Afetlerde Lojistik Yönetimi 2022-2023 Final Soruları
Afetlerde Lojistik Yönetimi 2022-2023 Final Soruları
#1. “Depoda muhafaza edilen ve kayıtları tutulan malzemelerin kontrolü, izlenmesi ve takip edilebilmesi için periyodik aralıklarla ………… yapılmalıdır.” Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
Cevap : A) Raporlama
#2. Afet anında bölgeden ve afet öncü ekiplerinden alınan bilgiler doğrultusunda ön değerlendirme yapılır. Ön değerlendirme yapılırken aşağıdaki kriterlerden hangisi dikkate alınmaz?
Cevap : B) Depolar ile havayolları, limanlar, demiryolları taşımacılığının konfor durumu
#3. Tüm doğal afetlerde lojistik faaliyetlerinin planlarının olması, ekiplerin eğitimi ve yetkinleştirilmesi, tüm hazırlıkların kontrol edilmesi ve olay simülasyonlarının yapılması önemlidir. Ancak afet sırasında lojistik faaliyetleri aşağıdaki hangi afetlerde daha kolaydır?
Cevap : D) Yavaş gelişen doğal afetler
#4. I. Kaynaklar verimli kullanılır. II. Standardizasyon sağlanır. III. Değer oluşturur. IV. Sürekli iyileştirme yapılır. V. Markalaşmayı sağlar. Afet öncesi hazırlık aşaması süreç yönetimi mantığıyla planlanması hangi faydaları sağlar?
Cevap : A) I-II-III-IV
#5. Lojistik performans yönetiminin başarılı bir şekilde yönetilebilmesi için temel olarak ne olmalıdır?
Cevap : E) Lojistik girdileri ile çıktıların etkin ve verimli kullanılması gerekir.
Öğrenci Dostu Öğrenme Yönetim Sistemi Lolonolo, bol bol test yapmayı önerir.
#6. Süreç yönetimi uygulayan organizasyonlarda aşağıdakilerden hangisi olamaz?
Cevap : A) Problemler gözden kaçar. Gözden kaçan ya da göz ardı edilen problemler kökleşir. Sürecin nasıl İyileştirileceği belirlemek ve geliştirmek zordur.
#7. “Verimliliği ve operasyonel verimliliği en üst düzeye çıkarmak için, filo duruş süreleri en aza indirilmelidir. Yalnızca ………… sayesinde, işletmeler varlıklarını görebilir ve filolarını hareket ettirmek için işlemleri daha iyi düzenleyebilirler.” Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
Cevap : E) Mobil tarayıcılar, bilgisayarlar ve radyo frekansı tanımlama sistemleri
#8. Afet müdahale sonrasında yapılacak lojistik faaliyetlerinden biri olan uygulama aşaması kaç kategoriden oluşmaktadır?
Cevap : C) 4
#9. Aşağıdakilerden hangisinden alınan afet bölgesi bilgileri ışığında afet anında ön değerlendirme yapılır?
Cevap : C) Öncü ekipler
#10. Aşağıdakilerden hangisi afetin büyüklüğüne etki eden ana faktörlerden değildir?
Cevap : B) Ormanlara ve çevreye saygılı olmak
Öğrenci Dostu Öğrenme Yönetim Sistemi Lolonolo, bol bol test yapmayı önerir.
#11. Aşağıdaki lojistik tanımlarından hangisi yanlıştır?
Cevap : E) Lojistik; işletmelerin kar minimizasyonu amacıyla madde ve malzemeleri, parçaları ve ürünleri stratejik bir şekilde depolayan, akışını sağlayan ve kontrol eden; yönetsel sorumluluk dizayn etmeye yarayan bir sistemdir.
#12. I. Anında Müdahale Aşaması II. Hazırlık Aşaması III. İyileştirme Aşaması Yukarıda verilen afet lojistiği süreçlerinin işlem sırasına göre doğru olarak sıralanışı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap : A) II-I-III
#13. Ulusal Düzeyde Afet Müdahale Planında; bilgi toplama, evrak kayıt, belgeleme, raporlama ile değerlendirme ve izleme hizmetleri yapan servis aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap : B) Bilgi ve Planlama Servisi
#14. “İnsan, makine, para, bilgi gibi kaynakları/girdiyi, müşteri istekleri doğrultusunda faydalı çıktıya dönüştüren, tekrar edilebilen, tanımlanabilen, ölçülebilen, birbirine bağlı değer yaratan işlemlerdir.” Yukarıdaki tanım aşağıdaki şıklardan hangisine aittir?
Cevap : B) Süreç
#15. Riskler, lojistik süreci aksatır, geciktirir ve müşteri kaybına neden olur. Bu bağlamda aşağıda verilen tanım depolama risklerinden hangi türe aittir? “Mikro organizmalar, böcekler-kemirgenlerin (türü) oluşturduğu risklerdir.”
Cevap : D) Biyolojik
Öğrenci Dostu Öğrenme Yönetim Sistemi Lolonolo, bol bol test yapmayı önerir.
#16. I. Gerekli miktarda afet malzemesini stoklanmak, II. Stoklanması için gerekli ambarları sağlamak, III. Afet planlarına uygun ve ihtiyacı karşılayacak ulaştırma kapasitesinin tespit ve temin edilmesini sağlamak, IV. Gerekli afet malzemelerini araçlara yüklemek. Yukarıdaki cümlelerden hangileri afet öncesi hazırlık aşamasında yapılması gereken faaliyetler arasındadır?
Cevap : E) I-II-III
#17. “İnsan tarafından yapıldığında zeka olarak nitelendirilen davranışların yazılım aracılığıyla makine tarafından yapılmasıdır” tanımı aşağıdakilerden hangisine aittir?
Cevap : D) Yapay zeka
#18. Sürekli iyileştirme tekniklerinden olan 3MU (MUDA_MURA_MURİ) aşağıdaki ifadelerden hangisinde doğru verilmiştir?
Cevap : C) İsraf-Zorlama-Düzensizlik
#19. İnsanları etkileyen afet ve acil durumlarda insani yardım malzemelerinin lojistiğine ……. adı verilmektedir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi getirilmelidir?
Cevap : C) İnsani yardım lojistiği
#20. I. Ekip ve ekipmanın sevki II. Malzeme toplama III. Bakım onarım IV. Ambalajlama ve depolara sevk V. Afet malzemelerini toplama ve bakım planı Yukarıdakilerden hangisi/hangileri afet sonrasında yapılacak lojistik faaliyetlerinden uygulama aşamasının faaliyeti değildir?
Cevap : D) Yalnız V
Öğrenci Dostu Öğrenme Yönetim Sistemi Lolonolo, bol bol test yapmayı önerir.
Auzef Acil Yardım Ve Afet Yönetimi 2022-2023 Final Soruları
Afetlerde Lojistik Yönetimi 2022-2023 Final Soruları |
|||
---|---|---|---|
Afetlerde Lojistik Yönetimi |
Afetlerde Lojistik Yönetimi 2022-2023 Final Soruları