LOLONOLO Ana Sayfa » blog » auzef » Dünya Bölgeleri: Ortadoğu Vize Deneme -1
auzefCoğrafyaDünya Bölgeleri: Ortadoğu

Dünya Bölgeleri: Ortadoğu Vize Deneme -1

Dünya Bölgeleri: Ortadoğu Vize Deneme -1

 
LOLONOLO Ana Sayfa » blog » auzef » Dünya Bölgeleri: Ortadoğu Vize Deneme -1

#1. Orta Doğu’da tarımsal arazi içinde sulanan arazinin payının en düşük olduğu ülke hangisidir?

Cevap : E) Suudi Arabistan

#2. Fırat Nehri’nin toplam uzunluğu kaç km’dir?

Cevap : C) 2.800 km

#3. Orta Doğu’da bir depresyonun dolmasıyla oluşmuş ovaların en mükemmel örneği hangisidir?

Cevap : D) Mezopotamya Ovası

#4. Orta Doğu’da şehir sel nüfusun toplam nüfus içindeki payının en düşük olduğu ülke hangisidir?

Cevap : C) Yemen

#5. Süveyş Kanalı hangi tarihte açılmıştır?

Cevap : E) 1869

Öğrenme Yönetim Sistemi Öğrenci Dostu LOLONOLO bol bol deneme sınavı yapmayı önerir.

#6. Orta Doğu’da ki ülke nüfusunun yüzde kaçının geçimini tarımdan karşıladığı tahmin edilmektedir?

Cevap : E) e’inin

#7. Yüksek Saha’da Alp Sistemi içinde yer alan dağ sıraları kısa mesafeler içinde yön değiştirmektedirler. Bu özellik hangi ülkede çok kuvvetlidir?

Cevap : D) Türkiye

#8. Yüksek Saha’da Alp Sistemi içinde yer alan üç ayrı dağ sisteminin belirgin uzanış doğrultuları aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : E) Batı-doğu

#9. Suudi Arabistan’da kurulan yeni vaha yerleşmelerine hangi isim verilmiştir?

Cevap : C) Hicret

#10. Aşağıdakilerden hangisi Fırat Nehri üzerinde kurulan barajlardan birisi değildir?

Cevap : D) Kralkız

Öğrenme Yönetim Sistemi Öğrenci Dostu LOLONOLO bol bol deneme sınavı yapmayı önerir.

#11. Orta Doğu’da yalnızca dört ülke toplam arazilerinin 1/5’inden fazlasını ekip biçerler. Aşağıdakilerden hangisi bu ülkelerden birisi değildir?

Cevap : B) Ürdün

#12. 5.669 m yüksekliğindeki “Demavent Zirvesi” hangi dağ sıraları üzerinde bulunur?

Cevap : A) Elbruzlar

#13. Orta Doğu yerine daha coğrafi (ya da daha kıtasal) olan “Güneybatı Asya” teriminin kullanılmasını da savunan coğrafyacılar, sınırlarını çizerken hangi ülkeyi bölgenin içine katmaktadırlar?

Cevap : C) Mısır

#14. Fırat ve Dicle Nehirleri arasında kalan topraklara hangi isim verilmektedir?

Cevap : C) Mezopotamya

#15. Aşağıdakilerden hangisi Orta Doğu’da steplerin geniş bir yayılış alanına sahip olduğu bölgelerden birisi değildir?

Cevap : C) Doğu Karadeniz

Öğrenme Yönetim Sistemi Öğrenci Dostu LOLONOLO bol bol deneme sınavı yapmayı önerir.

#16. Aşağıdakilerden hangisi “Yüksek Saha’da yer alan ülkelerin kenar bölümlerinde yer alan ovalar” arasında yer almaz?

Cevap : A) Çifteler

#17. Alplerin Güney Kolu’nda Zağros sisteminin doğusunda hangi dağlar yer alır?

Cevap : D) Fars Dağları

#18. Suriye’de devletin köylüler için arazi sağlamaya ve büyük arazileri parçalamaya yönelik çabalarının sonucu olarak, arazinin dağılmasıyla ilgili olan kanun hangi yıl çıkarıldı?

Cevap : A) 1958’de

#19. “Yüksek Saha’da ve onun Ara Bölgesi içinde yer alan ovalar” grubunda yer alan ovaların en önemlisi hangisidir?

Cevap : E) Konya Ovası

Öncesi
TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

AUZEF Coğrafya Lisans

Dünya Bölgeleri: Ortadoğu Vize Deneme -1

 

Öğrenci Dostu

LOLONOLO – Öğrenme Yönetim Sistemi

AUZEF Coğrafya Lisans

Dünya Bölgeleri: Ortadoğu Vize Deneme -1

 

Öğrenci Dostu

LOLONOLO – Öğrenme Yönetim Sistemi

Dünya Bölgeleri: Ortadoğu Vize Deneme -1

Dünya Bölgeleri: Ortadoğu Vize Deneme -1

Alplerin Güney Kolu’nda Zağros sisteminin doğusunda hangi dağlar yer alır?

A) Altay Dağları
B) Kunlun Dağları
C) Toros Dağları
D) Fars Dağları
E) Altın Dağlar

Cevap : D) Fars Dağları

Orta Doğu’da bir depresyonun dolmasıyla oluşmuş ovaların en mükemmel örneği hangisidir?

