Hukuk Suç Ve Toplum 2021 Vize Deneme Sınavı -2
Hukuk Suç Ve Toplum 2021 Vize Deneme Sınavı -2
#1. Aşağıdakilerden hangisi “yargı ayrılığı” modelinin özelliklerindendir?
#2. Cezalandırmaya yönelik aksiyon niteliğine sahip yaygın kabul aşağıdakilerden hangisidir?
#3. “(…………. ) ya da uygarlık ,bir toplumun üyesi olarak ,insanoğlunun öğrendiği(kazandığı ) bilgi,sanat,genel yetenek,beceri ve alışkanlıkları içine alan karmaşık bir bütündür. Yukarıdaki paragrafta boş bırakılan yere aşağıdaki kavramlardan hangisi gelmelidir
#4. Suçla toplumsal bir fenomen olarak ilgilenen bilgiler manzumesi” aşağıdakilerden hangisidir?
#5. En az iki kişi arasında ortaya çıkan bir uyuşmazlığın, taraflar veya resmi kamu görevlileri eliyle devletin yargılama organları önüne getirilmesi ve burada nihai anlamda çözülmesi” esasına dayalı yargılama şekline aşağıdaki kavramlardan hangisi ile adlandırılır?
#6. Kişilerin, uyuşmazlığı nasıl yürütülmesi gerektiğine ilişkin yargıları, mahkemeye veya başka bir….davranışları ,bu davranışa yükledikleri anlam ve süreçten beklentileri (……. ) uygulamalardan.. Yukarıdaki paragrafa altta boş bırakılan yereaşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
#7. Aşağıdakilerden hangisi uyuşmazlığın niteliklerinden değildir?
#8. Suç ve sapkınlığı tanımlamanın toplumun her zaman bir takım halk şeytanları icat etme susuzluğunu giderme sekli olduğunu söyleyen sosyolog hangisidir?
#9. “Birtakım değerleri paylaşan ve kişisel sıfatlar ve davranma şekillerine ilişkin belli bir toplumsal normlar bütününe riayet eden bir grup bireyden hareketle bağlılık göstermeyen her üye (…… ) olarak, hususiyet ise bir (…… ) olarak tanımlanabilir.” Yukarıdaki paragrafta boş bırakılan yerlere aşağıdaki kelime çiftlerinden hangisi gelmelidir?
#10. Aşağıdakilerden hangisi Cezalandırmanın amacını izah eden felsefi kuram kuramlardandır?
#11. Üçüncü bir kişinin uyuşmazlığın çözümünde taraflara yardım ettiği fakat herhangi somut bir çözüm yolu …aşağıdakilerden hangisidir.
#12. Devletin topluma nüfuzunu olanaklı kılan mekanizma ifadesi aşağıdakilerden hangisine daha çok uyar?
#13. “Dünyaya açıklık” kavramının ifade ettiği anlam aşağıdakilerde hangisidir?
#14. Aşağıdakilerden hangisi yargı sürecinin aşamalarından değildir?
#15. Aşağıdakilerden hangisi literatürde “ahlaki panik” denilen toplumsal durumun görünümlerinden değildir?
#16. Sosyal devletin vaad ettiklerini nasıl yerine getiremediğini, toplumsal bölünmenin ve eşitsizliklerin üzerini nasıl örttüğünü açığa çıkarmayı amaçlayan, toplumsal kelimesinin, sadece tarihin belirli bir anında tamamen rastlantı sonucu biraraya gelen koşulların toplamından başka bir şey ifade etmediğini düşünen kriminoloji yaklaşımı hangisidir?
#17. Aşağıdaki sosyal bilimcilerden hangisi çağdaş kriminolojinin gelişimine katkıda bulunmuş isimlerden değildir?
#18. Aşağıdakilerden hangisi günümüzdeki kriminoloji çalışmalarının dayandığı istatistiki kabullerinden değildir?
#19. Cezalandırma çok daha sembolik anlama sahiptir.Belirli bir düzen düşüncesini yansıtan ayin..gruba veya inanç sistemine aidiyeti dışa vurur.Dolayısıyla temel toplumsal kurumların otoritesini ..ahlaki düzenin vazgeçilmez unsurudur.Yukarıda paragrafta dile getirilen yaklaşım aşağıdaki sosyologlardan hangisine aittir?
#20. Bir toplumda belirli bir grubun kendi benimsediği toplumsal kuralları başkasına dayatmaya başlamasını tetikleyen kavramlardan hangisiyle ifade eder?
SONUÇ
-
HD Quiz powered by harmonic design
Hukuk Suç Ve Toplum 2021 Vize Deneme Sınavı -2
Hukuk Suç Ve Toplum Çıkmış Vize Soruları
Hukuk, Müeyyide, Suç Ve Ceza Kavramları, Türk Ceza Adaleti Sistemi
Türk Ceza Hukuku Sisteminde Suçlar, Çağdaş Kriminolojiye Giriş, Çağdaş Kriminolojide Sosyolojik Düşüncenin Gelişimi, Çağdaş Kriminolojide Sosyolojik Düşüncenin Gelişimi, Toplum Nasıl Kurulur?
Toplumsal Kontrol, Sapma Davranışı, Polis Teşkilatı,Yargı Teşkilatı, Alternatif Uyuşmazlık Çözme Yolları, Cezalandırma