auzefiş sağlığı ve güvenliğiİş Sağlığı ve Güvenliğiİş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı

İş Sağlığı Ve Güvenliği Mevzuatı-1 2022-2023 Vize Soruları

#1. I. Osgb'lerin zemin katta veya müstakil binalarda kurulması esastır II. Osgb'lerde adres değişikliğinden önce veya unvan değişikliği sonrasında e-devlet sistemi kullanılarak genel müdürlüğe başvurması gerekir III. Osgb'lerde ünvan değişikliğinde yetki belgesi yenileme başvuru süresi 60 gündür İş sağlığı ve güvenliği hizmetleri yönetmeliğine göre osgb'ler hakkında verilen bilgilerden hangisi/hangileri yanlıştır?

Cevap : C) yalnız 3

#2. İş yerinde 501 - 1000 arasında çalışan sayısı bulunan bir işveren kaç adet çalışan temsilcisi bulundurmak zorundadır?

Cevap : A) 4

#3. Türk borçlar kanununa göre işçi işverene kusuru ile verdiği her türlü zarardan sorumludur bu sorumluluğun belirlenmesinde aşağıdakilerden hangisi göz önüne alınan hususlardan biridir?

Cevap : C) işin uzmanlık gerektirip gerektirmemesi

#4. İş sağlığı ve güvenliği hizmetleri yönetmeliğine göre iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri hakkında aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

Cevap : D) işveren çalışanının işten ayrılma tarihinden itibaren en az 10 yıl süreyle çalışanların kişisel sağlık dosyalarını saklar

#5. Aşağıdakilerden hangisi Osmanlı'da iş sağlığı ve güvenliğini düzenlemelerini sınırlı düzeyde olmasının sebeplerinden birisidir?

Cevap : B) sanayi gelişmediği için işçi sınıfının bulunmaması

Osmanlı’da iş sağlığı ve güvenliği düzenlemelerinin sınırlı düzeyde olmasının sebeplerinden biri B) sanayi gelişmediği için işçi sınıfının bulunmamasıdır. Osmanlı İmparatorluğu’nda sanayileşme süreci Batı Avrupa’daki kadar hızlı ve kapsamlı gerçekleşmemiştir. Bu durum, işçi sınıfının gelişimini ve dolayısıyla iş sağlığı ve güvenliği konularında düzenlemelerin yapılmasını gerektirecek bir sanayi iş gücünün oluşumunu sınırlamıştır. İş sağlığı ve güvenliği konuları, genellikle sanayileşme ile birlikte artan işçi sayısı ve çalışma koşullarındaki problemlerin ortaya çıkmasıyla önem kazanır. Osmanlı İmparatorluğu’nda sanayileşmenin gecikmesi ve sınırlı kalması, iş sağlığı ve güvenliği konusunda kapsamlı düzenlemelerin geliştirilmesini de sınırlamıştır.

#6. Aşağıdakilerden hangisi doğrudan iş sağlığı ve güvenilir ihlal sonucunda ortaya çıkan tazminatlardan biridir?

Cevap : E) destekten yoksun kalma tazminatı

Doğrudan iş sağlığı ve güvenliği ihlali sonucunda ortaya çıkan tazminatlardan biri E) destekten yoksun kalma tazminatıdır. Bu tazminat türü, iş kazası veya meslek hastalığı nedeniyle vefat eden çalışanın yakınlarının, çalışandan sağlanan maddi desteğin kesilmesi sonucunda yaşadıkları maddi kayıpları telafi etmek amacıyla verilir. İhbar tazminatı, iş güvencesi tazminatı, kıdem tazminatı ve kötü niyet tazminatı gibi diğer tazminat türleri ise genellikle iş sözleşmesinin farklı nedenlerle sona ermesi durumlarında gündeme gelir ve doğrudan iş sağlığı ve güvenliği ihlalleriyle bağlantılı değildir.

#7. İlk sendika aşağıdaki ülkelerden hangisinde kurulmuştur?

Cevap : C) İngiltere

#8. 5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanununa göre hastalık ve analık sigortasından sigortalıya hastalık veya analık hallerine bağlı olarak ortaya çıkan iş temizlik süresince aşağıdakilerden hangisi verilir?

