LOLONOLO Ana Sayfa » blog » auzef » Yönetim Bilişim Sistemleri Ünite -8
auzefİnsan Kaynakları YönetimiİşletmeYönetim Bilişim Sistemleri

Yönetim Bilişim Sistemleri Ünite -8

Yazılım 1

 
LOLONOLO Ana Sayfa » blog » auzef » Yönetim Bilişim Sistemleri Ünite -8

#1. Bir bilgisayarın doğrudan anlayabildiği tek dil hangisidir?

Cevap : c) Makina dili

#2. Konuşma diline en yakın olan hangisidir?

Cevap : a) Yordamsal dil

#3. Hangisi üçüncü nesil diller için söylenebilir?

Cevap : b) 1950’lerde ortaya çıkmıştır. Orta seviyelidir

#4. Hangisi nesneye dayalı programlamanın sağladığı avantajlardandır?

Cevap : d) Hepsi

#5. Yüksek seviyeli programlama dilleri ile yazılım geliştirmek için ihtiyaç duyulan ortama ne denir?

Cevap : a) Bütünleşmiş geliştirme ortamı

Öğrenme Yönetim Sistemi Öğrenci Dostu LOLONOLO bol bol deneme sınavı yapmayı önerir.

#6. Hangisi internet tarayıcı tarafından çözümlenerek anlamlı hâle gelir?

Cevap : c) HTML

#7. Hangisi yordamsal dil kod örneği olabilir?

Cevap : d) Hiçbirisi

#8. Hangi iki parça nesneye dayalı dillerin temelini oluşturur?

Cevap : b) Veri – veri üzerindeki işlemler

#9. Bir Java uygulamasının çalıştırılabilmesi için aşağıdakilerden hangisine ihtiyaç vardır?

Cevap : c) Java sanal makinası

#10. Microsoft Windows işletim sistemlerinde bir pencere yaratmak … Yukarıdaki boşluğa uygun olan seçeneği işeretleyiniz.

Cevap : a) İçin CreateWindow isimli bir uygulama programlama ara yüzü kullanılır.

Öğrenme Yönetim Sistemi Öğrenci Dostu LOLONOLO bol bol deneme sınavı yapmayı önerir.

Öncesi
TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

Yönetim Bilişim Sistemleri Ünite -8

Yönetim Bilişim Sistemleri Ünite -8- Yazılım 1

Yazılım 1

1) Hangi iki parça nesneye dayalı dillerin temelini oluşturur?

a) Veri – enformasyon
b) Veri – veri üzerindeki işlemler
c) Programlama dili – bütünleşmiş geliştirme ortamı
d) Hiçbiri

Cevap : b) Veri – veri üzerindeki işlemler

2) Yüksek seviyeli programlama dilleri ile yazılım geliştirmek için ihtiyaç duyulan ortama ne denir?

a) Bütünleşmiş geliştirme ortamı
b) Nesneye dayalı geliştirme ortamı
c) a ve b
d) Hiçbirisi

Cevap : a) Bütünleşmiş geliştirme ortamı

3) Hangisi yordamsal dil kod örneği olabilir?

a) 10100110
b) ADD #23
c) STOP
d) Hiçbirisi

Cevap : d) Hiçbirisi

4) Hangisi internet tarayıcı tarafından çözümlenerek anlamlı hâle gelir?

a) Java
b) http
c) HTML
d) Hiçbiri

Cevap : c) HTML

5) Konuşma diline en yakın olan hangisidir?

a) Yordamsal dil
b) Çevirici dil
c) Makina dili
d) Birinci nesil diller

Cevap : a) Yordamsal dil

6) Bir bilgisayarın doğrudan anlayabildiği tek dil hangisidir?

a) Çevirici dil
b) Yordamsal Dil
c) Makina dili
d) Hiçbirisi

Cevap : c) Makina dili

7) Hangisi üçüncü nesil diller için söylenebilir?

a) 1980’lerde ortaya çıkmıştır. Yüksek seviyelidir.
b) 1950’lerde ortaya çıkmıştır. Orta seviyelidir
c) 1940’larda ortaya çıkmıştır. Yüksek seviyelidir.
d) Hiçbirisi.

Cevap : b) 1950’lerde ortaya çıkmıştır. Orta seviyelidir

8) Microsoft Windows işletim sistemlerinde bir pencere yaratmak …
Yukarıdaki boşluğa uygun olan seçeneği işeretleyiniz.

a) İçin CreateWindow isimli bir uygulama programlama ara yüzü kullanılır.
b) Farenin tıklanması ve sürüklenmesi ile gerçekleşir.
c) İçin Microsoft Visual Basic kullanılır.
d) Hiçbiri.

Cevap : a) İçin CreateWindow isimli bir uygulama programlama ara yüzü kullanılır.

9) Bir Java uygulamasının çalıştırılabilmesi için aşağıdakilerden hangisine ihtiyaç vardır?

a) HTML
b) Javascript
c) Java sanal makinası
d) Hiçbiri

Cevap : c) Java sanal makinası

10) Hangisi nesneye dayalı programlamanın sağladığı avantajlardandır?

a) Daha kolay uygulama geliştirebilme
b) Bakım sürecini kolaylaştırma
c) Satın alınabilecek hazır nesnelerle profesyonel uygulamalar geliştirebilme
d) Hepsi

Cevap : d) Hepsi

Auzef İşletme
telegram işletme
Auzef İnsan Kaynakları Yönetimi - Lisans
Telegram İnsan Kaynakları Yönetimi
Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans

Yönetim Bilişim Sistemleri Ünite -8

Editor

Editör