Kültür Sosyolojisi ve Kültürel Çalışmalar 2021 Final Deneme-2
Kültür Sosyolojisi ve Kültürel Çalışmalar 2021 Final Deneme-2
#1. Aşağıdakilerden hangisi göstergebilim için temel bir kavram değildir?
#2. Etkili Marksist teoristlerden biridir, Hegemonya ve aydın tartıştığı en önemli sorunlardandır. Özellikle hegomanya kavramı ile genel politik mecra ile birlikte kültür sorunlarını da açıklamak isteyen düşünür hangisidir?
#3. Tarih bilimi, epistemoloji ve toplusal hayat ile ilgili temel bir kitap olan Yeni bilim aşağıdaki düşürlerden hangisine aittir?
#4. Modern sosyolojide, tüm dünyanın bir sahne, insanların da bu sahnede yer alan oyuncular olduğu fikrinden yola çıkarak, insanların izlenim yaratma yollarına ışık tutan kişi kimdir?
#5. Aşağıdakilerden hangisi küresel kültürü ortaya çıkaran toplumsal ve kültürel gelişmelerden biri değildir?
Öğrenci Dostu Öğrenme Yönetim Sistemi Lolonolo, bol bol test yapmayı önerir.
#6. Aşağıdakilerden hangisi kültür sözcüğünün anlamlarına dahil edilemez?
#7. Doğa bilimleri karşısında inan bilimlerini geliştirmek isteyen ve tin (ruh) bilimleri düşüncesine sahip olan düşünür aşağıdakilerden hangisidir?
#8. ‘Eylem’ Mead’in yaklaşımında en temel öğedir ve Mead’e göre eylemde dört aşama vardır. Aşağıdakilerden hangisi bu aşamalardan biri değildir?
#9. Kültürel çalışmalar okulunun en etkili isimlerinden birisidir. Kültür, iletişimi medya, edebiyat gibi alanlarda pek çok incelemenin sahibidir. Kültür ve Toplum, Anaktar Sözcükler, Kültür, 2000’e Doğru eserlerinden bazılarıdır. Yukarıda sözü edilen düşünür aşağıdakilerden hangisidir?
#10. Aşağıdakilerden hangisi kültür bilimlerinin bir özelliği değildir?
Öğrenci Dostu Öğrenme Yönetim Sistemi Lolonolo, bol bol test yapmayı önerir.
#11. Aşağıdakilerden hangisi Louis Althusser’in “Devletin İdeolojik Aygıtları” olarak işaret ettiği kurumlar arasında yer alamaz?
#12. “Bir kültüre mensup bireylerin, tanımadıkları ya da daha önce içinde yaşamadıkları farklı bir toplumsal çevreye girdikleri zaman, o çevreye ait kültür öğeleri karşısında uyum yapmakta zorlanmaları sonucunda içine girdikleri sıkıntı, bunalım, zorluklar ve gösterdikleri tepkiler, anomi durumu.” Aşağıdaki kavramlardan hangisi bu tanımlamaya karşılık gelmektedir?
#13. Michel Foucault’ya göre modern toplumun temelini oluşturan kavramlar aşağıdakilerden hangileridir?
#14. Kendisine inceleme konusu olarak kültürü ve kültürel atmosferi/evreni seçen, kültürün katmanlarını, tabakalarını, ilişkilerini, yönelimlerini ele alan bir disiplinidir. Yukarıdaki ibarede hangi sosyoloji disipline vurgu yapmaktadır?
#15. Aşağıdaki kavramlardan hangisi İbn Haldun’un sosyolojik düşüncelerinde yer almaz?
Öğrenci Dostu Öğrenme Yönetim Sistemi Lolonolo, bol bol test yapmayı önerir.
#16. Kültür sosyolojisi çalışmaları ile tanınan Mustafa Aydın için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
#17. Aşağıdakilerden hangisi kültürün bir iletişim ve sembol aktarma sürecinde öğrenildiğini gösterir?
#18. Aşağıdaki ifadelerden hangisi alt kültür çalışmalarına dahil edilemez?
#19. Küreselleşme tartışmaları bağlamında Kültürel Emperyalizm yaklaşımının en temel iddiası aşağıdakilerden hangisidir?
#20. Genel kültür sorunları ve milli kültür meselesinin yanısıra daha özelde sanat ve edebiyat alanları ile ilgilenmiş ve bu alanda eserler vermiştir Bayburtlu Zihni Yunus Emre adlı çalışmaları örnek verilebilir yukarıda sözü edilen sosyolog aşağıdakilerden hangisidir?
Öğrenci Dostu Öğrenme Yönetim Sistemi Lolonolo, bol bol test yapmayı önerir.