Cevap : A) günlük geçici iş göremezlik ödeneği verilir.

#9. Aşağıdakilerden hangisi İSG çalışmalarının kapsamında yer alır?

Cevap : E) risklere karşı önlem alınması

#10. Aşağıdakilerden hangisi iş sağlığı ve güvenliği ihlali sonucunda çalışanın bedensel zarar görmesi durumunda istenebilecek tazminatlardan biri değildir?

Cevap : D) cenaze giderleri

Aşağıdakilerden D) cenaze giderleri seçeneği, iş sağlığı ve güvenliği ihlali sonucunda çalışanın bedensel zarar görmesi durumunda istenebilecek tazminatlardan biri değildir. Cenaze giderleri, çalışanın vefatı durumunda gündeme gelen bir tazminat türüdür ve bu soru içerisinde çalışanın bedensel zarar görmesi durumuna odaklanılmıştır. Diğer seçenekler; çalışma gücünün azalmasından ya da yitirilmesinden doğan kayıplar, kazanç kaybı, ekonomik geleceğin sarsılmasından doğan kayıplar ve tedavi giderleri, iş sağlığı ve güvenliği ihlali sonucu meydana gelen bedensel zararlarda çalışanın talep edebileceği tazminat türleridir.

#11. Çalışma mevzuatında sağlık raporu alınması gerektiği belirtilen işlerde böyle bir rapora dayanılmaksızın veya eldeki rapora aykırı olarak bünyeci elverişli olmadığı işte çalıştırılan sigortalının bu işe girmeden önce var olduğu tespit edilen veya bünyeci elverişli olmadığı işte çalıştırılması sonucu meydana gelen hastalığı nedeniyle kurunca sigortalıya ödenen geçici iş göremezlik ödeneği aşağıdakilerden hangisine ödettirilir?

Cevap : A) işverene

#12. 6331 sayılı kanunu tek başına işçinin değil genel olarak iş yerinde istihdam edilen herkesin sağlığının ve güvenliğinin korunmasını hedeflemiştir bu amaçla da kapsayıcılığı geniş olan …… kavramını kullanmıştır. Yukarıdaki cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : A) çalışan

#13. Çok tehlikeli sınıfta yer alan maden metal ve yapı işleri ile tehlikeli kimyasallarla çalışılan işlerin yapıldığı veya büyük endüstriyel kazaların olabileceği işyerlerinde risk değerlendirmesi yapılmamış olması durumunda uygulanacak idari yaptırım aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : D) işin durdurulması

#14. Sanayi devrimi sonrasında insani çalışma şartlarında hızlı bir şekilde uzaklaşılması sebebiyle ortaya çıkan iş hukukunun en temel ilkesi aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : B) işçinin korunması

#15. Risk değerlendirmesi yükümlülüğünü yerine getirmeyen işverene uygulanacak idari para cezası aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : E) 3000 Türk lirası aykırılığın devam ettiği her ay için 4.500 Türk lirası

#16. Aşağıda verilen çalışan gruplarından hangisi iş sağlığı ve güvenliği kanununa tabi değildir?

Cevap : B) çalışan istihdam etmeksizin kendi hesabına çalışanlar

#17. İş yerindeki sağlığı ve güvenlik ve uygulamasında aşağıdakilerden hangisini herhangi bir görev ve sorumluluğu bulunmamaktadır?

Cevap : C) müşteriler

#18. İş yeri hekimlerinin haftalık azami çalışma süreleri aşağıda yer alan hangi kanuna göre belirlenmektedir?

Cevap : E) 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu

İş yeri hekimlerinin haftalık azami çalışma süreleri, E) 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre belirlenmektedir. Bu kanun, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili genel düzenlemeleri içerir ve iş yerlerinde çalışma koşullarının iyileştirilmesi, çalışanların sağlık ve güvenlik risklerinden korunması ile ilgili hükümleri kapsar. İş yeri hekimlerinin çalışma süreleri de dahil olmak üzere, iş sağlığı ve güvenliği alanında çalışan profesyonellerin çalışma koşullarını düzenleyen maddeler bu kanunda yer alır.

#19. İş sağlığı ve güvenlik hizmetleri yönetmeliğine göre işveren işyeri hekimi ile diğer sağlık personeline ve iş güvenliği uzmanına kaç metrekareden az olmamak üzere oda temin etmesi gerekmektedir?

Cevap : C) 8

#20. Osmanlı döneminde işverenin kusurlu olarak işçiye verdiği zararı tazmin etme yükümlülüğü gibi iş sağlığı ve güvenliği kapsamında kimi düzenlemelere yer verilen kanun aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : E) Mecelle

#21. Aşağıdaki ifadelerden hangisi iş sağlığı ve güvenliği düzenlemelerinin yapılmasına duyulan ihtiyacın temel sebebi olarak ifade edilir?

Cevap : D) İş yerlerinde yaşanan ve makine kullanımından kaynaklanan kazalar önemli ölçüde artmıştır

#22. İş kazası kavramı aşağıdakilerden hangisinde iş yerinde veya işin yürütümü nedeniyle meydana gelen ölüme sebebiyet veren veya vücut bütünlüğünü ruhen ya da bedenen engelli hale getiren olay olarak tanımlanmaktadır?

Cevap : A) 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

İş Sağlığı Ve Güvenliği Mevzuatı-1 2022-2023 Vize Soruları

1. Aşağıdakilerden hangisi doğrudan iş sağlığı ve güvenilir ihlal sonucunda ortaya çıkan tazminatlardan biridir?

A) ihbar tazminatı
B) iş güvencesi tazminatı
C) kıdem tazminatı
D) kötü niyet tazminatı
E) destekten yoksun kalma tazminatı

Cevap : E) destekten yoksun kalma tazminatı

Doğrudan iş sağlığı ve güvenliği ihlali sonucunda ortaya çıkan tazminatlardan biri E) destekten yoksun kalma tazminatıdır. Bu tazminat türü, iş kazası veya meslek hastalığı nedeniyle vefat eden çalışanın yakınlarının, çalışandan sağlanan maddi desteğin kesilmesi sonucunda yaşadıkları maddi kayıpları telafi etmek amacıyla verilir. İhbar tazminatı, iş güvencesi tazminatı, kıdem tazminatı ve kötü niyet tazminatı gibi diğer tazminat türleri ise genellikle iş sözleşmesinin farklı nedenlerle sona ermesi durumlarında gündeme gelir ve doğrudan iş sağlığı ve güvenliği ihlalleriyle bağlantılı değildir.

2. İş yerinde 501 – 1000 arasında çalışan sayısı bulunan bir işveren kaç adet çalışan temsilcisi bulundurmak zorundadır?

A) 4
B) 2
C) 5
D) 1
E) 3

Cevap : A) 4

3. Aşağıdaki ifadelerden hangisi iş sağlığı ve güvenliği düzenlemelerinin yapılmasına duyulan ihtiyacın temel sebebi olarak ifade edilir?

A) Uluslararası standartlara ulaşabilmek için toplumsal baskı yoğunlaşmıştır
B) Göçlerle gelen insanlar sanayinin ihtiyaç duyduğu vasıfsız işçi nüfusunu önemli ölçüde arttırmıştır
C) Sanayileşmenin başlaması ile birlikte köyden kenti göç yoğunlaşmıştır
D) İş yerlerinde yaşanan ve makine kullanımından kaynaklanan kazalar önemli ölçüde artmıştır
E) Fabrika tipi üretim modeli ortaya çıkmıştır

Cevap : D) İş yerlerinde yaşanan ve makine kullanımından kaynaklanan kazalar önemli ölçüde artmıştır

4. İlk sendika aşağıdaki ülkelerden hangisinde kurulmuştur?

A) ABD
B) Fransa
C) İngiltere
D) Almanya
E) Türkiye

Cevap : C) İngiltere

5. 5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanununa göre hastalık ve analık sigortasından sigortalıya hastalık veya analık hallerine bağlı olarak ortaya çıkan iş temizlik süresince aşağıdakilerden hangisi verilir?

A) günlük geçici iş göremezlik ödeneği verilir.
B) evlenme ödeneği verilir
C) işgörmezlik raporu verilir
D) sigorta kapsamından çıkarılır
E) aylık maaş bağlanır

Cevap : A) günlük geçici iş göremezlik ödeneği verilir.

6. I. Osgb’lerin zemin katta veya müstakil binalarda kurulması esastır
II. Osgb’lerde adres değişikliğinden önce veya unvan değişikliği sonrasında e-devlet sistemi kullanılarak genel müdürlüğe başvurması gerekir
III. Osgb’lerde ünvan değişikliğinde yetki belgesi yenileme başvuru süresi 60 gündür
İş sağlığı ve güvenliği hizmetleri yönetmeliğine göre osgb’ler hakkında verilen bilgilerden hangisi/hangileri yanlıştır?

A) yalnız 2
B) 2 ve 3
C) yalnız 3
D) 1 ve 2
E) yalnız 1

Cevap : C) yalnız 3

7. İş yerindeki sağlığı ve güvenlik ve uygulamasında aşağıdakilerden hangisini herhangi bir görev ve sorumluluğu bulunmamaktadır?

A) işçi
B) işveren vekili
C) müşteriler
D) İş yeri sendika temsilcisi
E) İşveren

Cevap : C) müşteriler

8. Sanayi devrimi sonrasında insani çalışma şartlarında hızlı bir şekilde uzaklaşılması sebebiyle ortaya çıkan iş hukukunun en temel ilkesi aşağıdakilerden hangisidir?

A) irade özgürlüğü
B) işçinin korunması
C) şekil serbestisi
D) sözleşme serbestisi
E) sendikal bağımsızlık

Cevap : B) işçinin korunması

9. İş kazası kavramı aşağıdakilerden hangisinde iş yerinde veya işin yürütümü nedeniyle meydana gelen ölüme sebebiyet veren veya vücut bütünlüğünü ruhen ya da bedenen engelli hale getiren olay olarak tanımlanmaktadır?

A) 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu
B) 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu
C) Dünya Sağlık Örgütü (WHO)
D) Dünya Ticaret Örgütü
E) Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO)

Cevap : A) 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu

10. Risk değerlendirmesi yükümlülüğünü yerine getirmeyen işverene uygulanacak idari para cezası aşağıdakilerden hangisidir?

A) 3500 Türk lirası aykırılığın devam ettiği her ay için 4.500 Türk lirası
B) 4000 Türk lirası aykırılığın devam ettiği her ay için 5.000 Türk lirası
C) 750 Türk lirası aykırılığın devam ettiği her ay için 1500 Türk lirası
D) 5000 Türk lirası aykırılığın devam ettiği her ay için 5500 Türk lirası
E) 3000 Türk lirası aykırılığın devam ettiği her ay için 4.500 Türk lirası

Cevap : E) 3000 Türk lirası aykırılığın devam ettiği her ay için 4.500 Türk lirası

11. Aşağıda verilen çalışan gruplarından hangisi iş sağlığı ve güvenliği kanununa tabi değildir?

A) işletmelerde eğitime devam eden stajyerler
B) çalışan istihdam etmeksizin kendi hesabına çalışanlar
C) yeraltı ve yer üstünde çalışan maden işçileri
D) kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan devlet memurları
E) askeri dikim evinde çalışan işçiler

Cevap : B) çalışan istihdam etmeksizin kendi hesabına çalışanlar

12. Aşağıdakilerden hangisi İSG çalışmalarının kapsamında yer alır?

A) işe alım müzakerelerinin yürütülmesi
B) işçi ücretlerinin ödenmesi
C) iş yerlerinde engelli işçi istihdamının teşviki
D) işçi sendikalarına üyelik
E) risklere karşı önlem alınması

Cevap : E) risklere karşı önlem alınması

13. Aşağıdakilerden hangisi Osmanlı’da iş sağlığı ve güvenliğini düzenlemelerini sınırlı düzeyde olmasının sebeplerinden birisidir?

