklenti ve tepkilerini ifade etme cesaretliliği
5- Grup çalışmasında elde edilen kazanımların sosyal yaşama aktarılması gerekir kavramı hangi madde altında işlenir?
A) Bitirilmemiş işlerle başa çıkma
B) Deneyimleri gözden geçirme
C) Öğrenilenlerin ileriye taşınması
D) Ayrılık duygusuyla başa çıkma
E) Kazanımları değerlendirme

Cevap: C) Öğrenilenlerin ileriye taşınması
6- Bireyin yetersiz, eksik ve patolojik yönünü yönelmek yerine güçlü yönlerini ön plana çıkarmayı ve geliştirmeyi hedefleyen yaklaşım hangisidir?
A) Yenileme odaklı
B) Çözüm odaklı
C) Değiştirme odaklı
D) Unutma odaklı
E) Planlama odaklı

Cevap: B) Çözüm odaklı
7- Çözüm odaklı grupların amaçlarından olmayan hangisidir?
A) Ortak ve yararlı amaçlar belirlemek
B) Grubun kaynaklarını etkin bir şekilde kullanmak
C) Üyelerin amaçlara kısa sürede ulaşmasını sağlamak
D) Uzun yıllar araştırma yapmak
E) Hepsi

Cevap: D) Uzun yıllar araştırma yapmak

lolonolo
8- “Eğer bir müracaatçı okuldaki başarısızlıklarından dolayı depresyona girdiğini söylüyorsa, sosyal çalışmacı müracaatçının depresif olmak yerine
nasıl bir okul hayatı olması istediğini ve geleceğe dair planlarına rehber olması için geçmişinden ne öğrenmek istediğiyle ilgilenir.”
Yukarıdaki kavram hangi ÇOGÇ ilkeleri arasında yer alır?
A) Değişime ve olasılıklara odaklanma
B) Saygılı bir şekilde ilgilenme
C) İyi olanın ne olduğunu araştırma
D) Güçlü yanları inşa etme
E) Amaçlar ve tercih edilen bir gelecek oluşturma

Cevap: E) Amaçlar ve tercih edilen bir gelecek oluşturma
9-“Grubun sonunda en çok nelerin olması hoşuna giderdi, hedefin için ilk adımın ne olurdu?” diyen bir sosyal çalışmacı hangi etkili tipteki soruyu
sormuştur?
A) Mucize sorular
B) Başa çıka soruları
C) Amaç belirleme soruları
D) İstisna sorular
E) Derecelendirme soruları

Cevap: C) Amaç belirleme soruları
10- Okula devam eden çocuklarla yapılan grup çalışmaları hangilerine yardımcı olmaz?
A) Sosyal beceriler kazanmasına
B) Çocukluklarını yaşamamalarına
C) Olgunlaşmasına
D) Öğrenme becerilerini geliştirmelerine
E) Kişiler arası sorunları çözmelerine

Cevap: B) Çocukluklarını yaşamamalarına

 

Gruplarla Sosyal Hizmet Final Soruları
11-Çocuklara yönelik grup çalışma stratejilerinden olmayan hangisidir?
A) Kendini açma
B) Gizlilik ilkesi
C) Soruları özgürce sorma ilkesi
D) Alıştırma ve tekniklerin kullanılması
E) Dinleme ve açık olma

Cevap: C) Soruları özgürce sorma ilkesi
12-Ergenlik döneminde ergenin en yoğun hissettiği duygular hangisidir?
A) Aşk ve cinsellik
B) Korku ve hüzün
C) Özgürlük ve sorumsuzluk
D) Güçlü ve cesur
E) Hepsi

Cevap: B) Korku ve hüzün

lolonolo
13-Ergen gruplarını yönetirken grup liderinin yaşadığı zorluklardan olmayan hangisidir?
A) Kendini açma
B) Gençlerle güven oluşturma
C) Grup oturumlarını yönetme
D) Etkileşim göstermeyen üyeler için farklı yollar aramama
E) Gönülsüz ergenlerle çalışma

Cevap: D) Etkileşim göstermeyen üyeler için farklı yollar aramama
14- Bolluk ve enerji vardır/yaşam doyumu yüksektir/aile kurmak istenir/çelişkiler-stresler-hayal kırıklıkları vardır.
Yukarıda bahsedilenle hangi yetişkinlik dönemine aittir?
A) 7-12 yaş arası
B) 40-65 yaş arası
C) 18-45 yaş arası
D) 60 yaş ve sonrası
E) 12-18 yaş arası

