auzefMadde Bağımlılığı ve Sosyal HizmetSosyal Hizmet

Madde Bağımlılığı ve Sosyal Hizmet 2021 Vize Deneme Sınavı

Madde Bağımlılığı ve Sosyal Hizmet 2021 Vize Deneme Sınavı

#1. Maddeye bağlı ve zihinsel bağımlılıklar dediğimiz zaman aşağıdakilerden hangisini anlamalıyız?

#2. Aşağıdaki ifadelerden hangisi bağımlıları tanıma konusunda bize doğru bir ipucu verir?

#3. Özellikle sosyal meslekler için sözkonusu olan bir durumu en iyi aşağıdakilerden hangisi açıklamaktadır?

#4. Bağımlılığın temel nedenleri arasında aşağıdakilerden hangisi yeralmaz?

#5. Emniyet Genel Müdürlüğünün 2014 Uyuşturucu Raporuna göre madde bağımlılığından ölenleriin en yoğun olduğu iller aşağıdakilerden hangisidir?

#6. Bağımlının bağımlılıktan kurtulup tekrar topluma kazanılması için;

#7. Koruyucu önleyici sosyal çalışmalar ile bilgilendirici bilinçlendirici sosyal çalışmalar arasındaki en önemli fark aşağıdakilerden hangisi olabilir?

#8. Bağımlılığın gençlik için ilk dikkat çekme evresi;

B ) Ergenlik dönemidir.

Güncellendi

#9. Bir kıtada uyuşturucu madde üretiminin yaygınlığı, ekonomik ve siyasal nedenlerle diğer kıtalarda da madde bağmlılığının yayılmasına etki yapıyorsa bu durum aşağıdaki kavramlardan hangisi ile daha iyi olarak ifade edilir?

#10. T.C. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığına bağlı olarak görev yapan ve 2006 yılından bu yana düzenli olarak “Türkiye Uyuşturucu Raporu” hazırlayan kuruluşun adı aşağıdakilerden hangisidir?

#11. Her mesleğin kendisini ifade ve meslekî iletişim için kendine özgü bir ------------------- vardır.

#12. Yasak maddelerin alımı, satımı, kullanımı, yurda sokulması, üretimi gibi konularda kara, hava, deniz polis birlikleriyle kuvuşturma görevi olan bakanlık aşağıdakilerden hangisidir?

#13. Amerika kıtasında uyuşturucu kullanımı ve satışı konusunda devletle çarpışacak kadar güçlü uyuşturucu çeteleriyle tanınmış olan devlet aşağıdakilerden hagisidir?

#14. AIDS üzerinde ilk bilimsel çalışma hangi yıl yapıldı ve uyuşturucu bağımlılarının AIDS açısından büyük tehlike altında oldukları ortaya çıktı.

#15. 1912 yılında Lahey’de yapılan Birinci Uluslararası Afyon Konferansında;

#16. Kimi bakanlıkların talep azaltımı görevleri ile ne kastedilmektedir?

#17. Madde Bağımlılığı ve Sosyal Hizmet Vize Soruları Madde Bağımlılığı Konusunda Dünyada Ve Türkiye’de Durum Sanrı yaratan maddelerin gerek tıbbi gerek dinsel amaçlarla kullanımı uygulamaları tahminen -------------------. gitmektedir.

#18. Türkiye’de sosyal çalışmacılar ve diğer sosyal meslek sahipleri mesleklerini yürütürken sahip olmaları gereken anlayış konusunda aşağıdaki yaklaşımlardan hangisi en doğrusu olabilir?

#19. 1971 yılında Viyana’da (Avusturya ) imzalanan Beyni Etkileyen Maddeler Sözleşmesi katılımcı ülkelere -------------------. koşulunu getiriyordu.

#20. İnsanlar iletişim kurmak için, sadece konuşarak seslerini ve maddî iletişim araçlarını değil, -------------------. de kullanırlar.