A) devletin duyarsız kalması
B) sanayi gelişmediği için işçi sınıfının bulunmaması
C) yeterli sermayenin olmaması
D) sermayenin önemli bir kısmının gayrimüslimler elinde oluşu
E) eğitime ayrılan ödeneklerin yetersizliği

Cevap : B) sanayi gelişmediği için işçi sınıfının bulunmaması

Osmanlı’da iş sağlığı ve güvenliği düzenlemelerinin sınırlı düzeyde olmasının sebeplerinden biri B) sanayi gelişmediği için işçi sınıfının bulunmamasıdır. Osmanlı İmparatorluğu’nda sanayileşme süreci Batı Avrupa’daki kadar hızlı ve kapsamlı gerçekleşmemiştir. Bu durum, işçi sınıfının gelişimini ve dolayısıyla iş sağlığı ve güvenliği konularında düzenlemelerin yapılmasını gerektirecek bir sanayi iş gücünün oluşumunu sınırlamıştır. İş sağlığı ve güvenliği konuları, genellikle sanayileşme ile birlikte artan işçi sayısı ve çalışma koşullarındaki problemlerin ortaya çıkmasıyla önem kazanır. Osmanlı İmparatorluğu’nda sanayileşmenin gecikmesi ve sınırlı kalması, iş sağlığı ve güvenliği konusunda kapsamlı düzenlemelerin geliştirilmesini de sınırlamıştır.

14. İş sağlığı ve güvenlik hizmetleri yönetmeliğine göre işveren işyeri hekimi ile diğer sağlık personeline ve iş güvenliği uzmanına kaç metrekareden az olmamak üzere oda temin etmesi gerekmektedir?

A) 5
B) 10
C) 8
D) 6
E) 12

Cevap : C) 8

15. Türk borçlar kanununa göre işçi işverene kusuru ile verdiği her türlü zarardan sorumludur bu sorumluluğun belirlenmesinde aşağıdakilerden hangisi göz önüne alınan hususlardan biridir?

A) işverenin gelirinin seviyesi
B) işin bulunduğu sektör
C) işin uzmanlık gerektirip gerektirmemesi
D) işteki ek sosyal imkanlar
E) işteki ücret seviyesi

Cevap : C) işin uzmanlık gerektirip gerektirmemesi

16. Çok tehlikeli sınıfta yer alan maden metal ve yapı işleri ile tehlikeli kimyasallarla çalışılan işlerin yapıldığı veya büyük endüstriyel kazaların olabileceği işyerlerinde risk değerlendirmesi yapılmamış olması durumunda uygulanacak idari yaptırım aşağıdakilerden hangisidir?

A) hapis cezası
B) iş yerinin kapatılması
C) kamu ihalesinin yasaklanması
D) işin durdurulması
E) idari para cezası

Cevap : D) işin durdurulması

17. Aşağıdakilerden hangisi iş sağlığı ve güvenliği ihlali sonucunda çalışanın bedensel zarar görmesi durumunda istenebilecek tazminatlardan biri değildir?

A) çalışma gücünün azalmasından ya da yitirilmesinden doğan kayıplar
B) kazanç kaybı
C) ekonomik geleceğin sarsılmasından doğan kayıplar
D) cenaze giderleri
E) tedavi giderleri

Cevap : D) cenaze giderleri

Aşağıdakilerden D) cenaze giderleri seçeneği, iş sağlığı ve güvenliği ihlali sonucunda çalışanın bedensel zarar görmesi durumunda istenebilecek tazminatlardan biri değildir. Cenaze giderleri, çalışanın vefatı durumunda gündeme gelen bir tazminat türüdür ve bu soru içerisinde çalışanın bedensel zarar görmesi durumuna odaklanılmıştır. Diğer seçenekler; çalışma gücünün azalmasından ya da yitirilmesinden doğan kayıplar, kazanç kaybı, ekonomik geleceğin sarsılmasından doğan kayıplar ve tedavi giderleri, iş sağlığı ve güvenliği ihlali sonucu meydana gelen bedensel zararlarda çalışanın talep edebileceği tazminat türleridir.

