auzefLojistik YönetimiPerakende Satış ve Mağaza YönetimiSivil Hava Ulaştırma İşletmeciliğiUluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi

Lojistik Yönetimi 2021 Vize Deneme Sınavı -3

Lojistik Yönetimi 2021 Vize Deneme Sınavı -3

#1. Korelasyon için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

#2. Bir firmanın son bir yılda kullandığı parçalar, yıllık kullanım miktarları ve her parçanın birim maliyeti aşağıda verilmiştir. ABC stok sınıflandırması yapıldığında hangi parça kesinlikle C sınıfı stok kalemidir?

#3. Bir süpermarkete tedarikçiden gelen çocuk bezleri önce sayılmakta ve stoklara kaydedilmektedir. Müşteriler tarafından satın alınan çocuk bezlerine ait stok kayıtları, kasadan geçerken güncellenmekte ve stok miktarı belli bir düzeye düştüğünde tedarikçiye sipariş verilmekte ve tekrardan stok yenilemesi gerçekleşmektedir. Bu doğrultuda stok yönetimi için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

#4. Bir ürüne olan yıllık talep 1000 birimdir, sipariş maliyeti 20 TL, elde bulundurma maliyeti ise yıllık 4 TL’dir. Minimum maliyeti veren sipariş miktarına göre .....

#5. Bir firmanın son bir yılda kullandığı parçalar, yıllık kullanım miktarları ve her parçanın birim maliyeti aşağıda verilmiştir. ABC Stok sınıflandırması yapıldığında “yıllık kullanım kümülatif yüzdesi” olarak %77’ye denk gelen stok birimi hangisidir?

#6. Siparişi verilen bir ipliğin tonu 1.560 TL, yıllık elde bulundurma oranı ise %25 ise, bu ipliği bir hafta elde bulundurmanın maliyeti nedir?

#7. Korelasyon katsayısı (r) ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

#8. Bir mağazada nihai müşteriye satılan ürüne olan talep için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

#9. Aşağıdakilerden hangisi talep tahmini sırasında dayanılabilecek verilerden değildir?

#10. Aşağıdaki maliyetlerden hangisi elde bulundurma maliyeti içerisinde en yüksek paya sahiptir?

#11. Bir firmanın son bir yılda kullandığı parçalar, yıllık kullanım miktarları ve her parçanın birim maliyeti aşağıda verilmiştir. ABC Stok sınıflandırması yapıldığında aşağıdakilerden hangi stok biriminin “yıllık kullanım yüzdesi” %4 ‘ün altındadır?

#12. İşletmelerin stok yönetimi hedefleriyle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

#13. Stok politikası “stok düzeyi 16 birime düştüğünde 120 adet sipariş ver” şeklinde ise aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

#14. Belli bir modeldeki bilgisayar 2000 TL’ye alınmaktadırç Yıllık elde bulundurma oranı %30, yıllık talep 10.000 birimdir. Sipariş maliyeti sipariş başına 150 TL olduğuna göre, yaklaşık ESM nedir?

#15. Deniz yolu ile taşınan bir hammaddenin acil olarak havayolu ile sipariş verilmesi, işletmenin hangi stok maliyetiyle karşılaştığından dolayı bu siparişi verdiğinin göstergesidir?

#16. Önümüzdeki aya ilişkin satış rakamlarını tahmin etmek için önceki üç aylık verilere başvuruyorsak ve son aya %50, önceki iki aya ise %25’er pay ayırıyorsak, aşağıdaki yöntemlerden hangisine başvurmuşuz demektir?

#17. Bir firmanın son bir yılda kullandığı parçalar, yıllık kullanım miktarları ve her parçanın birim maliyeti aşağıda verilmiştir. ABC stok sınıflandırması yapıldığında, stok birimlerinin %30’u B sınıfı stok kalemlerine girdiğine göre, aşağıdakilerden hangisi B Sınıfı Stok kalemidir?

#18. Bir baskı atölyesinde, yeni bir baskıya geçebilmek için 35 dk harcanmaktadır. Muhasebe kayıtlarına göre 35 dakika işletmeye 58 TL’ye mal olmaktadır. 58 TL aşağıdakilerden hangi stok maliyeti olarak kabul edilir?

#19. ESM 100 adetse ve günlük talep 10 adetse, tedarik süresi 12 gün olduğunda yeniden sipariş noktası nedir?

#20. Ekonomik Sipariş Miktarı modelinde diğer tüm maliyetler sabit kalmak kaydıyla sipariş maliyeti 2 katına çıkarsa ESM değişimi ne olur?

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Lojistik Yönetimi 2021 Vize Deneme Sınavı -3

Lojistik Yönetimi 2021 Vize Deneme Sınavı -3 Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği
Facebook Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği telegram - Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!