auzefHalkla İlişkiler ve TanıtımİşletmePerakende Satış ve Mağaza YönetimiSağlık YönetimiTüketici Davranışları

Tüketici Davranışları 2023-2024 Vize Soruları

Tüketici Davranışları 2023-2024 Vize Soruları

#1. "....., bireyin çevresinden gelen uyarıcıları (nesne, koku, ses, tat, renk, hareket vs.) kendileri için anlamlı bir bütün oluşturacak şekilde seçmeleri, düzenlemeleri ve yorumlamalarıdır." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap: B) Algılama

#2. “Bir ürünün satın alınması ile belirli bir ...... tatmin edilir.” Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap: C) İhtiyaç

#3. ................, çalışma hafızası olarak da bilinen gelen bilgilerin 'kodlandığı' veya yorumlandığı hafıza bölümüdür. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap: C) Kısa süreli hafıza

#4. “................. dış kaynaklara ve olaylara yönelik sergilenen yanıtların bir sonucu olarak öğrenmenin gerçekleştiğini varsaymaktadır." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap: D) Davranışsal öğrenme

#5. “......., kişinin bir amaca yönelik olarak kendini belirli bir davranışa yönlendirmesi ve bu davranışı sürdürmesini içeren psikolojik süreçleri kapsayan bir kavramdır." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap: A) Motivasyon

#6. Psikolojik olarak bireyin uyum sağlamasında ürünün rolüne odaklanılan bir çalışmada tüketici davranışının ilgili olduğu disiplin aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: C) Klinik psikoloji

#7. Tüketicilerin zihninde olumlu tutumlar geliştirmek isteyen pazarlamacıların kendi ürünlerinin onlar için alternatiflerle kıyaslandığında ne gibi faydalar sağlayacağını ön plana çıkarmaları, tutumların hangi işlevini yönlendirmeye yöneliktir?

Cevap: B) Faydacı olma işlevi

#8. Bir spor giyim markası, yeni ürettiği spor ayakkabılarını internet üzerinden tüketicilerin zevklerine uygun şekilde kendilerinin tasarlayıp (renklendirme, desen vb.) satın alabilmelerine olanak sağlaması aşağıdaki güncel trendlerden hangisine örnek olabilir?

Cevap: D) Bireysel kitlesel üretim (kitlesel bireyselleştirme)

#9. Uzun dönemli hafızadan bilgileri iyileştirme/geri alma sürecine verilen ad aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: C) Bulup geri getirme

#10. Sosyal kurumlar ve grup ilişkilerinde, ürünün rolüne odaklanılan çalışmalarda, tüketici davranışıyla ilgili aşağıdaki disiplinlere ait hangi çalışmalardan faydalanılmaktadır?

Cevap: D) Sosyoloji

#11. Bireyin duyuları ile algılayabileceği en düşük seviyeye verilen ad aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: C) Mutlak eşik

#12. Tüketiciler, kendileri herhangi bir fedakârlıkta bulunmadan bir şeyi alırlarsa daha mutlu olurlar. Anket cevaplamaya karşı olumsuz tutuma sahip bir katılımcı, motivasyon aracı para olduğunda tutumunda değişikliğe gidebilmektedir. Yukarıda belirtilen açıklamalar, tutumların değiştirilmesinde etkili olan ve pazarlamacıların da başvurduğu aşağıda yer alan hangi ilkeyi açıklamaktadır?

Cevap: D) Karşılıklılık

#13. Tüketicinin üründen memnun kalıp kalmayacağını ve onu tekrar satın alıp almayacağını belirleyen faktörler tüketim sürecinin hangi aşamasına dair konular arasında yer almaktadır?

Cevap: B) Satın alma sonrası

#14. “................, tüketicilerin bir ürün ya da hizmet hakkındaki genel değerlendirmeleridir." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap: A) Tutum

#15. Aşağıdakilerden hangisi tüketim süreci içerisinde bulunmaz?

Cevap: B) Satış yapma

#16. "..... benlik sahibi olan bireyler, bireysel, ben merkezcil, kendi kendini idare eden ve kendine güvenen kişiler olma eğilimindedirler." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap: A) Bağımsız

#17. Daha çok Asya kültüründe baskın olarak görülen ve bireylerin kendilerini üstlendikleri sosyal roller, aile ilişkileri ve ait oldukları gruplardaki diğer bireylerle olan ortak özelliklerine dayanarak tanımladıkları söylenen benlik türüne verilen ad aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: A) Bağımlı benlik

#18. Pazarlamacıların ürün tasarımı, paketlemesi ve mağaza dekoru gibi öğelere yönelik çabaları hangi duyusal uyaran ve alıcıya yönelik iletişim geliştirme çabasıdır?