18. 6331 sayılı kanunu tek başına işçinin değil genel olarak iş yerinde istihdam edilen herkesin sağlığının ve güvenliğinin korunmasını hedeflemiştir bu amaçla da kapsayıcılığı geniş olan …… kavramını kullanmıştır.
Yukarıdaki cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) çalışan
B) işveren
C) çırak
D) işçi
E) stajyer

Cevap : A) çalışan

19. Çalışma mevzuatında sağlık raporu alınması gerektiği belirtilen işlerde böyle bir rapora dayanılmaksızın veya eldeki rapora aykırı olarak bünyeci elverişli olmadığı işte çalıştırılan sigortalının bu işe girmeden önce var olduğu tespit edilen veya bünyeci elverişli olmadığı işte çalıştırılması sonucu meydana gelen hastalığı nedeniyle kurunca sigortalıya ödenen geçici iş göremezlik ödeneği aşağıdakilerden hangisine ödettirilir?

A) işverene
B) işçinin kendisine
C) işçinin çalışma arkadaşlarına
D) işçinin yakın akrabalarına
E) iş yerindeki insan kaynakları müdürüne

Cevap : A) işverene

20. Osmanlı döneminde işverenin kusurlu olarak işçiye verdiği zararı tazmin etme yükümlülüğü gibi iş sağlığı ve güvenliği kapsamında kimi düzenlemelere yer verilen kanun aşağıdakilerden hangisidir?

A) Maaddin Nizamnamesi
B) Ereğli Havzai Fahmiyesi Maden Amelesinin Hukukuna Müteallik Kanun
C) Zonguldak ve Ereğli Havzai Fahmiyesinde Mevcut Kömür Tozlarının Amele Menafli Umumiyesine Olarak Füruhtuna Dair Kanun
D) Dilaverpaşa Nizamnamesi
E) Mecelle

Cevap : E) Mecelle

21. İş yeri hekimlerinin haftalık azami çalışma süreleri aşağıda yer alan hangi kanuna göre belirlenmektedir?

A) 6098 sayılı Türk borçlar kanunu
B) 4721 sayılı Türk Medeni kanunu
C) 6102 sayılı Türk ticaret kanunu
D) 4857 sayılı iş kanunu
E) 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu

Cevap : E) 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu

İş yeri hekimlerinin haftalık azami çalışma süreleri, E) 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre belirlenmektedir. Bu kanun, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili genel düzenlemeleri içerir ve iş yerlerinde çalışma koşullarının iyileştirilmesi, çalışanların sağlık ve güvenlik risklerinden korunması ile ilgili hükümleri kapsar. İş yeri hekimlerinin çalışma süreleri de dahil olmak üzere, iş sağlığı ve güvenliği alanında çalışan profesyonellerin çalışma koşullarını düzenleyen maddeler bu kanunda yer alır.

22. İş sağlığı ve güvenliği hizmetleri yönetmeliğine göre iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri hakkında aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

A) işveren iş yerinde gerekli niteliklere sahip personel bulunmaması halinde Osgb’lerden hizmet alarak yerine getirebilir
B) On ve daha fazla çalışanı olan çok tehlikeli sınıfta yer alan iş yeri işverenleri ayrıca diğer sağlık personeli görevlendirir
C) tam süreli iş yeri hekimi görevlendirilen iş yerlerinde diğer sağlık personeli görevlendirmesi zorunlu değildir
D) işveren çalışanının işten ayrılma tarihinden itibaren en az 10 yıl süreyle çalışanların kişisel sağlık dosyalarını saklar
E) mesleki eğitim kanunu ile 2547 sayılı yükseköğretim kanunu kapsamındaki öğrenci statüsünde olan çırak ve stajyerler çalışan sayısının toplamına dahil edilmez

Cevap : D) işveren çalışanının işten ayrılma tarihinden itibaren en az 10 yıl süreyle çalışanların kişisel sağlık dosyalarını saklar

İş Sağlığı Ve Güvenliği Mevzuatı-1

İş Sağlığı Ve Güvenliği Mevzuatı-1 2022-2023 Vize Soruları

İş Sağlığı Ve Güvenliği Lisans facebook iş sağlığı ve güvenliği

İş Sağlığı Ve Güvenliği Mevzuatı-1 2022-2023 Vize Soruları

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!