Stratejik Analiz: Dış ve İç Çevre Analizi
#1. Aşağıdakilerden hangisi hem dış çevre hem iç çevre analiz yöntemidir?
#2. Aşağıdakilerden hangisi işletmeler için maddi varlık arasında yer alır?
Cevap : a. Bir Ar-Ge şirketinin patentleri
#3. Aşağıdakilerden hangisi rekabetçi çevre özelliğidir?
Cevap : d. Tedarikçilerin pazarlık gücü
#4. Aşağıdakilerden hangisi rekabet yaklaşım seçimini yönlendirmez?
#5. Stok Devir Hızı, Kritik Başarı Faktörleri çerçevesinin hangi kaynağında yer alır?
Cevap : a. Sektör karakteristikleri
Öğrenme Yönetim Sistemi Öğrenci Dostu LOLONOLO bol bol deneme sınavı yapmayı önerir.
#6. Aşağıdaki rekabet yaklaşımlılarının hangisinde piyasaya giriş en zordur?
#7. Genç nüfus hangi genel çevre öğesinin alt unsurudur?
#8. Aşağıdaki oranlardan hangisi bir işletmenin bütünleşik ekonomik performansını ortaya koyar?
Cevap : c. Faaliyet oranı
#9. Likidite oranları hangi zayıflıkları ve üstünlükleri değerlendirme yöntemi içerisinde yer alır?
Cevap : c. Finansal-Sayısal Analiz Yöntemleri
#10. Sadece bir sektörün bir alt grubunu analiz etme aşağıdakilerden hangisi kapsamında yerine getirilir?
Cevap : b. Stratejik grup
Öğrenme Yönetim Sistemi Öğrenci Dostu LOLONOLO bol bol deneme sınavı yapmayı önerir.
Öncesi
TESTi BiTiR, PUANINI GÖR
SONUÇ
Anadolu Üniversitesi İşletme
İŞL103U Stratejik Yönetim
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO
Anadolu Üniversitesi İşletme
İŞL103U Stratejik Yönetim
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO
Stratejik Analiz: Dış ve İç Çevre Analizi

Anadolu Üniversitesi İşletme
İŞL103U Stratejik Yönetim
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO
Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi
İŞL103U Stratejik YönetimÜnite -2Stratejik Analiz: Dış ve İç Çevre Analizi |
Aşağıdaki rekabet yaklaşımlılarının hangisinde piyasaya giriş en zordur?
a. Tam monopol
b. Mükemmel rekabet
c. Kaçınılan rekabet
d. Hiper rekabet
e. Tam monopol ve kaçınılan rekabet
Cevap : a. Tam monopol
|
Aşağıdakilerden hangisi rekabet yaklaşım seçimini yönlendirmez?
a. Zımni anlaşma
b. Rekabet avantajının yaşam beklentisi
c. Çevre istikrarı
d. Hiper rekabet
e. İzlenilen strateji
Cevap : d. Hiper rekabet
|
Sadece bir sektörün bir alt grubunu analiz etme aşağıdakilerden hangisi kapsamında yerine getirilir?
a. Çevreyi tarama
b. Stratejik grup
c. Senaryo planı
d. Rekabet yaklaşımı
e. Karma süreç
Cevap : b. Stratejik grup
|
Aşağıdakilerden hangisi rekabetçi çevre özelliğidir?
a. Demografik çevre
b. Sosyo-kültürel çevre
c. Makro-ekonomik çevre
d. Tedarikçilerin pazarlık gücü
e. Teknolojik çevre
Cevap : d. Tedarikçilerin pazarlık gücü
|
Genç nüfus hangi genel çevre öğesinin alt unsurudur?
a. Sosyo-kültürel
b. Demografik
c. Makro-ekonomik
d. Teknolojik
e. Politik
Cevap : b. Demografik
|
Aşağıdakilerden hangisi hem dış çevre hem iç çevre analiz yöntemidir?
a. Dengeli skor kartları
b. Niteliksel yöntemler
c. Kalitatif yöntemler
d. SWOT analizi
e. Finansal yöntemler
Cevap : d. SWOT analizi
|
Aşağıdakilerden hangisi işletmeler için maddi varlık arasında yer alır?
a. Bir Ar-Ge şirketinin patentleri
b. İyi bir yönetim ekibi
c. Reklam kampanyası
d. Vizyoncu lider
e. Şirket kültürü
Cevap : a. Bir Ar-Ge şirketinin patentleri
|
Stok Devir Hızı, Kritik Başarı Faktörleri çerçevesinin hangi kaynağında yer alır?
a. Sektör karakteristikleri
b. Rekabet pozisyonu
c. Genel çevre
d. Demografik çevre
e. Müşterilerin gücü
Cevap : a. Sektör karakteristikleri
|
Likidite oranları hangi zayıflıkları ve üstünlükleri değerlendirme yöntemi içerisinde yer alır?
a. SWOT Analizi
b. Dengeli Skor Kartları
c. Finansal-Sayısal Analiz Yöntemleri
d. Niteliksel Analiz Yöntemi
e. Değer Zinciri
Cevap : c. Finansal-Sayısal Analiz Yöntemleri
|
Aşağıdaki oranlardan hangisi bir işletmenin bütünleşik ekonomik performansını ortaya koyar?
a. Likidite oranı
b. Karlılık oranı
c. Faaliyet oranı
d. Kaldıraç oranları
e. Değer Zinciri
Cevap : c. Faaliyet oranı
|
|
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO |
Anadolu Üniversitesi İşletme
İŞL103U Stratejik Yönetim
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO