Sosyal Psikolojiye Giriş -1 Final Deneme Sınavı -10
Sosyal Psikolojiye Giriş -1 Final Deneme Sınavı -10
#1. Aşağıdaki ifadelerden hangisi, otomatik düşünce ile kontrollü düşünce arasındaki temel farkı açıklar?
Cevap : C) Kontrollü düşünce, niyet ve amaçlarla ilişkilendirilirken, otomatik düşünce için böyle bir ilişki söz konusu değildir.
Otomatik düşünce ile kontrollü düşünce arasındaki temel farkı en iyi açıklayan seçenek C) Kontrollü düşünce, niyet ve amaçlarla ilişkilendirilirken, otomatik düşünce için böyle bir ilişki söz konusu değildir’dir. Kontrollü düşünce, bilinçli ve amaçlı düşünme sürecini ifade ederken, otomatik düşünce daha bilinçsiz ve otomatik olarak gerçekleşir.
#2. Sosyal ilişkilerimiz içerisinde reddedilmeye ve kabul görmemeye karşı bize bir uyarı mekanizması olarak işlev gören, diğerlerinin bizden beklentilerine ve değerlendirmelerine duyarlı davranmamıza neden olan aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap : B) Benlik saygısı
Sosyal ilişkilerimiz içerisinde reddedilmeye ve kabul görmemeye karşı bize bir uyarı mekanizması olarak işlev gören, diğerlerinin bizden beklentilerine ve değerlendirmelerine duyarlı davranmamıza neden olan B) Benlik saygısı’dır. Düşük benlik saygısı, reddedilme korkusunu artırabilir.
#3. Oto kinetik etki kullanılarak hangi psikolojik durum üzerinde bilimsel çalışmalar yapılması mümkün olmuştur?
Cevap : D) Norm oluşumu
#4. Aşağıda yer alan çatışmayla ilgili bilgilerden hangisi doğrudur?
Cevap : C) Çatışmalar insanların birbirine bağlı olarak yaşaması sonucunda ortaya çıkan engellenmesi zor doğal süreçlerdir.
#5. Hangisi uzlaşma için sağlanması gereken şartlardan değildir?
Cevap : A) Uzlaşacak taraflara ödül vadedilmesi
Uzlaşma için sağlanması gereken şartlar arasında “uzlaşacak taraflara ödül vadedilmesi” yer almaz. Ödüller veya teşvikler, bazen uzlaşma sürecini kolaylaştırabilir, ancak uzlaşma için sağlanması gereken temel şartlar, tarafların ortak noktada buluşmaya istekli olmaları, sağlıklı bir pazarlık süreci yürütmeleri, tarafları ortak noktaya çekebilme yeteneği ve eşit koşulların sağlanması gibi faktörlere dayanır. Tarafların kendiliğinden uzlaşmaya istekli olmaları, uzlaşma sürecinin temelini oluşturur.
Öğrenci Dostu Öğrenme Yönetim Sistemi Lolonolo, bol bol test yapmayı önerir.
#6. Tutsak ikilemi oyununu kullanan araştırmalarda genel olarak en çok hangi sonuç ortaya çıkmıştır?
Cevap : E) Oyuncular birbirlerine güvenmedikleri için iş birliğine girmez ve her ikisi de fazla sürelerde ceza alır.
#7. Milgram’in deneylerinde maksimum verilen tehlikeli voltaj ne kadardı?
Cevap : A) 450 Volt
#8. Bir grubun tipik üyesine benzeyen birinin o grubun üyesi olduğunu düşünme eğilimi” olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap : B) Temsil Kestirimleri
#9. Kestirimlerin güvenilirliği aşağıdakilerden hangisine benzemektedir?
Cevap : C) Kullanıldığı durumlarda çoğu zaman etkilidir
#10. Hangisi gruplar arası çatışmaları ortaya çıkarabilecek temel sebeplerden olamaz?
Cevap : C) Grup içinde kişisel hırsları yüksek sorunlu kişiler olması
Öğrenci Dostu Öğrenme Yönetim Sistemi Lolonolo, bol bol test yapmayı önerir.