A) Konya Ovası
B) Çukurova
C) Bafra Ovası
D) Mezopotamya Ovası
E) Kura Ovası

Cevap : D) Mezopotamya Ovası

“Yüksek Saha’da ve onun Ara Bölgesi içinde yer alan ovalar” grubunda yer alan ovaların en önemlisi hangisidir?

A) Mezopotamya
B) Çarşamba
C) Bafra
D) Büyük Menderes
E) Konya Ovası

Cevap : E) Konya Ovası

Aşağıdakilerden hangisi Fırat Nehri üzerinde kurulan barajlardan birisi değildir?

A) Keban
B) Birecik
C) Kargamış
D) Kralkız
E) Karakaya

Cevap : D) Kralkız

Orta Doğu’da ki ülke nüfusunun yüzde kaçının geçimini tarımdan karşıladığı tahmin edilmektedir?

A) %45’inin
B) %70’inin
C) %28’inin
D) %36’sının
E) %65’inin

Cevap : E) %65’inin

Orta Doğu’da şehir sel nüfusun toplam nüfus içindeki payının en düşük olduğu ülke hangisidir?

A) Katar
B) Umman
C) Yemen
D) Bahreyn
E) İsrail

Cevap : C) Yemen

Orta Doğu’da tarımsal arazi içinde sulanan arazinin payının en düşük olduğu ülke hangisidir?

A) Irak
B) İran
C) Yemen
D) Katar
E) Suudi Arabistan

Cevap : E) Suudi Arabistan

Orta Doğu’da yalnızca dört ülke toplam arazilerinin 1/5’inden fazlasını ekip biçerler. Aşağıdakilerden hangisi bu ülkelerden birisi değildir?

A) Türkiye
B) Ürdün
C) Suriye
D) İsrail Lübnan

Cevap : B) Ürdün

Yüksek Saha’da Alp Sistemi içinde yer alan üç ayrı dağ sisteminin belirgin uzanış doğrultuları aşağıdakilerden hangisidir?

A) Kuzey-güney
B) Kuzeydoğu-güneybatı
C) Güneybatı-Kuzeydoğu
D) Güneydoğu-kuzeybatı
E) Batı-doğu

Cevap : E) Batı-doğu

Yüksek Saha’da Alp Sistemi içinde yer alan dağ sıraları kısa mesafeler içinde yön değiştirmektedirler. Bu özellik hangi ülkede çok kuvvetlidir?

A) Suriye
B) Irak
C) Yemen
D) Türkiye
E) Kuveyt

Cevap : D) Türkiye

Orta Doğu yerine daha coğrafi (ya da daha kıtasal) olan “Güneybatı Asya” teriminin kullanılmasını da savunan coğrafyacılar, sınırlarını çizerken hangi ülkeyi bölgenin içine katmaktadırlar?

A) Afganistan
B) Fas
C) Mısır
D) Cezayir
E) Tunus

Cevap : C) Mısır

Suriye’de devletin köylüler için arazi sağlamaya ve büyük arazileri parçalamaya yönelik çabalarının sonucu olarak, arazinin dağılmasıyla ilgili olan kanun hangi yıl çıkarıldı?

A) 1958’de
B) 1955’te
C) 1913’te
D) 1982’de
E) 1963’te

Cevap : A) 1958’de

Fırat Nehri’nin toplam uzunluğu kaç km’dir?

A) 2.500 km
B) 3.020 km
C) 2.800 km
D) 2.300 km
E) 2.900 km

Cevap : C) 2.800 km

Suudi Arabistan’da kurulan yeni vaha yerleşmelerine hangi isim verilmiştir?

A) Sabah
B) Şükran
C) Hicret
D) Hacer
E) Ilgın

Cevap : C) Hicret

Fırat ve Dicle Nehirleri arasında kalan topraklara hangi isim verilmektedir?

A) Yüksek Saha
B) Rub-ül Hali
C) Mezopotamya
D) Suriye Platosu
E) Alçak Saha

Cevap : C) Mezopotamya

5.669 m yüksekliğindeki “Demavent Zirvesi” hangi dağ sıraları üzerinde bulunur?

A) Elbruzlar
B) Kafkaslar
C) Toros Dağları
D) Köroğlu Dağları
E) Doğu Karadeniz Dağları

Cevap : A) Elbruzlar

Süveyş Kanalı hangi tarihte açılmıştır?

A) 1898
B) 1795
C) 1910
D) 1879
E) 1869

Cevap : E) 1869

Aşağıdakilerden hangisi “Yüksek Saha’da yer alan ülkelerin kenar bölümlerinde yer alan ovalar” arasında yer almaz?

A) Çifteler
B) Adapazarı
C) İnegöl
D) Yenişehir
E) Apolyont

Cevap : A) Çifteler

Aşağıdakilerden hangisi Orta Doğu’da steplerin geniş bir yayılış alanına sahip olduğu bölgelerden birisi değildir?

A) Güney Kafkasya
B) Aşağı Mezopotamya
C) Doğu Karadeniz
D) Orta Suriye
E) Ermenistan plâtosu

Cevap : C) Doğu Karadeniz

AUZEF Coğrafya Lisans
Dünya Bölgeleri: Ortadoğu Vize Deneme -1

Öğrenci Dostu
LOLONOLO – Öğrenme Yönetim Sistemi

Coğrafya Telegram Coğrafya

Dünya Bölgeleri: Ortadoğu Vize Deneme -1

Editor

Editör