Cevap: C) 18-45 yaş arası
15-sağlık sorunları ile baş eder/kitap yazabilir-çiçek yetiştirebilir/gençlik dönemindeki kayıplarla ilgili psikolojik hassasiyet başlar
Yukarıda bahsedilenle hangi yetişkinlik dönemine aittir?
A) 18-45 yaş arası
B) 65 yaş ve sonrası
C) 12-18 yaş arası
D) 7-12 yaş arası
E) 40-65 yaş arası

Cevap: B) 65 yaş ve sonrası
16-Yetişkinlere yönelik gruplarda liderin en önemli görevlerinden birisi nedir?
A) Yetişkin gibi davranmayı öğretmek
B) Hedef kitlenin özellikleri hakkında bilgi toplamak
C) Gözleme gerek olmadığını düşünmek
D) Tartışma ortamı yaratmak
E) Üyelerin tecrübelerini kıyaslamak

Cevap: B) Hedef kitlenin özellikleri hakkında bilgi toplamak
17- Bireyin deneyimlerinin ve bilgeliğinin ortaya çıktığı, anlamların yeniden keşfedildiği dönem hangisidir?
A) Olgunluk
B) Yetişkinlik
C) Gençlik
D) Yaşlılık
E) Ergenlik

Cevap: D) Yaşlılık

lolonolo
18- Grubun sonlandırma aşamasında grup liderinin hangisi kendisine sorduğu sorulardan değildir?
A) Bu süreçte ne gibi dirençle karşılaşabilirim?
B) Üyelerle sonra nasıl iletişime geçebilirim?
C) Lider olarak ayrılık sürecine nasıl etkili bir biçimde katkım olabilir?
D) Üyelere gruptan ayrılma konusunda nasıl yardımcı olabilirim?
E) Değişimin devamlılığı için nasıl bir sonlandırma yapmalıyım?

Cevap: B) Üyelerle sonra nasıl iletişime geçebilirim?
19- Kadına yönelik grup çalışmalarının yaygınlaşmasının önemleri arasında hangisi bulunur?
A) Kadının zor durumda olduğunun farkına vardırılması
B) Kadının güçlendirilmesi ve ruh sağlığının korunması
C) Erkekler tarafından takdir görülmesinin sağlanması
D) Daha çok ev işlerine zaman ayırması
E) Anne-çocuk ilişkilerinin geliştirilmesi

Cevap: B) Kadının güçlendirilmesi ve ruh sağlığının korunması
20- Grup deneyimini gözden geçirmek/üyelerin gelişimini ve değişimini değerlendirmek/bitmemiş işleri ele almak/izleyici takibini
planlamak gibi sonlandırma aşamalarını kim söylemiştir?
A) Demir-Koydemir
B) Jacobs
C) Harvill
D) Masson
E) Schimmel

Cevap: C) Harvill
lolonolo

 

AUZEF – Kamu Yönetimi ve
Sosyal Hizmetler ANASAYFA
Coğrafya Jeomorfoloji Vize Soruları 2019
COĞRAFYA GRUBU
ÇOCUK GELİŞİMİ GRUBU
ÇOCUK GELİŞİMİ GRUBU
SOSYAL HİZMETLER
SOSYAL HİZMETLER
SOSYOLOJİ GRUBU
SOSYOLOJİ GRUBU
İKTİSAT GRUBU
İKTİSAT GRUBU
  • Anatomi Deneme Sınavı Ünite -1 Test-1
    Anatomi Deneme Sınavı Ünite -1 Test-1
  • Sosyoloji Test-1
    Sosyoloji Test-1
  • Psikoloji Test-1
    Psikoloji Test-1
  • DGS sayısal 2019
    DGS sayısal 2019

 

TOEFL GRAMMAR

 

register
LOLONOLO’YA ÜYE OL
lolonolo

 

  • Anatomi Deneme Sınavı Ünite -1 Test-1
    Anatomi Deneme Sınavı Ünite -1 Test-1
  • Sosyoloji Test-1
    Sosyoloji Test-1
  • Psikoloji Test-1
    Psikoloji Test-1
  • DGS sayısal 2019
    DGS sayısal 2019
lolonolo

 

lolonolo
lolonolo

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.