#11. Benliğin ilgili sosyal ilişkisel bağlamlarda değişen rol, durum ve koşullara göre tercih, davranış ve eylemlerini kontrol eden mekanizması aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap : A) Benliğin yürütücü işlevi
Benliğin ilgili sosyal ilişkisel bağlamlarda değişen rol, durum ve koşullara göre tercih, davranış ve eylemlerini kontrol eden mekanizma A) Benliğin yürütücü işlevi’dir. Benliğin yürütücü işlevi, kişinin farklı bağlamlarda farklı roller ve kimlikler altında nasıl davranacağını düzenler.
#12. Ayla akşama bir partiye gidecektir. Partinin konseptinde 90’lar yazmaktadır ama Ayla bu konsepti sevmemektedir. En yakın arkadaşını arayıp kendisiyle beraber konsepte uymamayı teklif eder. Ayla bu durumda uyma davranışının hangi özelliğini kullanmıştır?
Cevap : C) Karşıt uyma
#13. Şerif’in deneyinde gruplar arasındaki çatışmanın altında yatan sebep hangisiyle açıklanamaz?
Cevap : E) Çocukların sorunlu ailelerden gelmiş olmasıyla
#14. Azınlığın çoğunluğu etkilemesi ile çoğunluğun azınlığı etkilemesi birbirinden farklı süreçlerdir. Azınlığın çoğunluğu etkilemesi özel alanda gerçekleşirken çoğunluğun azınlığı etkilemesi sadece kamusal alanda gerçekleşir. Yukarıda tarif edilen hipotez aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap : E) Çift yönlü süreç
#15. Deneylerinde elektrik soku kullanarak etik tartışmalara yol açan ünlü sosyal psikolog kimdir?
Cevap : C) Milgram
Elektrik şoku kullanarak etik tartışmalara yol açan ünlü sosyal psikolog C) Milgram’dır. Milgram’ın itaat deneyleri, bu tür etik tartışmalara neden olmuştur.
Öğrenci Dostu Öğrenme Yönetim Sistemi Lolonolo, bol bol test yapmayı önerir.
#16. Kişinin sahip olduğu motivasyonlarını ve eylemlerini hedef yönelimli olarak uyarlaması süreci aşağıdaki kavramlardan hangisi ile ifade edilir?
Cevap : D) Benlik düzenlemesi
#17. Sosyal biliş kavramını en iyi aşağıdaki ifadelerden hangisi açıklar?
Cevap : A) Bireylerin sosyal bilgiyi fark etme, kavrama, hatırlama ve kullanma süreci
Sosyal biliş kavramını en iyi ifade eden seçenek A) Bireylerin sosyal bilgiyi fark etme, kavrama, hatırlama ve kullanma süreci’dir. Sosyal biliş, insanların sosyal bilgiyi işleme ve anlama süreçlerini inceler.
#18. “Bir görevin gerçekte gerekenden daha kısa sürede tamamlanacağı” şeklinde ifade edilen ve işin bitirilme zamanı ile ilgili yanılgıya ne ad verilir?
Cevap : C) Planlama Yanılgısı
“Bir görevin gerçekte gerekenden daha kısa sürede tamamlanacağı” şeklinde ifade edilen yanılgıya C) Planlama Yanılgısı denir. İnsanlar genellikle işlerin ne kadar süreceği konusunda iyimser tahminlerde bulunma eğilimindedirler.
#19. Aşağıdaki kavramlardan hangisi benlik bilgisinin sosyal kaynaklarından biri olarak değerlendirilemez?
Cevap : E) İç gözlem
#20. Kişilerin benlik sunumlarının altında yatan temel motivasyonu aşağıdaki kavram ikililerinden hangisi açıklamaktadır?
Cevap : D) Kendini izleme-Sosyal arzu edilebilirlik düzeyi
Kişilerin benlik sunumlarının altında yatan temel motivasyonu açıklayan kavram ikilisi D) Kendini izleme-Sosyal arzu edilebilirlik düzeyi’dir. Kendini izleme, kişinin sosyal kabul ve takdiri hedeflediği bir motivasyonu ifade eder.
Öğrenci Dostu Öğrenme Yönetim Sistemi Lolonolo, bol bol test yapmayı önerir.
SONUÇ
Sosyal Psikolojiye Giriş -1 Final Deneme Sınavı -10
Sosyal Psikolojiye Giriş -1 Final Deneme Sınavı -10
HD Quiz powered by harmonic design
Sosyal Psikolojiye Giriş -1 Final Deneme Sınavı -10
Çatışma Ve Uzlaşma | ||
---|---|---|
Sosyal Psikolojiye Giriş-I |
Çatışma Ve Uzlaşma