Siber Güvenlik Final Deneme Sınavı -6
Siber Güvenlik Final Soruları Deneme Sınavı -6
#1. Aşağıdakilerden hangisi yer değiştirme şifreleme yönteminin özelliklerinden birisidir?
Cevap: B) Düz metinde yer alan harflerin sıralamalarının değiştirilmesi
Açıklama: Yer değiştirme şifreleme yöntemi, düz metinde yer alan harflerin sıralamalarının değiştirilmesi esasına dayanır.
#2. ———- önceden tanımlanmış etkinlik veya kalıplar için ağ trafiğini izleyen ve olası siber saldırılar algılandığında güvenlik yöneticilerini uyaran ek bir savunma katmanı sağlar. – cümlesinde yer alan boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
Cevap: D) Saldırı tespit sistemleri (IDS)
Açıklama: Saldırı tespit sistemleri (IDS), önceden tanımlanmış etkinlik veya kalıplar için ağ trafiğini izler ve olası siber saldırılar algılandığında güvenlik yöneticilerini uyarır.
#3. Aşağıdakilerden hangisi siber güvenliğin 7 katmanından biridir?
Cevap: D) İnsan katmanı
Açıklama : Siber güvenliğin 7 katmanından biri insan katmanıdır. İnsan faktörü, siber güvenliğin en zayıf halkalarından biri olabilir ve bu nedenle güvenlik eğitimleri ve farkındalık çalışmaları önemlidir.
#4. ——– bir veritabanı sunucusundan değerli verileri çalmaya yönelik bir saldırı türüdür. – Cümlesinde boşluğun yerine aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
Cevap: C) SQL enjeksiyonu
Açıklama: SQL enjeksiyonu, bir veritabanı sunucusundan değerli verileri çalmaya yönelik bir saldırı türüdür. Bu saldırı, zararlı SQL komutları kullanarak veritabanına yetkisiz erişim sağlar ve verileri çalar.
#5. Aşağıda verilenlerden hangisi veya hangileri bir sızma testi öncesinde gerçekleştirilir? – I- Sistem yöneticisinin isterlerinin belirlenmesi – II – Ağda yer alan güvenlik açıklarının kapatılması – III – Sisteme ek güvenlik duvarı yerleştirilmesi
Cevap: D) Yalnız I
Açıklama: Bir sızma testi öncesinde sistem yöneticisinin isterlerinin belirlenmesi gereklidir.
Öğrenme Yönetim Sistemi Öğrenci Dostu LOLONOLO bol bol deneme sınavı yapmayı önerir.
#6. Türk alfabesi göz önünde bulundurulduğunda Sezar şifreleme yöntemi için kaç farklı anahtar kullanılabilir?
Cevap: B) 29
Açıklama: Türk alfabesi göz önünde bulundurulduğunda Sezar şifreleme yöntemi için 29 farklı anahtar kullanılabilir.
#7. Aşağıdakilerden hangisi sistem kullanıcılarına verilen bir siber güvenlik eğitiminin konusu olamaz?
Cevap: C) Casus yazılım geliştirme
Açıklama: Casus yazılım geliştirme, sistem kullanıcılarına verilen siber güvenlik eğitiminin bir konusu olamaz, çünkü bu etik dışı bir davranıştır.
#8. Aşağıda verilen saldırılardan hangileri yanlış yapılandırma saldırılarına örnek olarak verilebilir? – I- SQL enjeksiyonu – II- Sözlük saldırısı – III- FTP-Write saldırısı
Cevap: E) II – III
Açıklama: Sözlük saldırısı ve FTP-Write saldırısı, yanlış yapılandırma saldırılarına örnektir. Yanlış yapılandırma, güvenlik açıklarına ve saldırılara yol açabilir.
#9. ——– bir ağda yer alan trafiğin erişim denetimini gerçekleştirir, yetkili trafiğe izin vererek geri kalan tüm erişim isteklerini reddeder. – cümlesinde yer alan boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
Cevap: B) Güvenlik duvarı
Açıklama: Güvenlik duvarı, ağda yer alan trafiğin erişim denetimini gerçekleştirir ve yetkili trafiğe izin vererek geri kalan tüm erişim isteklerini reddeder.
#10. Aşağıda verilenlerden hangisi veya hangileri saldırı önleme tedbiridir? – I- Yedeklenen verileri şifreli ve korumalı tutmak – II – Saldırganların varlığını göz ardı etmek – III – E-posta kullanım ilkelerine uymak
Cevap: B) I ve III
Açıklama: Yedeklenen verileri şifreli ve korumalı tutmak ve e-posta kullanım ilkelerine uymak, saldırı önleme tedbirlerindendir.
Öğrenme Yönetim Sistemi Öğrenci Dostu LOLONOLO bol bol deneme sınavı yapmayı önerir.
#11. Aşağıdakilerden hangisi fiziksel sosyal mühendislik saldırısıdır?
Cevap: A) Gizli bilgileri ele geçirmek amacıyla çöpleri karıştırmak
Açıklama: Gizli bilgileri ele geçirmek amacıyla çöpleri karıştırmak, fiziksel sosyal mühendislik saldırısına örnektir. Bu tür saldırılar, doğrudan insan zaaflarını kullanarak bilgi elde etmeye çalışır.
#12. 2021 yılı içerisinde ülkemizde gerçekleştirilen siber saldırı sayısı için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
Cevap: C) 1 milyonun üzerindedir
Açıklama : 2021 yılı içerisinde ülkemizde gerçekleştirilen siber saldırı sayısı 1 milyonun üzerindedir. Bu, siber tehditlerin yaygınlığını ve ciddiyetini göstermektedir.