Cevap: D) Görüntü-göz

#19. Arkadaşlık, paylaşma ve diğerleri tarafından kabul edilme durumları, Maslow'un motivasyon kuramında yer alan hangi ihtiyaçlar kapsamında yer almaktadır?

Cevap: A) Ait olma ve sevgi ihtiyacı

#20. Algılama, öğrenme ve hafıza süreçlerinde ürünün rolü üzerine yapılan bir çalışmada pazarlamacılar, tüketici davranışının ilgili olduğu aşağıda yer alan hangi disipline ait çalışmalardan faydalanabilir?

Cevap: C) Deneysel Psikoloji

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Tüketici Davranışları 2023-2024 Vize Soruları

1. “…………….. dış kaynaklara ve olaylara yönelik sergilenen yanıtların bir sonucu olarak öğrenmenin gerçekleştiğini varsaymaktadır.”

A) Model alarak öğrenme
B) Taklit yoluyla öğrenme
C) Bilişsel öğrenme
D) Davranışsal öğrenme
E) Bilinçaltı öğrenme

Cevap: D) Davranışsal öğrenme

2. Aşağıdakilerden hangisi tüketim süreci içerisinde bulunmaz?

A) Satın alma
B) Satış yapma
C) Satın alma öncesi-seçim
D) Elden çıkarma
E) Kullanma

Cevap: B) Satış yapma

3. Uzun dönemli hafızadan bilgileri iyileştirme/geri alma sürecine verilen ad aşağıdakilerden hangisidir?

A) Depolama
B) Kodlama
C) Bulup geri getirme
D) Unutma
E) Harici girdiler

Cevap: C) Bulup geri getirme

4. Psikolojik olarak bireyin uyum sağlamasında ürünün rolüne odaklanılan bir çalışmada tüketici davranışının ilgili olduğu disiplin aşağıdakilerden hangisidir?

A) Antropoloji
B) Tarih
C) Klinik psikoloji
D) Makro iktisat
E) Mikro iktisat

Cevap: C) Klinik psikoloji

5. ……………., çalışma hafızası olarak da bilinen gelen bilgilerin ‘kodlandığı’ veya yorumlandığı hafıza bölümüdür.

A) Duyusal hafıza
B) Biliş
C) Kısa süreli hafıza
D) Uzun süreli hafıza
E) Öğrenme

Cevap: C) Kısa süreli hafıza

6. “……., kişinin bir amaca yönelik olarak kendini belirli bir davranışa yönlendirmesi ve bu davranışı sürdürmesini içeren psikolojik süreçleri kapsayan bir kavramdır.”

A) Motivasyon
B) Tutum
C) Algı
D) Beklenti
E) Davranış

Cevap: A) Motivasyon

7. “……………., tüketicilerin bir ürün ya da hizmet hakkındaki genel değerlendirmeleridir.”

A) Tutum
B) İhtiyaç
C) Motivasyon
D) Performans
E) İlgilenim

Cevap: A) Tutum

8. Tüketicilerin zihninde olumlu tutumlar geliştirmek isteyen pazarlamacıların kendi ürünlerinin onlar için alternatiflerle kıyaslandığında ne gibi faydalar sağlayacağını ön plana çıkarmaları, tutumların hangi işlevini yönlendirmeye yöneliktir?

A) Soyutlama işlevi
B) Faydacı olma işlevi
C) Bilgi işlevi
D) Değer ifade etme işlevi
E) Ego koruma işlevi

Cevap: B) Faydacı olma işlevi

9. Algılama, öğrenme ve hafıza süreçlerinde ürünün rolü üzerine yapılan bir çalışmada pazarlamacılar, tüketici davranışının ilgili olduğu aşağıda yer alan hangi disipline ait çalışmalardan faydalanabilir?

A) Mikro İktisat
B) Tarih
C) Deneysel Psikoloji
D) Antropoloji
E) Sosyal Psikoloji

Cevap: C) Deneysel Psikoloji

10. Daha çok Asya kültüründe baskın olarak görülen ve bireylerin kendilerini üstlendikleri sosyal roller, aile ilişkileri ve ait oldukları gruplardaki diğer bireylerle olan ortak özelliklerine dayanarak tanımladıkları söylenen benlik türüne verilen ad aşağıdakilerden hangisidir?

