auzefFelsefeFelsefeye Girişsosyoloji

Felsefeye Giriş Final Deneme -1

Felsefeye Giriş Final Deneme Sınavı

#1. Aşağıdakilerden hangisi Wittgenstein’ın dil felsefesine ilişkin düşünceleriyle uyuşamaz?

#2. “J. Locke’un bilgi kuramı göz önünde bulundurulduğunda, algının, düşüncenin ya da anlığın dolaysız nesnesi olan her şeye ….. denir.” İfadesinde boş bırakılan yere aşağıda verilen seçeneklerden hangisi kesinlikle gelir?

#3. Anlamı, adın işaret ettiği nesne olarak gören anlayış aşağıda verilen seçeneklerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

#4. “Olgulara ilişkin bir düşünce anlamlı bir önermeye işaret eder .” Bu yargıyı ölçüt olarak aldığımızda aşağıdakilerden hangisini söylenebilir?

#5. Wittgenstein’a göre, felsefe, bilimin ifadelerini mantıksal yapıları bakımından değerlendiren bir uğraşı olarak karşımıza çıkmaktadır. Felsefenin bu işlevi aşağıdakilerden hangisinde en iyi şekilde anlatmaktadır?

#6. Ana hatlarıyla Batı Felsefe tarihi göz önünde bulundurulduğunda aşağıdaki yargılardan hangisi doğrudur?

#7. “Wittgenstein'a göre biçimsel ve teknik açıdan bakıldığında mantık, deneysel içeriği olmayan, dünya olgularının neler olduğuna ilişkin hiçbir şeyi dile getirmeyen önermeler ve kurallardan oluşmuştur.” Yargısına dayanarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

#8. “Emprist(Deneyimci) felsefenin en önemli temsilcilerinden biri olan John Locke’a göre her tür bilginin tek kaynağı ..........’dır.” İfadesinde boş bırakılan yere aşağıda verilen seçeneklerden hangisi kesinlikle gelir.

#9. “Locke’a göre, …....’ler kendilerini duyumlayan duyu organları için vardırlar.” cümlesindeki boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisinin gelmesi daha uygun olabilir?

#10. Wittgenstein için mantığın felsefedeki yeri nedir?

#11. Verilen şıklardan hangisinde töz en iyi şekilde tanımlanmıştır?

#12. Wittgenstein, önerme işaretini oluşturan yalın öğelere, ……. adını vermektedir. Verilen cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisinin gelmesi uygundur?

#13. “İnsan, kendisini evrenin merkezine koyarak onun kralı olmaya yönelmiştir.” Yargısı Batı felsefe tarihinde hangi dönemin belirgin özelliği olarak değerlendirilebilir?

#14. Felsefeni sadece filozoflar tarafından ortaya konulan çeşitli görüşlerin açık kılınması etkinliği olması gerektiğini ileri süren filozof kimdir?

#15. Aşağıdakilerden hangisi Locke’un bilgi kuramı uyarınca madde görüşünü en iyi şekilde tanımlamaktadır?

#16. J. Locke’un deneyime dayanan anlayışı ile aşağıdaki bilgi kuramlarından hangisi doğmuştur?

#17. Aşağıdaki seçeneklerde verilen Platon diyaloglarından hangisinde adlar ile nesneler arasındaki ilişkinin tartışıldığı ve diyaloğun ana unsurunun bu konu olduğu söylenebilir?

#18. Bir önermenin anlamının olmaması, ne demektir?

#19. Descartes’ın ana kavramlarından birisi olan “res Cogitans” ne anlama gelmektedir?

#20. “Düşünüyorum, o halde varım.” sözünü söyleyen filozof kimdir?

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Felsefeye Giriş Final Deneme -1

sosyoloji facebook grubu
Facebook Felsefe Grubu
Sosyoloji Lisans, Felsefeye Giriş Final Deneme
Felsefe Lisans, Felsefeye Giriş Final Deneme

Çalışma Soruları, Ünite Özetleri, Ünite testleri, hepsi lolonolo da ücretsizi

Öğrenci Dostu Lolonolo ‘yu youtube kanalına abone olabilirsiniz, play google den uygulamasını indirip ordan takip edebilirsiniz.

ya da facebook gruplarından, telegram gruplarından takip ederek, Lolonolo’ya ücretsiz üye olarak ta tüm yazılarına anında e posta alarak erişebilirsiniz.

https://www.youtube.com/c/lolonolo_com

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lolonolo.ogrenmeyonetimsistemi

 

 

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!