#13. Aşağıdakilerden hangisi eylemsizliğe dayalı bir saldırı türüdür?
Cevap: D) İşletmede çalışan bir yetkilinin ağ güvenliği ile ilgili bilgisinin eksik olması sonucunda sunucunun hizmet dışı kalması
Açıklama : İşletmede çalışan bir yetkilinin ağ güvenliği ile ilgili bilgisinin eksik olması sonucunda sunucunun hizmet dışı kalması, eylemsizliğe dayalı bir saldırı türüdür çünkü saldırı, aktif bir eylemden ziyade ihmalkarlık sonucu gerçekleşir.
#14. Şifreleme algoritmasına girdi olarak verilen orijinal mesaj veya veriye ———- denir. – cümlesinde yer alan boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
Cevap: C) düz metin
Açıklama: Şifreleme algoritmasına girdi olarak verilen orijinal mesaj veya veri, düz metin olarak adlandırılır.
#15. Web sitelerinde dosya açılışında büyük gecikmeler yaşayan birisi aşağıdaki saldırılardan hangisine maruz kalmaktadır?
Cevap: A) DoS
Açıklama: Web sitelerinde dosya açılışında büyük gecikmeler yaşanması, hizmet engelleme (DoS) saldırısına maruz kalındığını gösterir. Bu saldırılar, sunucunun veya ağın kapasitesini aşırı yüklenme ile doldurarak hizmet dışı kalmasına neden olur.
Öğrenme Yönetim Sistemi Öğrenci Dostu LOLONOLO bol bol deneme sınavı yapmayı önerir.
#16. Aşağıdakilerden hangisi bir siber saldırı türü değildir?
Cevap: D) Bellek kaybı
Açıklama: Bellek kaybı, bir siber saldırı türü değildir. Diğer seçenekler (trojan saldırısı, hizmet engelleme, solucan saldırısı, SQL enjeksiyonu) çeşitli siber saldırı türleridir.
#17. ——– güvenliği kontrolleri, kritik görev varlıklarını siber suçlular, kötü niyetli kişiler ve ihmalkâr kullanıcılar dahil olmak üzere çok çeşitli insan tehditlerinden koruyan kimlik avı simülasyonlarını ve erişim yönetimi kontrollerini içerir. – Cümlesinde boşluğun yerine aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
Cevap: B) İnsan
Açıklama : İnsan güvenliği kontrolleri, kritik görev varlıklarını siber suçlular, kötü niyetli kişiler ve ihmalkâr kullanıcılar dahil olmak üzere çok çeşitli insan tehditlerinden koruyan kimlik avı simülasyonlarını ve erişim yönetimi kontrollerini içerir.
#18. Aşağıdakilerden hangisi siber güvenliğin bileşenlerinden biri değildir?
Cevap: D) Verilerin şifresiz olarak aktarılması
Açıklama: Verilerin şifresiz olarak aktarılması, siber güvenliğin bir bileşeni değildir çünkü bu, verilerin korunmasız bir şekilde iletilmesine neden olur ve güvenlik risklerini artırır.
#19. Aşağıdakilerden hangisi Türk alfabesi göz önünde bulundurulduğunda “GÜNEŞ” kelimesinin anahtarı 4 olan Sezar şifreleme yöntemi kullanılarak şifrelenmiş halidir?
Cevap: A) İARHV
Açıklama: Anahtarı 4 olan Sezar şifreleme yöntemi kullanılarak “GÜNEŞ” kelimesi “İARHV” olarak şifrelenir.
#20. Aşağıda yer alan yöntemlerden hangisinde düz metinde yer alan harfler ikişerli halde şifrelenir?
Cevap: A) Playfair şifreleme
Açıklama: Playfair şifreleme yöntemi, düz metinde yer alan harfleri ikişerli halde şifreler.
Öğrenme Yönetim Sistemi Öğrenci Dostu LOLONOLO bol bol deneme sınavı yapmayı önerir.
SONUÇ
İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (Auzef)
Açık Öğretim Fakültesi
Bölüm : Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans
4. Sınıf Siber Güvenlik Bahar Dönemi
Siber Güvenlik Final Soruları Deneme Sınavı -6
İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (Auzef)
Açık Öğretim Fakültesi
Bölüm : Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans
4. Sınıf Siber Güvenlik Bahar Dönemi
Siber Güvenlik Final Soruları Deneme Sınavı -6
İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (Auzef) Açık Öğretim Fakültesi Bölüm : Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans 4. Sınıf Siber Güvenlik Bahar Dönemi Siber Güvenlik Final Soruları Deneme Sınavı -6 |
---|
Siber Güvenlik Final Soruları Deneme Sınavı -6
@lolonolo_com |
Siber Güvenlik Final Soruları Deneme Sınavı -6
|
Siber Güvenlik Final Soruları Deneme Sınavı -6
|
Siber Güvenlik Final Soruları Deneme Sınavı -6
Auzef Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans
Auzef Yönetim Bilişim Sistemleri 4. Sınıf Bahar Dönemi Ünite Soruları ve Deneme Sınavları, 2024 Sınav Soruları
Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans
Auzef Yönetim Bilişim Sistemleri 4. Sınıf Bahar Dönemi Sınav Soruları ve Deneme Sınavları, 2024 Çıkmış Vize Sınav Soruları