#21. Bağımlılık konusunda sadece madde kullanıp yaşamını altüst eden kişi değil, sadece bağımlının yakın çevresi, yani sosyal çevresi değil, düzenli bir işte çalışamadığı için, düzenli bir aile ilişkilerini sürdüremediği için, toplumdaki üretici ve yaratıcı görevlerini ve işlevlerini yerine getiremediği ve topluma sağlıklı bir katkı veremediği için tüm toplum mağdur durumundadır.

#22. Kitapta Türkiye’de uyuşturucu konusunda kamusal örgütlenmeler denilerek hangi kurumlar kastedilmektedir?

#23. Bağımlılık yapan maddeleri fizik özelliklerine göre çeşitlendirirsek aşağıdakilerden hangisi doğru seçenek değildir?

D ) Aynı anda hem katı hem sıvı olan maddeler

#24. Madde bağımlılığı konusunda aşağıdaki eylem süreçlerinin hangisi doğru sürece uymamaktadır?

#25. Bağımlılık konusunda kamusal örgütlenmeler kaça ayrılır?

#26. Sokaklarda esrar, kokain, nikotin gibi bağımlılık yapan maddeleri satanlar için madde bağımlılığı alanında aşağıdaki argo terimlerden hangisi kullanılmaktadır?

#27. Balıklı Rum Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mansur Beyazyürek ve Dr. Özkan Pektaş’a göre hastanın vücudunun tıbbi işlemlerden sonra maddeden arındırılması;

#28. Bağımlılık riski olan maddelerden biri olan alkol aşağıdakilerden hangi kategoriye girer?

#29. Sosyal çalışmacı ve tamamlayıcı elemanlar tarafından düzenlenen şenlikler, danışma hizmetleri, sunum toplantıları, açıkoturumlar, forumlar, bireysel ve/ya topluca sinemaya gitme, film gösterileri düzenleme, kermesler, geziler, piknikler, aile toplantıları, spor etkinliklerine katılma, spor etkinlikleri, yarışmalar düzenleme, okuma günleri, anı toplantıları, ilgi işlikleri, uğraşı grupları, önemli kişilerin sohbet toplantıları düzenleme vb. gibi etkinlikler;

#30. Uyuşturucu kullanımı hepatit A ve B, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, tüberküloz, tetanos ve botulizm gibi diğer bulaşıcı hastalıklar için de risk faktörü değildir.

#31. Hangi işlem hangi meslek? Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi doğrudur?

#32. Aşağıdakilerden hangi kesimler bağımlılık konusunda bilgilendirici bilinçlendirici çalışmaların hedefidir?

#33. Yeşilay nasıl bir örgütlenme modeline sahiptir?

#34. AMATEM ve ÇEMATEM’lerde tedavi görmek için bu kuruluşlar tarafından zorunlu tutulan önkoşul aşağıdakilerden hangisidir?

#35. Sokak dilinde, bağımlılık konusunda ortaya çıkmış ve yaygın olarak kullanılan sözcüklere topluca ne denir?

#36. Psikoterapist terapist olarak adlandırıldığı halde psikiyatr gibi ilaç yazamaz. Neden?

#37. Mantık ve anlam bakımından aşağıdakilerden hangisi diğer üçünden farklılık göstermektedir?

#38. Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi rakamlarına göre ………………, damar içi uyuşturucu kullananlarda HCV antikor yaygınlığı (2012-2013) konusunda en düşük sayıya sahip Malta ile en yüksek sayıya sahip Norveç arasında 20 ülkenin tam ortasında, baştan 11. sıradadır.

#39. Bağımlıların, bağımlılık çeşitlerine göre duygusal ve bedensel sağlıkları farklılık gösterir mi?

#40. Biyolojik tıp alanında sosyal sağlık çalışmaları yapan sosyal çalışma mesleğinin bu çalışma alanının adı aşağıdakilerden hangisidir?

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Madde Bağımlılığı ve Sosyal Hizmet 2021 Vize Deneme Sınavı

Madde Bağımlılığı ve Sosyal Hizmet 2021 Vize Deneme Sınavı Telegram Sosyal Hizmetler
Auzef Sosyal Hizmetler sosyal hizmetler facebook

Madde Bağımlılığı ve Sosyal Hizmet Vize Soruları

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!