Auzef İnsan Davranışı ve Sosyal Çevre -1 Ünite -8
Okul Çağı
#1. Son dönemde çocuklarda görülen ———-. ve benzeri hastalıkların bu dönem çocuklarının çok fazla hareket etmediklerini göstermektedir. Bu dönemde oluşturulacak olan ve düzenli yapılması gereken fiziksel aktivite pek çok açıdan çocuğun sağlıklı bir gelişim içinde kalmasını sağlayacaktır.
Cevap: A) Obozite
Açıklama: Obozite, fiziksel aktivite eksikliği sonucu gelişen bir hastalıktır ve çocukların sağlıklı bir gelişim süreci için düzenli egzersiz önemlidir.
#2. Okul çağı çocukluğu dönemi, Piaget’in çocuk gelişim kuramındaki yeni bir aşamayı işaret etmektedir.
Bu aşama aşağıdakilerden hangisidir.
Cevap: A) Somut işlem dönemi
Açıklama: Somut işlem dönemi, çocukların mantıklı düşünmeye başladığı ancak soyut düşünme becerisinin henüz gelişmediği bir aşamadır.
#3. Kolgberg’in geliştirdiği kuramın tam adı aşağıdakilerden hangisidir.
Cevap: A) Kolgberg Ahlaki gelişimi
Açıklama: Kohlberg’in kuramı, çocukların ahlaki gelişim süreçlerini açıklayan “Kohlberg Ahlaki Gelişimi” olarak bilinir.
#4. ———-, sosyal öğrenme kuramında öne çıkan kavramlardan biridir. Kişinin bir durumun üstesinden gelerek olumlu sonuçlara varabileceğine dair bir inaç taşıması anlamındadır.
<p id=”td1″>Cevap: A) Öz yetkinlik</p>
<p id=”td1″>Açıklama: Öz yetkinlik, bireyin zorlu durumlarla başa çıkabileceğine dair kendine duyduğu güveni ifade eder.</p>
#5. Okul çağı çocuklarda fiziksel ve bilişsel gelişim beş grup içinde incelenmektedir.
Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biri değildir.
Cevap: E) Bu çağ çocuklarının tercihleri
Açıklama: Okul çağı çocuklarının gelişimi fiziksel, bilişsel ve motor beceriler gibi alanlarda değerlendirilir, ancak kişisel tercihleri bu gelişim gruplarının dışında kalır.
Öğrenci Dostu Öğrenme Yönetim Sistemi Lolonolo, bol bol test yapmayı önerir.
#6. Bu dönem çocuklarının ahlaki gelişimleri üzerinde dururken önemli bir ismin çalışmasını bilmek gerekmektedir. Bu bilim insanı aşağıdakilerden hangisidir.
Cevap: E) Kohlberg
Açıklama: Kohlberg, çocukların ahlaki gelişim süreçlerini inceleyen önemli bir bilim insanıdır.
#7. Uzmanlar okul çağı çocuklarda benlik saygısının önemine dikkat çekerlerken, benlik saygısını artırmanın farklı yollarını betimlemektedirler. Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biri değildir.
Cevap: E) Çocuklarla kaliteli zaman geçirme
Açıklama: Benlik saygısını artırmak için çocuklara destek ve onay vermek önemlidir. Kaliteli zaman geçirmek de önemlidir ancak doğrudan benlik saygısını artırma yöntemlerinden biri olarak sayılmaz.
#8. Tanım itibarıyla sorunları çözme ve günlük deneyimlere uyum sağlayarak onlardan öğrenmeye yönelik çıkarımlar yapma becerisi ne olarak tanımlanır.
Cevap: C) Zeka
Açıklama: Zeka, bireyin sorun çözme, uyum sağlama ve öğrenme yeteneklerini ifade eden bir kavramdır.
#9. Okul çağı olarak da anılan Orta ve geç çocukluk döneminde, belkide en dikkat çekilmesi gereken nokta ———– görülen gelişimsel değişikliklerdir.
Cevap: B) Akran ilişkilerinde
Açıklama: Orta ve geç çocukluk döneminde akran ilişkileri, sosyal gelişimde en belirgin değişiklikleri gösteren faktörlerden biridir.
#10. Okul çağı çocuklarının dil gelişimi, sözcük ve dil bilgisi doğrultusunda daha analitik ve mantıklı bir yaklaşıma sahip oldukları ifade edilmektedir. Bu dönemde karmaşık dil bilgisi kullanabilecekleri ve öykü yazabilecekleri belirtilmektedir. ——— Bütüncül dil yaklaşımı; bu dönemdeki çocukların okuma ile öğretimin çocuğun doğal dil öğrenimine paralel olması gerektiğini betimlemektedir.
Cevap: B) Bütüncül dil yaklaşımı
Açıklama: Bütüncül dil yaklaşımı, çocuğun okuma ve dil öğrenimini doğal süreçle paralel olarak yürütmeyi amaçlar.
Öğrenci Dostu Öğrenme Yönetim Sistemi Lolonolo, bol bol test yapmayı önerir.
SONUÇ
Auzef İnsan Davranışı ve Sosyal Çevre -1
Ünite -8
Okul Çağı
Auzef İnsan Davranışı ve Sosyal Çevre -1
Ünite -8
Okul Çağı
HD Quiz powered by harmonic design
Okul Çağı
Okul Çağı Dönemi: Orta ve Geç Çocukluk |
|
---|---|
@lolonolo_com |
Okul Çağı
Ünite Soruları |
|
---|---|
@lolonolo_com |
Okul Çağı