A) Bağımlı benlik
B) Bağımsız benlik
C) İdeal benlik
D) Gerçek benlik
E) Olası benlik

Cevap: A) Bağımlı benlik

11. Bireyin duyuları ile algılayabileceği en düşük seviyeye verilen ad aşağıdakilerden hangisidir?

A) Fark eşiği
B) Maruz kalma
C) Mutlak eşik
D) Dikkat
E) Bilinçaltı algılama

Cevap: C) Mutlak eşik

12. “….. benlik sahibi olan bireyler, bireysel, ben merkezcil, kendi kendini idare eden ve kendine güvenen kişiler olma eğilimindedirler.”

A) Bağımsız
B) Gerçek
C) Olası
D) İdeal
E) Bağımlı

Cevap: A) Bağımsız

13. Pazarlamacıların ürün tasarımı, paketlemesi ve mağaza dekoru gibi öğelere yönelik çabaları hangi duyusal uyaran ve alıcıya yönelik iletişim geliştirme çabasıdır?

A) Dokunma-deri
B) Koku-burun
C) Ses-kulak
D) Görüntü-göz
E) Tat-ağız

Cevap: D) Görüntü-göz

14. Sosyal kurumlar ve grup ilişkilerinde, ürünün rolüne odaklanılan çalışmalarda, tüketici davranışıyla ilgili aşağıdaki disiplinlere ait hangi çalışmalardan faydalanılmaktadır?

A) Antropoloji
B) Mikro iktisat
C) Deneysel psikoloji
D) Sosyoloji
E) Tarih

Cevap: D) Sosyoloji

15. Bir spor giyim markası, yeni ürettiği spor ayakkabılarını internet üzerinden tüketicilerin zevklerine uygun şekilde kendilerinin tasarlayıp (renklendirme, desen vb.) satın alabilmelerine olanak sağlaması aşağıdaki güncel trendlerden hangisine örnek olabilir?

A) Kişisel güvenlik hakkındaki endişeler
B) Etiğe ve değere odaklanma
C) Yeni iş kollarının ortaya çıkması
D) Bireysel kitlesel üretim (kitlesel bireyselleştirme)
E) Ekoloji/çevre bilinci

Cevap: D) Bireysel kitlesel üretim (kitlesel bireyselleştirme)

16. Arkadaşlık, paylaşma ve diğerleri tarafından kabul edilme durumları, Maslow’un motivasyon kuramında yer alan hangi ihtiyaçlar kapsamında yer almaktadır?

A) Ait olma ve sevgi ihtiyacı
B) Kendini gerçekleştirme ihtiyacı
C) Saygınlık ihtiyacı
D) Güvenlik ihtiyacı
E) Fizyolojik ihtiyaçlar

Cevap: A) Ait olma ve sevgi ihtiyacı

17. “Bir ürünün satın alınması ile belirli bir …… tatmin edilir.”

A) İstek
B) Motivasyon
C) İhtiyaç
D) Güdü
E) Davranış

Cevap: C) İhtiyaç

18. “….., bireyin çevresinden gelen uyarıcıları (nesne, koku, ses, tat, renk, hareket vs.) kendileri için anlamlı bir bütün oluşturacak şekilde seçmeleri, düzenlemeleri ve yorumlamalarıdır.”

A) Beklenti
B) Algılama
C) Davranış
D) Tutum
E) İletişim

Cevap: B) Algılama

19. Tüketiciler, kendileri herhangi bir fedakârlıkta bulunmadan bir şeyi alırlarsa daha mutlu olurlar. Anket cevaplamaya karşı olumsuz tutuma sahip bir katılımcı, motivasyon aracı para olduğunda tutumunda değişikliğe gidebilmektedir. Yukarıda belirtilen açıklamalar, tutumların değiştirilmesinde etkili olan ve pazarlamacıların da başvurduğu aşağıda yer alan hangi ilkeyi açıklamaktadır?

A) Uzmanlık
B) Az bulunma
C) Fikir birliği
D) Karşılıklılık
E) Rakiple kıyas yapma

Cevap: D) Karşılıklılık

20. Tüketicinin üründen memnun kalıp kalmayacağını ve onu tekrar satın alıp almayacağını belirleyen faktörler tüketim sürecinin hangi aşamasına dair konular arasında yer almaktadır?

A) Bilgi toplama
B) Satın alma sonrası
C) Seçim
D) İhtiyacı fark etme
E) Satın alma öncesi

Cevap: B) Satın alma sonrası

AUZEF Sağlık Yönetimi Lisans Tamamlama

Tüketici Davranışları 2023-2024 Vize Soruları

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!