Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları Online-4

1- Koruyucu Aile Yönetmeliği aşağıdakilerden hangisidir?

Correct! Wrong!

Cevap: c) 28497 sayılı yönetmelik

2- Aşağıdakilerden hangisi Koruyucu Aile Tiplerinden değildir?

Correct! Wrong!

Cevap: d) Evlat edindirme Modeli

3- Koruyucu aile olmak isteyen kişi herhangi bir yaşta olsa da çocuğa koruyucu ailelik yapabilir mi?

Correct! Wrong!

Cevap: Hayır

4- Çocuk ile koruyucu aile olacak eşlerden yaşı küçük olan arasındaki yaş farkı kaç yaştan az olamaz?

Correct! Wrong!

Cevap: a) On sekiz

5- 0-12 yaş arasındaki çocukların bakımlarının yapıldığı yatılı kurum aşağıdakilerden hangisidir?

Correct! Wrong!

Cevap: c) Çocuk yuvası

6- 13-18 yaş arasındaki çocukların bakımlarının yapıldığı yatılı kurum aşağıdakilerden hangisidir?

Correct! Wrong!

Cevap: d) Yetiştirme yurdu

7- Türkiye’nin bir çok ilinde 114 çocuk evi açan sivil toplum örgütü hangisidir?

Correct! Wrong!

Cevap: b) Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği

8- Duygusal, cinsel ve/veya fiziksel istismara uğramış çocuklara yönelik bakım ve sosyal rehabilitasyon hizmetlerinin yapıldığı kuruluş hangisidir?

Correct! Wrong!

Cevap: b) ÇODEM

9- Suça yöneldikleri tespit edilen çocukların davranış bozukluklarını gidermek amacıyla koruma, bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin sunulduğu kurum aşağıdakilerden hangisidir?

Correct! Wrong!

10- Bakanlıktan izin alarak açılan Özel Kreş ve Gündüz Bakımevleri yüzde kaç kontenjan ayırarak muhtaç ailelerin çocuklarına ücretsiz olarak bakmak zorundadırlar?

Correct! Wrong!

e) Yüzde 5

One thought on “Türkiye’de Sosyal Hizmet Uygulamaları Online-4

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.