LOLONOLO Ana Sayfa » blog » auzef » Gruplarla Sosyal Hizmet Final Deneme -3
auzefGruplarla Sosyal HizmetSosyal Hizmet

Gruplarla Sosyal Hizmet Final Deneme -3

Gruplarla Sosyal Hizmet Final Deneme -3

 
LOLONOLO Ana Sayfa » blog » auzef » Gruplarla Sosyal Hizmet Final Deneme -3

#1. Gençlere yönelik grup çalışmasında gençlerin en temel hangi ihtiyaçlarının giderilmesi hedeflenmektedir?

#2. Aşağıdakilerden hangisi çocuğun boşanmadan etkilenme düzeyini belirleyen faktörlerden birisi değildir?

#3. ………. …………., grupta üyelerin kendilerine benzer sorunları çözmüş ya da hali hazırda çözen diğer üyeleri görmeleri sonucu kendi değişimleriyle ilgili umut geliştirmeleridir.

#4. Sonlandırma aşamasında; …….. ………….. gözden geçirilir ve özetlenir.

#5. Genelde ergenler çocuklara göre akran grubu ilişkilerine daha çok önem verirler ve …………. ihtiyaçları gereği zamanlarının çoğunu aile dışında geçirirler.

Öğrenme Yönetim Sistemi Öğrenci Dostu LOLONOLO bol bol deneme sınavı yapmayı önerir.

#6. Kadınlara yönelik grup çalışmalarının yaygınlaşmasının en önemli nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

#7. Çözüm odaklı grup çalışması yaklaşımının diğer geleneksel yaklaşımlardan en temel farkı aşağıdakilerden hangisidir?

#8. Grup sürecinin sağlıklı işlemesi ve çalışmanın başarıyla sonuçlanması açısında ………. katılım önemlidir.

#9. Çocuklara yönelik grup çalışmasında kullanılan oyun terapisi genellikle kaç yaşındaki çocuklar için uygundur?

#10. Grupta oluşan normlar sayesinde sınırlarının ve sorumluluklarının farkına varan gençlerde aşağıdaki becerilerden hangisi gelişir?

Öğrenme Yönetim Sistemi Öğrenci Dostu LOLONOLO bol bol deneme sınavı yapmayı önerir.

#11. Aşağıdakilerden hangisi yetişkin grubuna katılacak bireylere karar verilirken dikkate alınması gereken kriterlerden birisi değildir?

#12. Bir grup çalışmasının sonlandırılması gerektiği aşağıdaki seçeneklerde sunulan durumlardan hangisiyle anlaşılır?

#13. Grup çalışması öncesinde gruba katılacak gençlerin belirlenmesinde kurum idareci ve çalışanlarından destek alınması ve aday üyelerle …. ………….. yapılarak grubun amacının anlatılması gerekir.

#14. Üniversiteler bünyesinde kurulan psikolojik danışma merkezlerine başvuran öğrenciler okul sorunlarından daha çok ……… gelişimleriyle ilgili sorunlarını paylaşma eğiliminde olurlar.

#15. Aşağıdakilerden hangisi çocuklardan oluşturulacak grupların oturum süresinin belirlenmesinde göz önünde bulundurulması gereken kriterlerden birisi değildir?

Öğrenme Yönetim Sistemi Öğrenci Dostu LOLONOLO bol bol deneme sınavı yapmayı önerir.

#16. Sonlandırma aşamasında diğer aşamalara göre daha az gerçekleşen durum aşağıdakilerden hangisidir?

#17. Bireylerin gruba katılma ve grup içinde nasıl bir katılımda bulunacakları hakkında akılcı karar vermelerine olanak tanıyan bilgileri içeren belge aşağıdakilerden hangisidir? a) Bilgilendirilmiş onay belgesi

#18. Okul ve yatılı kurumlarda yapılan grup çalışmalarında ………… ilkesini sağlamak diğer ortamlara nazaran daha zordur.

#19. Boşanmış aile çocuklarına yönelik yapılan grup çalışmasının ilk oturumunun kapanış aşamasında lider tarafından aşağıdakilerden hangisinin yapılması uygundur?

#20. ……… ………………. ise uzmanlık gerektiren bir görevi yerine getiren bireylerin uymaları gereken davranış normları, kuralları ve ilkeleridir.

Öğrenme Yönetim Sistemi Öğrenci Dostu LOLONOLO bol bol deneme sınavı yapmayı önerir.

Öncesi
TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

Gruplarla Sosyal Hizmet Final Deneme -3

Telegram Sosyal Hizmetler sosyal hizmetler facebook
Auzef Sosyal Hizmetler Gruplarla Sosyal Hizmet, Gruplarla Sosyal Hizmet Uygulaması

 

Editor

Editör